Gore ne moze biti. I sa paradom i bez parade siledzije napadaju ljude a primitivci aminuju. Parada je idealan nacin da se konacno pokaze ko udara red na ulici a ko ne smije. Nisu samo homoseksualci tu na udaru jer se nasilje ne zaustavlja samo na njima. Vec se znalo desiti da se sikaniraju zaljubljeni parovi, konzumiranje alkohola, stil oblacenja,...peppermint5 wrote:Nisam iznenadjen. Upravo potvrđuje ono o čemu sam pisao prije 2 stranice da će parada ponosa biti kontraproduktivna za sve nas i naš svakodnevni život.hAZNADAR wrote:
Jedan od komentara je
Ove dvije lezbe neki dan sam vidio kod drvenije konaćno im je neko objasnio da im ovdje mjesto nije
i 135 lajkova naspram 30 i nesto dislajkova.
Kako je god debilizam fizicki napadati ljude - tako je i aminovati to. Ovdje samo pendrek i kazne pomazu. Primitivci nece nikada sami skontati da ne smiju nikoga napadati.
A siguran sam i da ovo nažalost neće biti jedini slučaj do septembra.
Nasilje na ulici se mora sankcionisati na najostriji nacin. Parada je idealan test i idealno iskusenje. Homoseksualci su svakako izopceni i stigmatizirani i sa paradom i bez parade. Nemate sta izgubiti. U razvijenim drustvima i najveci homofobi podrzavaju paradu - samo zato sto ipak vole vladavinu prava i demokratiju. LGBT populacija nece zaraditi nikakav plus odustajenjem od parade.