Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
radostan dan

#1751 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Da,da, taj sam...mozemo li se.druziT? :mrgreen:
oakville

#1752 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by oakville »

.
Last edited by oakville on 07/10/2016 19:33, edited 1 time in total.
oakville

#1753 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by oakville »

.
animus

#1754 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by animus »

Vidi fakat sta pise Europska komisija
Okoliš: Kako učinkovitije koristiti fosfor i stvoriti mogućnosti za recikliranje?

Komisija pokreće savjetovanje o korištenju fosfora na održiviji način. Fosfor se u velikoj mjeri koristi u poljoprivredi i bitan je sastojak gnojiva i hrane za životinje i nenadomjestivo je prirodno bogatstvo. Zalihe su ograničene, cijene su nestabilne, a velike se količine fosfora rasipaju što izaziva zabrinutost oko cijene i dostupnosti budućih zaliha u EU-u i diljem svijeta.

Savjetovanjem se propituju načini smanjivanja neželjenih popratnih učinaka koje upotreba fosfora može imati na okoliš te kako osigurati dovoljne rezerve budućim generacijama. Na primjer, otjecanje fosfora s polja u vodotoke može dovesti do povećanog rasta vodenih biljaka i algi, pojave poznate kao eutrofikacija.
Jos ispadose i budale ovi iz DITE sto im daju besplatno tako vrijedan resurs. Nece Mile nista djabe.
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-658_hr.htm
radostan dan

#1755 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

animus wrote:
radostan dan wrote:ti si od šantića samo - ostajte ovdje - čitO, jeL da? :D
Ti si inae nacitan pa nam prenesi koliko je šantić pisao o nevesinju i iz nevesinja.
Jebi ga, nece niko...nek ti bude. Evo jedna iz Nevesinja, u Nevesinju, o Nevesinju -

Znas li, brate, Nevesinje ravno?...

http://www.aleksasantic.com/Print/1903-8.html

Dijasporas Aleksa Santic, 1903.

Ljeta je obicno provodio u Nevesinju...

Evo i jedno pismo -
Pismo Marku Caru u Herceg Novi 1904. godine:
Tvoje me pismo zateklo, evo, u Nevesinju gdje se bavim ima već tri sedmice. U ovom lijepom srpskom kraju, gdje su mi uvijek počivale želje, ugodno se osjećam. Narod je krasan, razborit i pošten, pun svetijeh ideala, pun vjere u budućnost, pun istrajnosti pokraj svih nevolja i zlih godina koje ga glađu more....
Nevesinje 1. avgust 1904.
Moja adresa: G. Đoka Lazarević, za Aleksu Šantića, Nevesinje.

Jebo ga bog, na sta spadoh, da se bavim nevesinjem... :-) i nevesinjcima. :roll:
nemam sa njima veze, ali ne podnosim predrasude, i na osnovu njih izgradjene sisteme vrijednosti und ostalo.
Da, Santic je imao itekakve veze sa Nevesinjem, i -normalni- su -dani Santica- u Nevesinju, kao sto je i prva asocijacija na Santica - Emina i Mostar...
Pozz.
L u c i f e r

#1756 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

radostan dan wrote:
animus wrote:
Ti si inae nacitan pa nam prenesi koliko je šantić pisao o nevesinju i iz nevesinja.
Jebi ga, nece niko...nek ti bude. Evo jedna iz Nevesinja, u Nevesinju, o Nevesinju -

Znas li, brate, Nevesinje ravno?...

http://www.aleksasantic.com/Print/1903-8.html

Dijasporas Aleksa Santic, 1903.

Ljeta je obicno provodio u Nevesinju...

Evo i jedno pismo -
Pismo Marku Caru u Herceg Novi 1904. godine:
Tvoje me pismo zateklo, evo, u Nevesinju gdje se bavim ima već tri sedmice. U ovom lijepom srpskom kraju, gdje su mi uvijek počivale želje, ugodno se osjećam. Narod je krasan, razborit i pošten, pun svetijeh ideala, pun vjere u budućnost, pun istrajnosti pokraj svih nevolja i zlih godina koje ga glađu more....
Nevesinje 1. avgust 1904.
Moja adresa: G. Đoka Lazarević, za Aleksu Šantića, Nevesinje.

