Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Prpa.ba

#1751 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

To i kazem, dozira emotivnost bez prevelike patetike, zato ga i zovem kombinacijom Vucica i Bandica. :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1752 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

sad ce ridji izvuc ljekarsko o ranjavanju od asima kurjaka i pripadnost zelenim beretkama od svrakica

Image

eeee da nebi njega
El_comadante

#1753 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Prpa.ba wrote:Mislim da vec sada mozemo zakljuciti da svjedocimo nastajanju Bosnjackog Vucica s okusom Bandica, tj. vise rada, manje patetike. :mrgreen:

Nije ni cudo sto je SDA u panici, ako Kifla ne izgubi fokus i ne krene na federalno-drzavni nivo, razbice ih sistematski po kantonima. Vjerujem da mu je prvi sljedeci cilj BPK kao realno najlaksa meta kojom dobija najvise u Domu naroda FBiH, zaokruzuje sarajevsku regiju a za "posao" mu treba svega par projekata koji su racunovodstvena greska u budzetu KS. Inicijativama za funkcionalno olaksavanje zivota gradjanima BPK otvorice sebi prostor za napad na ostale kantone, cime ce sa malom federalno-drzavnom kampanjom i jakim prisustvom u kantonima postati nezaobilazan faktor na svim nivoima.

Skontao covjek fol, ako nista razdrmao je politicku scenu nakon desetljeca jednopartijske vladavine i kontrolirane opozicije.
krenu je u forimranje odbora u TK, negdje sam pročitao tu informaciju... dakle krenu je u pravljenje OO van KS
kmirsad

#1754 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

U Gradačcu već ima i klub viječnika...
Banksy

#1755 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

MUNAFIK wrote:Dobro ovo Kifla radi... Samo da ne pretjera... Zasad odlicno

Status sa FB
Mi smo u agresiji na nasu domovinu bili spremni dati svoje zivote.
U mojoj vojnoj knjizici stoji 4 godine i 22 dana staza u Armiji RBiH.
Od prvog dana do opste demobilizacije.
Sa 17,5 godina usao u rov i izasao sa 21,5.
18-i rodjendan docekao u Kecu na Debelom brdu i moj komandir Reuf mi dao okvir svijetlece municije da ispucam, tacno u ponoc, 3.9.1992.
Debelo brdo, Jevrejsko, Zlatiste, Nisicka visoravan, Igman u to tesko ljeto 1993e i jos dosta terena.
Stotine neprospavanih noci pod otvorenim nebom. Na Nisicima u decembru na -25, 42 dana terena.
Na taj sam teren na Nisice otisao odmah nakon povratka sa dvomjesecne turneje iz Italije sa KK Bosnom.
Kroz granate smo se vratili u svoje Sarajevo, kroz tunel i nakon nekoliko noci sam otisao na teren.
Jos sam jednom krace izlazio sa mladom reprezentacijom i opet se vratio u svoj grad.
Dva puta sam se vracao, nije mi palo napamet da ostanem vani.
Vracao se na prve linije odbrane.
Na tim prvim linijama odbrane obicno u rovu nas trojica nismo imali 60 godina zajedno.
Obicno 57-58, kako god nas rasporede, trojica.
Danas i mene predsjednik SDA proziva da “trgujem karakterom rata.”
K’o biva mi bi za vlast i na to pristali.
Da je meni bilo do vlasti, ja bi zazmirio na ove tajkune, lopove i nesposobnjakovice koji unistavaju svaku poru sistema koji se krvavom i teskom borbom odbranio od agresora. I bio bi dio vlasti, samo sto ne bi mogao mirno spavat’ i ne bi mogao mirno kroz svoju carsiju u koju sam se dva puta vracao kroz granate, da je branim.
Na trenutak sam se ponadao da ce danas na press konferenciji izaci i posamarati ove tajkune ciji kriminal svaki dan dokazujemo, ove direktore koji su im to dozvolili, da ce poslati poruku da nema mjesta u najjacoj stranci u Bosnjaka za Hubijare, Budnje, Babice, Alispahice i ostale koji se zapravo kriju iza karaktera rata.
Slucajno ili ne, mislim da nemaju ni dan staza u Armiji RBiH ovi nabrojani.
Kao ni veliki dio rukovodeceg kadra u bivsoj stranci.
Najcesce se sjetimo Zvizdica i Campare, a ima i drugih.
Sta zapravo vama znaci karakter rata?
Pusta sela povratnicka kroz manji entitet, Bosnjaci bez prava na Bosanski jezik, katastrofalan procenat zaposlenih u mjestima gdje vladaju HDZ i SNSD, u Srebrenici nacelnik koji negira genocid, generali proganjani sistemski za ratne zlocine koje nisu pocinili, sehidska i djeca palih boraca na birou dok se zaposljavaju stranacki glasni aktivisti, 4 godine bez metra autoputa, a ovaj koji hocete da gradite zaobilazi u sirokom luku Gorazde i Sandzak, dacete kazete jedan krak.
Turci ga finansiraju, vi ne smijete da kazete IDE KROZ SANDZAK!
Klirinski nam dug pojela i popila Vlada Federacije, umjesto izgradnje brze ceste kroz Lasvansku dolinu.
Puno toga ima, predug je post.
Nemamo mi problem sa karakterom rata, agresiju na nasu zemlju ne moze osporiti niko.
Vi imate problem sa karakterom mira, jer ova zemlja nije branjena za Budnje, Hubijare, Babice, Alispahice i ostale sitne i krupne varalice.
Nije branjena da se odreknemo Banja Luke, Srebrenice, Doboja, Sirokog, Livna.
Nije branjena da nam svaki dan mladost odlazi jer ne vidi perspektivu u partijama osvojenoj zemlji.
Karakter rata mi vidimo isto, karakter mira ne vidimo, ni slicno.
Znam, pred kongres je, ne talasaj unutar stranke, sve su to potencijalni delegati ciji se glas pika.
Pa ce poslije kongresa ne talasaj, lokalni su izbori, bitno je jedinstvo.
Pa opet izbori, pa opet kongres.
Takav karakter mira ubija zelju za zivotom u ovoj zemlji, ili budi svaki atom snage za novu borbu.
Mi smo ti bivsi predsjednice ovi drugi.
Svaki atom za borbu.
Ufff... Mjera istine, emocije, patetike, poželjne drskosti, kvalitetnog uvlačenja, parole, svega, odličan. To je to.
Novak20

