Shvatio sam. Spas je u promjeni narativa I relaksaciji odnosa.HelaS wrote: ↑26/09/2024 22:50Drug, 30 godina SDA truje ljude retorikom o hrvatskom i srpskom nacionalizmu, o njihovom djelovanju na razgradnji države. I dan danas to čine, pa i ti s njima. I nikako da se država razgradi. Barem prestanite s takvim narativom, hajde malo promijenite, nešto novo unesite u politiku. Postalo je izlizano to s nacionalizmom.palermo wrote: ↑26/09/2024 22:45Drug, ja zavrsio I osnovnu I srednju I fakultet I jos pride ponesto.....pa de malo respekta, onog obicnog ljudskog, nemoj bas djecje price da citamo ovdje...HelaS wrote: ↑26/09/2024 22:38
To ti je, kolega, bošnjački narativ. To se zove homogenizacija, a ti znaš šta je homogenizacija. Ovaj termin, ovu retoriku da srpske i hrvatske stranke djeluju na razbijanju BiH, to je davno već kreirala SDA, preuzeli Komšićevci, ponekad podgrije Semir Efendić kad mu zatrebe bošnjačka podrška u planovima, i to je to. Niko nikad nije dokazao, a i ne može dokazati, da bilo koja stranka može i da radi na razgradnji države, pa ni hrvatske ili srpske. Bilo ko, imalo obrazovan zna da je to nemoguće bez upotrebe oružane sile, a ni to nije niti će biti. Znači - samo politika i politički kurvaluk i drskost, stranaka koje su sebi prisvojile termin bošnjačke...
Naša stranka
-
palermo
#1751 Re: Naša stranka
-
pemanapemani
#1752 Re: Naša stranka
Jebi ga, jednostavno lazes i namjerno krivo interpretiras moje rijeci.palermo wrote: ↑26/09/2024 22:38Znaci, ipak nije problem bosnjacki nacionalizam niti kriminal, niti korupcija, nego samo I iskljucivo SDA. Svatko moze, lopov, kriminalac crnolistas, ustasa, cetnik, isilovac, samo ne moze SDA. Cak bi I Komso valjao I ne bi bio piano, olos, glupan, samo da se.pridruzio ovom front. Dakle, sva ona cuvena promjena paradigme je zapravo suplja.pemanapemani wrote: ↑26/09/2024 22:15Pa i NS ide sa bosnjackim nacionalistima NIP, a zajedno idu u vlast sa srpskim i hrvatskim nacionalistima, bas kao i dobri Zeljko.
Jos dobri Zeljko 2012., napustio SDP zbog suradnje sa HDZ. Onda 2013., osnovao DF, a vec na Opcim izborima 2014., pustio Covicu Predsjednistvo, a 2015., usao u koaliciju sa HDZ.
Jebo ga ti, Bakir potpise mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i ti opet glasas za njega na sljedecim izborima. Mostar ispada bastion SDA i HDZ. Ljudi vam 12 godina blokirali izbore pod parolom - oni bi stolni grad, a mi im kao ne damo dok se sa HDZ talimo ispod stola.
Imas Lovca i PMP, imas DF, NIP, imas ekologe, pa i SDP (da izuzmemo NS), ali jok, samo SDA.![]()
Sto je najveci apsurd, zamjera se suradnja sa HDZ, a SDA po tom pitanju prekucala igricu, dok svi ostali na kamari nisu presli ni prvi nivo.
A za glasanje....hvala na savjetima
Ove stranke koje sam naveo kao alternativu SDA nemaju neke kriminalne afere. Nisu isilovci, a ni crnolistasi, ustase i cetnici.
Komsica nikad nisam nazvao pjanom, ni olosem ni glupanom, on je lijeni ublehas koji je imao 18 godina vlasti da dokaze suprotno.
Jebi ga, tebi Lovac, Orucevic i Bago = SDA po korupciji, lopovluku i suradnji sa HDZ. Pa onda bolje SDA, jer su vec iskusniji, nego ovi drugi "lopovi".
