Ja nisam tema ove emisije.BHCluster wrote:¤ jelena ¤ wrote:O kakvoj borbi pričate? Za koga?
Nisu blesavi da se bore za narod koji tri puta bira jedno te isto i očekuje promjene.
A ti si birala razlicito a dobila na kraju isto.
Željko Komšić - Komšo
- ¤ jelena ¤
#1751 Re: Željko Komšić - Komšo
-
kiligonzales
#1752 Re: Željko Komšić - Komšo
Mislim kakva analiza politike u BiH, vise nam smeta Komsic nego Covic.
Dok je Kirbas jednak ljubiteljima UZP-a i afirmator disolucije BIH. Samo da mu neko jos pripise da daje ordenje Plavsicki, skolama ime po FBiH Karadzicu i Mladicu, a rasirenih ruku ceka Kordica i bilo bi to to.
Stvarno za tako smjele i glupe izjave treba imati dara.
Ako si pripadnik desnice, ljevicu popljuj da je izdajnicka opcija, ako si ljevica udari po desnici da su izdajnici.
A nakaradni ustav u BiH tjera jednako sve stranke da koaliraju sa Miletovim i Covicevim čedom.
Dok je Kirbas jednak ljubiteljima UZP-a i afirmator disolucije BIH. Samo da mu neko jos pripise da daje ordenje Plavsicki, skolama ime po FBiH Karadzicu i Mladicu, a rasirenih ruku ceka Kordica i bilo bi to to.
Stvarno za tako smjele i glupe izjave treba imati dara.
Ako si pripadnik desnice, ljevicu popljuj da je izdajnicka opcija, ako si ljevica udari po desnici da su izdajnici.
A nakaradni ustav u BiH tjera jednako sve stranke da koaliraju sa Miletovim i Covicevim čedom.
- mO k3
#1753 Re: Željko Komšić - Komšo
Haman2 wrote:Nko od Komsica se i ne ocekije nista drugo. On je tu da sprijeci cirkus koji bi pravili Dodika i Covica. Covic je otpao, cirkus Dodika je poceo ali nije dugo trajao jer nije imao podrsku.
Da su Cirilcar i Dodik u predjsednoistvu tek bi onda bila jebada
- BHCluster
#1754 Re: Željko Komšić - Komšo
Nije ni narod o kojem pricas.¤ jelena ¤ wrote:Ja nisam tema ove emisije.BHCluster wrote:¤ jelena ¤ wrote:O kakvoj borbi pričate? Za koga?
Nisu blesavi da se bore za narod koji tri puta bira jedno te isto i očekuje promjene.
A ti si birala razlicito a dobila na kraju isto.
- BHCluster
#1755 Re: Željko Komšić - Komšo
Cekaj da se formira Vijece ministara onda tek pocinje Dodikov cirkus.Haman2 wrote:Nko od Komsica se i ne ocekije nista drugo. On je tu da sprijeci cirkus koji bi pravili Dodika i Covica. Covic je otpao, cirkus Dodika je poceo ali nije dugo trajao jer nije imao podrsku.
-
džakailibu
#1756 Re: Željko Komšić - Komšo
Ono odgovaranje? Ne, nije se snasao ni sekunde.
Cak je u vise navrata bukvalno ostajao bez rijeci, i izgledao kao učenik koji ne zna odgovor na pitanje profesora.
Il dobije pitanje pa onda krene sa odgovorom "Gospodine Stankoviću..." odmah znam da nema pojma sta da mu odgovori. Trebao je doci malo spremniji, buduci da se zna da je Stankovic provokator. Komsic je kontao bice to interjvu kakav odradi ovdje na n1, ono kolazni program, novinar pita neko glupo pitanje, on odgovori malo smijeha bla bla i super.
Ne kazem da je Stankovic neki novinarski genije, ali lik nije dupelizac i zna postaviti neugodno pitanje i zna traziti odgovor.
I Stankovic ga je zaboravio pitati dvije bitne stvari, a evo pitam i ja sad ovdje sve pristalice doticnog:
- Sta je i koliko uradio za 8 godina prethodnog mandata? Kako je uspio za tih 8 godina da navuce jos dodatnog gnjeva hrvata? Zasto se nije potrudio da barem iole pridobije simpatije tog naroda?
