Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1751 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

lik i djelo Jovane.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ja-ka ... -u/b6wgnp5

daBogda vas liječila kad vam je dobra :)
ultima_palabra

#1752 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Antivakserstvo i fasizam su od dva brata djeca.
GAU8

#1753 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Chmoljo wrote: 15/11/2020 01:41 lik i djelo Jovane.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ja-ka ... -u/b6wgnp5

daBogda vas liječila kad vam je dobra :)
Ma zena s mudima... nema sta....
Lao Ce

#1754 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Koliko sam primjetio ovdje je 'zabranjeno' postavljati sve što je kontra nekog forumskog klera koji nastoji drugima da nametne parametre razmišljanja i poimanja stvari i shodno tome ako nisu u skladu sa klerovskim onda si dozvoljavaju ponašanja i riječi kojima se prelaze granice ljudskosti. Valjda je to ovdje standard i valjda su se ljudi sami 'pustili', ne mareći više za ljudskost, lijepo ponašanje, pa dozvoljavaju sebi nadmenost i bahatost. Ne znam otkuda ljudima pravo da se tako ponašaju.

Semir Osmanagić

Čovjeku na noge dolaze mnoge poznate ličnosti, slušaju njegova predavanja, posjećuju Visoko. Ne postavljam ga da bi ga promovisao ili neke lične simpatije prema njemu, već da se zna da postoji i druga strana priče u svemu.

vet

#1755 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

ultima_palabra wrote: 15/11/2020 03:39 Antivakserstvo i fasizam su od dva brata djeca.
Aferim jarane! Naravno, sve se može okrenuti naopačke, pa tako i to. U realnosti, svaki prisilni medicinski tretman ljudi, odnosno, protiv njihove volje, što uključuje i vakcinaciju, ide ruku pod ruku s fašizmom što je uostalom bio i jedan od glavnih predmeta razmatranih na Nirnbeškom sudu, koji je održan nakon poraza fašizma a trajao je negdje od decembra 1946.g. do augusta 1947.g.

Tako, već pod tačkom jedan Nirnbeškog kodeksa, imamo sljedeće:
Nuremberg Code: Point #1

The voluntary consent of the human subject is absolutely essential. This means that the person involved should have legal capacity to give consent; should be so situated as to be able to exercise free power of choice, without the intervention of any element of force, fraud, deceit, duress, over-reaching, or other ulterior form of constraint or coercion; and should have sufficient knowledge and comprehension of the elements of the subject matter involved as to enable him/her to make an understanding and enlightened decision. This latter element requires that before the acceptance of an affirmative decision by the experimental subject there should be made known to him the nature, duration, and purpose of the experiment; the method and means by which it is to be conducted; all inconveniences and hazards reasonable to be expected; and the effects upon his health or person which may possibly come from his participation in the experiment. The duty and responsibility for ascertaining the quality of the consent rests upon each individual who initiates, directs or engages in the experiment. It is a personal duty and responsibility which may not be delegated to another with impunity.

LINK
..
zubi

#1756 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Lao Ce wrote: 15/11/2020 10:22 Semir Osmanagić

Čovjeku na noge dolaze mnoge poznate ličnosti, slušaju njegova predavanja, posjećuju Visoko. Ne postavljam ga da bi ga promovisao ili neke lične simpatije prema njemu, već da se zna da postoji i druga strana priče u svemu.
:lol:

Niposto, ascare ga ne odobravas i mrzak ti je :D
Lao Ce

#1757 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

zubi wrote: 15/11/2020 10:37
Lao Ce wrote: 15/11/2020 10:22 Semir Osmanagić

:lol:

Niposto, ascare ga ne odobravas i mrzak ti je :D
Eto, ti sebi daješ na pravo da govoriš u moje ime da li ja nekog mrzim ili volim. Semir mi nije simpatičan zbog nekih stvari, ali to ne mora značiti da nema istine u onome što govori.

Sad će netko doći i ismijati ga, samo ne znam sa kojim pravom, kao i bilo koga drugog. Otkuda to pravo neki ljudi daju sami sebi? Mislim, who is you? Who is Mogy, zubi ili bilo ko, tko tako nastupa. Ko ti ili ko vam daje pravo da budete oholi i nadmeni?
zubi

#1758 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Lao Ce wrote: 15/11/2020 10:57 Eto, ti sebi daješ na pravo da govoriš u moje ime da li ja nekog mrzim ili volim. Semir mi nije simpatičan zbog nekih stvari, ali to ne mora značiti da nema istine u onome što govori.

Sad će netko doći i ismijati ga, samo ne znam sa kojim pravom, kao i bilo koga drugog. Otkuda to pravo neki ljudi daju sami sebi? Mislim, who is you? Who is Mogy, zubi ili bilo ko, tko tako nastupa. Ko ti ili ko vam daje pravo da budete oholi i nadmeni?
Ja sebi dajem pravo da imam misljenje o onome sto govoris, forum je jelde i namijenjen za te stvari...