-
palermo
#1753 Re: Naša stranka
Bezobrazan, lazov, nema sta nisam bio u tvojim postovima. Bogati, cemu onda tolika zelja da me ubijedis u nesto. Ja bogami sa ljudima.koje bih opisivao kao sto ti mene katakyerises I ne pokusavam pricati.pemanapemani wrote: ↑26/09/2024 23:25Jebi ga, jednostavno lazes i namjerno krivo interpretiras moje rijeci.palermo wrote: ↑26/09/2024 22:38Znaci, ipak nije problem bosnjacki nacionalizam niti kriminal, niti korupcija, nego samo I iskljucivo SDA. Svatko moze, lopov, kriminalac crnolistas, ustasa, cetnik, isilovac, samo ne moze SDA. Cak bi I Komso valjao I ne bi bio piano, olos, glupan, samo da se.pridruzio ovom front. Dakle, sva ona cuvena promjena paradigme je zapravo suplja.pemanapemani wrote: ↑26/09/2024 22:15
Pa i NS ide sa bosnjackim nacionalistima NIP, a zajedno idu u vlast sa srpskim i hrvatskim nacionalistima, bas kao i dobri Zeljko.
Jos dobri Zeljko 2012., napustio SDP zbog suradnje sa HDZ. Onda 2013., osnovao DF, a vec na Opcim izborima 2014., pustio Covicu Predsjednistvo, a 2015., usao u koaliciju sa HDZ.
Jebo ga ti, Bakir potpise mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i ti opet glasas za njega na sljedecim izborima. Mostar ispada bastion SDA i HDZ. Ljudi vam 12 godina blokirali izbore pod parolom - oni bi stolni grad, a mi im kao ne damo dok se sa HDZ talimo ispod stola.
Imas Lovca i PMP, imas DF, NIP, imas ekologe, pa i SDP (da izuzmemo NS), ali jok, samo SDA.![]()
Sto je najveci apsurd, zamjera se suradnja sa HDZ, a SDA po tom pitanju prekucala igricu, dok svi ostali na kamari nisu presli ni prvi nivo.
A za glasanje....hvala na savjetima
Ove stranke koje sam naveo kao alternativu SDA nemaju neke kriminalne afere. Nisu isilovci, a ni crnolistasi, ustase i cetnici.
Komsica nikad nisam nazvao pjanom, ni olosem ni glupanom, on je lijeni ublehas koji je imao 18 godina vlasti da dokaze suprotno.
Jebi ga, tebi Lovac, Orucevic i Bago = SDA po korupciji, lopovluku i suradnji sa HDZ. Pa onda bolje SDA, jer su vec iskusniji, nego ovi drugi "lopovi".![]()
-
toska
#1754 Re: Naša stranka
Alternativna stvarnost?
@Hellas
To ti je, kolega, bošnjački narativ. To se zove homogenizacija, a ti znaš šta je homogenizacija. Ovaj termin, ovu retoriku da srpske i hrvatske stranke djeluju na razbijanju BiH, to je davno već kreirala SDA, preuzeli Komšićevci, ponekad podgrije Semir Efendić kad mu zatrebe bošnjačka podrška u planovima, i to je to. Niko nikad nije dokazao, a i ne može dokazati, da bilo koja stranka može i da radi na razgradnji države, pa ni hrvatske ili srpske. Bilo ko, imalo obrazovan zna da je to nemoguće bez upotrebe oružane sile, a ni to nije niti će biti. Znači - samo politika i politički kurvaluk i drskost, stranaka koje su sebi prisvojile termin bošnjačke...
-
kakabanja213
#1755 Re: Naša stranka
Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima._BataZiv_0809 wrote: ↑26/09/2024 16:35Moja ocekivanja su za sada ispunjena. Nema se vecih korupcijskih afera i ulaze se u javno dobro. Koliko prije nekoliko godina si imao raspad autobuse iz Istanbula kojima su se i na ovom forumu pisale ode u desetercima (renovirani su kazeDaysleepeR wrote: ↑26/09/2024 16:26
Viši standardi su činjenica.
Ali previše očekujete.
Interes stranke, a može se reći i interes da se provede neki program ili plan automatski gazi sve što je pojedinačni član stranke rekao ili misli.
Ne znam zaista što se ovo mora pisati. Tako je svugdje. Od Kamale do Sabine.)
Ne poredis se sa drugima nego sa sobom od jucer.
Da su idealni nisu ni blizu. Da imaju fula imaju itekako.