- Zasto nije imao nijednu jedinu inicijativu i poslaničko pitanje za 4 godine mandata u parlamentu BiH? (cisto za neku usporedbu Sepic je imao 113, Denis B je imao 107, Saša Magazinović 114 itd itd). Znači prespavao lik 4 godine.
Ublehas. I to teski, ali teski ublehas. I meni je zao sto to govorim, jer sam mu i ja dao svoj glas za njegov prvi mandat u Predsjednistvu. I debelo se razocarao![/quote]
Ovo kao da sam ja pisao, od pocetka do glasanja za komsica prvi put i brzog razocarenja. on je i najveci krivac sto lijeve stranke nisu isle u koaliciju prije izbora. svojim je kandidovanjem (prije dogovora, a znajuci da ga ostale stranke nece predloziti) dobrano smanjio sanse protiv sda prvenstveno. sve za fotelju
Cak je u vise navrata bukvalno ostajao bez rijeci, i izgledao kao učenik koji ne zna odgovor na pitanje profesora.
Il dobije pitanje pa onda krene sa odgovorom "Gospodine Stankoviću..." odmah znam da nema pojma sta da mu odgovori. Trebao je doci malo spremniji, buduci da se zna da je Stankovic provokator. Komsic je kontao bice to interjvu kakav odradi ovdje na n1, ono kolazni program, novinar pita neko glupo pitanje, on odgovori malo smijeha bla bla i super.
Ne kazem da je Stankovic neki novinarski genije, ali lik nije dupelizac i zna postaviti neugodno pitanje i zna traziti odgovor.
I Stankovic ga je zaboravio pitati dvije bitne stvari, a evo pitam i ja sad ovdje sve pristalice doticnog:
- Sta je i koliko uradio za 8 godina prethodnog mandata? Kako je uspio za tih 8 godina da navuce jos dodatnog gnjeva hrvata? Zasto se nije potrudio da barem iole pridobije simpatije tog naroda?
- Zasto nije imao nijednu jedinu inicijativu i poslaničko pitanje za 4 godine mandata u parlamentu BiH? (cisto za neku usporedbu Sepic je imao 113, Denis B je imao 107, Saša Magazinović 114 itd itd). Znači prespavao lik 4 godine.
Ublehas. I to teski, ali teski ublehas. I meni je zao sto to govorim, jer sam mu i ja dao svoj glas za njegov prvi mandat u Predsjednistvu. I debelo se razocarao![/quote]
Ovo kao da sam ja pisao, od pocetka do glasanja za komsica prvi put i brzog razocarenja. on je i najveci krivac sto lijeve stranke nisu isle u koaliciju prije izbora. svojim je kandidovanjem (prije dogovora, a znajuci da ga ostale stranke nece predloziti) dobrano smanjio sanse protiv sda prvenstveno. sve za fotelju
- spreca
#1757 Re: Željko Komšić - Komšo
I sta bi danas imao da se Komsic kandidovao.....imao bi Covica i Dodika u duetu...bilo bi ti bolje?....i svi nesto ocekuju od Komsica kao da je on jedini...nije ga bilo poslednjih 8 godina u predsjednistvu i sta smo to uradili??...cuj krivac za lijeve stranke?....eto ih u bloku i nemogu nista da se dogovore i uradedžakailibu wrote: Ovo kao da sam ja pisao, od pocetka do glasanja za komsica prvi put i brzog razocarenja. on je i najveci krivac sto lijeve stranke nisu isle u koaliciju prije izbora. svojim je kandidovanjem (prije dogovora, a znajuci da ga ostale stranke nece predloziti) dobrano smanjio sanse protiv sda prvenstveno. sve za fotelju
- Thorgerson
#1758 Re: Željko Komšić - Komšo
To je nikakav kontra argument.spreca wrote: A sta su to uradile njegove kolege Bakir,Radmanovic,Ivanic i Covic i drugi osim sto su radili protiv drzave...on bar ne radi protiv drzave
Jer od ovih se nista nije ni ocekivalo, tacnije od nekih se ocekivalo da rade ono sto su i rekli da ce radit. I to su i radili.
