AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
problemnatravunu

#1751 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

E, da , imamo već dovoljno iskustva sa "našim" političarima (moram ih pod navodnike staviti :twisted: ) , sad će im biti puna usta
"slobodne tržišne ekonomije i slobodnog formiranja cijena u skladu sa zakonima ponude i potražnje",
jer đe će se država u to uplitat, ta nismo u komunizmu :oops: !

:D A uz to, pozitivan efekat je veći iznos PDV-a koji će se naplatiti, čim su veće osnovice cijena :mrgreen:
A svakako nisu dozvolili da se PDV naplaćuje tek kad se naplati račun, nego odmah plaćaj čim si izdao račun, bitno da se "država" namiri, a ove što stvaraju novu vrijednost ko jebe!
megaman4

#1752 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Evo belaja u najavi. :lol:

Oba telekoma od jeseni na analizi i procijeni vrijednosti. Odose telekomi uskoro u privatne ruke. Pocela rasprodaja drzave. :-)

Sta kaze Fadil na ovo? :-x
Seyfo

#1753 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Auuuu a sta ce zaposlenici telekoma?? Dali pare da upadnu,recenom im do penzije...
Roccohljup

#1754 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Kaže ejvala......al mu se šef zabrinuo...el fatiha :)

Image
megaman4

#1755 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by megaman4 »

Seyfo wrote:Auuuu a sta ce zaposlenici telekoma?? Dali pare da upadnu,recenom im do penzije...
Sad nek kurcu sviraju. Kad skolovani ljudi nisu mogli do posla na regularan nacin, ovih uhljupa mi nije zao. Bit ce im ili radi za 600 KM ili peri guzice u Njemackoj a znam ih nekoliko koji su napustili telekom jer su znali sta slijedi.

Eto im SDA obecanja.
Roccohljup

#1756 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

meni je lično drago iz vise razloga. Prvo, vjerovatno cemo dobiti kvalitetnije i raznovrsnije usluge. Drugo, ocistit ce se od uhljeba i napraviti prilika za stručne ljude da se zaposle. Treće, ukinut ce se izvlačenje para za finansiranje stranaka. Uhljebi na aparatima...
Seyfo

#1757 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Zaboravljas da drzava ostaje bez para od dividende svake godine. Jest da je svake godine manja ali ... U svakom slucaju bit ce neki novi namet ili povecanje PDVa
Roccohljup

#1758 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Seyfo wrote:Zaboravljas da drzava ostaje bez para od dividende svake godine. Jest da je svake godine manja ali ... U svakom slucaju bit ce neki novi namet ili povecanje PDVa
Sto fadil nama kaze, nek stisnu malo kaiš i oni i nek smanje administraciju i birokratiju. Ako novi vlasnici uvedu promjene koje ce rezultirati povećanjem dobiti, bit ce vise prihoda od poreza.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1759 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Truba »

boli me đon za uposlenike telekoma
mislim da su se nauživali
poštovanja i ulizivanja okoline te novaca

također me nije briga ni za poskupljenja
smanjit žderanje ionako treba
Seyfo

#1760 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Vezano za novog vlasnika...Taman da novi vlasnik optimizira poslovanje i poveća dobit, dobit će ići njemu a ne državi koja je sda vlasnik 90%. Bilo kakvo povećanje prihoda od poreza ne može se mjeriti sa godišnjim prihodom državi od dividende koji je do pred koju godinu iznosio 100.miliona KM !!!! Znači sto miliona KM godišnje ne može donijeti ne znam kakvo bolje poslovanje telecoma. Zlatnu koku će država teška srca dati ali daće jbg, kad se budale nekontrolisano zadužuju a kreditor zahtijeva svoje. Što se tiče uposlenika, oni su svakako stranački ljudi pa će opet lakše nego obični smrtnici.
Roccohljup