Ali dok god im je jedina realna konkurencija SDFAzaBiH imat ce moj glas.
Koraci od sedam milja.
- tramvajtrojka
#1756 Re: Naša stranka
Pa svaki korak u odnosu na prethodnu vlast koja je ubijala vlastiti narod sa kineskim usisivacima je generacijski u usporedbi sa njimakakabanja213 wrote: ↑27/09/2024 11:21Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima._BataZiv_0809 wrote: ↑26/09/2024 16:35Moja ocekivanja su za sada ispunjena. Nema se vecih korupcijskih afera i ulaze se u javno dobro. Koliko prije nekoliko godina si imao raspad autobuse iz Istanbula kojima su se i na ovom forumu pisale ode u desetercima (renovirani su kazeDaysleepeR wrote: ↑26/09/2024 16:26
Viši standardi su činjenica.
Ali previše očekujete.
Interes stranke, a može se reći i interes da se provede neki program ili plan automatski gazi sve što je pojedinačni član stranke rekao ili misli.
Ne znam zaista što se ovo mora pisati. Tako je svugdje. Od Kamale do Sabine.)
Ne poredis se sa drugima nego sa sobom od jucer.
Da su idealni nisu ni blizu. Da imaju fula imaju itekako.
Ali dok god im je jedina realna konkurencija SDFAzaBiH imat ce moj glas.
Koraci od sedam milja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1757 Re: Naša stranka
Te stvari se posmatraju u ciklusima, bez 2 ciklusa mislim da je smijesno pricati o krupnim i sistemskim rjesenjima.kakabanja213 wrote: ↑27/09/2024 11:21 Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima.
Koraci od sedam milja.
VM je formirano u decembru 2022 i donijelo je pocetak pregovora sa EU. Ostalo je manje vise standardan dekor i otprilike sve vec vidjeno. Nadam se da ce izboksovati i Plan rasta.
Vlada FBiH je formirana u aprilu 2023. godine i za sada i dalie ima neka sistemska rjesenja za cije usvajanje treba duzi period (Zakon o minimalnoj plati, e trgovina, unutrasnja trgovina, novi Zakon o radu, Zakon o juznoj interkonekciji, Zakon o porodiljama itd...) ako ne izguraju bar pola od toga do narednih izbora, mozemo reci da je mandat neuspjesan.
Sto se tice Vlade KS, ona je vec na pola drugog mandata i primjetno je usporavanje dobrih projekata. Ima ih i dalje ali su znatno skromiji.
Da li je to zbog ljudstva, da li je zbog smanjenja pondera, da li do neceg treceg to ne znamo.
Cinjenica je da i biraci u KS to nisu prepoznali ili to ne smatraju vaznim pa je na proslim izborima Trojka dobila tijesnu vecinu, a skoro pola glasova su ipak dobili odgovorni za lazne diplome, respiratore, zavrsavanje gradonacelnika kao u Kumu, da ne spominjemo izdaju revizije jer je to ipak drzavna tema.
-
kakabanja213
#1758 Re: Naša stranka
Dva ciklusa ti treba da formiras jedinicu za borbu protiv korupcije???? Te zakone mozes kao na traci izbacivati ali ako ne postoji nesto cime se kontrolisati primjrnu zakona onda od njih nikakve korisi nema. Ne treba donositi zakone o radnicima na crno, o fiskalnim racunima pa si imao kod prosle kriminalne a i kod ove polu-kriminalne (ako uzmemo da Trojka nije kriminalna) i rad na crno i racune, ponegdje u Sarajevu, ali samo ponegdje. Recimo prije 15 dana sam platio avio kartu za Njemacku, Mostar Minhen 630 KM i u agenciji kojoj je namjesteno da prodaje karte G tour( Globtour Medjugorje) za placanje za kes sam dobio blok na kojem pise PRIMITAK!!!! Trazio fiskalni kaze kraljica " to je to". Zvao inspekciju, kazu "hajde Boga ti"._BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 11:46Te stvari se posmatraju u ciklusima, bez 2 ciklusa mislim da je smijesno pricati o krupnim i sistemskim rjesenjima.kakabanja213 wrote: ↑27/09/2024 11:21 Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima.
Koraci od sedam milja.