Komsic je obecao sve i svasta i nije nista uradio. Stavise, prica o nekoj borbi, bla bla...pa eto paša bio si u parlamentu BiH. Gdje su incijative, gdje su poslanicka pitanja, sta je eto? Pa jebemu ako si igdje mogao da nesto uradis to je upravo parlament gdje se predlazu zakoni itd.
Zato i kazem. Klasicni ublehas, nije opasan kao ovi tvoji pobrojani, nece radit protiv drzave, ali nece se vala nesta protegnuti ni da radi za drzavu. Na budzetskim jaslama 20 i kusur godina.
Toliku karijeru imati, a nemati nikakav zapazen potez i opet imati ovoliko glasaca - e tu mu moram cestititi. Ali ajde da se zapitamo, da li bi bilo Zeljka Komsica da nije Dragana Covica? Pa naravno da ne bi.
Mislim naravno da mi je draze da je on tu umjesto Covica, ali ja od njega aspolutno nista ne ocekujem.
-
džakailibu
#1759 Re: Željko Komšić - Komšo
ne, imali bi nekog drugog kandidata ispred lijevih stranaka koji bi pobijedio covica. da li falatar ili cak i zelenika da se s njom i strankom joj pokusalo dogovoriti. ali covjek se prepao da ce ostati bez fotelje i sam najavio kandidaturu.spreca wrote:I sta bi danas imao da se Komsic kandidovao.....imao bi Covica i Dodika u duetu...bilo bi ti bolje?....i svi nesto ocekuju od Komsica kao da je on jedini...nije ga bilo poslednjih 8 godina u predsjednistvu i sta smo to uradili??...cuj krivac za lijeve stranke?....eto ih u bloku i nemogu nista da se dogovore i uradedžakailibu wrote: Ovo kao da sam ja pisao, od pocetka do glasanja za komsica prvi put i brzog razocarenja. on je i najveci krivac sto lijeve stranke nisu isle u koaliciju prije izbora. svojim je kandidovanjem (prije dogovora, a znajuci da ga ostale stranke nece predloziti) dobrano smanjio sanse protiv sda prvenstveno. sve za fotelju
a ne mogu da se dogovore upravo zbog DF-a i stanovista nismo za koaliciju sa sda ali... S druge strane, trebao bi da znas da je sasvim drugacije praviti koaliciju prije i poslije izbora. sada je ovo cirkus koji je i nastao zbog loseg rezultata lijevih a rezultat je to sto nisu zajednicki izasli na izbore.
- spreca
#1760 Re: Željko Komšić - Komšo
Meni je ovo dovoljan argunentThorgerson wrote:To je nikakav kontra argument.spreca wrote: A sta su to uradile njegove kolege Bakir,Radmanovic,Ivanic i Covic i drugi osim sto su radili protiv drzave...on bar ne radi protiv drzave
Jer od ovih se nista nije ni ocekivalo, tacnije od nekih se ocekivalo da rade ono sto su i rekli da ce radit. I to su i radili.
Komsic je obecao sve i svasta i nije nista uradio. Stavise, prica o nekoj borbi, bla bla...pa eto paša bio si u parlamentu BiH. Gdje su incijative, gdje su poslanicka pitanja, sta je eto? Pa jebemu ako si igdje mogao da nesto uradis to je upravo parlament gdje se predlazu zakoni itd.
Zato i kazem. Klasicni ublehas, nije opasan kao ovi tvoji pobrojani, nece radit protiv drzave, ali nece se vala nesta protegnuti ni da radi za drzavu. Na budzetskim jaslama 20 i kusur godina.
Toliku karijeru imati, a nemati nikakav zapazen potez i opet imati ovoliko glasaca - e tu mu moram cestititi. Ali ajde da se zapitamo, da li bi bilo Zeljka Komsica da nije Dragana Covica? Pa naravno da ne bi.
Mislim naravno da mi je draze da je on tu umjesto Covica, ali ja od njega aspolutno nista ne ocekujem.
