Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
duminjo

#1751 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

lmo wrote:@duminjo, javio se, uradili su kao što sam i ja napisala..

To je logičan potez, kada dođe do velike napetosti treba se malo odmaknuti. Ne zato da se poslije toga sastavlja ono što se sastaviti ne može, nego zato da se hladne glave, bez suvišnih emocija i bez uvreda rastane...ili ipak ostane, nisu sve priče jednake!
Zaboga, sastali su se ko ljudi, neka se tako i rastanu, ako već treba.
Samo polakee...
I treba se Rastati ko insan :mrgreen: bez Belaja.
Kad smo već kod toga. Da ti napišem kako sam se ja rasto :lol:
Hoce zena razvod.. I prica ona sada nekih 10-ak minuta sve sta kako i vako i nako... Slušam ja, slušam... Kad je završila, ja reko "ok. To je tvoja zelja. Ja tvoju želju postujem i neka bude tako. Nisi balavica. Imas 30+ godina u guzici i valjda znas sta radis. Bilo proslo. Podvlacimo crtu i idemo dalje"
Znaci.. Ljudski :mrgreen: pa ko kome
Tomahawk11
Globalni moderator

#1752 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

sumire, jeste, ali u ovom slučaju nije, pročitaj šta je čovjek napisao.
Ima poslova gdje si poslije istog nizašta, vremenom to utiče na odnose i dođe do havarije.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1753 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lmo »

@duminjo
Da, ti si to hladno rekao, a ponio gorčinu.
Ramzess Veliki

#1754 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:sumire, jeste, ali u ovom slučaju nije, pročitaj šta je čovjek napisao.
Ima poslova gdje si poslije istog nizašta, vremenom to utiče na odnose i dođe do havarije.
Da joj je stvarno posao takav bila bi sretna da ostane u braku sa onim ko je preuzeo kucne poslove i doceka je umornu.
sumirprimus

#1755 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

ma jarane, ako su ono problemi, onda izvinte al oni ne znaju sta su problemi u zivotu, odgovorno tvrdim i ako su vam to problemi u zivotu i najbolje svako svojim putem.
doduse danas je sve naopako. i sve je moguce.
nisam ni reko da je varanje njegov problem,nego da je to najcesci problem raskida ebemga ne vitate vi sta ja pisem, il citate al ne pratite.
u cemu je problem? forum je, sta radimo neg mahalamo? smeta? ok ima pruga brcko banovici samo naprijed.
duminjo

#1756 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

lmo wrote:@duminjo
Da, ti si to hladno rekao, a ponio gorčinu.
Ne. Naucio skolu :mrgreen:
Euridika
Globalna šefica

#1757 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

Bilo je priče o dijagnozama na prethodnoj strani, a na ovoj se špekulira šta je razlog bračnih problema. Takve stvari se ostavljaju bračnim drugovima za diskusiju.
Kad se (opet, nekad) otvori tema o bračnom životu i mogućim problemima u braku, tad komentariši koji su najčešći uzroci razvoda i problema u braku, ali je veoma degutantno to servirati konkretnom forumašu kojeg ne poznaješ i u čiji brak nisi upućen.
Ramzess Veliki

#1758 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

... a ja kad pisem da su svingerski brakovi najbolji onda Ramzes ovo-ono vaki-naki ... :novine:
duminjo

#1759 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

Sumire, crvrsto stojim iza tebe :mrgreen:
sumirprimus

#1760 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

ma ja cu pisat sta ja hocu na osnovu onog sta procitam, a vi bujrum ba :lol:
jebte nije sud a i da je sud opet bi po svom.u cemu je problem?
dakle ne iznosis privatne probleme ovde ako nisi spreman da te ljudi komentarisu.
evo znam najmanje desetak razvoda, zena otisla, ostavila i djecu, ne moze vise hu ha, poslje ispliva pravila ga rogonjom u 16.
a udarala pricu, dosada, umor, on nju ne razumije bla bla.
muski su drukciji, rade ta trane al se ne razvode.
Last edited by sumirprimus on 06/07/2018 09:32, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1761 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote: Da joj je stvarno posao takav bila bi sretna da ostane u braku sa onim ko je preuzeo kucne poslove i doceka je umornu.
Imaš dovoljno životnog iskustva, znaš kako se ponaša osoba kad švera, a ovamo priča priču.
Je li moguće da je došlo do iskrivljenja percepcije? Monotonija i inertnost dovedu do otupljenja čovjeka, druga strana prigovara kako nisi involviran u brak, ti kažeš - ok, ne ide dalje, razlaz.
sumirprimus wrote:ma jarane, ako su ono problemi, onda izvinte al oni ne znaju sta su problemi u zivotu, odgovorno tvrdim i ako su vam to problemi u zivotu i najbolje svako svojim putem.
Svakom je njegov problem najveći i najteži.
Ti ćeš možda lakše riješiti neki kompleksan životni problem nego što ću ja nešto bezazleno. Ili obrnuto.
pizarro

#1762 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pizarro »

najjace dijagnoze udara ona munka, odmah proglasi da mu zena ima psihickih problema :lol:
Ramzess Veliki