VM je formirano u decembru 2022 i donijelo je pocetak pregovora sa EU. Ostalo je manje vise standardan dekor i otprilike sve vec vidjeno. Nadam se da ce izboksovati i Plan rasta.
Vlada FBiH je formirana u aprilu 2023. godine i za sada i dalie ima neka sistemska rjesenja za cije usvajanje treba duzi period (Zakon o minimalnoj plati, e trgovina, unutrasnja trgovina, novi Zakon o radu, Zakon o juznoj interkonekciji, Zakon o porodiljama itd...) ako ne izguraju bar pola od toga do narednih izbora, mozemo reci da je mandat neuspjesan.
Sto se tice Vlade KS, ona je vec na pola drugog mandata i primjetno je usporavanje dobrih projekata. Ima ih i dalje ali su znatno skromiji.
Da li je to zbog ljudstva, da li je zbog smanjenja pondera, da li do neceg treceg to ne znamo.
Cinjenica je da i biraci u KS to nisu prepoznali ili to ne smatraju vaznim pa je na proslim izborima Trojka dobila tijesnu vecinu, a skoro pola glasova su ipak dobili odgovorni za lazne diplome, respiratore, zavrsavanje gradonacelnika kao u Kumu, da ne spominjemo izdaju revizije jer je to ipak drzavna tema.
-
kakabanja213
#1759 Re: Naša stranka
Poceli pregovori???_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 11:46Te stvari se posmatraju u ciklusima, bez 2 ciklusa mislim da je smijesno pricati o krupnim i sistemskim rjesenjima.kakabanja213 wrote: ↑27/09/2024 11:21 Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima.
Koraci od sedam milja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1760 Re: Naša stranka
Prijavi ti to inspekciji pismeno.
Moraju postupiti po prijavi.
Moraju postupiti po prijavi.
- Point.
#1761 Re: Naša stranka
Zašto se uvijek vraćaš na Željka ili SDA i šta su oni radili, kada je Trojka jasno poručila da su nova snaga, da neće radit kao prethodnici i sas ti, nakon dvije godine od izbora, verglaš tu priču?tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2024 21:55He he kao uvijek kad se pogodi u sridu sa argumentom ostane se na Ja Ipalermo wrote: ↑26/09/2024 21:47Ja I?tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2024 20:28
Pa bio je i Željko sa srpskim i hrvatskim nacionalistima pa su njegovi kadrovi jednom prilikom i za cetnickog vojvodu glasali pa ne znam kako ti se tada zeljko cinio![]()
![]()
, mere Željko koji je stvorio karijeru na tome da prvo nece sa bosnjackim nacionalistima iz SDA pa iz ostala dva naroda, pa se to sve prekreci preko njegova obraza i lagano se zaboravi al toboze zabrinutost zbog sabinine izjave za koju svakako ne bi glasali i da je zadnja osoba na listicu
![]()
- Point.
#1762 Re: Naša stranka
Ovaj post je bukvalno za hahahahahahahHelaS wrote: ↑26/09/2024 22:50Drug, 30 godina SDA truje ljude retorikom o hrvatskom i srpskom nacionalizmu, o njihovom djelovanju na razgradnji države. I dan danas to čine, pa i ti s njima. I nikako da se država razgradi. Barem prestanite s takvim narativom, hajde malo promijenite, nešto novo unesite u politiku. Postalo je izlizano to s nacionalizmom.palermo wrote: ↑26/09/2024 22:45Drug, ja zavrsio I osnovnu I srednju I fakultet I jos pride ponesto.....pa de malo respekta, onog obicnog ljudskog, nemoj bas djecje price da citamo ovdje...HelaS wrote: ↑26/09/2024 22:38
- Prpa.ba
#1763 Re: Naša stranka
Kako nas samo potcjenjuju. Sta kaze, ne mogu razgradjivati drzavu, mogu samo razgradjivati institucije i na traci donositi neustavne zakone, dok makar jedan ne prodje.. 
- hepekcina
#1765 Re: Naša stranka
malo je dva ciklusa, tu se tek uče_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 11:46Te stvari se posmatraju u ciklusima, bez 2 ciklusa mislim da je smijesno pricati o krupnim i sistemskim rjesenjima.kakabanja213 wrote: ↑27/09/2024 11:21 Znaci poboljsanje standarda zivota u FBIH ,zadnje dvije godine su da nema vise raspad doniranih autobusa, u Sarajevu. I nema vecih korupcijskih afera, manjih izgleda da ima.