Kad situacija bude drugacija mozda se i argumneti izmjene a do tada je to toA sta su to uradile njegove kolege Bakir,Radmanovic,Ivanic i Covic i drugi osim sto su radili protiv drzave...on bar ne radi protiv drzave
- spreca
#1761 Re: Željko Komšić - Komšo
Koji ba Falatar?...vidis da ga nema nigdje...dosao da sjede u fotelju(to sto prigovarate Komsicu )i sad se izgubio ko prdez u gacama.....Ja bih dao glas Zeleniki ali ono sa akcizama joj nije trebalo i tu se vidjelo da nije daleko od Covica sto je HDZ90 i pokazao prije par dana sklopivsi brak sa bratom starijim HDZeom....i hajd da je Zelenika sta bi bilo....gledala bi u Zg kao i Covic a mozda i vise nego on...jer ako se Cirilo dobro prodao sta fali njoj...argumenti su vam slabidžakailibu wrote: ne, imali bi nekog drugog kandidata ispred lijevih stranaka koji bi pobijedio covica. da li falatar ili cak i zelenika da se s njom i strankom joj pokusalo dogovoriti. ali covjek se prepao da ce ostati bez fotelje i sam najavio kandidaturu.
a ne mogu da se dogovore upravo zbog DF-a i stanovista nismo za koaliciju sa sda ali... S druge strane, trebao bi da znas da je sasvim drugacije praviti koaliciju prije i poslije izbora. sada je ovo cirkus koji je i nastao zbog loseg rezultata lijevih a rezultat je to sto nisu zajednicki izasli na izbore.
-
džakailibu
#1762 Re: Željko Komšić - Komšo
Dobro, vidim da si bar ti strucnjak za logiku i argumente. da li je falatar, zelenika koja ne dolazi iz lijevih stranaka ili neko drugi nema veze, poenta mog posta je bilo komsicevo djelovanje prije izbora gdje je pokazao da mu je najvaznija fotelja. naravno da je i meni draze vidjeti i komsica nego bjelosupog u predsjednistvu i da se ovim izborom spasavala ziva glava nama koji smatramo da je BiH naxsa drzava ali se to moglo mnogo bolje odraditi. mislim realno, 8 godina predsjednistvo ni jedan interesantnan potez , 4 godine u parlamentu niti jedna inicijativa. sramno je to.spreca wrote:Koji ba Falatar?...vidis da ga nema nigdje...dosao da sjede u fotelju(to sto prigovarate Komsicu )i sad se izgubio ko prdez u gacama.....Ja bih dao glas Zeleniki ali ono sa akcizama joj nije trebalo i tu se vidjelo da nije daleko od Covica sto je HDZ90 i pokazao prije par dana sklopivsi brak sa bratom starijim HDZeom....i hajd da je Zelenika sta bi bilo....gledala bi u Zg kao i Covic a mozda i vise nego on...jer ako se Cirilo dobro prodao sta fali njoj...argumenti su vam slabidžakailibu wrote: ne, imali bi nekog drugog kandidata ispred lijevih stranaka koji bi pobijedio covica. da li falatar ili cak i zelenika da se s njom i strankom joj pokusalo dogovoriti. ali covjek se prepao da ce ostati bez fotelje i sam najavio kandidaturu.
- spreca
#1763 Re: Željko Komšić - Komšo
Ne kazem da sam strucnjak a nije potrebno biti strucnjakom da sagledas stvari oko sebe......Falatar je se pojavio niodkuda...pao sa kisom i bez ikakve "istorije"i hoce pravo u fotelju i to predsjednika drzave,Kosic je bar tu bio i za vrijeme rata a i sada je tu....ne krade kao njegove kolege ...ima on masu pluseva ko hoce da vidi......i neznam zasto se samo od njega ocekuje da nesto uradi ?.....jel to drugima grehota uraditi sta za zemlju koju kradu i na svaki nacin unistavajudžakailibu wrote:[
Dobro, vidim da si bar ti strucnjak za logiku i argumente. da li je falatar, zelenika koja ne dolazi iz lijevih stranaka ili neko drugi nema veze, poenta mog posta je bilo komsicevo djelovanje prije izbora gdje je pokazao da mu je najvaznija fotelja. naravno da je i meni draze vidjeti i komsica nego bjelosupog u predsjednistvu i da se ovim izborom spasavala ziva glava nama koji smatramo da je BiH naxsa drzava ali se to moglo mnogo bolje odraditi. mislim realno, 8 godina predsjednistvo ni jedan interesantnan potez , 4 godine u parlamentu niti jedna inicijativa. sramno je to.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1764 Re: Željko Komšić - Komšo
Inače ovi naši političari, neće to fotelje, kakvi, nego zasuču rukave i odmah se prihvate posla...
