https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ja-ka ... -u/b6wgnp5
daBogda vas liječila kad vam je dobra
Ma zena s mudima... nema sta....Chmoljo wrote: ↑15/11/2020 01:41 lik i djelo Jovane.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/ja-ka ... -u/b6wgnp5
daBogda vas liječila kad vam je dobra![]()
Aferim jarane! Naravno, sve se može okrenuti naopačke, pa tako i to. U realnosti, svaki prisilni medicinski tretman ljudi, odnosno, protiv njihove volje, što uključuje i vakcinaciju, ide ruku pod ruku s fašizmom što je uostalom bio i jedan od glavnih predmeta razmatranih na Nirnbeškom sudu, koji je održan nakon poraza fašizma a trajao je negdje od decembra 1946.g. do augusta 1947.g.
..Nuremberg Code: Point #1
The voluntary consent of the human subject is absolutely essential. This means that the person involved should have legal capacity to give consent; should be so situated as to be able to exercise free power of choice, without the intervention of any element of force, fraud, deceit, duress, over-reaching, or other ulterior form of constraint or coercion; and should have sufficient knowledge and comprehension of the elements of the subject matter involved as to enable him/her to make an understanding and enlightened decision. This latter element requires that before the acceptance of an affirmative decision by the experimental subject there should be made known to him the nature, duration, and purpose of the experiment; the method and means by which it is to be conducted; all inconveniences and hazards reasonable to be expected; and the effects upon his health or person which may possibly come from his participation in the experiment. The duty and responsibility for ascertaining the quality of the consent rests upon each individual who initiates, directs or engages in the experiment. It is a personal duty and responsibility which may not be delegated to another with impunity.
LINK
Eto, ti sebi daješ na pravo da govoriš u moje ime da li ja nekog mrzim ili volim. Semir mi nije simpatičan zbog nekih stvari, ali to ne mora značiti da nema istine u onome što govori.
Ja sebi dajem pravo da imam misljenje o onome sto govoris, forum je jelde i namijenjen za te stvari...Lao Ce wrote: ↑15/11/2020 10:57 Eto, ti sebi daješ na pravo da govoriš u moje ime da li ja nekog mrzim ili volim. Semir mi nije simpatičan zbog nekih stvari, ali to ne mora značiti da nema istine u onome što govori.
Sad će netko doći i ismijati ga, samo ne znam sa kojim pravom, kao i bilo koga drugog. Otkuda to pravo neki ljudi daju sami sebi? Mislim, who is you? Who is Mogy, zubi ili bilo ko, tko tako nastupa. Ko ti ili ko vam daje pravo da budete oholi i nadmeni?
Postoji beskonacno mnogo "strana price". Ali samo jedna strana price odgovara stvarnosti dok su sve druge fikcija.Lao Ce wrote: ↑15/11/2020 10:22 Koliko sam primjetio ovdje je 'zabranjeno' postavljati sve što je kontra nekog forumskog klera koji nastoji drugima da nametne parametre razmišljanja i poimanja stvari i shodno tome ako nisu u skladu sa klerovskim onda si dozvoljavaju ponašanja i riječi kojima se prelaze granice ljudskosti. Valjda je to ovdje standard i valjda su se ljudi sami 'pustili', ne mareći više za ljudskost, lijepo ponašanje, pa dozvoljavaju sebi nadmenost i bahatost. Ne znam otkuda ljudima pravo da se tako ponašaju.
Semir Osmanagić
Čovjeku na noge dolaze mnoge poznate ličnosti, slušaju njegova predavanja, posjećuju Visoko. Ne postavljam ga da bi ga promovisao ili neke lične simpatije prema njemu, već da se zna da postoji i druga strana priče u svemu.
To je samo tvoje mišljenje, koje bih ja isto tako mogao nazvati fikcijom.GAU8 wrote: ↑15/11/2020 11:15Postoji beskonacno mnogo "strana price". Ali samo jedna strana price odgovara stvarnosti dok su sve druge fikcija.Lao Ce wrote: ↑15/11/2020 10:22 Koliko sam primjetio ovdje je 'zabranjeno' postavljati sve što je kontra nekog forumskog klera koji nastoji drugima da nametne parametre razmišljanja i poimanja stvari i shodno tome ako nisu u skladu sa klerovskim onda si dozvoljavaju ponašanja i riječi kojima se prelaze granice ljudskosti. Valjda je to ovdje standard i valjda su se ljudi sami 'pustili', ne mareći više za ljudskost, lijepo ponašanje, pa dozvoljavaju sebi nadmenost i bahatost. Ne znam otkuda ljudima pravo da se tako ponašaju.
