Jala Brat & Buba Corelli
Moderator: _BataZiv_0809
- KB9
#1751 Re: Jala Brat & Buba Corelli
al zamisli kusturica relevantan za ovu dvojicu, kolko moras bit blesav da ti kusturica bude referenca
- Point.
#1752 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Kusturica sa onom svojom neurednom bradom i masnom, neopranom kosom više liči na mu'adžedina nego ova dva ruljka.
- Bloo
- Globalna šefica
#1753 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jel to ko Iggy Azalea?dale cooper wrote:Mumbling i nije baš neka inovacija ako ćemo pošteno.zomri wrote:Mumble rap, kako se to inače zove, je danas dominantni način repanja koga baštini cijela nova generacija repera.
Sa stanovišta starije hip hop kulture naravno da on neće biti prihvaćen kao ni bilo koja druga inovacija koja odudara od "temeljnih vrijednosti". Svijet srećom ide dalje.
- mayab
#1755 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pustite Kustu, ima 20 godina kako ga vise ne smatram ni u čemu relevantnim, lik je prevrnuo na tamnu starnu odavno, a i ja se nekad iz puke radoznalosti zaletim pa ga poslušam, i nista novo i bitno ne cujem, kamo sreće da ga mediji hoće ignorisatiThorgerson wrote:Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.
Ja gledam brate i ne vjerujem. Pa jebote otac, toliko sranja je ta Srbija proizvela, to se vise ne moze ni nabrojati. Da ne govorim o farmama, zadrugama pičkama materinama ostalom smeću kojim nas truju.
I ništa to, Nemanja to hladno zaobilazi, njemu smetaju ova dvojica. Smetaju mu samo zato što se ne zovu Vladimir ili Aleksandar.
Kakav napaćen lik majko draga.
Mislim ne volim ni ja ovaj tip muzike, ali daj brate pored toliko smeća njemu smetaju njih dvojica. Ne smeta mu ni narkoman Lukas. Njega nije spomenuo. Ne...mudžahedini su problem.
- SmokingMan
#1756 Re: Jala Brat & Buba Corelli
A za boravlja da je dečko sa Gorice,te Sin oca Murata i majke mu Senke.Thorgerson wrote:Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.
Ja gledam brate i ne vjerujem. Pa jebote otac, toliko sranja je ta Srbija proizvela, to se vise ne moze ni nabrojati. Da ne govorim o farmama, zadrugama pičkama materinama ostalom smeću kojim nas truju.
I ništa to, Nemanja to hladno zaobilazi, njemu smetaju ova dvojica. Smetaju mu samo zato što se ne zovu Vladimir ili Aleksandar.
Mislim ne volim ni ja ovaj tip muzike, ali daj brate pored toliko smeća njemu smetaju njih dvojica. Ne smeta mu ni narkoman Lukas. Njega nije spomenuo. Ne...mudžahedini su problem.
Da se i dalje radi o nedovoljno razvijenoj ličnosti govori i dio teksta iz Guardiana....
Yet there is no doubting the sincerity of Kusturica's vision. He describes the Damascene moment when he decided to build the village like a celestial visitation. "One day when I was shooting I noticed a shaft of light hit the hillside. 'There I will build a village,' I thought." But the most jaw-dropping thing of all, given that Kusturica is descended from several generations of Bosnian Muslims, is that the centerpiece of the place is an orthodox church dedicated to the 13th-century scholar Sava, the patron saint of Serbia. What would his late father, Murat, have thought of that? "My father was an atheist and he always described himself as a Serb. OK, maybe we were Muslim for 250 years, but we were orthodox before that and deep down we were always Serbs, religion cannot change that. We only became Muslims to survive the Turks."
- insomnia78
#1757 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa jel slago sta?SmokingMan wrote:A za boravlja da je dečko sa Gorice,te Sin oca Murata i majke mu Senke.Thorgerson wrote:Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.
Da se i dalje radi o nedovoljno razvijenoj ličnosti govori i dio teksta iz Guardiana....
Yet there is no doubting the sincerity of Kusturica's vision. He describes the Damascene moment when he decided to build the village like a celestial visitation. "One day when I was shooting I noticed a shaft of light hit the hillside. 'There I will build a village,' I thought." But the most jaw-dropping thing of all, given that Kusturica is descended from several generations of Bosnian Muslims, is that the centerpiece of the place is an orthodox church dedicated to the 13th-century scholar Sava, the patron saint of Serbia. What would his late father, Murat, have thought of that? "My father was an atheist and he always described himself as a Serb. OK, maybe we were Muslim for 250 years, but we were orthodox before that and deep down we were always Serbs, religion cannot change that. We only became Muslims to survive the Turks."

Last edited by insomnia78 on 12/01/2019 13:00, edited 1 time in total.
-
gidra
#1758 Re: Jala Brat & Buba Corelli
sin od Šmrkabeni-bu-man wrote:a ko je treci debil na onom posteru
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1759 Re: Jala Brat & Buba Corelli
insomnia78 wrote: Pa jel slago sta?
francuzer popravidera tu sliku, ko pravi cukundedov dedo, deninog dede, unuk...
- karanana
#1761 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Srbin do srbina sve do darvinovog majmunainsomnia78 wrote:Pa jel slago sta?SmokingMan wrote:A za boravlja da je dečko sa Gorice,te Sin oca Murata i majke mu Senke.Thorgerson wrote:Slušam i ja neki dan Kusturicu u Pressingu na N1. Pa taj lik fkt ima kompleks i izvornu mržnju prema svemu što dolazi iz Sarajeva.
- oldtajmer
#1763 Re: Jala Brat & Buba Corelli
kakav vers
ostao sam bez teksta,pogadja u samu srz,samo naprijed momci

- insomnia78
#1764 Re: Jala Brat & Buba Corelli
oldtajmer wrote:kakav versostao sam bez teksta,pogadja u samu srz,samo naprijed momci
![]()
![]()
![]()

- zomri
#1766 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Odlična
Mada treba to preslušati još koji put.
Mada treba to preslušati još koji put.
-
cassius
#1767 Re: Jala Brat & Buba Corelli
dobra dobra
500k pregleda za 5 sati, mali indonezani ubise klikovima
500k pregleda za 5 sati, mali indonezani ubise klikovima
- Dr. Kuca
#1768 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Poceli su se ponavljati i izbacivati pjesme samo da bi izbacili. Rijetko da im je pjesma duza od 3 min.
- Logovan
#1769 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Zato i jesu pjevači kratkog roka.Dr. Kuca wrote:Poceli su se ponavljati i izbacivati pjesme samo da bi izbacili. Rijetko da im je pjesma duza od 3 min.
- Dr. Kuca
#1770 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Logovan wrote:Zato i jesu pjevači kratkog roka.Dr. Kuca wrote:Poceli su se ponavljati i izbacivati pjesme samo da bi izbacili. Rijetko da im je pjesma duza od 3 min.
Ali su uzeli pare za zivota
- Logovan
#1771 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Pa to jeste.Dr. Kuca wrote:Logovan wrote:Zato i jesu pjevači kratkog roka.Dr. Kuca wrote:Poceli su se ponavljati i izbacivati pjesme samo da bi izbacili. Rijetko da im je pjesma duza od 3 min.
Ali su uzeli pare za zivota
- Point.
#1772 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Jesu to izbacili još jedno autotuno umjetničko djelo? 
-
Nanox7
#1773 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Mrzili vi njih ili ih ne volili, bili oni simapticni vama ili ne, jedno ne mozete poreci: trenutno NEMAJU KONKURENCIJU u svom poslu.
Momci prave ozbiljnu kintu, milijardama kilometara su ispred svih, i ovo trenuno je doba Jale i Bube. Ko god kaze suprotno, nije upravu, i toga je svjestan. Brojke, nastupi, pregledi, potraznja.. sve, sve, ama bas sve je na njihovoj strani.
Dva momka koja su od vrelog Sarajevskog betona, bez bilo cije pomoci, i bez skandala, iskljucivo trudom, radom i voljom dosli do punih arena i stadiona sirom regiona.
Ali dobro, brdoviti Balkan, bitno je popljuvati bilo koga ko je uspjesan, sve ostalo manje-vise.
Veliki pozdrav pogotovo za ove "Klix-ovce" sto pljuju po Jali i Bubi.
Momci prave ozbiljnu kintu, milijardama kilometara su ispred svih, i ovo trenuno je doba Jale i Bube. Ko god kaze suprotno, nije upravu, i toga je svjestan. Brojke, nastupi, pregledi, potraznja.. sve, sve, ama bas sve je na njihovoj strani.
Dva momka koja su od vrelog Sarajevskog betona, bez bilo cije pomoci, i bez skandala, iskljucivo trudom, radom i voljom dosli do punih arena i stadiona sirom regiona.
Ali dobro, brdoviti Balkan, bitno je popljuvati bilo koga ko je uspjesan, sve ostalo manje-vise.
-
almir90
#1774 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Eee moj Almire, budalo, jebi se kad ne znaš profesiju izabrati..
Šalu na stranu, jeb'ga, ljudi našli način na koji da ubijaju pare u ovom ludilu od države i to je plus. Sad to ko sluša, a ko ne nije ni bitno. Meni ne paše ova muzika, mogu iz zezancije preslušati radi dobrog beat-a.
Šalu na stranu, jeb'ga, ljudi našli način na koji da ubijaju pare u ovom ludilu od države i to je plus. Sad to ko sluša, a ko ne nije ni bitno. Meni ne paše ova muzika, mogu iz zezancije preslušati radi dobrog beat-a.
- CPT
#1775 Re: Jala Brat & Buba Corelli
Nanox7 wrote:Mrzili vi njih ili ih ne volili, bili oni simapticni vama ili ne, jedno ne mozete poreci: trenutno NEMAJU KONKURENCIJU u svom poslu.