Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Sarafcina

Post by Sarafcina »

ludost wrote:
Sarafcina wrote:jer za tvoju informaciju Osmanagic ima arheologe u timu
Ima arheologe u timu, kako da nema.
Izvjesnog Moamera ©ehoviæa.
I izvjesnu Silvanu Èobanov. Koja je d¾entlmenski ostavljena da sama radi na iskopavanju najva¾nijeg arheolo¹kog nalazi¹ta u istoriji ljudskog roda, na vrhuncu medijske halabuke.
Wow...
U cijelom projektu ima vi¹e ekonomista nego arheologa.
Zapravo, ovo je unikatno arheolo¹ko istra¾ivanje, jer u njemu uèestvuje najmanje arheologa. :lol:

Da sam ja Silvana Èobanov, spakovan kofer bi mi bio pri ruci 24/7. 8-)

Izvjesni E.I. je cini mi se odbio ;)
Da si ti na mjestu Silvane ;) ... mozda i ne bi pakovao kofere ;)
jer... ti na piramidi trosis pare (makar za konekciju) ;) za razliku od Silvane :).

A to sto ... neko nece da radi za/sa Semira/om iz licnih razloga, to ne treba stavljati pod "nauku", jer i do sada je u cijoloj prici bilo najmanje nauke :).
novalic

Post by novalic »

Stari wrote:
mIRCerka wrote:

stari, ima na skenderiji kupit mekse i udobnije :D pa obraduj drugaricu novu :D
MiRtzie sine...bih ja spucao i do puno udaljenijih mjesto od te vase Skenderije....ali nema potrebe...jer to bi bila promasena investicija. Jer jedna mala pticica mi jednom prilikom sapnula ...da nova nema obicaj biti ushicena...mekanim i udobnim stvarima. Nego naprotiv ... :-? tvrdim i velikim ...nesto sto niti mogu kupiti niti nabaviti niti cime raspolazem.

Da se zakopam odmah u zemlju...pa nek Semir barem nesto nadje?
stari 8-) nemoj tako, ako je mirci navikla na meko i ugodno, i ako joj tako odgovara.. odakle god bilo.. dobro je..

ja se ipak drzim.. stiha...

stari.. :kiss:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stari wrote:
mIRCerka wrote:

stari, ima na skenderiji kupit mekse i udobnije :D pa obraduj drugaricu novu :D
MiRtzie sine...bih ja spucao i do puno udaljenijih mjesto od te vase Skenderije....ali nema potrebe...jer to bi bila promasena investicija. Jer jedna mala pticica mi jednom prilikom sapnula ...da nova nema obicaj biti ushicena...mekanim i udobnim stvarima. Nego naprotiv ... :-? tvrdim i velikim ...nesto sto niti mogu kupiti niti nabaviti niti cime raspolazem.

Da se zakopam odmah u zemlju...pa nek Semir barem nesto nadje?
pa ne znam sta ona voli i kako voli, al nek to ne preslikava na mene :D:D
a sto se piramide tice (nekako se svaka tema okrene ili na sex ili na nacionalizam) dok se ne otkopa sta je vec tamo, mozemo palamuditi ima nema....
ja slikah, ja vidjeh a uskoro nadam se i zalopatah...
mostarac

Post by mostarac »

o chemu vi ovde :roll:
kekec

Post by kekec »

mostarac wrote:o chemu vi ovde :roll:
ORA " Visoko 2006 ",
ili je mozda ORA " Piramida 2006",
ne znam tacan "sluzbeni" naziv, ali, u svakom
slucaju je dobrovoljna radna akcija.
Pa ko sta u´fati, ima i mutnog i bistrog. :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:o chemu vi ovde :roll:
ja o piramidi a nova o snovima duzine debljine i tvrdoce... :roll:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Ja bih rek'o :oops: da je panika,kod pojedinih :oops: , direktno-proporcionalna iskopavanjima na terenu :oops:

Sto se vise ukazuje plato i zidovi piramide,to panika sve vise raste :oops:

Ipak finale(a to ce biti uskoro :oops: kada sve potvrde medjunarodno-priznati eksperti :oops: ) ce mi biti najsladje od svega :D

:oops:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

ludost wrote:
Sarafcina wrote:ne kontam odakle nekome ideja ... da mene treba braniti ili predstavljati ... i to jos sam sebe da postavi na tu poziciju ... presuticu sta se na to kaze ;)
OK, haj' sad jedno pitanje za tebe, Sarafcino.