#1756 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Nije lako Konakoviću.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vic/345169
Kako je moguće da Sarajevo ima jednu akademsku bazu, upitao se on, kada Beograd i Zagreb imaju na desetine.

"Jedino ako ste zaposleni na KCUS-u možete raditi na Medicinskom fakultetu. Čavaljuga je premašila budžet za milion i podijelila ga na plate, to je krivično djelo i ja ću podnijeti prijavu protiv Čavaljuge", kazao je Konaković.

Dodao je da će Federalna vlada prije zaštititi Sebiju Izetbegović nego građane FBiH.

"Kada bi na mostu odlučivali da se građani potope, a da Sebija skvasi haljinu, oni bi poletjeli da joj zaštite haljinu", kazao je Konaković.

Osvrnuo se na sve češće napade iz SDA, govoreći da se time ustvari pokušava zaštititi kriminal.

"Danas sam dobio papire iz ZOI-a i vidio sam da su gore pokrali stotine hiljada maraka, a sada napadaju na našu čast i porodicu. Izetbegović nam je poručio da će nas završiti, a ja mu poručujem da to završi kod kuće" kazao je Konaković.

O ostavci ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić kratko je kazao:

"Ja se sa njom nisam svađao, ali se nisam ni slagao u nekim stvarima koje je predlagala. Ona je časna i vrijedna žena i nekada je znala uraditi dobar posao. Mi ćemo prihvatiti njenu ostavku i na narednoj sjednici ćemo predložiti novo ime, a to će ponovo biti žena", istakao je Konaković.

Govoreći u tom kontekstu o novom zakonu o obrazovanju kazao je da im nije cilj smijeniti Sebiju Izetbegović, jer kako je kazao, nju ne može ni NATO smijeniti.
E sad ga pretjera ako je ovo original izjava.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a358484/Di ... ajevu.html
Konaković je ocijenio da je direktoricu KCUS-a nemoguće smijeniti.

''Nju ne može NATO smijeniti jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu da ona ostane direktorica Kliničkog centra. Mi smo toga svjesni'', potcrtao je on.
Styling

#1757 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Novak20 wrote:Nije lako Konakoviću.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vic/345169
Kako je moguće da Sarajevo ima jednu akademsku bazu, upitao se on, kada Beograd i Zagreb imaju na desetine.

"Jedino ako ste zaposleni na KCUS-u možete raditi na Medicinskom fakultetu. Čavaljuga je premašila budžet za milion i podijelila ga na plate, to je krivično djelo i ja ću podnijeti prijavu protiv Čavaljuge", kazao je Konaković.

Dodao je da će Federalna vlada prije zaštititi Sebiju Izetbegović nego građane FBiH.

"Kada bi na mostu odlučivali da se građani potope, a da Sebija skvasi haljinu, oni bi poletjeli da joj zaštite haljinu", kazao je Konaković.

Osvrnuo se na sve češće napade iz SDA, govoreći da se time ustvari pokušava zaštititi kriminal.

"Danas sam dobio papire iz ZOI-a i vidio sam da su gore pokrali stotine hiljada maraka, a sada napadaju na našu čast i porodicu. Izetbegović nam je poručio da će nas završiti, a ja mu poručujem da to završi kod kuće" kazao je Konaković.

