Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
triconja wrote:
Pa jaro sav moral i nepisana pravila su proistekla iz religija i one su imale ogroman uticaj na pravljenje sadasnjih zakona, jest jedino da se kod nekih stvari i nauka umjesa pa dokaze da religija nije upravu sto se tice tog i eto.
Ja mogu i volim o religijama pricat kad se prica bez nekih vec nametnutih ciljeva od strane drugog sagovornika (npr. prozelitizma).
Jaro ti promices svoj pogled na svijet kroz religiju pa ti bude krivo kad te neko pobije
Kakav moral? Gdje sam ja pisao o moralu ili religiji? To ti ja govorim, češto po temama namećeš i ujedno ismijavaš religije ko da te pola Mekke i Jerusalema silovalo. Ponašaj se malo spram godina. :S
Ja proguglam i nađem neki tamo američki zdravstveni site na kojem piše da statistički s obzirom na prirodu virusa, svaki 15-ti gay ima hiv, ti si pametniji od tog sajta i taj sajt je vjerski i radikalno nastrojen? I ja sam zatucani vjernik? Ukucaj u google hiv population worldwide i imas google-widget odgovor koji je prosljeđen sa hiv.gov stranice da ima 37 miliona zaraženih sa hivom u svijetu. Minimaln oko 10% populacije je homo baciš matematiku ako su ovi podaci tačni i dođe ti sam odgovor. To nema veze s religijama i moralom, to su brojevi obrađeni sa jedine dostupne globalne analize.
Ispada ti matematicki ha ti se taslacio sa radodajcem ha taslacio sa radodajkom da ti je rizik od hiva isti, znaci nije bitno jel homoseksualna ili heteroseksualna veza. Znaci po moralu i religiji najsigurnije je samo jednog seksualnog partnera imat ako se podrlazumjeva da si i ti njemu prvi seksualni partner i to tako do kraja zivota. Cak i medicina kae da je to tako najbolje i najsigurnije
Ti dodjes na temu i pljujes po homoseksualcima i ocekujes da neko ko prati tvoje upise na pf religija nece skontati da se iza tog mozda ne krije nesta sto se tice religije, ha ja
Uzrok toga je dodir za inficiranim spricama itd.Sto se tice homoseksualaca tu je najveci uzrok mijenjanje partnera.Sada misliti ako nisi homoseksualac da se nekim cudom neces zaraziti hiv om ako stupis u odnos sa zarazenom osobom, ili daj je hiv (koji je virus jel ) nastao od homoseksualaca je smijesno.
triconja wrote:
Ispada ti matematicki ha ti se taslacio sa radodajcem ha taslacio sa radodajkom da ti je rizik od hiva isti, znaci nije bitno jel homoseksualna ili heteroseksualna veza. Znaci po moralu i religiji najsigurnije je samo jednog seksualnog partnera imat ako se podrlazumjeva da si i ti njemu prvi seksualni partner i to tako do kraja zivota. Cak i medicina kae da je to tako najbolje i najsigurnije
Ti dodjes na temu i pljujes po homoseksualcima i ocekujes da neko ko prati tvoje upise na pf religija nece skontati da se iza tog mozda ne krije nesta sto se tice religije, ha ja
Slabo tebi matematika ide. Mislio sam da programerima po defaultu matematika ide, ali haman sam pogriješio...
Ja ni na pf religija nisam branio ni moral ni religiju nego sam pričao o besmislu mješanja nauke i vjerovanja. Slabo ti s razumjevanjem išta ovdje čitaš. Samo zajebaješ
славянин wrote:Uzrok toga je dodir za inficiranim spricama itd.Sto se tice homoseksualaca tu je najveci uzrok mijenjanje partnera.Sada misliti ako nisi homoseksualac da se nekim cudom neces zaraziti hiv om ako stupis u odnos sa zarazenom osobom, ili daj je hiv (koji je virus jel ) nastao od homoseksualaca je smijesno.
Greska. I ja sam mislio tako ali izgleda da bas to nije razlog uvijek. Nego ovo da je.
Due to the lifestyle, using addicts and alcoholics are more susceptible to STDs. There are a number of reasons for this, including when intoxicated, people are more likely to engage in unprotected sex.
triconja wrote:
Slabo tebi matematika ide. Mislio sam da programerima po defaultu matematika ide, ali haman sam pogriješio...
Ja ni na pf religija nisam branio ni moral ni religiju nego sam pričao o besmislu mješanja nauke i vjerovanja. Slabo ti s razumjevanjem išta ovdje čitaš. Samo zajebaješ
MarlboroGold wrote:Ko ti nameće? Tvoj problem ako ne možeš ignorisati.
Oni isto rade što i ti sa ćevapčićima i sokićima na dnevnoj bazi. Što bi to nekome smetalo ili bilo nametanje
Nametanje ovdje je obaveznost gay parade.
Mi te populacije jako malo imamo, i nakon gej parade sakrivat ce se po coskovima i ormarima kao i do sad. A i svi smo protiv pedera, pa i vi što ih branite, sutra da vam sin kaze sa 12 godina da je zaljubljen u druga prvo bi ga psihologu odveli. Zasto ako podrzavate homoseksualne veze? Da ti djete donese lektiru gdje se 2 djecacica vole i druze stvarno mislite da bi vam bilo svejedno? Lažete sami sebe.
A to u istim tim zapadnim drzavama i ne moze bas, kada bi krenuo ispravljat dijete jer je homo ostao bi bez djece odmah.