-
mali jomu
#1765 Re: Željko Komšić - Komšo
spreca wrote: zasto se samo od njega ocekuje da nesto uradi ?......
- Humljanin
#1766 Re: Željko Komšić - Komšo
mali jomu wrote:spreca wrote: zasto se samo od njega ocekuje da nesto uradi ?......
![]()
![]()
Neki dan sam baš pisao ovdje da je Komšićeva izborna baza NAJnezahtjevnija u čitavoj BiH. Doslovno ništa ne očekuju od njega
Ali moram priznati da sam zatečen i da nisam očekivao ovakve komentare
Svaka čast momci
- sinuhe
#1767 Re: Željko Komšić - Komšo
I to najpopularniji politicar u federaciji vec godinama.
Treci mandat u Predsjednistvu.
- seln
#1768 Re: Željko Komšić - Komšo
A sta je sa vasima? Vucic, Vulin, lezbejka?Humljanin wrote:mali jomu wrote:spreca wrote: zasto se samo od njega ocekuje da nesto uradi ?......
![]()
![]()
Neki dan sam baš pisao ovdje da je Komšićeva izborna baza NAJnezahtjevnija u čitavoj BiH. Doslovno ništa ne očekuju od njega![]()
Ali moram priznati da sam zatečen i da nisam očekivao ovakve komentare![]()
Svaka čast momci
Sta rade osim izjava, a vi ih opet birate...
- seln
#1769 Re: Željko Komšić - Komšo
Jebi ga, i vi ste Slobu slepali deceniju i po.sinuhe wrote:I to najpopularniji politicar u federaciji vec godinama.Treci mandat u Predsjednistvu.
Komsic bar nije inicirao agresiju i genocid.
- Humljanin
#1770 Re: Željko Komšić - Komšo
A šta da ti bre reknem... Naši su bre pa ih volem. Breseln wrote:
A sta je sa vasima? Vucic, Vulin, lezbejka?
- seln
#1771 Re: Željko Komšić - Komšo
Znam, bre... srpska se truba iz Ljubuskog cuje...Humljanin wrote:A šta da ti bre reknem... Naši su bre pa ih volem. Breseln wrote:
- Humljanin
#1772 Re: Željko Komšić - Komšo
seln wrote:Znam, bre... srpska se truba iz Ljubuskog cuje...Humljanin wrote:A šta da ti bre reknem... Naši su bre pa ih volem. Breseln wrote:
Okle sad Ljubuški? Prenosi te materemi
De skontaj jesam li iz Čačka ili Ljubuškog pa mi javi
- seln
#1773 Re: Željko Komšić - Komšo
Ti si previse troll da bi shvatio...Humljanin wrote:seln wrote:Znam, bre... srpska se truba iz Ljubuskog cuje...Humljanin wrote:
A šta da ti bre reknem... Naši su bre pa ih volem. Bre
Okle sad Ljubuški? Prenosi te materemi![]()
De skontaj jesam li iz Čačka ili Ljubuškog pa mi javi
neka te tako, ba, ljepse ti je.
- spreca
#1774 Re: Željko Komšić - Komšo
sta te boli krac za tim.....ljubi svog Dodika ako si zadovoljan sa tim sta radi.....nama je Komso dobar i zato ce ostati na ovom mjestu sledecih 8 godinaHumljanin wrote:mali jomu wrote:spreca wrote: zasto se samo od njega ocekuje da nesto uradi ?......
![]()
![]()
Neki dan sam baš pisao ovdje da je Komšićeva izborna baza NAJnezahtjevnija u čitavoj BiH. Doslovno ništa ne očekuju od njega![]()
Ali moram priznati da sam zatečen i da nisam očekivao ovakve komentare![]()
Svaka čast momci
- sinuhe
#1775 Re: Željko Komšić - Komšo
seln wrote:Jebi ga, i vi ste Slobu slepali deceniju i po.sinuhe wrote:I to najpopularniji politicar u federaciji vec godinama.Treci mandat u Predsjednistvu.
Komsic bar nije inicirao agresiju i genocid.
Popularni Komso.