O ostavci ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić kratko je kazao:

"Ja se sa njom nisam svađao, ali se nisam ni slagao u nekim stvarima koje je predlagala. Ona je časna i vrijedna žena i nekada je znala uraditi dobar posao. Mi ćemo prihvatiti njenu ostavku i na narednoj sjednici ćemo predložiti novo ime, a to će ponovo biti žena", istakao je Konaković.

Govoreći u tom kontekstu o novom zakonu o obrazovanju kazao je da im nije cilj smijeniti Sebiju Izetbegović, jer kako je kazao, nju ne može ni NATO smijeniti.
E sad ga pretjera ako je ovo original izjava.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a358484/Di ... ajevu.html
Konaković je ocijenio da je direktoricu KCUS-a nemoguće smijeniti.

''Nju ne može NATO smijeniti jer ima oko sebe 5.000 kamikaza spremnih da se raznesu da ona ostane direktorica Kliničkog centra. Mi smo toga svjesni'', potcrtao je on.
Ovo za Sebiju je tacno. Nju samo cunami moze odnijeti, a i tada nije sigurno da se neko od njenih podanika nece zrtvovati za nju da bi se sultanija spasila.
agnostic_front

#1758 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agnostic_front »

Jao što ih Dino šamara
Point.

#1759 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Udri Dino i ne staj!
kmirsad

#1760 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Styling wrote: Ovo za Sebiju je tacno. Nju samo cunami moze odnijeti, a i tada nije sigurno da se neko od njenih podanika nece zrtvovati za nju da bi se sultanija spasila.
Dajem punu podrku poštovanje odanim i požrtvovanim sljedbenicima heroini, spremnim da se za nju žrtvuju i ne šaleči sebe, bace u smrtonosni cunami.
Pozivam da se u što večem broju odazovu Heroininom zovu i počine taj herojski patriotiski čin, za koje im treba odati poštu, ispaliti počasni plotun i velikodušno nagraditi.
Da su bogdom i svi Enkini sljedbenici takvi.
Njega njegovi , izjebaše...
I ostaviše samog na bojnom polju da bije svoj posljednji boj
I zapjeva potresni labuđi poj.
Koji i najtvđem ratničkom srcu, potjera suze na oći.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1761 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

:izet: ih Kifla ne vadi ga :lol: :lol: :lol:

bravo majstore :thumbup:
madner

#1762 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Ruzno je ovo, ne zna covjek kome dati glas :D
kmirsad

#1763 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

madner wrote:Ruzno je ovo, ne zna covjek kome dati glas :D
:D
drug_profi

#1764 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kifla da nema Busuladzica u srcu, bio bi mi opcija.
Ovako je samo neprijatelj mog neprijatelja.

Ali postujem ovo sto radi. Kapa dole.
pici

#1765 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Elmedin Dino Konakovic
21 sati ·
Naucno nastavno vijece Medicinskog fakulteta broji 146 clanova.
Dominantnu vecinu imaju klinicari sa KCUS. Ti isti klinicari imaju samo 1/17 (sedamnaestinu) norme.
Imaju pravo glasa kao i profesori koji rade punu normu. Samo na predmetu Hirurgija umjesto 2 profesora, rade 22!!
Svi su naravno clanovi NNV sa pravom glasa.
Interna medicina treba za fond casova 2 profesora, radi 20!!
Samo na ova dva predmeta u NNV sjedi 42 klinicara i na taj nacin imaju apsolutnu vecinu koja slijepo glasa kako sefica kaze.
Primanja su cca 1500 KM svih ovih sa 1/17 norme.
Jedina nastavna baza Medicinskog fakulteta je KCUS. Ne mozete dakle predavati na Medicinskom fakultetu ako radite u Opstoj bolnici, Domu zdravlja i drugim ustanovama u Kantonu. Beograd ima 22 nastavne baze, Zagreb 18.
Progon casnih doktora sa KCUS je kompletiran na ovaj nacin. Otjeram te sa KCUS i nema te nigdje, pa ni na fakultetu.
Ove dvije tacke su bile predmet izmjena Zakona. SDA sa svim kamikazama krenula da zaustavi donosenje.
Pozivam sve clanove akademske zajednice da kazu svoje misljenje o ova dva clana za koja smo predlozili izmjene.
Detaljno na linku ispod.
p.s
Glasan jesam, provjera diplome kad god hoce, ne samo procesa studija nego i znanja, primitivizam je vama svaka kritika Sefici jer ne vjerujete da to neko smije, a to da cete nas "zavrsiti na svoj nacin", mi cemo odgovoriti na svoj nacin ;-)
Ovih dana slag na tortu, informacije o ZOI 84.