Ti šalji svoju djecu psihologu. Ja neću.
Zaboli me za gay paradom, te po defaultu to ne smatram nametanjem. Nemoj ići u Bunt ako ti smeta.
Hakiz wrote:
A ja ti baš htjedoh napisati da ne mogu vjerovati da si toliko radikalan.
Kakva radikalnost. Nisam rekao da nekog treba na lomaču nego nek rade šta hoće ali da to ne prelazi u kulturu, i protiv toga sam pa kako god me nazvali.
I prvi zabilježeni slučajevi HIV-a su bili kod gay muškaraca oko 1980. ja mislim. I dalje stoji statistika da je svaki 15-ti homo obolio hiv. I ja sam hiv spomenuo a ovi pričaju o bakterijskim spolnim bolestima.
A službeno za sad 37 miliona u svijetu je zabilježeno sa HIV-om. Baci malo matematiku pa mi otkucaj ovdje koja populacija dominira s oboljenjem.
Pogledaj procenat zarazenih HIV-om u africkim zemljama .
MarlboroGold wrote:
Zaboli me za gay paradom, te po defaultu to ne smatram nametanjem. Nemoj ići u Bunt ako ti smeta.
Jest namjetanje, ako bi sad bio referendum o tome izglasalo bi se da vecinski necemo gay parade. A na putu za eu moramo imati, dakle to je nametanje.
Bunt je zatvoren jarane godine su u pitanju. Mislio sam na Urban Beatz
Hakiz wrote:Tuzlak, ti u tom svom strahu od gejeva samo spominješ muškarce.
Sinu ne bi oprostio da je gej, ali kćerki bi?
Šta li ti je izazvalo taj strah od muškog homoseksualizma, ali ne i od ženskog?
To je slucajnost. Nemam ja straha, pederi se u putu mene boje, a imam lezbu poznanicu s kojom sam u relativno dobrim odnosima. Ja samo imam antiLGBT stav i stojim uz njeg
MarlboroGold wrote:
Jest namjetanje, ako bi sad bio referendum o tome izglasalo bi se da vecinski necemo gay parade. A na putu za eu moramo imati, dakle to je nametanje.
Upadas u jedno veoma opasno polje sada, vidim da ti je logika jaca strana.
Mozes onda na referendum staviti vise pitanja, da se odcijepimo, da oslobodimo ratne zlocince, da zabranimo ovim ili onima ovo ili ono .
detroit-mercy wrote:
Mozes onda na referendum staviti vise pitanja, da se odcijepimo, da oslobodimo ratne zlocince, da zabranimo ovim ili onima ovo ili ono .
Može ali neće, kao što se ni ovo neće desiti. To oko zlocinaca i odcjepljenja je vec drugim zakonima i ustavom regulisano. A gay parada i nije bas
detroit-mercy wrote:
Može ali neće, kao što se ni ovo neće desiti. To oko zlocinaca i odcjepljenja je vec drugim zakonima i ustavom regulisano. A gay parada i nije bas
Kojim ustavom , da ne pricamo o usvojenoj konvenciji o ljudskim pravima .
detroit-mercy wrote:
Pa mislio sam na odcjepljenje i ratne zlocince. Postoji zakoni i ustav koji regulisu te stvari i nece doci do referenduma.
A ako mislis na ustav i pedere. Pa to je diskutabilno. Ja sam protiv da se siri u kulturu i obicaje a gay parada ce za tl otvorit vrata, sto sve vrijeme i kucam ovdje. Ja sam protiv da mi sutra dijete cita pedersku lektiru
MarlboroGold wrote:
Pa jeste nametanje tebi i tvojim istomišljenicima. Ja mogu samo u svoje ime govoriti. Na njihova prava gledam kao i na sva druga. Jeste, izglasala bi vjerovatno većina da je protiv... jer oni koji su za, koje zaboli, pa i licemjeri koji su protiv su već napustili BiH i otišli u zemlje gdje isti takvi imaju prava i žive normalno kao svi drugi ljudi... vi onda ovdje budite protiv. Gušite se u vlastitom ideološkom smradu, a narod nema šta da jede.
Nisam toliko primijetio da je Urban Beatz njihovo okupljalište... za Bunt sam znao, ali nisam tamo dugo bio pa i ne znam da je zatvoren. Svejedno... isto važi što sam rekao i za Urban Beatz.
Last edited by MarlboroGold on 18/01/2019 19:31, edited 1 time in total.
tuzlak1212 wrote:
Pa mislio sam na odcjepljenje i ratne zlocince. Postoji zakoni i ustav koji regulisu te stvari i nece doci do referenduma.
A ako mislis na ustav i pedere. Pa to je diskutabilno. Ja sam protiv da se siri u kulturu i obicaje a gay parada ce za tl otvorit vrata, sto sve vrijeme i kucam ovdje. Ja sam protiv da mi sutra dijete cita pedersku lektiru
Pa neki od najvecih svjetskih knjizevnika/poeta su bili homo
Neki od najvecih filmskih stvaralaca su homo.
Problem je sto si ti sebi nesto ko ufuro u glavu da eto ti ili takvi ko ti necete nesto dozvolit.
Pa jarane, mi u proslom ratu na pocetku govorili nema sanse samo cjelovita
A zavrsi se sa "Potpisuj Alija nek je ko avlija" .
Nadoces i ti na rudu, samo polako .