Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bimmer_

#1751 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

baustelac wrote: I sta kad se donese taj zakon kakav god da je? Hoce li onda (svi) taksisti sa aerodroma i zeljeznicke voziti na taksimetar ili po tarifi? Hoce li onda (svi ST) taksisti voziti kratke relacije? Ne znam sta ti ovdje hoces da pokazes ili dokazes. Da su taksisti zlato a da zakon nevalja?

Problem je vase udruzenje i tu se "vi posteni" trebate angazovati da rijesite problem. Ako "vi posteni" priznajete da postoji problem taksista sa aerodroma i zeljeznicke a vase udruzenje drzi te standove, znaci da udruzenje ne funcionise i ne radi na rjesavanju tog problema. To je problem koji nije od juce nego se vuce evo godinama i ne mozete reci da su to pojedinci. Da su pojedinci a da je "vecina postena", problem bi se rijesio. Iako vjerujem da ima stvarno postenih i cestitih taxista u ST udruzenju, za mene koji sam dva puta koristio usluge ST i dva puta bio zavrnut, ST je udruzenje prevaranata a ne taxista a ti meni mozes do sutra pricati kako zakon ne valja.
Kao sto sam vec napisao, zakon i nadlezni organi ne tretiraju te ljude. Sa taxi je udruzenje. I ima ih dosta koji su izbaceni iz udruzenja, ali nema puno efekta, oni formirali novi STARI GRAD taxi, ili egzistiraju kao samostalni taksi prijevoznici ili pak rade idalje sa firmom SA taxi ali nisu clan udruzenja :-) . SA taxi jedino sto moze da ih iskljuci iz naseg sistema (ti su skoro svi i iskljuceni) i to je to, za ostalo treba inspekcija i policija da se pozabavi, ali ni oni bez novog zakona ne mogu uraditi puno.
Nemam se ja tu puno st aangazovat niti ptoriv njih ili bilo kojih drugih, kad nema efekta, trenutno je jedino rjesenje forsirat da izadje zakon i zalbe musterija nadleznoj inspekciji
blue033

#1752 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by blue033 »

Bimmer_ wrote:
baustelac wrote: I sta kad se donese taj zakon kakav god da je? Hoce li onda (svi) taksisti sa aerodroma i zeljeznicke voziti na taksimetar ili po tarifi? Hoce li onda (svi ST) taksisti voziti kratke relacije? Ne znam sta ti ovdje hoces da pokazes ili dokazes. Da su taksisti zlato a da zakon nevalja?

Problem je vase udruzenje i tu se "vi posteni" trebate angazovati da rijesite problem. Ako "vi posteni" priznajete da postoji problem taksista sa aerodroma i zeljeznicke a vase udruzenje drzi te standove, znaci da udruzenje ne funcionise i ne radi na rjesavanju tog problema. To je problem koji nije od juce nego se vuce evo godinama i ne mozete reci da su to pojedinci. Da su pojedinci a da je "vecina postena", problem bi se rijesio. Iako vjerujem da ima stvarno postenih i cestitih taxista u ST udruzenju, za mene koji sam dva puta koristio usluge ST i dva puta bio zavrnut, ST je udruzenje prevaranata a ne taxista a ti meni mozes do sutra pricati kako zakon ne valja.
Kao sto sam vec napisao, zakon i nadlezni organi ne tretiraju te ljude. Sa taxi je udruzenje. I ima ih dosta koji su izbaceni iz udruzenja, ali nema puno efekta, oni formirali novi STARI GRAD taxi, ili egzistiraju kao samostalni taksi prijevoznici ili pak rade idalje sa firmom SA taxi ali nisu clan udruzenja :-) . SA taxi jedino sto moze da ih iskljuci iz naseg sistema (ti su skoro svi i iskljuceni) i to je to, za ostalo treba inspekcija i policija da se pozabavi, ali ni oni bez novog zakona ne mogu uraditi puno.
Nemam se ja tu puno st aangazovat niti ptoriv njih ili bilo kojih drugih, kad nema efekta, trenutno je jedino rjesenje forsirat da izadje zakon i zalbe musterija nadleznoj inspekciji
Ako su izbačeni iz udruženja, ako su osnovali svoje udruženje, ako rade samostalno, ako su isključeni iz sistema, kako se onda nalaze na štandu Sarajevo taxi??? Zbog tih sa aerodroma i autobusne stanice ti imaš manje posla. To što se dešava na pomenutim stajalištima je klasični kriminal pod pokroviteljstvom udruženja Sarajevo taxi. Da se moje zanimanje nalazi na nekoj temi DNO DNA ja bi se lični zabrinuo, ali vidimo niko se ne brine tako da je izgleda procenat normalnih taksista vrlo mali. Slabo čitam forum, ali pretpostavljam da su taksisti jedini koji imaju svoju temu DNO DNA
Coppertone

#1753 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

blue033 wrote:Ako su izbačeni iz udruženja, ako su osnovali svoje udruženje, ako rade samostalno, ako su isključeni iz sistema, kako se onda nalaze na štandu Sarajevo taxi??? Zbog tih sa aerodroma i autobusne stanice ti imaš manje posla. To što se dešava na pomenutim stajalištima je klasični kriminal pod pokroviteljstvom udruženja Sarajevo taxi.
Ako sam dobro upratio, izbaceni su iz udruzenja, ali im nije oduzeta licenca za pruzanje taxi usluge pa onda bez problema nastaviti raditi u drugom udruzenju.
Pravnici, da li ce sud prihvatiti stavke clanova iz Odluke o taxi prijevozu kao osnovu za tuzbu tj. da se na osnovu nekog clana iz odluke moze podignuti tuzba. Ako neko naplati vise, da li se to tretira kao kradja ili kako? Koja je pravna pozadina ove odluke, tj. koliko ona pije vode na sudu?
Btway, u Istanbulu postoji turisticka policija, locirana blizu Aja Sofije-zlu netrebalo, koja se samo rjesava sporove izmedju turista i lokalaca.
plemba

#1754 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plemba »

holowey wrote:na aerodromu u kuala lumpuru, taxi uzimas tako sto odes do saltera, pa odaberes "executive" ili "regular" i platis na salteru, dobijes neki kupon i odes do vozila... nema nista placati vozacu taxija... unaprijed znas koliko sta kosta i nema muljanja torba se naplacuje, vozanja uokolo i slicno... executive tarifa je obicno tri puta skuplja od regularne ali se zato vozis gospodski... ista stvar u povratku, u hotelu zamolis conciergea da ti pozove taxi, kazes da ides do aerodroma, uzmes kupon i bez sekiracije ides do aerodroma... ulicni taksisti znaju zavrnuti, ali ove kupon varijante su sigurne... mozda bi se tako nesto trebalo i kod nas uvesti na aerodromu ili bus/zelj. stanici
ne mora se do kuala lumpura, to postoji i u Budimpešti. platiš na trafici kad izađeš sa aerodroma i sacekas red da sjednes u taxi. das mu cjeduljicu i covjek te odveze na lokaciju. jos ti da i kartu sa mapom grada :mrgreen:
Bimmer_

#1755 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Coppertone wrote:
blue033 wrote:Ako su izbačeni iz udruženja, ako su osnovali svoje udruženje, ako rade samostalno, ako su isključeni iz sistema, kako se onda nalaze na štandu Sarajevo taxi??? Zbog tih sa aerodroma i autobusne stanice ti imaš manje posla. To što se dešava na pomenutim stajalištima je klasični kriminal pod pokroviteljstvom udruženja Sarajevo taxi.
Ako sam dobro upratio, izbaceni su iz udruzenja, ali im nije oduzeta licenca za pruzanje taxi usluge pa onda bez problema nastaviti raditi u drugom udruzenju.
Pravnici, da li ce sud prihvatiti stavke clanova iz Odluke o taxi prijevozu kao osnovu za tuzbu tj. da se na osnovu nekog clana iz odluke moze podignuti tuzba. Ako neko naplati vise, da li se to tretira kao kradja ili kako? Koja je pravna pozadina ove odluke, tj. koliko ona pije vode na sudu?
Btway, u Istanbulu postoji turisticka policija, locirana blizu Aja Sofije-zlu netrebalo, koja se samo rjesava sporove izmedju turista i lokalaca.
Stoje na standu jer ni to nije regulisano kako treba zakonom, nemogu ja doc i otjerat ga sa standa, mora to inspekcija uradit i policija :-)
Ti sto nemaju TA table i oznaku, ne bi svakako smjeli biti ni na cesti a ne na standu, ali to je posao policije da ih ukloni a ne moj...
Na sudu padaja vecina tuzbi jer Kantonalni zakon o taksi prijevozu nije usaglasen sa Federalnim i sve je konfuzno. Ako prodjes na prvostepenom, padnes na drugostepenom i tako u krug
Coppertone

#1756 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

Bimmer_ wrote:Stoje na standu jer ni to nije regulisano kako treba zakonom, nemogu ja doc i otjerat ga sa standa, mora to inspekcija uradit i policija :-)
Ti sto nemaju TA table i oznaku, ne bi svakako smjeli biti ni na cesti a ne na standu, ali to je posao policije da ih ukloni a ne moj...
Na sudu padaja vecina tuzbi jer Kantonalni zakon o taksi prijevozu nije usaglasen sa Federalnim i sve je konfuzno. Ako prodjes na prvostepenom, padnes na drugostepenom i tako u krug
Koliko je do sada podignuto tuzbi? Svako ko upravlja motornim vozilom mora imati reg. tablice => postoji imenom i prezimenom. Ako se neko nalazi na standu, onda on to treba platiti i dobio je to po nekom osnovu. Svako ko tu ne spada, a koristi prostor krzi rjesenje kantonalnog min. saobracaja plus ne placa naknadu/porez. Eto dvostruke osnove za krivicu tj. tuzbu. Ako mislite da ce inspekcija hodati po terenu dan-noc i dezurati varate se. Oni ce reagovati tek po primitku zalbe koju je najbolje predati direktno insekcijskom organu sa sto vise podataka broj registracije, ime i prezime vozaca, vrijeme trsenja, fotografiju. Ako vas se vise potpise na prijavu tim bolje. Ostavi(te) svoj kontakt jer su obavezni odgovoriti vam u nekom vremenskom roku, obicno 15-30 dana.
kojeime

#1757 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

Bimmer_ wrote:Stoje na standu jer ni to nije regulisano kako treba zakonom, nemogu ja doc i otjerat ga sa standa, mora to inspekcija uradit i policija :-)
Pa zar ne rece nekoliko postova prije tvoj kolega (Jon Spencer cini mi se) da ste jaki, mnogo ste jaki. Kada ste tako jaki, kako to da ne mozete otjerati ilegalce sa vasih standova?

Ili niste jaki, ili ste jaki samo protiv slabijih, ili je nesto trece u pitanju.
Bimmer_

#1758 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Coppertone wrote:
Koliko je do sada podignuto tuzbi? Svako ko upravlja motornim vozilom mora imati reg. tablice => postoji imenom i prezimenom. Ako se neko nalazi na standu, onda on to treba platiti i dobio je to po nekom osnovu. Svako ko tu ne spada, a koristi prostor krzi rjesenje kantonalnog min. saobracaja plus ne placa naknadu/porez. Eto dvostruke osnove za krivicu tj. tuzbu. Ako mislite da ce inspekcija hodati po terenu dan-noc i dezurati varate se. Oni ce reagovati tek po primitku zalbe koju je najbolje predati direktno insekcijskom organu sa sto vise podataka broj registracije, ime i prezime vozaca, vrijeme trsenja, fotografiju. Ako vas se vise potpise na prijavu tim bolje. Ostavi(te) svoj kontakt jer su obavezni odgovoriti vam u nekom vremenskom roku, obicno 15-30 dana.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa zar si tako naivad pamislis da zakon tako funkcionise u Bosni :mrgreen: Mi godinama pravimo spiskove (automobil, marka, tip, broj registracije i sta mu na firmi pise) i sastavimo sve pa saljemo i nista. To im sluzi vise kao orjentir koga da "love" kad su na terenu.
Tuzbe padaju jer zakoni nisu usaglaseni, oni mu oduzmu licencu u kantonu ,on je trazi natrag na drugostepenom sudu i dobije je, pa opet izgubi i u krug. Niista dok se to ne regulise kako treba i odavno se to vuce da se treba regulisati ali nekom ne odgovara.
Efekta ima kad musterije prijave legalnog pa ga oni lahko nadju i uruce novcanu kaznu (kazne su minimalno 200 do 10000 KM) i on ce je platit da bi nastavio radit (zadrzao oznaku i table) a ovo ostalo poslabo
Last edited by Bimmer_ on 28/09/2012 00:34, edited 1 time in total.
Bimmer_

#1759 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

kojeime wrote:
Pa zar ne rece nekoliko postova prije tvoj kolega (Jon Spencer cini mi se) da ste jaki, mnogo ste jaki. Kada ste tako jaki, kako to da ne mozete otjerati ilegalce sa vasih standova?