#1763 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

sumirprimus wrote:ma jarane, ako su ono problemi, onda izvinte al oni ne znaju sta su problemi u zivotu, odgovorno tvrdim i ako su vam to problemi u zivotu i najbolje svako svojim putem.
nisam ni reko da je varanje njegov problem,nego da je to najcesci problem raskida ebemga ne vitate vi sta ja pisem, il citate al ne pratite.
u cemu je problem? forum je, sta radimo neg mahalamo? smeta? ok ima pruga brcko banovici samo naprijed.
Ma dobro pises, ali je Euridika u pravu kad kaze da ne treba da mu guramo u glavu i druge moguce razloge.
sumirprimus

#1764 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

duminjo wrote:Sumire, crvrsto stojim iza tebe :mrgreen:
nemoj bas tolko cvrsto moze mi se svidit :oops: :lol:
sumirprimus

#1765 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

Ramzess Veliki wrote:
Ma dobro pises, ali je Euridika u pravu kad kaze da ne treba da mu guramo u glavu i druge moguce razloge.
razumijem, ok evo stajem samo sam iznio svoje misljenje.
i odma drvlje i kamenje. sto li ,u kakvu li sam vakcinu udario :skoljka:
splinter

#1766 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by splinter »

Jedino što se ovdje može zaključiti je da Sumir na svakoj temi neshvaćen, a lik je uglavnom u pravu. He he
sumirprimus

#1767 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

warashi nemoj druze sta zamjerit, nisam mislio nista llose a kamol zajebavat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1768 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Možeš pričati iz svog ugla ili na osnovu iskustva i biti u pravu.
Globalno, nema pravila, tako i preslikavati svoje iskustvo na drugo ljude, a da ne poznaješ dovoljno situaciju, nije u redu.
Prevara i te stvari, to je osjetljivo, nekom je dovoljan i išaret da se razvije sumnjam (ne)osnovana, poslije hiljadu belaja.

Čovjek je iznio svoju stranu, kako on percipira situaciju, drugu stranu ne znamo šta i kako.
Dakle, nepotpuno, samim tim niko od nas nije kompetentan davati neke inunacije.
Ramzess Veliki

#1769 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

pizarro wrote:najjace dijagnoze udara ona munka, odmah proglasi da mu zena ima psihickih problema :lol:
Ne ... ona odmah zenu brani hormonalnim poremecajima a mi smo krivci za sve i biramo lose uzore u zivuotu. :thumbup:
Ramzess Veliki

#1770 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

Sta god da je razlog, kad jedna strana nije zadovoljna i misli da ce joj biti bolje bez bracnog druga - bolje je pustiti da ide, bez previse pitanja.
Euridika
Globalna šefica

#1771 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:Možeš pričati iz svog ugla ili na osnovu iskustva i biti u pravu.
Globalno, nema pravila, tako i preslikavati svoje iskustvo na drugo ljude, a da ne poznaješ dovoljno situaciju, nije u redu.
Prevara i te stvari, to je osjetljivo, nekom je dovoljan i išaret da se razvije sumnjam (ne)osnovana, poslije hiljadu belaja.

Čovjek je iznio svoju stranu, kako on percipira situaciju, drugu stranu ne znamo šta i kako.
Dakle, nepotpuno, samim tim niko od nas nije kompetentan davati neke inunacije.
Da, Tomo, ovo je bila moja poenta. Nije nikad bio problem samo komentarisati općenito, ali su npr. Sumir i Moonca to već počeli preslikavati na Warashii-ev slučaj, što nije OK. Možda je neko od njih i u pravu ili oboje čak, ali možda nisu nijedno. Uglavnom, vrlo nezahvalno je komentarisati bez detaljnog poznavanja situacije.
pustopoljina

#1772 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

ljubav je i pustiti nekoga da ode.
sumirprimus

#1773 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

pa ti sad komentarises moj komentar, ako krenemo tom analogijom sta si ti onda? strucnjak?ono sto meni prigovaras sama radis. :lol:
:kiss:

p.s itekako je zahvlano komentirat, kad izneses sam svoj slucaj iz privatnog zivota, kao naravoucenije ostalim ne iznosite detalje iz privatnog zivota ovde za koje ne zelite da ih drugi komentarisu. Dr Sumir 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1774 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:pa ti sad komentarises moj komentar, ako krenemo tom analogijom sta si ti onda? strucnjak?ono sto meni prigovaras sama radis. :lol:

p.s itekako je zahvlano komentirat, kad izneses sam svoj slucaj iz privatnog zivota, kao naravoucenije ostalim ne iznosite detalje iz privatnog zivota ovde za koje ne zelite da ih drugi komentarisu. Dr Sumir 8-)
Joj, je li i svojoj ovako odgovaraš :mrgreen:
Bude li jezika :oops: :lol: :lol:
mad_max_ba

#1775 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by mad_max_ba »

sumirprimus wrote:pa ti sad komentarises moj komentar, ako krenemo tom analogijom sta si ti onda? strucnjak?ono sto meni prigovaras sama radis. :lol:

bolje živjeti 100 godina u bogatstvu nego jedan dan u siromaštvu
dr Grunf
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply