Kad nastojite davati takve pausalne ocjene, vratite se na svoj post, spominjanje nekih nuklearnih elektrana u Stanarima i Federaciji BiH, ugrozavanju ovog i onog...kad obrazlozite cemu taj post, onda se dijalog mozda i nastavi, do tad ugodna i laka noc...I nemojte sad glumiti uvrijedjenu mladu, jer dobro znate i Vi i ja, o cemu se tu radi...! O nabacivanju na volej, necu ni da pricam...lijepo su vas umrezili, samo trebali su sa malo pismenijim sa ove "druge" strane...!cadburry wrote:
Pelješki most - ko koga zeza
- Kaligrafija
#1751 Re: Pelješki most - ko koga zeza
- Kaligrafija
#1752 Re: Pelješki most - ko koga zeza
I da, ja ne diskreditujem ljude na osnovu, nacionalnosti i vjere i boje koze, ja diskreditujem ljude koji bi se igrali secesionizma na ustrb Bosne i Hercegovine, mrake i piljare...!
- cadburry
#1753 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Evo bez ikakvog sarkazma cu pokusati da objasnim svoj stav: dakle, ja ne mislim da je taj famozni most neki historijski presudan projekt Hrvatske. Mislim da je rjesenje preskupo za njih same, da su postojale jeftinije i bolje alternative (naveo sam primjer u jednom od prethodnih postova), a sto se tice nas, mislim da nas ovo nece nesto znacajno ostetiti. Da mi imamo bilo kakvu ideju (a nemas ni ti, nemam ni ja, nemaju ni neumljani, ni nase vlasti..) sta uraditi sa tim Neumom, pa da je ta ideja pretocena u neki papir, pa da taj papir pokazuje da je ta nasa ideja u koliziji sa idejom mosta, imalo bi smisla o tome pricati. Bez tog papira, izgleda kao da smo ljubomorni na komsije. Sprijecavamo ih da urade nesto konkretno obrazlazuci to nesto havom.Kaligrafija wrote:Kad nastojite davati takve pausalne ocjene, vratite se na svoj post, spominjanje nekih nuklearnih elektrana u Stanarima i Federaciji BiH, ugrozavanju ovog i onog...kad obrazlozite cemu taj post, onda se dijalog mozda i nastavi, do tad ugodna i laka noc...I nemojte sad glumiti uvrijedjenu mladu, jer dobro znate i Vi i ja, o cemu se tu radi...! O nabacivanju na volej, necu ni da pricam...lijepo su vas umrezili, samo trebali su sa malo pismenijim sa ove "druge" strane...!cadburry wrote:
Po meni je vrhunac razvoja Neuma jeftino ljetovaliste za gradjane BiH koji nemaju pasosa, iz patriotskih razloga nece nigdje drugo ili im je najpovoljnija alternativa. A most takvom turizmu ne smeta. Ja prosto ne vidim kako bi Neum mogao postati neka luka za ukrcavanje/isckrcavanje tereta ili neko brodogradiliste ili sta ja znam sta vec. A mislim da su svi svjesni da od tog nema nista jer niko nije imao nikad baciti brojeve, faktore i argumente na papir. A pominjanje kruzera je stvarno nadrealno, a samim tim i urnebesno. Ne znam jesi li imao priliku putovati nekim kruzerom, ali glavni smisao kruzera je da turisti putujuci brodom, posjecuju turisticke atrkacije, koje se skoro iskljucivo oslanjaju na kulturno-historijsko blago (ili neki prirodni fenomen). Neum nikada nece niti moze postati stanica za kruzere (ni za 200 godina) jer sta god mu uradis, to nece biti vrijedno mjesto da se kruzer zaustavi. Ista je situacija sa npr. Drvenikom - mozes imati ne znam kakvu infrastrukturu, ali jednostavno se kruzeri nece zaustavljati u tim mjestima jer su iz turisticke perspektive poptuno bezvrijedna i nezanimljiva. I taj primjer sa kruzerima je toliko bio smijesan, da je bilo zacudjujuce kako ne primijetis koliko je to bizarno, pa sam nuklearne elektrane pomenuo kao ekvivalentan primjer koji je trebao pokazati tebi koliko je kruzer argument bizaran.
Eto, ja se iskljucujem iz dalje diskusije. Budi mi pozdravljen.
P.S. Ti paranoični stavovi kako je neko umrežen, kako neko koordinisano radi na forumu, kako je poslan od nekog da agitira za nešto, ti neće pomoći da izgledaš zdravo i normalno na forumu. Jednostavno je toliko irelevantno ovo što mi pišemo ovdje, da kad god napišem više od 3 posta u mjesec dana, zapitam se koji k. ovo radim.
-
tetejac
#1754 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ovaj stvarno misli da sam dio neke ćelije koja umreženo djeluje na forumu 
- karanana
#1755 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Tako je cadburi.
Gdje da potpisem ovo tvoje?
Znas, ovde je najlaksa odbrana kada nesto kazes protiv moreplovca lindova, da te automatski diskredituju i nazovu placenikom, ustasom ili cetnikom.
Gdje da potpisem ovo tvoje?
Znas, ovde je najlaksa odbrana kada nesto kazes protiv moreplovca lindova, da te automatski diskredituju i nazovu placenikom, ustasom ili cetnikom.
Last edited by karanana on 25/04/2018 01:59, edited 1 time in total.
-
tetejac
#1756 Re: Pelješki most - ko koga zeza
horkesh, sad je most most a šta je prije bio? More?
Pa ja sam rekao da se Hrvatska kopneno povezuje tim mostom na što si se ti iščuđavao. Jel’ ovako? E sad mi reci, šta je tu čudno pametna i školovana momčino? Znači gradnjom mosta Hrvatska se mostovno kopneno povezuje. Šta fali ovom? Nisi me razumio ili nešto nije pravopisno napisano? Most je most naravno školovani ali izgleda da ti ipak treba crtat. Most je objekat koji kopneno spaja neku prirodnu prepreku.
Pa ja sam rekao da se Hrvatska kopneno povezuje tim mostom na što si se ti iščuđavao. Jel’ ovako? E sad mi reci, šta je tu čudno pametna i školovana momčino? Znači gradnjom mosta Hrvatska se mostovno kopneno povezuje. Šta fali ovom? Nisi me razumio ili nešto nije pravopisno napisano? Most je most naravno školovani ali izgleda da ti ipak treba crtat. Most je objekat koji kopneno spaja neku prirodnu prepreku.
- horkesh
#1757 Re: Pelješki most - ko koga zeza
tetejac wrote:horkesh, sad je most most a šta je prije bio? More?![]()
Kad neko mijenja svoje izjave svake dvije sekunde, teško ga je shvatiti ozbiljno.
Ali fino si se zapetljao, svaka čast. Možda si navikao raspravljati s pajdašima u kafani pa se poslije par piva zaboravi šta si rekao.tetejac wrote: Izgleda momčino da si ti ipak malo pismeniji a ujedno i bolji sa precrtavanjem pa nam ti objasni i precrtaj po čemu Hrvatska nema pravo graditi most na svom teritoriju? Usput, objasni to i precrtaj ovima iz Europe što su im dali zeleno svjetlo.
Hajd' bogati, ko da je bitno je li teritorij ili kopno ili more ili prirodna prepreka. A, pardon, more, po tebi, sada službeno definišemo kao prirodnu prepreku. Barem više nije ona stara "to je sve Hrvatsko more i ko vas išta pita".
Znači, dečko, nisi rekao to što sada kažeš da si rekao. Neću reći da si slagao, ali komotno mogu reći da si se potpuno pogubio i da blage veze ti više nemaš o čemu pričaš, ipak je sve to Hrvatski teritorij.
Ozbiljno, inače se ne raspravljam s nepismenim patriJotski nastrojenim herojima poput tebe, ali večeras si imao sreće, Livepoool je pobijedio pa sam dobro raspoložen.
Ako bude potrebno, nastaviću čas i sutra. Ne brini, za tebe - besplatno
-
tetejac
#1758 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Momčino gubiš se al’ nema veze. 