Ili niste jaki, ili ste jaki samo protiv slabijih, ili je nesto trece u pitanju.
Pa kako ne shvatas to je fizicki napad, sto meni treba velika novcana kazna ili zatvorska radi nekog kretena (a da ne ulazimo u to da su to velikim brojem klosari koji nose vatreno oruzije i spremni su ga koristit). Nek ga sklanja onaj ciji je to posao. Jednom su tako iz revolta (bio je poprilicno bezobrazan) skupili se legalni taksisti i "divljaku" prevrnuli auto zajedno sa njim na bok. Svi "zaradili" kazne, a on za par dana opet na cesti radi. Sta su postigli samo sebe zaj... a policija im dala doznanja da nijenjihov posao da ih uklanjaju sa ceste
Coppertone

#1760 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

kojeime wrote:Pa zar ne rece nekoliko postova prije tvoj kolega (Jon Spencer cini mi se) da ste jaki, mnogo ste jaki. Kada ste tako jaki, kako to da ne mozete otjerati ilegalce sa vasih standova?

Ovdje "ne kontam" dosta toga.
baustelac

#1761 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by baustelac »

Bimmer_ wrote:
Zox wrote:
Cekaj, sta treba, da se pobijem s taxistom? Bijem li se s granapdzijom ili nekim drugim usluznim djelatnikom? Treba da sjedam u taxi, da platim voznju ali da nikad ne budem siguran hocu li se morati svadjati, tuci, potezati nozeve ili sta vec? Halo ba, o cemu govorimo?
Prijavljivao sam inspekciji, i saobracajnoj, i nikad nista. zato, sa taxi, daleko im lijepa kuca. To isto kazem i svakoj grupi stranaca s kojom radim.
Ja ne pamtim tucu, potezanje pistolja i nozeva i to ocem ti pricas izmedju musterije i taksiste, al hajd ;)
Bimmer_ wrote:Pa kako ne shvatas to je fizicki napad, sto meni treba velika novcana kazna ili zatvorska radi nekog kretena (a da ne ulazimo u to da su to velikim brojem klosari koji nose vatreno oruzije i spremni su ga koristit). Nek ga sklanja onaj ciji je to posao. Jednom su tako iz revolta (bio je poprilicno bezobrazan) skupili se legalni taksisti i "divljaku" prevrnuli auto zajedno sa njim na bok. Svi "zaradili" kazne, a on za par dana opet na cesti radi. Sta su postigli samo sebe zaj... a policija im dala doznanja da nijenjihov posao da ih uklanjaju sa ceste
.. a pretpostavljam da su svi legalni ST taksisti cvjecke koje ne bi nikoga ni mrko pogledale
The Realist

#1762 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by The Realist »

Bimmer_ wrote: bit ce da ti je zamagljeno sjecanje ;)
Tramvaji su radili, busevi i trole. Taksisti koji nisu htjeli da strajkuju i vidjeli priliku u svemu tome za dobru zaradu, takodjer su radili. Za osobna auta je bila slobodna traka ;) Nikad nismo blokirali na taj nacin niti planiramo. Cak i kad je GRAS blokirao mi smo spremni bili da vozimo za cijenu karte rutu na kojoj ide GRAS i vozili smo.
Ovo baš i nije tačno. Neki vjerujem i jesu, ali vala mnogi nisu. OK, nije vaš da to radite, niti morate to i to nije kritika za ove koje nisu (pohvalno je za ove koji jesu), ali samo hoću reći da nije tačno da ste svi tako vozili.
Bimmer_

#1763 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

baustelac wrote:
Bimmer_ wrote:
Zox wrote:
Cekaj, sta treba, da se pobijem s taxistom? Bijem li se s granapdzijom ili nekim drugim usluznim djelatnikom? Treba da sjedam u taxi, da platim voznju ali da nikad ne budem siguran hocu li se morati svadjati, tuci, potezati nozeve ili sta vec? Halo ba, o cemu govorimo?
Prijavljivao sam inspekciji, i saobracajnoj, i nikad nista. zato, sa taxi, daleko im lijepa kuca. To isto kazem i svakoj grupi stranaca s kojom radim.
Ja ne pamtim tucu, potezanje pistolja i nozeva i to ocem ti pricas izmedju musterije i taksiste, al hajd ;)
Bimmer_ wrote:Pa kako ne shvatas to je fizicki napad, sto meni treba velika novcana kazna ili zatvorska radi nekog kretena (a da ne ulazimo u to da su to velikim brojem klosari koji nose vatreno oruzije i spremni su ga koristit). Nek ga sklanja onaj ciji je to posao. Jednom su tako iz revolta (bio je poprilicno bezobrazan) skupili se legalni taksisti i "divljaku" prevrnuli auto zajedno sa njim na bok. Svi "zaradili" kazne, a on za par dana opet na cesti radi. Sta su postigli samo sebe zaj... a policija im dala doznanja da nijenjihov posao da ih uklanjaju sa ceste
.. a pretpostavljam da su svi legalni ST taksisti cvjecke koje ne bi nikoga ni mrko pogledale
Nisu ali da je zakon kako treba i oni bi nelegalni postali
milojicabrzi

