SP 2018 BiH - Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
p206

#1751 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by p206 »

Chmoljo wrote:Gledam vas kako rondate i sve mislim:

joj ljepote ne gledati utakmicu. Lijepo brate kad se nemas cemu nadati, pa se nemas od cega ni razocarati.

:bih: :bih: :bih:
E moj chmoljke, nisam se ni ja nadao, još sam kukao danima... Al nakon 2-1 pomislim možda bude šta, nakon 3-3 reko uvaljaćemo im neku u nadoknadi, i tu sam se zajebo.
It_is_a_Leclerc

#1752 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by It_is_a_Leclerc »

U pravu je De Bruyne i svi ostali koji su ostali šokirani stanjem travnjaka u tzv. "Dolini ćupova".

U stilu najboljih oranica srednje uske brazde, raskvašeno, blatnjavo, iščopano, sa nekoliko udarnih rupa opasnih po zdravlje. FIFA treba kazniti FSBiH zbog jako loše organizacije.

Kiša nije izlika. Pada kiša i u Engleskoj gotovo svakodnevno, pa teren ne izgleda kao da je poprište konjičkih trka, a ne utakmice.
animus

#1753 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by animus »

Better Man wrote:Samo naivne budale su mogle očekivati da pobjedimo Belgiju. krenimo od stadiona. Ono nije stadion ono je najobičnija oranica. Sramota je da država nema barem jedan pismen stadion. I kad m krenu Manijaci sa svojom spikom Grbavica hram noogometa, sveto mjesto. Ma Grbavica je obična njiva oranica i grihota ju je nazvati stadionom. Džeko je imao idelanu priliku u prvom poluvremenu 1 na 1 da nas dovede u vodstvo od 3:1, ali se spetljao i upropastio čist gol. O nekim igračima ne treba trošiti riječi, jer oni ne da su teški amateri, već su i više od toga i ne znam kako im Meša dade priliku. Meša je potvrdio još jednom da je teški amater, ubleha, neznalica i papak, koji je upropastio reprezentaciju zajedno sa čelnicima nogometnog saveza i to u dva ciklusa kvalifikacija. Odlazal Meše neće ništa promjeniti, jer će Nogometni savez postaviti novu ublehu. Da bi se zaista desila promjena prioritetno je da kompletan Nogometni savez podnese neopozivu ostavku, a zajedno s njima i Meša i da se onda dovedu istinski profesionalci i istinski stručnjak za selektora. nakon toga za sva vremena protjerati iz reprezentacije ublehe tipa Mato Jajalo i slični. Bolje je što se nismo plasirali u baraž, jer bi se po dobrom starom običaju samo izblamirali. Mi u baražu ne možemo pobjediti nikog, pa kad bi dobili i najgoru reprezentaciju na svijetu, mi bi u baražu izgubili. Razočaran nisam, jer sam znao da protiv Belgije nemamo šanse. I da dodam da mi nismo izgubli kvalifikacije protiv Belgije, već protiv Cypra i Grčke. Tražiti baraž protiv jedne Belgije sa ovakvom reprezentacijom može samo lud čovjek.
U sridu. :thumbup:
megaman4

#1754 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by megaman4 »

Better Man wrote:Samo naivne budale su mogle očekivati da pobjedimo Belgiju. krenimo od stadiona. Ono nije stadion ono je najobičnija oranica. Sramota je da država nema barem jedan pismen stadion. I kad m krenu Manijaci sa svojom spikom Grbavica hram noogometa, sveto mjesto. Ma Grbavica je obična njiva oranica i grihota ju je nazvati stadionom. Džeko je imao idelanu priliku u prvom poluvremenu 1 na 1 da nas dovede u vodstvo od 3:1, ali se spetljao i upropastio čist gol. O nekim igračima ne treba trošiti riječi, jer oni ne da su teški amateri, već su i više od toga i ne znam kako im Meša dade priliku. Meša je potvrdio još jednom da je teški amater, ubleha, neznalica i papak, koji je upropastio reprezentaciju zajedno sa čelnicima nogometnog saveza i to u dva ciklusa kvalifikacija. Odlazal Meše neće ništa promjeniti, jer će Nogometni savez postaviti novu ublehu. Da bi se zaista desila promjena prioritetno je da kompletan Nogometni savez podnese neopozivu ostavku, a zajedno s njima i Meša i da se onda dovedu istinski profesionalci i istinski stručnjak za selektora. nakon toga za sva vremena protjerati iz reprezentacije ublehe tipa Mato Jajalo i slični. Bolje je što se nismo plasirali u baraž, jer bi se po dobrom starom običaju samo izblamirali. Mi u baražu ne možemo pobjediti nikog, pa kad bi dobili i najgoru reprezentaciju na svijetu, mi bi u baražu izgubili. Razočaran nisam, jer sam znao da protiv Belgije nemamo šanse. I da dodam da mi nismo izgubli kvalifikacije protiv Belgije, već protiv Cypra i Grčke. Tražiti baraž protiv jedne Belgije sa ovakvom reprezentacijom može samo lud čovjek.
:thumbup:

Uvijek se radujem tvojim komentarima.
animus

#1755 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by animus »

Ni ovaj poraz nece sprijeciti onu svinju prolica da se prejede pecenjem i večeras, naravno na racun saveza kao i do sada. Jebo stadione nek su oni kupili zgradurinu kod televizije. I nek se ima para za renoviranja ipak treba negdje derneciti. Ne ide to u zgradi kod ferhadije jer tamo puno ljudi setaju pa gledaju znatiželjno.
A dosadni i ovi iz fife sto odredjuju datume igranja kvalifikacija. Gdje ce u oktobru planirati kad znaju da nam tada obicno pada kisa.
Idemedosumom

#1756 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Idemedosumom »

Sve u svemu sam zadovoljan kako su momci odigrali. Bila je to jedna otvorena utakmica s mnogo prilika, gdje je naša odbrana (zajedno s golmanom) bila najslabija karika.

Moglo bi se reći da smo pomalo nesretno ova zadnja 2 gola primili. Sudija nas nije mazio, slažem se s komentatorom, haman svaka 50/50 situacija je išla u korist Belgije. Bilo je tu rukometa, pa je onaj Carrasco apsolutno trebao drugi žuti karton dobiti...

Đumić mi se svidio, korpulentan je momak, Duljević je dosta brz.

Lulić je nešto malo bolji bio nego standardno.

Valjda ćemo novog selektora dobiti pa da vidimo može li se šta promijeniti.
MOSALJOZE

#1757 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by MOSALJOZE »

Idemedosumom wrote:Sve u svemu sam zadovoljan kako su momci odigrali. Bila je to jedna otvorena utakmica s mnogo prilika, gdje je naša odbrana (zajedno s golmanom) bila najslabija karika.

Moglo bi se reći da smo pomalo nesretno ova zadnja 2 gola primili. Sudija nas nije mazio, slažem se s komentatorom, haman svaka 50/50 situacija je išla u korist Belgije. Bilo je tu rukometa, pa je onaj Carrasco apsolutno trebao drugi žuti karton dobiti...

Đumić mi se svidio, korpulentan je momak, Duljević je dosta brz.

Lulić je nešto malo bolji bio nego standardno.

Valjda ćemo novog selektora dobiti pa da vidimo može li se šta promijeniti.
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#1758 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa normalno da ćemo pričati o terenu kad se cijela Evropa zbog toga smije Bosni i Hercegovini.

Jedva da se zaboravio Ronaldo u epizodi zeleno busenje, pa sad i ova bruka. :roll:
insomnia78

#1759 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by insomnia78 »

Jos kad cuju da ce za tusiranje biti prisiljeni sacekati povratak u Belgiju :lol:
splinter

#1760 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by splinter »

Da se razumijemo mi kao narod ne zaslužujemo ni državu ni i koji kurac a kamo li kakve arene, bogove, skule. boli me racku šta je deBrujne izjavio. Nije odavno ružnija njuška istrčala na travnjak Grbavice pa ne kmečim zbog toga Fifi ni klincima, rodilo se takvo gadno i u dure, šta ćeš. Al majku mu ovoliko negativnosti, i prazne priče, pa da sutra Savez kaže evo počinjemo praviti najbolju Arenu u galaksiji i šire upravo na ovoj Grbavici, rat bi izbio, bilo bi mrtvih na sve strane ili svejedno da kaže ravnamo onu livadu na Bilinom i pravi normalan stadion ono šminka da bude opet bi rat izbio. Jbg mi smo nepopravljiva stoka od naroda i to ti je. Nema tu napretka. Samo ameterski savez i amaterskio bavljenje sportom su rješenje. Nadam se iskreno da ćemo kad tad srediti Grbavicu da blista ali isto tako da neće repka više igrati tu, mogu vala i u Bl ne vidim razlog da ne idu tamo ili Pod Bjeli Brijeg.
shake69