Koraci od sedam milja.
a biće projekata dok se ne krade
treba narod samo plašit povratkom SDA i eto 30 godina vlasti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1766 Re: Naša stranka
Toliko je uspjesna bila ta vlast da se njome biraci prepadaju.
Hvala sto si mi potvrdio tezu.
-
kakabanja213
#1767 Re: Naša stranka
Sto je najgore, ako najveca dostignuca bude par novih tramvaja i autobusa u Sarajevu te "pocetak" pregovora sa EU a ne standard, penzija, zdravstvo, skolstvo, vratit ce se. Pa dvije jebene godine ne mogu postaviti direktora najvaznije zdravstveme ustanove u drzavi. Dvije godine._BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 17:40 Toliko je uspjesna bila ta vlast da se njome biraci prepadaju.
Niksicu, Elmedinu, Edinu bi pametnije bilo da su se okruzili vrhunskim advokatima koji bi malo uzdrmali kriminal u ovojb drzavi umjesto da su ulozili u nova, auta., nove zgrade. Ja sam recimo ubijedjen da bi dobar advokat za par mjeseci ili eto dvije godine donio na poklon onu zgradu u BL sto ce jen platiti 100 miliona ili nove automobile koje su platili par miliona kriminalcima
- hepekcina
#1768 Re: Naša stranka
ne leti pred rudu_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 17:40 Toliko je uspjesna bila ta vlast da se njome biraci prepadaju.
prepadaju ih zbog svojih guzica jer im je to konkurencija
manipulacija strahom je temeljna crta populizma
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1769 Re: Naša stranka
Ne prepada niko dobrimhepekcina wrote: ↑27/09/2024 20:08ne leti pred rudu_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 17:40 Toliko je uspjesna bila ta vlast da se njome biraci prepadaju.
Samo losim
- hepekcina
#1770 Re: Naša stranka
znači da potvrđuješ da su izdajnici_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 20:13Ne prepada niko dobrimhepekcina wrote: ↑27/09/2024 20:08ne leti pred rudu_BataZiv_0809 wrote: ↑27/09/2024 17:40 Toliko je uspjesna bila ta vlast da se njome biraci prepadaju.
Samo losim
bem ti logiku
- Point.
#1771 Re: Naša stranka
Nego, jesu li se iz ove progresivne, beznacionalne, samo EU samo Evropa stranke oglasili povodom ovog Šmitovog izleta da brani etnonacionalnu HDZ priču i potkopava presudu Kovačević koja bi trebala biti temelj i preduslov za članstvo u EU bazirano na građanskim principima i pravima, koja bi ukinula etničke diskriminacije?
- skupljac_zeljeza
#1772 Re: Naša stranka
Ako zaobiđu presudu Kovačević onda i presuda Zornić je nebitna i one sve prije njih. A tako lijepo nam ljudi uvezali.Point. wrote: ↑28/09/2024 08:51 Nego, jesu li se iz ove progresivne, beznacionalne, samo EU samo Evropa stranke oglasili povodom ovog Šmitovog izleta da brani etnonacionalnu HDZ priču i potkopava presudu Kovačević koja bi trebala biti temelj i preduslov za članstvo u EU bazirano na građanskim principima i pravima, koja bi ukinula etničke diskriminacije?
USTAV BOSNE I HERCEGOVINE43.
U presudi Sejdić i Finci Sud je primijetio da je u vrijeme kada su
donesene sporne ustavne odredbe na terenu došlo do vrlo krhkog primirja, te
da je cilj tih odredbi bio da se zaustavi brutalni sukob obilježen genocidom i
„etničkim čišćenjem“ (vidi ibid., tačka 45). Priroda tog sukoba bila je takva
da je bilo neophodno pristati na „konstitutivne narode” kako bi se osigurao
mir (ibid.). Međutim sada, više od osamnaest godina nakon završetka
tragičnog sukoba, ne može postojati bilo kakav razlog za održavanje na
snazi spornih ustavnih odredbi. Sud očekuje da će se bez daljeg odgađanja
uspostaviti demokratsko uređenje. S obzirom na potrebu da se osigura
stvarna politička demokracija, Sud smatra da je došlo vrijeme za politički
sistem koji će svakom građaninu Bosne i Hercegovine osigurati pravo da se
kandidira na izborima za Predsjedništvo i Dom naroda Bosne i
Hercegovine, bez diskriminacije po osnovu etničke pripadnosti i bez
davanja posebnih prava konstitutivnim narodima uz isključivanje manjina
ili građana Bosne i Hercegovine
....