#1761 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Seyfo wrote:Vezano za novog vlasnika...Taman da novi vlasnik optimizira poslovanje i poveća dobit, dobit će ići njemu a ne državi koja je sda vlasnik 90%. Bilo kakvo povećanje prihoda od poreza ne može se mjeriti sa godišnjim prihodom državi od dividende koji je do pred koju godinu iznosio 100.miliona KM !!!! Znači sto miliona KM godišnje ne može donijeti ne znam kakvo bolje poslovanje telecoma. Zlatnu koku će država teška srca dati ali daće jbg, kad se budale nekontrolisano zadužuju a kreditor zahtijeva svoje. Što se tiče uposlenika, oni su svakako stranački ljudi pa će opet lakše nego obični smrtnici.
pa drzava ce od prodaje dobiti fin kolač, nek ulozi kako treba i imat ce prihoda. Sa druge strane, dyaba dividende (ne znam kolike da su) kad odose u gluposti jer ista ta država nece ili ne zna (ili oboje) da domaćinski posluje. Da su se oni ponašali kao pravi vlasnici (sto zakon kaze sa pažnjom dobrog domaćina/privrednika) pa hajde, ali ovako ko ih hebe iskreno.
Seyfo

#1762 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Pare od prodaje telecoma (ako išta ostane nakon kreditora) će biti spičkane kao u slučaju telekoma RS-a, kad ga je Dodo prodao; povećao plate uhljebima, digao malo standard, dobio izbore, namirio sebe i danas, 10 godina poslije, nigdje ni marke na vidiku a dividendu sebi uzima novi vlasnik. Kažem i ja, ko ih .... ,i političare i uhljebe ali ću ja to osjetiti tako što će udariti novi namet na osnovne potrepštine, lijekove, ...
Roccohljup

#1763 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Seyfo wrote:Pare od prodaje telecoma (ako išta ostane nakon kreditora) će biti spičkane kao u slučaju telekoma RS-a, kad ga je Dodo prodao; povećao plate uhljebima, digao malo standard, dobio izbore, namirio sebe i danas, 10 godina poslije, nigdje ni marke na vidiku a dividendu sebi uzima novi vlasnik. Kažem i ja, ko ih .... ,i političare i uhljebe ali ću ja to osjetiti tako što će udariti novi namet na osnovne potrepštine, lijekove, ...
Pa isto su tako radili i sa dividendama.....spiskaju ih na gluposti a nama nista od bolje i raznovrsnije usluge (da ne kazem jeftinije). Ovako bi bar mi imali nekog hajra a oni ce se morati drugacije snalaziti za pare.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1764 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

Otvoreno novo sjedište Autocesta FBiH u Mostaru za početak velikih radova u Hercegovini

Image
Image

aaaa vidzaj slavlja, pare stigle, bice sad i za kupleraja
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1765 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

Gradnja 11 kilometara autoputa od Međugorja do Počitelja razvlači se četiri godine
djaba ti novci kad ove ere ko termiti sve pozobasHe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1766 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Truba »

malo ih je a mogu pojist :mrgreen:
hladan.preminger

#1767 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hladan.preminger »

Oni su za ove slame i masirača sa stola da se najedu ko stoka.
Roccohljup

#1768 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Narod rovi kontejnere a ovi se slade :) Bravo glasači, sad ce opet izbori :)
Seyfo

#1769 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Seyfo »

Na sred sofre najveci kadaif na dunjaluku. Mogu odmah prijaviti Guinnessu
horkesh

#1770 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

A vid' meze, majko mila, sve za Guinnessa.
General War

#1771 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

pici wrote:Otvoreno novo sjedište Autocesta FBiH u Mostaru za početak velikih radova u Hercegovini

Image
Image

aaaa vidzaj slavlja, pare stigle, bice sad i za kupleraja
:D
Image
horkesh

#1772 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

General War wrote:
Image
:thumbup:

Sve više osjećam da mi stvarno živimo u jednoj od epizoda Alana Forda.
General War

#1773 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

horkesh wrote:
General War wrote:
Image
:thumbup:

Sve više osjećam da mi stvarno živimo u jednoj od epizoda Alana Forda.
Ma mi zivimo sve epizode A.Fa

Image
horkesh

#1774 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

General War wrote: Ma mi zivimo sve epizode A.Fa

Image
Image
dembele

#1775 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dembele »

Samo da priupitam cijenjene forumaše; je li krenula IKEA za Bosnu, kakvi su izvještaji iz porodilišta, jesu li svijet i domaća javnost ipak prepoznali ovaj nadasve vizionarski potez naših političara?
Post Reply