#1761 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by shake69 »

Mehmed napokon ko pogodio postavu, osim sto je umjesto Sunjica trebao igrati Cocalic, ali dzaba...Napad ne moze dati koliko Ognjen&comp. mogu primiti. Zao mi sto onakav trud Dzeke i ostalih propade a nije da se nisu borili.
A Belgija? Kud bas protiv nas da onako odigraju!? :? Oni ovakvu dobru utakmicu tesko da su odigrali u posljednje dvije godine. :?

Sta god ko misli, ipak u svemu vidim nesto dobro. FIFA i cio dunjaluk je vidio, veliki igraci Belgije se otvoreno cudili u izjavama da se jos negdje igra na ovako losem terenu, tako da sam uvjeren da ce Grbavica po skracenom postupku godini dobiti novi zeleni tepih od Ceferina. Taman se zvala Sadaka Arena, ali cemo imati i teren ako Bog da. :wink:
Nego, ko ce sada u avion za Tallin? Da sam Dzeko, rekao bih hvala, ali odoh ja djeci.
Last edited by shake69 on 07/10/2017 22:24, edited 2 times in total.
Tipicoti

#1762 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Tipicoti »

Hebo te, pobijedili i ovako nas caste zbog Grbavice.
Sta bi bilo da su izgubili.........trazili bi da se (za njih ova nevazna) utakmica ponovi ???
Grean

#1763 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Grean »

Kazu onaj povrijedio ligamente. Vala mi ne bi bilo krivo da je jos koji, zavrli ko sivonje, ko da im je za zivot borba.
incognito071

#1764 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by incognito071 »

Ako se neko pita sto nam je zadnjih 20 god tamni vilajet, sto nikad nemamo srece, sto nam se Evropa smije veceras neka samo svrati na ovu temu i nek procita zadnjih par stranica :run: :run:

Sve po zasluzi :oops:
Org

#1765 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Org »

Grčka 2:1. Definitivno kraj. Jebo li vas Mesa
Org

#1766 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Org »

Grean wrote:Kazu onaj povrijedio ligamente. Vala mi ne bi bilo krivo da je jos koji, zavrli ko sivonje, ko da im je za zivot borba.
Realno Belgijanci su se zajebavali.
Nisu ludi da zapinju po onom terenu. Da su zapeli bilo bi 6:1. Tolika je razlika u kvalitetu
splinter

#1767 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by splinter »

Bem ti život kakve neznalice i polulikovi pišu na forumu. Za mene je Grbavica sveto mjesto. Uostalom nisam ja dao zeleno svijetlo nego delegacija Fife koja u više navrata dolazila u Sa i vršila stroge kontrole. Volio bih i ja da krenem na posao i sjednem u metro al pazi u Sa nema metroa. Jbg. Volio bih ja da odem na stadion a tamo koža, šminka, grijanje stolice, starleta mi ga izdrka na poluvremenu al jbg nema ni to. Stadioni u BiH su takvi kakvu jesu već 20 godina i onda se nađu "genijalci" da pale svijetlo u mraku. Koji likovi bem ti život. Zamisli na šta je ovaj stadion ličio prije samo pola godine a gdje je danas. Ja kažem opet da je bolja opcija da se večeras igrali utakmica u BiH nego negdje vani jer bi to tek bila neviđena bruka. ZA mene je ovo večeras pozitivan primjer da država, savez i ko li već trebaju početi sa ulaganjem u infrastrukturu jer smo došli do kraja. Problem ljudi na ovim prostorima je taj što žive u nekom snu da se uvijek nešto podrazumjeva. Neko mora voditi repku, neko mora davati golove, neko mora napraviti stadione bla bla. KO? Imaš u životu samo ono što napraviš i stekneš. Niko ti ništa neće dati tek tako. Nije ni Savez svemoguć. I da promijeniš ljude opet si limitiran. Al klubovi zajedno sa Savezom, lokalnim zajednicama, navijačima, stranim ulagačima mogu možda nešto napraviti više.
Tito_i_Partija