I ne da nema istine u tome sto slabajzer govori, covjek lovu mlati lupetajuci gluposti i lozeci ljude niske inteligenicje, zbog toga mu jedino svaka cast... :thumbup:
GAU8

#1759 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 15/11/2020 10:22 Koliko sam primjetio ovdje je 'zabranjeno' postavljati sve što je kontra nekog forumskog klera koji nastoji drugima da nametne parametre razmišljanja i poimanja stvari i shodno tome ako nisu u skladu sa klerovskim onda si dozvoljavaju ponašanja i riječi kojima se prelaze granice ljudskosti. Valjda je to ovdje standard i valjda su se ljudi sami 'pustili', ne mareći više za ljudskost, lijepo ponašanje, pa dozvoljavaju sebi nadmenost i bahatost. Ne znam otkuda ljudima pravo da se tako ponašaju.

Semir Osmanagić

Postoji beskonacno mnogo "strana price". Ali samo jedna strana price odgovara stvarnosti dok su sve druge fikcija.
Ja ne vidim nista lose u fikciji, samo stvari treba nazvati pravim imenom...
Lao Ce

#1760 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 15/11/2020 11:15
Lao Ce wrote: 15/11/2020 10:22 Koliko sam primjetio ovdje je 'zabranjeno' postavljati sve što je kontra nekog forumskog klera koji nastoji drugima da nametne parametre razmišljanja i poimanja stvari i shodno tome ako nisu u skladu sa klerovskim onda si dozvoljavaju ponašanja i riječi kojima se prelaze granice ljudskosti. Valjda je to ovdje standard i valjda su se ljudi sami 'pustili', ne mareći više za ljudskost, lijepo ponašanje, pa dozvoljavaju sebi nadmenost i bahatost. Ne znam otkuda ljudima pravo da se tako ponašaju.

Semir Osmanagić

Postoji beskonacno mnogo "strana price". Ali samo jedna strana price odgovara stvarnosti dok su sve druge fikcija.
Ja ne vidim nista lose u fikciji, samo stvari treba nazvati pravim imenom...
To je samo tvoje mišljenje, koje bih ja isto tako mogao nazvati fikcijom.
GAU8

#1761 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Ljudska proslost i sadasnjost je prepuna istinskih zavjera.

Samo sto se vecina ljudi uvijek zakaci na gluposti ili neke banalnosti, dok prave zavjere nikad ne skontaju ili ih podsvjesno umanjuju...
Haris.ba

#1762 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Haris.ba »

Slobodno postavis tekst i video da svako koga zanima moze vidjeti.

Neko napise sta misli o tome. I odmah krece kukanje kako je nesta zabranjeno. Haj da je napisana neka prijetnja, ili nesta sovinisticki ili rasisticki protiv.
Last edited by Haris.ba on 15/11/2020 11:58, edited 1 time in total.
vet

#1763 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Jeste da je subjektivna stvar ali ipak mogu reći kao svoje mišljenje da smatram Semira Osmanagića za jednog od najvećih ljudi Balkana, svih vremena.
Haris.ba

#1764 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Haris.ba »

vet wrote: 15/11/2020 11:58 Jeste da je subjektivna stvar ali ipak mogu reći kao svoje mišljenje da smatram Semira Osmanagića za jednog od najvećih ljudi Balkana, svih vremena.
U rangu Tesle, Milankovica, Preloga, Pupina....
zubi

#1765 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

Haris.ba wrote: 15/11/2020 11:59
vet wrote: 15/11/2020 11:58 Jeste da je subjektivna stvar ali ipak mogu reći kao svoje mišljenje da smatram Semira Osmanagića za jednog od najvećih ljudi Balkana, svih vremena.
:D

Jaci, jos jaci... eno Djokovic mu na noge dolazi, ku'ces vece reference..
Haris.ba

#1766 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Haris.ba »

zubi wrote: 15/11/2020 12:06
Haris.ba wrote: 15/11/2020 11:59
:D

Jaci, jos jaci... eno Djokovic mu na noge dolazi, ku'ces vece reference..
I onaj iz kriznog federalnog staba. Kak se onaj zove.
Lao Ce

#1767 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 15/11/2020 11:43 Ljudska proslost i sadasnjost je prepuna istinskih zavjera.