Jesi li s ovim gore mo¾da mislio i na one ljude koji imaju ideje da se historija svijeta treba iz temelja iznova pisati, te sami sebe stave na tu poziciju - da su ba¹ oni odreðeni da to rade, u ime drugih i za druge?

Ili na one koji svoje fiks-ideje projiciraju na predstavljanje èitave jedne zemlje pred cijelim svijetom? Pa zavr¹e na Comedy Central?

Jesi li i na takve mislio?

Ama ljudi ba,
odakle nekome ideja da on predstavlja Bosnu ili mene? Ili tebe?

Jbg, ali po toj nekoj logici onda Osmanagich sa sesirom predstavlja i Amerikance. Narocito sa onim Sam (uncle :D). A tek njegova kamarila "naucnika".

Da li historija svijeta treba da se pise iznova.... ne znam. U nauci s vremena na vrijeme dolazi do promjene paradigme. Kada je Albert izasao sa svojom teorijom Bor ga je skoro pa mahnitim proglasio. I ne samo on, nego dobar dio etablirane ekipe. I takvih primjera mozes navesti koliko hoces. A danas.... svi se dobro nasmiju svakom ko se pojavi i pokusa da pobije Alberta ;) (svako malo se pojavi po jedan brucos koji to "uspjesno" objasanjava profesorima).
I sta? Pa nista :).

Pitaj bilo kojeg inzinjera/naucnika (ali pravog :D) da li bi radio na projektu "Peripetum mobile" :). Hoces se kladiti da ce vecina pristati (uz dobru lovu, naravno). Drugo je pitanje, da li bi neko htio da vodi takav projekat. Iskreno, samo mahnit insan bi se smio uhvatiti u to. Jer normalan, unaprijed zna da je to nemoguce ;).
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

evo jos jedan antipiramidaski blog: http://piramidazablude.blogger.ba/
ludost

Post by ludost »

Sarafcina wrote:Ama ljudi ba,
Operacija Piramidalna Amnezija je, dakle, već počela. :lol:

Ko je ono rekao da je taj projekt najbolje što se Bosni desilo poslije Dejtona?
Ko je ono rekao da je Osmanagić za poslijeratnu Bosnu učinio više od sviju?
Ko je ono rekao kako će to sve Bosnu prikazati u boljem svjetlu pred svijetom?
I ko ono dovodi strane novinare i TV ekipe na Visočicu?
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

ludost wrote:

Trebali bi mi napraviti web-stranicu "best of piramidaskih izgovora". :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ludost wrote:

:shock: jesi dobro? :D

:faraon: :faraon1:

Eto semira nazad 14og, citajte novine, gledajte TV....
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote:
ludost wrote:

Naravno da ce se vratiti. Svaki lopov se vraca natrag na mjesto prevare.

Samo sto ce ovaj put doci inkognito. :lol:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote:
ludost wrote: Operacija Piramidalna Amnezija je, dakle, već počela. :lol:

Naravno da ce se vratiti. Svaki lopov se vraca natrag na mjesto prevare.

Samo sto ce ovaj put doci inkognito. :lol:
NECE :oops:
Doci ce dignute glave i svojoj mIRCerki donijeti vecu i ljepsu lopatu od one sto je tema potjernice :D
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

mIRCerka wrote: NECE :oops:
Doci ce dignute glave i svojoj mIRCerki donijeti vecu i ljepsu lopatu od one sto je tema potjernice :D
Prije ce ti pasti lopata s neba na glavu, no sto ce on doci i tebi jednu novu donijeti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Gospon Macola wrote:
mIRCerka wrote: NECE :oops:
Prije ce ti pasti lopata s neba na glavu, no sto ce on doci i tebi jednu novu donijeti.
e sto si i ti na kraj srca... :roll:
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

A wrote: Sad zamisljam piramidalni scenario - Sem skontao da mu Ameri mogu pomoci u otkopavanju piramida :-)
Ja bih prije rekao, Sam skontao da ce mu Bosnje skinut glavu ako ne bude nista od piramide i biznisa, pa zamaglio prvim avionom za Ameriku. :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ludost wrote:

* Ajde ti navedi nesto bolje.
* A ko je to nesto pa vise uradio za Bosnu pa da se vrti u pozitivnom svijetlu na svim svjetskim TV kucama.
* Pa zar ovo nije bolje svijetlo od dosadasnjeg mraka.
* Dovodi ih interesantnost projekta i hrabrost Osmanagica za tvrdnje koje je dao.