#1768 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
P308 wrote:
Point. wrote:Ovom prilikom da se najebem matere i majki belgijancima, zapeli koda igraju finale SP. Dabogda se raspali na dva dijela sve im jebem cifutsko.
:lol: :thumbup:
Ne vidim niti šta je smiješno niti za pohvalu u ovom postu. :zoka: Najgori mogući šovinizam i to zbog toga što su Belgijanci
igrali onako kako smo mi trebali igrati ove kvalifikacije. Shvatam da su emocije rasplamsane, ali ovo je fuj. :roll:
Al' fakat. Spominjat' familiju ljudima samo zato sto nam nisu dali sadake, nego sto su svoj pos'o odradili profesionalno do kraja, dok smo mi dobijali levatske golove k'o nekakva djeca na igralistu iza zgrade. :-)

Mozda je Point jednostavno navik'o da dobija donacije u zivotu, ne znam. Al' ovo sto je rek'o je dno dna.
made_in_sarajevo

#1769 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by made_in_sarajevo »

Evropska grbavica :lol: :lol:

Eto kosevo je smece ali ima teren koji je izmislio pojam terena. Padala je i veca kisa u gradu i duze pa kosevo je tesko ikad u zadnjih desetak godina onako izgledalo.
Crvena Tifoza

#1770 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Crvena Tifoza »

Šta se zapravo radilo na Grbavici u zadnjih godina dana? Nisu valjda sve pare u onu tribinu potrošili.
Charuga
Globalni moderator

#1771 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Charuga »

Crvena Tifoza wrote:Šta se zapravo radilo na Grbavici u zadnjih godina dana? Nisu valjda sve pare u onu tribinu potrošili.
rekonstrukcija-stadiona-grbavica-p13966 ... #p13966228

Sve ima tu, ovde nastavite o utakmici.
channel10

#1772 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by channel10 »

amidzazeher wrote:Jebem mu majku pa imamo li mi ikakav studio i kakve strucnjake u drzavi gdje se poslije tekme moze analizirati ko je i kako grijesio, gdje smo bili bolji, gdje smo kiksali i sl. nego samo dovesi selektora i kapitena u onaj cumez i postavljaj glupa pitanja tipa kako se osjecate!!!!
Ovako nesto?

Image
Pa bolan i ne bio, nemamo ni selektora da valja, a da imamo strucnjake koji će analizirati nečiju igru.

I dobro vas je o terenu. Tako je kako je.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1773 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by JoseMujica »

teren na Grbavici je bio čisti užas....na sve je ličilo osim na fudbalski teren...no budimo realni, da nije tako bilo ne bi mi ni prišli golu

sad da se Grbavica ističe time....ni to nije istina.....svi su nam tereni oranice i generalno imamo užasnu infrastrukturu....a ljude iz Želje treba pohvaliti za sva poboljšanja koja su napravili na svome stadionu u posljednjih par godina...barem nešto rade za razliku od mnogih

no šta je tu je...ostanimo pozitivni i razmišljajmo o novom selektoru...Katanec napušta klupu Slovenije
Logovan

#1774 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: Al' fakat. Spominjat' familiju ljudima samo zato sto nam nisu dali sadake, nego sto su svoj pos'o odradili profesionalno do kraja, dok smo mi dobijali levatske golove k'o nekakva djeca na igralistu iza zgrade. :-)

Mozda je Point jednostavno navik'o da dobija donacije u zivotu, ne znam. Al' ovo sto je rek'o je dno dna.
Ma mi bi samo da nam neko popušta, da nam neko pomogne, daj pomoć, daj pomozite nam vi ste ionako ostvarili prvo mjesto, bla, bla.

Normalno da će ljudi zapeti. Neki se bore za prvih 11, neki se bore da ostanu u reprezentaciji, neki se bore za svoju statistiku. Ili ukratko rečeno, bore se za svoju reprezentaciju, svoj grb, svoju državu, a hoćemo li mi otići na SP, njima se jebe skroz, što je i normalno.
channel10

#1775 Re: SP 2018 BiH - Belgija

Post by channel10 »

Neka ga nama prebace i oprostit ćemo im dug ljubljanske banke :mrgreen:
Locked