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1759 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nije problem gradnja mosta, jebes most. Peroblem je sto Hrvatska nece da ratifikuje (valjda se tako kaze
)dogovor o granici i tako Bosni, crno na bijelo, garantira prolaz do medjunarodnih voda. Ima Bosna jos na nekoliko mjesta nerijesenene granicne sporove sa Hrvatskom, a ja koliko razumijem BiH trazi rijesenje u paketu sto bi dobri susjedi i trebali da ucine. Ovaj problem, ako ostane nerijesen, bi kocio BiH ulazak u EU u buducnosti. Hrvatska je tako htjela da zajebe i Slovence, ali srecom po njih i oni su u EU, a i nemaju "trojanskog konja" unutra kao sto Bosna ima.
Hrvatska je vec dobro pokazala da nije prijatelj BiH ma koliko se retoricki upinjali da dokazu da jesu. Hrvatska ce biti i veliki ucjenjivac i glavni kocnicar pristupa BiH u EU.
Hrvatska je vec dobro pokazala da nije prijatelj BiH ma koliko se retoricki upinjali da dokazu da jesu. Hrvatska ce biti i veliki ucjenjivac i glavni kocnicar pristupa BiH u EU.
- problemnatravunu
#1760 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Meni i dalje nije jasno zasto se HR nije odlucila za gradnju podvodnog tunela, strucnjaci govore o jeftinijem rjesenju uz to manje podložnom kasnijim atmosferskim uticajima (vjetar prije svega!), uz to, ne bi bilo ovih prijepora sa BiH !
Jedina prednost mosta je sto ce impresivno izgledati, a tunel se ne vidi, pa se nema čime hvaliti
Ima tu u igri i jakih novčanih talova, budite uvjereni u to!
Jedina prednost mosta je sto ce impresivno izgledati, a tunel se ne vidi, pa se nema čime hvaliti
Ima tu u igri i jakih novčanih talova, budite uvjereni u to!
-
sportman1
#1761 Re: Pelješki most - ko koga zeza
a niste obratili paznju da je bakir poceo da prica o mostu tek kad je hr sluzbeno zatrazila lovu od eu.
prije toga 10 godina nije rekao nista.
prije toga 10 godina nije rekao nista.
- SaraFina
#1762 Re: Pelješki most - ko koga zeza
cadburry wrote:Evo bez ikakvog sarkazma cu pokusati da objasnim svoj stav: dakle, ja ne mislim da je taj famozni most neki historijski presudan projekt Hrvatske. Mislim da je rjesenje preskupo za njih same, da su postojale jeftinije i bolje alternative (naveo sam primjer u jednom od prethodnih postova), a sto se tice nas, mislim da nas ovo nece nesto znacajno ostetiti. Da mi imamo bilo kakvu ideju (a nemas ni ti, nemam ni ja, nemaju ni neumljani, ni nase vlasti..) sta uraditi sa tim Neumom, pa da je ta ideja pretocena u neki papir, pa da taj papir pokazuje da je ta nasa ideja u koliziji sa idejom mosta, imalo bi smisla o tome pricati. Bez tog papira, izgleda kao da smo ljubomorni na komsije. Sprijecavamo ih da urade nesto konkretno obrazlazuci to nesto havom.Kaligrafija wrote:Kad nastojite davati takve pausalne ocjene, vratite se na svoj post, spominjanje nekih nuklearnih elektrana u Stanarima i Federaciji BiH, ugrozavanju ovog i onog...kad obrazlozite cemu taj post, onda se dijalog mozda i nastavi, do tad ugodna i laka noc...I nemojte sad glumiti uvrijedjenu mladu, jer dobro znate i Vi i ja, o cemu se tu radi...! O nabacivanju na volej, necu ni da pricam...lijepo su vas umrezili, samo trebali su sa malo pismenijim sa ove "druge" strane...!cadburry wrote:
Po meni je vrhunac razvoja Neuma jeftino ljetovaliste za gradjane BiH koji nemaju pasosa, iz patriotskih razloga nece nigdje drugo ili im je najpovoljnija alternativa. A most takvom turizmu ne smeta. Ja prosto ne vidim kako bi Neum mogao postati neka luka za ukrcavanje/isckrcavanje tereta ili neko brodogradiliste ili sta ja znam sta vec. A mislim da su svi svjesni da od tog nema nista jer niko nije imao nikad baciti brojeve, faktore i argumente na papir. A pominjanje kruzera je stvarno nadrealno, a samim tim i urnebesno. Ne znam jesi li imao priliku putovati nekim kruzerom, ali glavni smisao kruzera je da turisti putujuci brodom, posjecuju turisticke atrkacije, koje se skoro iskljucivo oslanjaju na kulturno-historijsko blago (ili neki prirodni fenomen). Neum nikada nece niti moze postati stanica za kruzere (ni za 200 godina) jer sta god mu uradis, to nece biti vrijedno mjesto da se kruzer zaustavi. Ista je situacija sa npr. Drvenikom - mozes imati ne znam kakvu infrastrukturu, ali jednostavno se kruzeri nece zaustavljati u tim mjestima jer su iz turisticke perspektive poptuno bezvrijedna i nezanimljiva. I taj primjer sa kruzerima je toliko bio smijesan, da je bilo zacudjujuce kako ne primijetis koliko je to bizarno, pa sam nuklearne elektrane pomenuo kao ekvivalentan primjer koji je trebao pokazati tebi koliko je kruzer argument bizaran.
Eto, ja se iskljucujem iz dalje diskusije. Budi mi pozdravljen.
P.S. Ti paranoični stavovi kako je neko umrežen, kako neko koordinisano radi na forumu, kako je poslan od nekog da agitira za nešto, ti neće pomoći da izgledaš zdravo i normalno na forumu. Jednostavno je toliko irelevantno ovo što mi pišemo ovdje, da kad god napišem više od 3 posta u mjesec dana, zapitam se koji k. ovo radim.
Neka HR zbog svojih gradjana u BiH i dobrosusjetskih odnosa ustupi Ploče i "zDogovorimo" se oko mosta.
Čuj ljubomorni na susjestvo. Bože sačuvaj. Mi samo želimo izvući što više. Što je normalno i prirodno. I tu izgradnju treba opstruirati svim mogućim srestvima.
-
tetejac
#1763 Re: Pelješki most - ko koga zeza
A šta ima BiH ‘izvlačiti što više’ oko igradnje Pelješkog mosta?
Hrvatski most na Hrvatskom teritoriju.
- SaraFina
#1764 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Predpostavljam da misliš i na Neum kao hrvatski teritoriji jer naseljen hrvatskim življem? E upravo zbog toga. I upravo što "legitimni hr prestavnici" iz BiH rade u korist susjedne države. Pa ako je već vide kao svoju, rade u njenom interesu a protiv BiH, to treba maksimalno optruirati na sve moguće načine.tetejac wrote:A šta ima BiH ‘izvlačiti što više’ oko igradnje Pelješkog mosta?![]()
Apelaciju US BiH podnio čovjek koji je HR dijaspora u BiH i koji je politički angažiran u susjestvu te prima plaću zato.
To nigdje u svijetu nema. Ljubićeva šarada. Bezobrazluk i hinjaluk. Pusta ostade Slavonija i bivša RSK. Pola HR prazno. Ali zinuli na dio BiH gdje god ijedan Hrvat zivi.
-
Bodkin
#1765 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Otprilike kao sto hrvatska izvlaci sto vise od srbije za ulazak u eu.tetejac wrote:A šta ima BiH ‘izvlačiti što više’ oko igradnje Pelješkog mosta?![]()
Jedini problem je sto kad ona kaze za bih, misli za bosnjake ali to je druga prica
- Point.
#1766 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ovaj podanicki mentalitet juznih Srba prema Hr je tesko objasniti. Ljudi bi da zive u govnima, al nek je Lipoj dobro. Sigurno je u psihologiji ovo negdje fino objasnjeno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1767 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Mi smo dobro, hvala na pitanju.tetejac wrote:A šta ima BiH ‘izvlačiti što više’ oko igradnje Pelješkog mosta?![]()
A vi, kako ste?