Jebo ga bog, na sta spadoh, da se bavim nevesinjem... :-) i nevesinjcima. :roll:
nemam sa njima veze, ali ne podnosim predrasude, i na osnovu njih izgradjene sisteme vrijednosti und ostalo.
Da, Santic je imao itekakve veze sa Nevesinjem, i -normalni- su -dani Santica- u Nevesinju, kao sto je i prva asocijacija na Santica - Emina i Mostar...
Pozz.
ti osova
155_mm

#1757 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by 155_mm »

mislim da bi neki trebali otvoriti temu o santicevom srbovanju i tamo nastaviti. a ne na ovoj temi trolati. ali nije zaiskljuciti da je i pjesnik santic glasao na amketi da mu bude veca peMzija.
Ommadawn

#1758 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ommadawn »

Predaleko odoste od teme. Ali prebrojavanje krvnih zrnaca je tipicno za Balkanca - samo ovisno je o kojem se podrucju radi i o cemu je rijec.
Jedno je ipak sigurno poslije ovog referenduma i ovih izbora - oni koji nemaju nista, imat ce jos manje a oni koji imaju - ili ce imati isto ili ce imati vise. Nije iskljuceno da mogu ostati i bez toga sto imaju.
radostan dan

#1759 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

L u c i f e r wrote:
ti osova
Nikog ubio, nikog prevario (sem zena), nikad ukrao (sem zena, nikad kaznjavan (sem zena)...nikad pomislio nekom nesto sto ne bih volio da se meni ili mom porodu desi.
E ako drugu stvoritelju to nije dosta, sta da mu radim.... :mrgreen:
Ommadawn

#1760 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ommadawn »

radostan dan wrote:
L u c i f e r wrote:
ti osova
Nikog ubio, nikog prevario (sem zena), nikad ukrao (sem zena, nikad kaznjavan (sem zena)...nikad pomislio nekom nesto sto ne bih volio da se meni ili mom porodu desi.
E ako drugu stvoritelju to nije dosta, sta da mu radim.... :mrgreen:
Hos se ti pobit´?
radostan dan

#1761 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Hocu...moja raja, tvoja raja, nema pistolja, samo čoke i bokseri. :D
prog321

#1762 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Opsovo si i gotovo.
Ne vrijedi ti se sad izvlačit.
No dzuma for you.
Acid25

#1763 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

A ja mislio da se kompleksi liječe na temi o džumi. Silly me. :shock:
prog321

#1764 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Prenijelo me sa one teme :-D
radostan dan

#1765 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

prog321 wrote:Opsovo si i gotovo.
Ne vrijedi ti se sad izvlačit.
No dzuma for you.
:mrgreen:
E moj @prog, kralju, šahu...
vivaldi

#1766 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by vivaldi »

spreca wrote:
vivaldi wrote:
znaci tih 50 miliona od mmf-a su mogli navuci samo na posljednje 2 aukcije, mozda vanredne ne bi ni bilo.

a sad da te pitam jesu li ikakav dokaz svojim tvrdnjama prilozili ti kojima ti vjerujes, ili to "onako na rijec"?
:mrgreen:
ovo krpljenje po 15milioncica govori vise od bilo cega bolan .....ima ona izreka da drvo po vertikali ,zena lezeci i papir mogu da izdrze kolko hoces i sta hoces......pa banke bolan propadaju zahvaljujuci mahinacijama glavnog Baje a ti i dalje vjeruj u ekonomsko chudo Millanda
bh ekonomija je kurceva ekonomija jer je primitivna. to pisem godinama, a posljednji put sam napisao 1 post iznad ovog tvog tako da ne znam zasto izmisljas nekakva ekonomska cuda...

u tom kontekstu se slazem da ovih "15 milioncica" govori vise od bilo cega, bas kao i proslomjesecna propala prva aukcija obveznica kantona sarajevo od "10 milioncica", kantona ciji premijer prije par mjeseci rece da je jaci 8 puta od tuzle i tri puta od rs-a.
oakville wrote:
Može li onda par pitanja, kad već RS-ovska administracija tvrdi da je ova mjera dio procesa "poštovanja EU standarda i stvaranja jedinstvenog BiH tržišta":
1. Zašto ta novootkrivena ljubav prema EU standardima nije bila primjenjena kad je Venecijanska komisija dala svoje mišljenje o referendumu, koje je opet EU podržala i iza kojeg je stala? Znamo zašto nije, prema tome ovo je RSovska papazjanija "sakrivanje" iza EU standarda s drugim ciljevima.

2. Kakve veze primjena EU standarda ima s preregistracijom privrednih subjekata? Koliko se vidi iz ovog gore, RS-ovci pokušavaju da prisile firme da se vrate nazad u RS, odnosno ne traže da proizvod ispunjava određene standarde nego da se firma vrati u RS pa će oni onda kao "certificati i provjeriti" da ta firma "ispunjava EU standarde" (čuje RS procjenjuje ko ispunjava EU standarde, :lol: :lol: ).