#1764 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by milojicabrzi »

Trebali bi taxisti sami raditi na podizanju digniteta svoje profesije...Uvedite neke standarde, ponasanje, dress code (ne mora to biti kravata, ali da se zna sta se nosi, neka sluzb. uniforma ili sl.)

Sami se rijesavajte sljama unutar vaseg esnafa, tjerajte bagru koja otima i zavrce, uvedite pouzdan sistem naplate, malo tecajeva stranih jezika, da znate osnovne stvari na njemackom, engleskom...

Sve se moze, kad se hoce, dizite standard svojoj profesiji :)
Bimmer_

#1766 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Coppertone wrote:ne znam jesu ovi linkovi bili prije, sorry ako jeste.
http://www.futura.ba/web/barkod/3198-vi ... sluga.html
http://tvsa.ba/ba/vijesti/ajdinovic_za_ ... axi_vozila
E jesu ih popecatili svaka im cast, oni se samo pojavljuju :lol:
Coppertone

#1767 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Coppertone »

video materijali su poprlicno stari i stavio sam ih zbog inspektora koji fino kaze podnesite prijavu najbolje u pisanoj formi. inspekcija kontrola je proces koji traje, a ne samo postupak. to sto su zapecetali jedno vozilo ne znaci da neko nece uvesti novo vozilo i ponoviti prekrsaj. kad ponovi prekrsaj ponovi se prijava, zapecati se, pa opet kazna. nisam pravnik ali uslovna kazna se ne moze u nedogled ponavljati. najbolje korekciju su novcanom kaznom, pa dok ga iscrpe.
Michun

#1768 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Michun »

evo da pohvalim - sa taxi 735.
dobar dan, izvolite, ima sitno nema problema, ugodan dan vam zelim
gradskadjeca

#1769 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gradskadjeca »

R_v_P20 wrote:
milojicabrzi wrote:Trebali bi taxisti sami raditi na podizanju digniteta svoje profesije...Uvedite neke standarde, ponasanje, dress code (ne mora to biti kravata, ali da se zna sta se nosi, neka sluzb. uniforma ili sl.)

Sami se rijesavajte sljama unutar vaseg esnafa, tjerajte bagru koja otima i zavrce, uvedite pouzdan sistem naplate, malo tecajeva stranih jezika, da znate osnovne stvari na njemackom, engleskom...

Nemoj bogati, to je njegovo auto i on u njemu radi sta hoce, pusi, prica i sta vec ne :) Ti njemu da naredis sta da obuce, kako da se ponasa jos da prica strani jezik u svom autu, jesi li ti ok ?
Stvarno ne razumijem. nije to njihovo auto. To je sredstvo za rad. Zamisli dodje ti sutra majstor da ti nesto popravi i donese alat koji je razvaljen koji se raspada kada ga malo vise pritisnes, AKU busliicu koja je lijepljena zivom gumom i tako dalje i tako dalje. DRESS CODE definitivno im treba uvesti. Sve su to zadrte seljacine. Neki dan sam na standu C Vila usao u taxi i kreten glupi, majmun ohrndani prica na telefon. Nije rekao ni izvolite niti bilo sta a vozio me je za 7 KM. I na kraju sam mu dao sitno jer sam imao. NAjjadnije je u cijeloj prici sto je cijelim jebenim putem pricao telefonom, nije spustao slusalicu niti jednom. Sa mnom nije ni rijeci progovorio. Kad sam izasao rekao sam da Bog da ti djeci za lijekova trebalo a ti bio ziv i zdrav.

Da se razumijemo svaki jebeni dan se vozim taksijem, ali bas svaki i jedini koji zadovoljava moje standarde cistoce je Crveni Taxi i niti jedan vise.
Bimmer_

#1770 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Michun wrote:evo da pohvalim - sa taxi 735.
:thumbup:
Bimmer_

#1771 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

gradskadjeca wrote:
R_v_P20 wrote:
milojicabrzi wrote:Trebali bi taxisti sami raditi na podizanju digniteta svoje profesije...Uvedite neke standarde, ponasanje, dress code (ne mora to biti kravata, ali da se zna sta se nosi, neka sluzb. uniforma ili sl.)

