Alfons, zovi ako ovaj dođedrug_profi wrote:Ja ne bih u Tuzlu nikad ako ne moram ono bas. A i tad bi se gicao da ne idem. Tamo zivi onaj alfons. Sto mrzi sarajlije. Mogo bi me zik na pravdi boga...
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- Laertes
#1751 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
- drug_profi
#1752 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mescini da sam nepozeljan.... 
- Alfons Kauders
#1753 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Čekam dojavu iz Đurđevika, imam ljude koji ga prate!Laertes wrote:Alfons, zovi ako ovaj dođedrug_profi wrote:Ja ne bih u Tuzlu nikad ako ne moram ono bas. A i tad bi se gicao da ne idem. Tamo zivi onaj alfons. Sto mrzi sarajlije. Mogo bi me zik na pravdi boga...
- Alfons Kauders
#1754 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tobejarabi! Dobrodošao si ko asfalt na Karauli!drug_profi wrote:Mescini da sam nepozeljan....
- madner
#1755 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Realno, nema razloga za otici tamo. Ljudi nikakvi, droga losa, blizu Srbija...
- Alfons Kauders
#1756 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Eto sad, ni droga nam ne valja!madner wrote:Realno, nema razloga za otici tamo. Ljudi nikakvi, droga losa, blizu Srbija...
- drug_profi
#1757 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mjesaju so u drogu
- Alfons Kauders
#1758 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A onda drogu u piće, pa bude slano!drug_profi wrote:Mjesaju so u drogu
-
doktor78
#1759 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Konačno je nekom došlo iz g..... u glavu:
https://www.klix.ba/biznis/rekonstrukci ... /190813031
https://www.klix.ba/biznis/rekonstrukci ... /190813031
Rekonstrukcija tunela Crnaja, koji se smatra jednim od najlošijih u Bosni i Hercegovini, trebala je početi 15. jula, no to se nije dogodilo jer su nadležni donijeli odluku koja će pomjeriti radove na ovoj dionici magistralnog puta M-17 Konjic - Jablanica.
Naime, kako Klix.ba saznaje, prema dogovoru investitora i izvođača radova, prvo će biti osiguran adekvatan alternativni put kako se ne bi ponovile scene, odnosno kilometarske kolone koje svakodnevno, već mjesecima, viđamo ispred tunela Vranduk kod Zenice.
- Alfons Kauders
#1760 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tender-Retarde jutros baš krenulo. Sreća pa nije bilo povrijeđenih, svi radnici su prošli bez ogrebotine. Sva trojica!

Eh, zamislimo sad scenarij koji nikom u JP Ljubo Pravdić očito nije pao na pamet. Dođe do neke slične nezgode u Crnaji prilikom izvođenja radova, pa se obustavi saobraćaj na nekoliko sati ili par dana. Kuda se u tom slučaju preusmjeri saobraćaj?U tunelu Vranduk II došlo je do saobraćajne nesreće zbog čega je od 10 sati na snazi potpuna obustava saobraćaja.
Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su potvrdili da se nesreća dogodila oko 10 sati kada je kamion udario u konstrukciju koja se nalazila u tunelu, a koristi se za izvođenje radova.
-
Ci-Nick
#1761 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prozor mora pasti !Alfons Kauders wrote:Tender-Retarde jutros baš krenulo. Sreća pa nije bilo povrijeđenih, svi radnici su prošli bez ogrebotine. Sva trojica!
Eh, zamislimo sad scenarij koji nikom u JP Ljubo Pravdić očito nije pao na pamet. Dođe do neke slične nezgode u Crnaji prilikom izvođenja radova, pa se obustavi saobraćaj na nekoliko sati ili par dana. Kuda se u tom slučaju preusmjeri saobraćaj?U tunelu Vranduk II došlo je do saobraćajne nesreće zbog čega je od 10 sati na snazi potpuna obustava saobraćaja.
Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su potvrdili da se nesreća dogodila oko 10 sati kada je kamion udario u konstrukciju koja se nalazila u tunelu, a koristi se za izvođenje radova.
Ja već planiram kad počnu radovi ići na N. Travnik - Bugojno - G. Vakuf - Prozor- Jablanicu,..
Jest sporije i dalje ali bar znaš koliko traje.
Naravno kad snijeg zavali onda će ta relacija biti problematična, prošle godine je i Jablanica bila u tri navrata nepremostiva prepreka.
- Alfons Kauders
#1762 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja planiram ići do aerodroma pa avionom u Tursku, jer me u Dalmaciji neće biti dok god to budu radili. Ne pada mi na pamet voziti 12 sati da dođem do obale, tako da za 2020 i 2021 biram druge destinacije za godišnji...Ci-Nick wrote:Prozor mora pasti !Alfons Kauders wrote:Tender-Retarde jutros baš krenulo. Sreća pa nije bilo povrijeđenih, svi radnici su prošli bez ogrebotine. Sva trojica!
