SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#1751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

I kod mene je 52..Svidja mi se pumpica i to sto kako ga trosis, tako se dno dize..Imala sam neke druge prije na pumpicu, pa ti dosta pudera ostane, ne "ispumpa se"..Ali Artdeco mi je laksi.
Aurora Borealis

#1752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

E pa znaci dno se dize kako se puder trosi?! O pa ja sam bila ubjedjena da sam prevarena :lol: Gledam onu potrosenu bocicu i kontam kako u ono malo moze stati 30ml :-D :oops: A inace je super puder, samo meni nije za ljeta, jer se sav istopi na meni. Doduse, sta ne istopi? :roll: Za ovog vremena dusu dao.
Michun

#1753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bez_ideje wrote: P.S-kad mi omanja nesaser za sminku,vama cu racun uspostavit.....samo da znate :evil:
aaaa, od kad ja imam kofercic :D
*mima*

#1754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: i ja sam neki dan napunila koferce.......bilo sminke na sve strane................. :lol:
VenomousV

#1755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:
bez_ideje wrote: P.S-kad mi omanja nesaser za sminku,vama cu racun uspostavit.....samo da znate :evil:
aaaa, od kad ja imam kofercic :D

ja sma bas neki dan zamisljala scenu, nalazimo se mi da se sminkanom i receno da svako ponese svoju sminku... i sve fino dodjemo sa nekim neseserima a michun koferce sa sobom :D
Michun

#1756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Imam koferce, znas ono za kozmetiku za puta. A cetke su baska.
Koga zanimaju boje...ja trazila friz i nabasah na ovo. Imate ovdje da upload foto i mozete se i nasminkat.
http://www.mylifetime.com/total-beauty- ... e-makeover
VenomousV

#1757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

hah ma ja sam gora... imam jednu kutiju u kojoj je sminka koju bas rijeeeeeetko koristim, druga kutija za sminku koju SAMO rijetko koristim, treca kutija sa sminkom koju eto i znam ponekad koristit' i neseser sa sminkom koju najcesce koristim... plus casa sa cetkama i casa sa maskarama :D
because_of_you

#1758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Michun wrote:Imam koferce, znas ono za kozmetiku za puta. A cetke su baska.
Koga zanimaju boje...ja trazila friz i nabasah na ovo. Imate ovdje da upload foto i mozete se i nasminkat.
http://www.mylifetime.com/total-beauty- ... e-makeover

A kud nam stavi tu stranicu :lol: :lol: :lol: Ja se pravo zabavila, baš je super :thumbup: Isprobala sam svašta nešto od šminke što nikad nisam :D
Nadinka

#1759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Moracu i ja neko fino koferce nabaviti, danas moram pokupiti smiknu iz starog stana nisam jos ni odnijela, ima nekoliko kutija pa ne znam gdje cu to jos smjestiti odk nemam ormarice u novom stanu :) to koferce bi mi super bilo :) i super mi ej fol u one kao teglice staklene (npr od NES-a) smjestiti cetke, olovke u drugu, maskare u trecu :) :)
javite kad dogvoorite tu kafu i ja cu se prikljuciti ako budem tu :)
sto se tice ovih pudera, nisma ni ja nista od ovog probala ni burjois ni art deco, nekako ne volim eksperimnetirati s puderima, najcesce ga samo ostavim i opet ond akupim neki provjereni
Cholina_Lokica

#1760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

e zene kako vi kuburite sa maskarama?
ja mjesecima je nisam stavljala iz razloga jer me od svake grozno peku oci :-) bas mi se osjeti razlika kod maskara kupljenih ovdje i kupljenih vani :| :( e sad posto ja nisam manijak za sminkom :D ne daje mi se kamara love za to, a obicno zaboravim reci raji da mi kupi vani kakvu maskaru... elem mjesecima je ne stavljam, nekidan stavila i opet ista situacija, oci 2 dana grozne
bez_ideje

#1761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

a da oprobas vazeljin ? :mrgreen: :mrgreen:
stavis kao maskaru i na vrh trepavica samo stavis maskaru
Cholina_Lokica

#1762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

to ti stvarno mislis da sam ja toliko spretna u nanosenju svacega po ocima :? :mrgreen:
bez_ideje