Stvarno mi nisi jasan. Toliko si uporan a toliko nemas hrabrosti da je to cudo vece od Bosanskog otpora. I sto je najgore od svega ti toliko zelis da se nista ne otkrije da imam osjecaj da bi iste sekunde preminuo kad bi se nsto naslo i potvrdile Semirove tvrdnje. Ima nas svakakvih ovdje i piramidasa i antipiramidasa i onih koji se drze zlatne sredine ali kod nikoga nema toliko zlobe kao kod tebe i naravno tvoga mentora pod 100-nu nadimaka a sa pocetnim Znanje. Branite se ko fol ugrozavanjem arholoskog nalazista (sto nije tacno), pa onda trosenjem drzavnih para (sto je polovicno tacno mada ne znam ni ko daje ni ko uzima pare) ali pukose vam obadva odbrambena bedema.
Vise je nego ocito da ste vi u nekoj vezi sa velikim arheologom Imamovicem i da branite njegove stavove jer je on toliki mis da ne smije javno da debatira sa Osmanagicem.
Prozivio sam 41 godinu bez piramide pa zivjet cu i dalje bez nje ili sa njom, u principu mi je svejedno ali mi nije svejedno sto moram slusati godinama vec raznorazne pretakace koji samo pricaju i supljiraju i gledaju kako ce sebi nahvatati sto vise. E takvima smeta svako ko hoce da zasuce rukave i u ovoj Bosni bilo sta uradi a pogotovo kad hoce da razbije njihove teorije.
Kad ste toliko sigurni da piramide nema sto ne napravite ekipu strucnjaka koja ce javno pobiti Semira Osmanagica. Zato sto ne smijete jer znate unaprijed da gubite svaki duel pa je ovako anonimno najlakse.

@El-bosniaco ostavi se vise cetnika i ustasa jer Sarajevo je opljackano u toku rata do kraja a ni jedan cetnik niti ustasa nisu usli u njega. Ovdje se radi o najobicnijim isfrustriranim ljudima koji nemaju nikakve veze sa cetnicima i ustasama nego jednostavno uzivaju kad Bosni ne ide a kad ih zovnes da nesto pokrenu njih nigdje nema.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote: @El-bosniaco ostavi se vise cetnika i ustasa jer Sarajevo je opljackano u toku rata do kraja a ni jedan cetnik niti ustasa nisu usli u njega. Ovdje se radi o najobicnijim isfrustriranim ljudima koji nemaju nikakve veze sa cetnicima i ustasama nego jednostavno uzivaju kad Bosni ne ide a kad ih zovnes da nesto pokrenu njih nigdje nema.
ne moze..piramida je na bosnjackom tlu...zar nisi znao? :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mIRCi, pedolog amater, proglasava da podjela zemljista na crvenicu, crnicu, glinu i ostale vise ne vazi.
Od sada je u Bosni i Hercegovini podjela zemljista kako slijedi:

bosnjacka
hrvatska
srpska
i saka ostale :D

Dovidjenja :D
Den

Post by Den »

El-bosniaco wrote:Image

ispred piramide, prilazni plato
Pa kolko je ovo sada ozbiljno? Dali je ovo konacni dokaz za postojanje piramide ili...? :roll:
terapija

Post by terapija »

hrasno38 wrote:
ludost wrote:

* Ajde ti navedi nesto bolje.
* A ko je to nesto pa vise uradio za Bosnu pa da se vrti u pozitivnom svijetlu na svim svjetskim TV kucama.
* Dovodi ih interesantnost projekta i hrabrost Osmanagica za tvrdnje koje je dao.