Semir Osmanagić
Čovjeku na noge dolaze mnoge poznate ličnosti, slušaju njegova predavanja, posjećuju Visoko. Ne postavljam ga da bi ga promovisao ili neke lične simpatije prema njemu, već da se zna da postoji i druga strana priče u svemu.
Ja ne vidim nista lose u fikciji, samo stvari treba nazvati pravim imenom...
Ivo AndrićDugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Pravo na slobodno misljenje ukljucuje i pravo da ti sugovornik kaze da si glup ko kurac
Ne govorim o teorijama zavjere, vec o zavjerama. Stvarnim zavjerama vecim i manjim, mnoge su djelimicno ili potpuno otkrivene, za druge se naslucuje da su se desile, ali u svim slucajevima prica ima glavu i rep. Znaju se pocinitelji i motivi..Lao Ce wrote: ↑15/11/2020 12:26 Teorija zavjere je sve ono što naše malenkosti ne mogu da procesuiraju zbog raznih razloga.
Virusi i bakterije su bili prije pronalaska mikroskopa bili teorija zavjere jer su 'nedokazivi' . Isto tako, da si nekom čovjeku prije 700 godina govorio o današnjoj tehnoligiji i životu, niko te ozbiljno ne bi shvaćao.
Nerazumijevanje nečega i njihovo ne prihvatanje ne znači da nešto ne postoji. Da smo u školama učili neke stvari koje se podvode pod teorije zavjere, sigurno bi ono što nam je danas realnost i normalnost smatrali teorijama zavjere. Ima dosta toga kakvo si mlijeko dojio.
Ivo AndrićDugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Mnoge stvari ili ni jedna nemaju svoja imena tek tako. Vanzemaljci nije riječ, nego entitet. Da nema entiteta nema ni riječi. Riječi duguju svoje postojanje entitetima i stvarnosti. Ništa nije slučajno. Možeš reći da je to netko izmislio i otuda riječi i pojmovi. Sve se može. Ti misliš da sve znaš. Imaš neki svoj mentalni svijet sa idejama, pojmovima, istinama, šta je moguće, šta je nemoguće kojeg si sagradio, ali to ne znači da je to mjerilo i istina. Drugi ljudi drugačije misle i poimaju iste stvari. Ali ti si iz nekog razloga dozvolio sebi da smatraš da si u pravu. To se očituje iz tvog pisanja i stava. Možda nisi u pravu.GAU8 wrote: ↑15/11/2020 15:40Ne govorim o teorijama zavjere, vec o zavjerama. Stvarnim zavjerama vecim i manjim, mnoge su djelimicno ili potpuno otkrivene, za druge se naslucuje da su se desile, ali u svim slucajevima prica ima glavu i rep. Znaju se pocinitelji i motivi..Lao Ce wrote: ↑15/11/2020 12:26 Teorija zavjere je sve ono što naše malenkosti ne mogu da procesuiraju zbog raznih razloga.
Virusi i bakterije su bili prije pronalaska mikroskopa bili teorija zavjere jer su 'nedokazivi' . Isto tako, da si nekom čovjeku prije 700 godina govorio o današnjoj tehnoligiji i životu, niko te ozbiljno ne bi shvaćao.
Nerazumijevanje nečega i njihovo ne prihvatanje ne znači da nešto ne postoji. Da smo u školama učili neke stvari koje se podvode pod teorije zavjere, sigurno bi ono što nam je danas realnost i normalnost smatrali teorijama zavjere. Ima dosta toga kakvo si mlijeko dojio.
Nema nikakvih mitova, tajanstvenih grupa i para-vlada. Nema nikakvih "njih" ili "onih"... vec konkretna imena ljudi i organizacija.
To je za mnoge od nas, uljuljane u svakodnevnici mali tesko za svariti i radije se bavimo "Deep State" sranjima
Jesu li reptili ili neki drugi?Cov19plus wrote: ↑16/11/2020 14:03 do kraja 2020. ide globalni lockdown kao priprema covjecanstva na novu vlast - vanjzemaljsku rasu ... Trump čeka da se ozvaniči pobjeda Bidena pa da u javnost iznese sva saznanja koje je naredio da mu američka vojska referiše o postojanju i aktivnostima vanjzemaljske napredne civilizacije.