#1764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Nista onda,ako ti je ostalo Turabijeve vode u zalihama,probaj sa njom :mrgreen:
ozbiljno ti kazem nije tesko....samo uzmes cetkicu od stare maskare ,dobro je operes i njome naneses malo vazelina kao maskaru...i onda maskarom samo predjes pri vrhu trepavica
Cholina_Lokica

#1765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

hajd probam i to :D
Bountiful

#1766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bountiful »

*mima* wrote:pa tako.....oko 90 km....ali moze da trajeeeeee........namaziv je......ali je fantazija.
http://www.clinique.com/product/CATEGOR ... index.tmpl

kod nas je Clinique nevjerovatno skup. Ja uvijek kupim kada idem vani i dodje me negdje 20 eura
*mima*

#1767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Bountiful wrote:
*mima* wrote:pa tako.....oko 90 km....ali moze da trajeeeeee........namaziv je......ali je fantazija.

kod nas je Clinique nevjerovatno skup. Ja uvijek kupim kada idem vani i dodje me negdje 20 eura

Sto mi ovo napisa :cry:
swirl

#1768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Moja prijateljica cesto narucuje Clinique sa Strawberry, kaze da joj se isplati. Evo vam cijene http://www.strawberrynet.com/skincare/clinique/
Bountiful

#1769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bountiful »

*mima* wrote:
Bountiful wrote:

Sto mi ovo napisa :cry:
Tako sam i ja kupovala kod nas dok nisam otisla u London (koji je kao sto znas mnogo skup grad pa bi covjek ocekivao da bi tamo Clinique bio skuplji nego kod nas ) i vidjela da je moj puder 40KM! Ako imas nekoga da cesto putuje, u svim free shopovima imas clinique pa nek ti kupe :)
Ma.Le.Na

#1770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

apstinirala sam od kupovine pa sigurno nekih 20 dana :D
danas odem i ponovim se :D

trazila onu moju olovku sa felt tipom...sto se izvlaci...
zadnju koju sam bila kupila - max factorova ..nije losa...al skontam da probam naci takvu od bourjois
svaki njihov proizvod mi je stvarno odgovarao
ugl. nema u DMu ni jedne takve olovke..imaju one sto se silje i one koje su u nekom kao plasticnom okviru a silje se

i naletim na ovo :D

Image

manhattan - eyeliner original japanese ink :D

da li je neko koristio i da li sam se zahebala? :D
Mariella

#1771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

E sad cu vas malo ugusiti :D :D

Spominjalo se organizovanje sminke, pa reko da vam stavim ovaj video, koga zanima :)

Ranije je isto neko pitao o ciscenju cetkica, evo detaljan primjer kako to raditi :)

Jos jedan koristan video, od svake marke (naravno, ne svake, vec poznatijih malo) izdvojeni su njihovi najbolji proizvodi, npr. NARS rumenila, MAC sjene itd. (od 5:50 to pocinje). Ovo je za one koji narucuju s interneta, jer naravno kod nas gotovo nista nema :D

I jos jedan

I sad mi recite, gdje se ima kupiti ovaj Revlon ColorStay, ima li igdje, kad ga svi vec hvale :)
Mariella

#1772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Ma.Le.Na wrote: Image
da li je neko koristio i da li sam se zahebala? :D
Ja ovaj trenutno koristim, nije los, ali ima sigurno boljih. Meni ne traje cijeli dan, i voljela bih da je malo tamniji. Nedavno kad sam kupovala catrice karmin, cini mi se da sam tu vidjela neki tus, nije skup, i to ima ona bas bas crna boja, nisam uzela tad, al planiram :D
Ma.Le.Na

#1773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ja sam koristila essence tus...i on je super stvarno ali se ja ne znam trackat icim tecnim
ova varijanta...nije olovka da se topi..a nije tus da se zamazem :D
VenomousV

#1774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja koristim she tus... meni predobar, duuuuuuugo traje (koristim ga svaki dan), crna je da crnja ne mere bit + ono sto meni najvise odgovara je "zasiljeni flomaster" vrh a ne cetkica...

kosta nekih 5-6 Km i stvarno je odlican :)
Ma.Le.Na

#1775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

VenomousV wrote:ja koristim she tus... meni predobar, duuuuuuugo traje (koristim ga svaki dan), crna je da crnja ne mere bit + ono sto meni najvise odgovara je "zasiljeni flomaster" vrh a ne cetkica...

kosta nekih 5-6 Km i stvarno je odlican :)
gdje se ima kupit tog she-a? :)
Post Reply