Ja već planiram kad počnu radovi ići na N. Travnik - Bugojno - G. Vakuf - Prozor- Jablanicu,..
Jest sporije i dalje ali bar znaš koliko traje.
Naravno kad snijeg zavali onda će ta relacija biti problematična, prošle godine je i Jablanica bila u tri navrata nepremostiva prepreka.
Možda i 2022 i 2023, ako ga budu radili ko Karaulu
- escobar__
#1763 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Idioti retardirani. Čuj kamion udario u konstrukciju...
Jebo te grob da te jebo gdje mi živimo.
@Alfons: Zaokruži na 2030. godinu.
Jebo te grob da te jebo gdje mi živimo.
@Alfons: Zaokruži na 2030. godinu.
-
muzicar_iz_parka
#1764 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Koliko vremena treba autom od Doboja do Sarajeva sa obzirom na ove zajebancije oko Vranduka?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1765 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kao i inače, dodaj od 10 minuta do 1:30h više, zbog čekanja pred tunelom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1766 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prozor GVakuf se vrlo slabo cisti zimi
- King Theoden
#1767 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dajte ba ljudi, nije toliko strašno.
Neki dan, zadar-ploče-mostar-sarajevo-tuzla za 8 sati.
Od toga, 15 min sipanje goriva negdje kod splita, ravno 40 min na granici i nekih 45 min na jablanici.
Dakle, čiste vožnje malo više od 6 sati.
Neki dan, zadar-ploče-mostar-sarajevo-tuzla za 8 sati.
Od toga, 15 min sipanje goriva negdje kod splita, ravno 40 min na granici i nekih 45 min na jablanici.
Dakle, čiste vožnje malo više od 6 sati.
- escobar__
#1768 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije, džaba Evropljani prave autoceste umjesto da su se vozarili po magistralama koje je davno pregazilo vrijeme. Ne da nije loše, predobro je. 
- escobar__
#1769 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Gdje nogom kroči JP Ljubo Pravdić tu trava ne raste. Još jedan od uspješnih projekata "modernizacije" kozjih staza u Bosni i Hercegovini i još jedan cirkus u režiji tog preduzeća:
Velike gužve u Ormanici zbog rekonstrukcije tunela, nervozni vozači prolaze na crveno
Radovi na rekonstrukciji tunela u Ormanici između Srebrenika i Gradačca u punom su jeku zbog čega se stvaraju izuzetno velike saobraćajne gužve. Veliki problem predstavljaju nervozni i nesavjesni vozači koji krše saobraćajnu signalizaciju te prolaskom kroz crveno svjetlo na semaforu ugrožavaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.
Tunel Ormanica nalazi se na dijelu magistralnog puta Tuzla - Orašje, a njegova sanacija je počela u maju ove godine. Vrijednost cjelokupnog projekta je dva miliona konvertibilnih maraka, a kada će radovi tačno biti završeni za sada nije poznato.
Zbog prirode radova tunel će uskoro biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj, a trenutno se radi na uređenju dva alternativna putna pravca koje će koristiti teretna vozila i automobili.
Zbog činjenice da se nalazimo u jeku turističke sezone, veliki broj građana prolaskom kroz ovaj tunel dolazi do granice između naše zemlje i Hrvatske, a najveće, kilometarske gužve bilježe se oko 12 sati, kao i u dane vikenda.
"Čekanje u koloni, na izuzetno visokim temperaturama zraka je frustrirajuće, međutim nemamo alternativu. Nadamo se da će radovi biti uskoro završeni, jer su gužve iz dana u dan sve veće", kaže nam Dževad Hujdurović koji svakodnevno zbog posla mora prolaziti kroz ovaj tunel.
Sigurnost svih učesnika u saobraćaju u unutrašnjosti tunela narušavaju nesavjesni vozači koji prolaskom kroz crveno svjetlo na semaforu ugrožavaju svoje i živote drugih. Zbog ovog problema na terenu su policajci iz Srebrenika i Gradačca koji izdaju prekršajne naloge onima koji prekrše saobraćajna pravila.
"Prema nadležnosti i teritorijalnoj podijeljenosti pripadnici policije iz Gradačca i Srebrenika zajednički vrše regulaciju saobraćajne signalizacije. Policija je u kontinuitetu prisutna na terenu, a dosad su izdali blizu 30 prekršajnih naloga nesavjesnim vozačima", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.
Kapidžić je istakla da policajci imaju dobru saradnju sa rukovodiocima gradilišta u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja i očuvanja sigurnosti izvođača radova.