Stvarno mi nisi jasan. Toliko si uporan a toliko nemas hrabrosti da je to cudo vece od Bosanskog otpora. I sto je najgore od svega ti toliko zelis da se nista ne otkrije da imam osjecaj da bi iste sekunde preminuo kad bi se nsto naslo i potvrdile Semirove tvrdnje. Ima nas svakakvih ovdje i piramidasa i antipiramidasa i onih koji se drze zlatne sredine ali kod nikoga nema toliko zlobe kao kod tebe i naravno tvoga mentora pod 100-nu nadimaka a sa pocetnim Znanje. Branite se ko fol ugrozavanjem arholoskog nalazista (sto nije tacno), pa onda trosenjem drzavnih para (sto je polovicno tacno mada ne znam ni ko daje ni ko uzima pare) ali pukose vam obadva odbrambena bedema.
Vise je nego ocito da ste vi u nekoj vezi sa velikim arheologom Imamovicem i da branite njegove stavove jer je on toliki mis da ne smije javno da debatira sa Osmanagicem.
Prozivio sam 41 godinu bez piramide pa zivjet cu i dalje bez nje ili sa njom, u principu mi je svejedno ali mi nije svejedno sto moram slusati godinama vec raznorazne pretakace koji samo pricaju i supljiraju i gledaju kako ce sebi nahvatati sto vise. E takvima smeta svako ko hoce da zasuce rukave i u ovoj Bosni bilo sta uradi a pogotovo kad hoce da razbije njihove teorije.
Kad ste toliko sigurni da piramide nema sto ne napravite ekipu strucnjaka koja ce javno pobiti Semira Osmanagica. Zato sto ne smijete jer znate unaprijed da gubite svaki duel pa je ovako anonimno najlakse.

@El-bosniaco ostavi se vise cetnika i ustasa jer Sarajevo je opljackano u toku rata do kraja a ni jedan cetnik niti ustasa nisu usli u njega. Ovdje se radi o najobicnijim isfrustriranim ljudima koji nemaju nikakve veze sa cetnicima i ustasama nego jednostavno uzivaju kad Bosni ne ide a kad ih zovnes da nesto pokrenu njih nigdje nema.
how yes no!?

jesi li mozda razmislio da su ljudi isfrustrirani radi toga sto se osjecaju nemocno i prevareno, a ne zbog ciste zavisti i inertnosti??
otkud ti ova tvrdnja gore?
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:* Ajde ti navedi nesto bolje.

Stvarno ne znam kome se to obraćaš kad govoriš u tim množinama. Ludost je jedna osoba i ovo što na ovom forumu piše je mišljenje isključivo te jedne osobe.

Za ostalo, prošetaj do Filozofskog - to je ona zgrada pored Zemaljskog - pa sam pitaj prof. Imamovića.

I meni, kao i tebi, nije svejedno što moram slušati godinama već raznorazne pretakače koji samo pričaju i šupljiraju i gledaju kako će sebi nahvatati što više. Osmanagić je ne samo bacio priču toliko šuplju da - kako neko drugi reče - odzvanja, već se sklanja iza naroda svaki put kad mu ponestane drugih argumenata.

Koliko prepotentan treba biti pa poručiti bh. naučnicima da moraju više čitati - Osmanagić koji nije pročitao niti jedne knjige ili rada o bh. arheologiji? Koliko treba biti prepotentan čovjek koji je odlučio da prije njega niko drugi nije u historiografiji uspio išta učiniti? I koliko treba biti prepotentan čovjek koji piše pisma "Visočicama i Visočacima"? Nije to nepoznata boljka: http://en.wikipedia.org/wiki/Christ_complex.

A ovo "uživanje kad Bosni ne ide" ti ipak neću uzeti kao ličnu uvredu. Šta to Bosni trenutno ide? Što jedan samoproglašeni istraživač od nje pravi ruglo po svjetskim medijima? Pa neće niko govoriti "to je tvrdio samo jedan čovjek", već "ma to su oni blesavi Bosanci"!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

terapija wrote:
jesi li mozda razmislio da su ljudi isfrustrirani radi toga sto se osjecaju nemocno i prevareno, a ne zbog ciste zavisti i inertnosti??
otkud ti ova tvrdnja gore?
osjete se nemocni jer neki UBLEHAS (kako nazivaju Semira) otkopava piramidu, a ne osjecaju se nemocni i prevareni jer ih 15 godina g.u.z.e. raznorazne stranke i politicari?
:roll:
winetou

Post by winetou »

A ovo "uživanje kad Bosni ne ide" ti ipak neću uzeti kao ličnu uvredu. Šta to Bosni trenutno ide? Što jedan samoproglašeni istraživač od nje pravi ruglo po svjetskim medijima? Pa neće niko govoriti "to je tvrdio samo jedan čovjek", već "ma to su oni blesavi Bosanci"!
To je to
Locked