Nemoj bogati, to je njegovo auto i on u njemu radi sta hoce, pusi, prica i sta vec ne :) Ti njemu da naredis sta da obuce, kako da se ponasa jos da prica strani jezik u svom autu, jesi li ti ok ?
Stvarno ne razumijem. nije to njihovo auto. To je sredstvo za rad. Zamisli dodje ti sutra majstor da ti nesto popravi i donese alat koji je razvaljen koji se raspada kada ga malo vise pritisnes, AKU busliicu koja je lijepljena zivom gumom i tako dalje i tako dalje. DRESS CODE definitivno im treba uvesti. Sve su to zadrte seljacine. Neki dan sam na standu C Vila usao u taxi i kreten glupi, majmun ohrndani prica na telefon. Nije rekao ni izvolite niti bilo sta a vozio me je za 7 KM. I na kraju sam mu dao sitno jer sam imao. NAjjadnije je u cijeloj prici sto je cijelim jebenim putem pricao telefonom, nije spustao slusalicu niti jednom. Sa mnom nije ni rijeci progovorio. Kad sam izasao rekao sam da Bog da ti djeci za lijekova trebalo a ti bio ziv i zdrav.

Da se razumijemo svaki jebeni dan se vozim taksijem, ali bas svaki i jedini koji zadovoljava moje standarde cistoce je Crveni Taxi i niti jedan vise.
Ne moze se uvesti DRESS CODE samostalnim djelatnicima. To je stvar licne kulture. Ja licno skoro uvijek nosim kosulju, hlace ili farmerke i cipele ili tene. I kad radim i kad hodam onako po kafama ili obavljam druge poslove.
To je papak klasicni isto kao sto menenervira kad mi musterija sjede pricajuci na telefon, samo kaze adresu i sve vrijeme prica cak i dok placa. Pa j... mi ima li iko kulture imalo vise.
Sto se tice uslova cistoce uglavnom u novijim autima je apoteka, mada ni to nije bas pravilo. Ja licno auto uvijek drzim cistim, pogotovo unutra, jer to je moje radno mjesto i tu provodim bar par sati dnevno.
burekodsira

#1772 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by burekodsira »

sto se recimo nebi mogla licenca dodatno usloviti nekim kursom bontona itd isl
poznanik

#1773 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Ali, meni se ovakav odnos taksista redovno dešava :? Nikad, ali - nikad, nisam imao problem sa taksistima, pa čak i kad me jedan zalizani poletarac sa autobusne vozio na Grbavicu preko Vrbanja mosta :D Bilo je marka i nešto više, platio sam mu, i kad sam mu rekao, vraćao mi poslije tu marku stalno se izvinjavajući.

Ako ja započnem razgovor, taksista se pridruži, ako ja šutim, i taksista šuti. Kažem gdje želim, žuri mi se ili ne, i dovezu me. Jedino ne ulazim u auta pušača, i ako osjetim smrad od dima, odmah izađem i kažem čovjeku zašto.

I - jedino koristim usluge Sarajevo-taxi, gotovo svaki automobil je čist i uredan, i znam da je tehnički ispravan.
quarterback

#1774 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

jedan kreten sa autobuske me je u soping na grbavici krenuo voziti pored OHRa preko vrbanje

i sve kontam skontace majmun da sam sarajlija iako sam izasao iz autobusa za mostar al jok

majmuncina
Bimmer_

#1775 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

poznanik wrote:
Ali, meni se ovakav odnos taksista redovno dešava :? Nikad, ali - nikad, nisam imao problem sa taksistima, pa čak i kad me jedan zalizani poletarac sa autobusne vozio na Grbavicu preko Vrbanja mosta :D Bilo je marka i nešto više, platio sam mu, i kad sam mu rekao, vraćao mi poslije tu marku stalno se izvinjavajući.

Ako ja započnem razgovor, taksista se pridruži, ako ja šutim, i taksista šuti. Kažem gdje želim, žuri mi se ili ne, i dovezu me. Jedino ne ulazim u auta pušača, i ako osjetim smrad od dima, odmah izađem i kažem čovjeku zašto.

I - jedino koristim usluge Sarajevo-taxi, gotovo svaki automobil je čist i uredan, i znam da je tehnički ispravan.
Svaka cast na iskrenosti :thumbup:
Post Reply