11 punih godina je dotiČna studirala i da ne pobjedi joj svekar na izborima jos 11 bi stelu trazila ko medicinska sestra... pa joj asim kurjak u zagrebu nastima specijalizaciju dok su ovdje heroji u bijelom ginuli... da im nije prezimena izetbegovic obadvoje bi bili u rangu kuhara il masinbravara(ne omalovazavam ta radna mjesta)oni se nasli nekog prozivat i prijetit... stavi kifla iskaznicu na rever da si bio borac ARBiH oni mogu samo alijine slikat nosat i sepurit se sa tim... dosta smo se takvima bacali pod noge... dosta.
bingov buraz

#1766 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

Samo kurcem u čelo sa stokom ne ide drugačije.
Styling

#1767 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ovoj primitivusi treba stati na crtu i ne odstupati. Treba joj pokazati da taj nastup s pozicija sile i agresije ne pali kod svakoga i da ima onih koji je se ne boje. Svojim rjecnikom i izjavama samo sramoti familiju. Zar joj taj Bakir stvarno nista ne moze da je smiri? Mlakonja.
kmirsad

#1768 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Styling wrote:Ovoj primitivusi treba stati na crtu i ne odstupati. Treba joj pokazati da taj nastup s pozicija sile i agresije ne pali kod svakoga i da ima onih koji je se ne boje. Svojim rjecnikom i izjavama samo sramoti familiju. Zar joj taj Bakir stvarno nista ne moze da je smiri? Mlakonja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#1769 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Trebalo je cekati 25 godina da se pojavi neko ko ce istinski samarati SDA-ovske krimose.

Puno vremena u pm, trecina zivota...

Lagumdzija, Komsic i ostala ekipa su sve vrijeme obicne kujice SDA.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1770 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Velkoski »

Sve bi to bilo vrhunski da on nije bio ista ta SDA godinama, ali neka se kolju, dobro je ovo :mrgreen:
Kikibombona

#1771 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Velkoski wrote:Sve bi to bilo vrhunski da on nije bio ista ta SDA godinama, ali neka se kolju, dobro je ovo :mrgreen:
Niko ne moze rasturiti mafiju kao mafijas pokajnik.

Dino je bio SDA iz ideoloskih razloga. Mislio je da moze nesto mijenjati unutar stranke vodjen onom Alije Izetbegovica: 'ne idite iz SDA, mijenjajte ljude u njoj'. Kada je shvatio da ne moze nista napraviti, da je stranka nepovratno kriminalizovana, odlucio je istupiti. I sada ih sjece sabljom i samo neka nastavi. :thumbup:

Nema dileme da u SDA ima jos dosta ljudi koji se nisu ukaljali kriminalom i korupcijom ali ne zele napustiti kartel koji im garantuje egzistenciju. Kada padnu sa vlasti pocjepat ce se.
pici

#1772 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

za obracun s bandom potreban je revolveras, kasnije sudove uspostavit i zatvarat bandu...
Bloo
Globalna šefica

#1773 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Kikibombona wrote:
Velkoski wrote:Sve bi to bilo vrhunski da on nije bio ista ta SDA godinama, ali neka se kolju, dobro je ovo :mrgreen:

Dino je bio SDA iz ideoloskih razloga. Mislio je da moze nesto mijenjati unutar stranke vodjen onom Alije Izetbegovica: 'ne idite iz SDA, mijenjajte ljude u njoj'. Kada je shvatio da ne moze nista napraviti, da je stranka nepovratno kriminalizovana, odlucio je istupiti. I sada ih sjece sabljom i samo neka nastavi. :thumbup:

Nema dileme da u SDA ima jos dosta ljudi koji se nisu ukaljali kriminalom i korupcijom ali ne zele napustiti kartel koji im garantuje egzistenciju. Kada padnu sa vlasti pocjepat ce se.
Daj ba Kiki...ne bulazni...
Kikibombona

#1774 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Bloo wrote:Daj ba Kiki...ne bulazni...
Vjerujem u prirodnu potrebu covjeka da ucini nesto dobro za siru zajednicu...

Ima takvih ljudi dosta.

Problem je kriminalizovani vrh, mafija na vrhu piramide. Mnogi posteni ljudi nemaju hrabrosti istupiti.

Dino definitivno ima muda. To mu niko ne moze osporiti. A ja mislim da ima i dobru namjeru. To dvoje je dobitna kombinacija.
Last edited by Kikibombona on 24/07/2019 21:27, edited 1 time in total.
El_comadante

#1775 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by El_comadante »

Bloo wrote:
Kikibombona wrote:

Daj ba Kiki...ne bulazni...
saležm se s Kikijem, da li je zaista Konakovic promjenio mišljenje ili ne ostaje da se vidi. za sada izgleda da radi dobar posao.
Post Reply