- deer_hunter
#1768 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sve pet, samo cuj Hrvati htjeli da zajebu Slovence...koliko se sjecam Janezi su bili u talu sa arbitrima i svako normalan bi izasao iz takve arbitraze sto su Hrvati i uradili, drugog izbora nije bilo. Ostalo si u pravuIma Bosne_Bice Bosne wrote:Nije problem gradnja mosta, jebes most. Peroblem je sto Hrvatska nece da ratifikuje (valjda se tako kaze)dogovor o granici i tako Bosni, crno na bijelo, garantira prolaz do medjunarodnih voda. Ima Bosna jos na nekoliko mjesta nerijesenene granicne sporove sa Hrvatskom, a ja koliko razumijem BiH trazi rijesenje u paketu sto bi dobri susjedi i trebali da ucine. Ovaj problem, ako ostane nerijesen, bi kocio BiH ulazak u EU u buducnosti. Hrvatska je tako htjela da zajebe i Slovence, ali srecom po njih i oni su u EU, a i nemaju "trojanskog konja" unutra kao sto Bosna ima.
- SaraFina
#1769 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Oni to vide kao žrtvu za kolektivnu dobrobitPoint. wrote:Ovaj podanicki mentalitet juznih Srba prema Hr je tesko objasniti. Ljudi bi da zive u govnima, al nek je Lipoj dobro. Sigurno je u psihologiji ovo negdje fino objasnjeno.
U jednom je u pravu nesudjeni konzul Šušnjar, "Perecija" i "Zegej" njih vide kao drugorazredne Hrvate i prepušteni su sami sebi. Jedino vebalnu podršku dobijaju. Konkretno nikad ništa, a glasačka mašinerija su i HR HDZ-U i ovoj ispostavi SNSD-a.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1770 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ne pratim niti me zanima
ali ako je eu dala zeleno svjetlo ( keš) onda mislim da je OK
inače
na sve provokacije se odgovara onom starom
sve za hrvatsku
hrvatsku ni za šta
inače
sve za hrvatsku
hrvatsku ni za šta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1771 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jelde, ok je i da nam zatvore otvoreni pristup moru?Black swan wrote:ne pratim niti me zanima
inače
sve za hrvatsku
hrvatsku ni za šta
EU rekla i šta sad. Najbolje zabetonirati onaj prolaz od Neuma prema moru.
- Mišo_Kovač
#1772 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Međutim, pristup otvorenom moru vam nije blokiran, tako da su sve druge rasprave suvišne i nebitne... Sve ok, sve za 5...Tomahawk11 wrote:Jelde, ok je i da nam zatvore otvoreni pristup moru?Black swan wrote:ne pratim niti me zanima
inače
sve za hrvatsku
hrvatsku ni za šta
- kakotakonikako
#1773 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Da li je ovo tacno ?Mišo_Kovač wrote:Međutim, pristup otvorenom moru vam nije blokiran, tako da su sve druge rasprave suvišne i nebitne... Sve ok, sve za 5...Tomahawk11 wrote:Jelde, ok je i da nam zatvore otvoreni pristup moru?Black swan wrote:ne pratim niti me zanima
inače
sve za hrvatsku
hrvatsku ni za šta
- Kejn
#1774 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ljudi dragi mi nemamo ni morske granice sa Hrvatskom. O kakvom pristupu otvorenom moru mi pričamo. Da stvar bude gora nakon što naprave most onda će uzrpirati vrh Kleka i oba škoja tako da će Neum vazda ostati guzno crijevo, te će Bosna od pomorske države postati kontinentalna kao Srbija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1775 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ako je to riješeno, onda je ok.Mišo_Kovač wrote:
Međutim, pristup otvorenom moru vam nije blokiran, tako da su sve druge rasprave suvišne i nebitne... Sve ok, sve za 5...
Vidim i dalje naši političari pišu kako nikad nije data saglasnost BiH, pa kontam da nije.