Samo sto se vecina ljudi uvijek zakaci na gluposti ili neke banalnosti, dok prave zavjere nikad ne skontaju ili ih podsvjesno umanjuju...
Opet tvoje subjektivno mišljenje i naravno opet s dozom nadmenosti.
Lao Ce

#1768 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Teorija zavjere je sve ono što naše malenkosti ne mogu da procesuiraju zbog raznih razloga.
Virusi i bakterije su bili prije pronalaska mikroskopa bili teorija zavjere jer su 'nedokazivi' . Isto tako, da si nekom čovjeku prije 700 godina govorio o današnjoj tehnoligiji i životu, niko te ozbiljno ne bi shvaćao.
Nerazumijevanje nečega i njihovo ne prihvatanje ne znači da nešto ne postoji. Da smo u školama učili neke stvari koje se podvode pod teorije zavjere, sigurno bi ono što nam je danas realnost i normalnost smatrali teorijama zavjere. Ima dosta toga kakvo si mlijeko dojio.
Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Ivo Andrić
ultima_palabra

#1769 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Haris.ba wrote: 15/11/2020 11:56 Slobodno postavis tekst i video da svako koga zanima moze vidjeti.

Neko napise sta misli o tome. I odmah krece kukanje kako je nesta zabranjeno. Haj da je napisana neka prijetnja, ili nesta sovinisticki ili rasisticki protiv.
Pravo na slobodno misljenje ukljucuje i pravo da ti sugovornik kaze da si glup ko kurac :mrgreen:
Lao Ce

#1770 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Image
saint_mirad

#1771 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by saint_mirad »

Tužno. :(
GAU8

#1772 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 15/11/2020 12:26 Teorija zavjere je sve ono što naše malenkosti ne mogu da procesuiraju zbog raznih razloga.
Virusi i bakterije su bili prije pronalaska mikroskopa bili teorija zavjere jer su 'nedokazivi' . Isto tako, da si nekom čovjeku prije 700 godina govorio o današnjoj tehnoligiji i životu, niko te ozbiljno ne bi shvaćao.
Nerazumijevanje nečega i njihovo ne prihvatanje ne znači da nešto ne postoji. Da smo u školama učili neke stvari koje se podvode pod teorije zavjere, sigurno bi ono što nam je danas realnost i normalnost smatrali teorijama zavjere. Ima dosta toga kakvo si mlijeko dojio.
Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Ivo Andrić
Ne govorim o teorijama zavjere, vec o zavjerama. Stvarnim zavjerama vecim i manjim, mnoge su djelimicno ili potpuno otkrivene, za druge se naslucuje da su se desile, ali u svim slucajevima prica ima glavu i rep. Znaju se pocinitelji i motivi..
Nema nikakvih mitova, tajanstvenih grupa i para-vlada. Nema nikakvih "njih" ili "onih"... vec konkretna imena ljudi i organizacija.

To je za mnoge od nas, uljuljane u svakodnevnici mali tesko za svariti i radije se bavimo "Deep State" sranjima
Lao Ce

#1773 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

GAU8 wrote: 15/11/2020 15:40
Lao Ce wrote: 15/11/2020 12:26 Teorija zavjere je sve ono što naše malenkosti ne mogu da procesuiraju zbog raznih razloga.
Ivo Andrić
Ne govorim o teorijama zavjere, vec o zavjerama. Stvarnim zavjerama vecim i manjim, mnoge su djelimicno ili potpuno otkrivene, za druge se naslucuje da su se desile, ali u svim slucajevima prica ima glavu i rep. Znaju se pocinitelji i motivi..
Nema nikakvih mitova, tajanstvenih grupa i para-vlada. Nema nikakvih "njih" ili "onih"... vec konkretna imena ljudi i organizacija.

To je za mnoge od nas, uljuljane u svakodnevnici mali tesko za svariti i radije se bavimo "Deep State" sranjima
Mnoge stvari ili ni jedna nemaju svoja imena tek tako. Vanzemaljci nije riječ, nego entitet. Da nema entiteta nema ni riječi. Riječi duguju svoje postojanje entitetima i stvarnosti. Ništa nije slučajno. Možeš reći da je to netko izmislio i otuda riječi i pojmovi. Sve se može. Ti misliš da sve znaš. Imaš neki svoj mentalni svijet sa idejama, pojmovima, istinama, šta je moguće, šta je nemoguće kojeg si sagradio, ali to ne znači da je to mjerilo i istina. Drugi ljudi drugačije misle i poimaju iste stvari. Ali ti si iz nekog razloga dozvolio sebi da smatraš da si u pravu. To se očituje iz tvog pisanja i stava. Možda nisi u pravu.
tandmand

#1774 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tandmand »

Cov19plus wrote: 16/11/2020 14:03 do kraja 2020. ide globalni lockdown kao priprema covjecanstva na novu vlast - vanjzemaljsku rasu ... Trump čeka da se ozvaniči pobjeda Bidena pa da u javnost iznese sva saznanja koje je naredio da mu američka vojska referiše o postojanju i aktivnostima vanjzemaljske napredne civilizacije.
Jesu li reptili ili neki drugi?
tandmand

#1775 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tandmand »

Ona Jovana se ne gasi, melje ko mlin. Pa šta je ono čovječe ... :shock:
Post Reply