Komitet ministara je donio
tri privremene rezolucije zahtijevajući od vlasti Bosne i Hercegovine da
poduzmu sve potrebne korake za potpuno izvršenje te presude usvajanjem
neophodnih mjera u cilju otklanjanja diskriminacije protiv onih koji nisu
pripadnici konstitutivnih naroda prilikom kandidiranja na izborima za Dom
naroda i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, te da usklade svoj Ustav i
izborno zakonodavstvo sa zahtjevima Konvencije bez bilo kakvog daljeg
odgađanja...
http://www.mhrr.gov.ba/PDF/UredPDF/defa ... gTag=bs-BA
Član II
Ljudska prava i osnovne slobode
1. Ljudska prava
Bosna i Hercegovina i oba entiteta će osigurati najviši nivo međunarodno priznatih
ljudskih prava i osnovnih sloboda. U tu svrhu postoji Komisija za ljudska prava za Bosnu i
Hercegovinu, kao što je predviđeno u Aneksu 6 Opšteg okvirnog sporazuma.
2. Međunarodni standardi
Prava i slobode predviđeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i osnovnih slo-
boda i u njenim protokolima se direktno primjenjuju u Bosni i Hercegovini. Ovi akti imaju
prioritet nad svim ostalim zakonima.
https://www.ustavnisud.ba/public/down/U ... NE_bos.pdf
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1773 Re: Naša stranka
Jesi li glasao za njih 2008. i 2010.Point. wrote: ↑28/09/2024 08:51 Nego, jesu li se iz ove progresivne, beznacionalne, samo EU samo Evropa stranke oglasili povodom ovog Šmitovog izleta da brani etnonacionalnu HDZ priču i potkopava presudu Kovačević koja bi trebala biti temelj i preduslov za članstvo u EU bazirano na građanskim principima i pravima, koja bi ukinula etničke diskriminacije?
Da ili ne?
- Point.
#1774 Re: Naša stranka
Znači nisu se oglasili čim idu ova ništa-nišćim pitanja. Ljudi su vlast na državnom nivou, sasvim je legitimno pitanje o njihovoj reakciji ili nedostatku iste na ovo, po državu, bitno pitanje._BataZiv_0809 wrote: ↑28/09/2024 09:26Jesi li glasao za njih 2008. i 2010.Point. wrote: ↑28/09/2024 08:51 Nego, jesu li se iz ove progresivne, beznacionalne, samo EU samo Evropa stranke oglasili povodom ovog Šmitovog izleta da brani etnonacionalnu HDZ priču i potkopava presudu Kovačević koja bi trebala biti temelj i preduslov za članstvo u EU bazirano na građanskim principima i pravima, koja bi ukinula etničke diskriminacije?
Da ili ne?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1775 Re: Naša stranka
Znaci nisi nikad glasao za njih a ne silazis sa ove teme.Point. wrote: ↑28/09/2024 10:02Znači nisu se oglasili čim idu ova ništa-nišćim pitanja. Ljudi su vlast na državnom nivou, sasvim je legitimno pitanje o njihovoj reakciji ili nedostatku iste na ovo, po državu, bitno pitanje._BataZiv_0809 wrote: ↑28/09/2024 09:26Jesi li glasao za njih 2008. i 2010.Point. wrote: ↑28/09/2024 08:51 Nego, jesu li se iz ove progresivne, beznacionalne, samo EU samo Evropa stranke oglasili povodom ovog Šmitovog izleta da brani etnonacionalnu HDZ priču i potkopava presudu Kovačević koja bi trebala biti temelj i preduslov za članstvo u EU bazirano na građanskim principima i pravima, koja bi ukinula etničke diskriminacije?
Da ili ne?
Hvala.