"Ovom prilikom apelujemo na vozače da imaju strpljenja te da poštuju zakonske odredbe", naglasila je Kapidžić.
Radovi na tunelu Ormanica, koji predstavlja žilu kucavicu privrede Tuzlanskog kantona, kada je u pitanju povezanost sa Evropskom unijom, nisu izvođeni od 1968. godine.
Privrednici ističu da je njegova sanacija od velikog značaja, jer je u prošloj godini kroz njega samo iz Tuzlanskog kantona prošlo 2,4 miliona tona robe uz 1,8 miliona putnika.
"Značaj ovog tunela za Tuzlanski kanton je izuzetno veliki jer drži svu komunikaciju sa Evropskom unijom. U prvih šest mjeseci ove godine mi smo izvezli 905 miliona KM robe, a 70 posto ukupnog izvoza je otišlo u zemlje Evropske unije. Uvezli smo milijardu i 100 hiljada KM od čega je 50 posto došlo iz Evropske unije", rekao je za Klix.ba. direktor Privredne komore TK Nedret Kikanović.
Na području Tuzlanskog kantona registrovano je skoro devet hiljada poslovnih subjekata i 11 hiljada obrta, uz 100 hiljada zaposlenih osoba. Ovaj kanton ima 12.965 registrovanih teretnih vozila, 112.466 putničkih vozila i 628 autobusa.
- Alfons Kauders
#1770 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Isto ko Vranduk - prvo započeli radove i napravili pizdariju, pa tek onda krenuli uređivati zaobilaznice.Zbog prirode radova tunel će uskoro biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj, a trenutno se radi na uređenju dva alternativna putna pravca koje će koristiti teretna vozila i automobili.
Ovo fakat postaje komedija.
- escobar__
- Dope_Man
#1772 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije sad da branim ovu situaciju i zajeb koji ce sigurno napraviti cim krenu sa Crnajom, ali za Dalmaciju bar nece biti drasticno duze putovanje, posebno ako se ide u krajeve sjevernije od Makarske jer se i ovako haman isplati ici na Novi Travnik - Kupres - Livno i dalje na jedan od dva prelaza koji su par kilometara jedan od drugog, i onda na obalu.Alfons Kauders wrote: Ja planiram ići do aerodroma pa avionom u Tursku, jer me u Dalmaciji neće biti dok god to budu radili. Ne pada mi na pamet voziti 12 sati da dođem do obale, tako da za 2020 i 2021 biram druge destinacije za godišnji...![]()
Zajeb ce biti ici u Mostar, Stolac, Trebinje, opcenito na jug BiH.
- Alfons Kauders
#1773 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Meni i dalje nije jasno zašto mediji i tenderlije ovo nazivaju "modernizacijom"...escobar__ wrote:Modernizacija![]()
![]()
Tunel stariji od mene, samo ga saniraju, neće se ništa bitno mijenjati - ovo je održavanje, ne modernizacija. Isto važi i za Vranduk i Crnaju. Predstavljaju jebenu sanaciju prastarih tunela kao "modernizaciju".
Zaboravljaju reći zašto ih nisu radili zadnjih 20 godina, pa sad krenuli sve u isto vrijeme - zato jer su dobili kredit za modernizaciju, pa se pružila prilika da ga iskoriste za održavanje, ne za modernizaciju.
- Alfons Kauders
#1774 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Meni zatvorena Crnaja znači barem dva sata vožnje više, jer idem na Mostar. Tako da, kad je budu radili, ja dole ne idem i ćao.Dope_Man wrote:Nije sad da branim ovu situaciju i zajeb koji ce sigurno napraviti cim krenu sa Crnajom, ali za Dalmaciju bar nece biti drasticno duze putovanje, posebno ako se ide u krajeve sjevernije od Makarske jer se i ovako haman isplati ici na Novi Travnik - Kupres - Livno i dalje na jedan od dva prelaza koji su par kilometara jedan od drugog, i onda na obalu.Alfons Kauders wrote: Ja planiram ići do aerodroma pa avionom u Tursku, jer me u Dalmaciji neće biti dok god to budu radili. Ne pada mi na pamet voziti 12 sati da dođem do obale, tako da za 2020 i 2021 biram druge destinacije za godišnji...![]()
Zajeb ce biti ici u Mostar, Stolac, Trebinje, opcenito na jug BiH.
Pored ta dva sata, još skoro pola sata na Karauli i onom jebenom mostu prije Kladnja. Pa bukvalno 10-11 sati vožnje. Ne dolazi u obzir.
- escobar__
#1775 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Prosto ne mogu da vjerujem.
Nova nesreća kod tunela Vranduk II: Kamion udario u radnu mašinu
Tragikomično.
Nova nesreća kod tunela Vranduk II: Kamion udario u radnu mašinu
Tragikomično.