Nema potrebe da zamotavaš stvari, kad je jasno o čemu se ovdje radi.
sasvim legitimna pitanja. predlazem da otvoris temu "Pishanje po Zakonima u BiH" iii "Zakoni i sudstvo - pravo i pravda ili sredstvo za politicke obracune". Imam i ja materijala za raspravu da nadodam na ove tvoje.
KvaziExpert wrote:
vivaldi wrote:
peru zato sto su puni fosfata koji je zabranjen ili totalno minimiziran u eu jer fosfati jebu majku prirodi, ali kod nas vecina zakona iz te oblasti nasljededjeno iz juge.
E ovo nije tačno, nego upravo suprotno, fosfati pomažu prirodu, pošto su đubrivo. Međutim, u Evropi su zabranjeni zbog plovnih kanala i rijeka, da se izbjegne/umanji rast vegetacije u njima. Ima li RS plovnih kanala i rijeka :? :D
:thumbup:

fosfati su zdravi, zato su ih zabranili :D

ali opet ponavljam. Poenta mog prvog komentara je bila da je u tekstu presucena bitna stvar - da su zakoni iz ove oblasti u fbih dobrim dijelom nasljedjeni iz sfrj. Da nije tako ne bi se ni pravio nacrt zakona o hemikalijama, a njegova poenta nije uskladjivanje sa zakonom u rs-u vec sa eu regulativom. taj se zakon vec godinama kiseli po federalnom parlamentu, a nacrt je usvojen prije 7-8 mjeseci.

znaci ako bilo ko misli da taj zakon ne treba, ako se bilo ko pita zasto se vec godinama ne usvaja, ako bilo ko misli da fosfor treba u hljeb ubacivat i sl. onda se ne treba meni obracat vec parlamentu fbih. to je valjda jasno.
p206

#1767 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by p206 »

Samo Eminu burazeru.
oakville

#1768 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by oakville »

vivaldi wrote:
oakville wrote:
Može li onda par pitanja, kad već RS-ovska administracija tvrdi da je ova mjera dio procesa "poštovanja EU standarda i stvaranja jedinstvenog BiH tržišta":
1. Zašto ta novootkrivena ljubav prema EU standardima nije bila primjenjena kad je Venecijanska komisija dala svoje mišljenje o referendumu, koje je opet EU podržala i iza kojeg je stala? Znamo zašto nije, prema tome ovo je RSovska papazjanija "sakrivanje" iza EU standarda s drugim ciljevima.

2. Kakve veze primjena EU standarda ima s preregistracijom privrednih subjekata? Koliko se vidi iz ovog gore, RS-ovci pokušavaju da prisile firme da se vrate nazad u RS, odnosno ne traže da proizvod ispunjava određene standarde nego da se firma vrati u RS pa će oni onda kao "certificati i provjeriti" da ta firma "ispunjava EU standarde" (čuje RS procjenjuje ko ispunjava EU standarde, :lol: :lol: ).

Nema potrebe da zamotavaš stvari, kad je jasno o čemu se ovdje radi.
sasvim legitimna pitanja. predlazem da otvoris temu "Pishanje po Zakonima u BiH" iii "Zakoni i sudstvo - pravo i pravda ili sredstvo za politicke obracune". Imam i ja materijala za raspravu da nadodam na ove tvoje.
Nisi odgovorio na drugo pitanje - kakve veze primjena EU standarda ima s preregistracijom privrednih subjekata? Znamo da se u RS-u zakoni poštuju kako se kome ćefne, i to je ok, i ne očekujemo. Ali pošto se ovdje zahtjeva preregistracija privrednih subjekata, jel to toliko teška situacija da se sad moraju (pokušavati) prisiljavati firme koje su napustile RS da se vrate nazad?
animus

#1769 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by animus »

Zavrsen debakl u Belgiji sad se mozemo ponovo posvetiti omiljenoj temi. Sta ce biti sa šumskom poslije refe. Imamo dva pravca jedan prema nevesinju i drugi fosforom poplocan. Znaci Santic bio dijasporac u svojoj Bosni kao i neki ovdje na temi a jos mozes misliti molio svoje da ostanu ovdje u tudjini.
vivaldi

#1770 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by vivaldi »

oakville wrote:Nisi odgovorio na drugo pitanje - kakve veze primjena EU standarda ima s preregistracijom privrednih subjekata? Znamo da se u RS-u zakoni poštuju kako se kome ćefne, i to je ok, i ne očekujemo. Ali pošto se ovdje zahtjeva preregistracija privrednih subjekata, jel to toliko teška situacija da se sad moraju (pokušavati) prisiljavati firme koje su napustile RS da se vrate nazad?
spisak supstanci se preuzima od eu, a ako u zakonu pise da se treba registrovati onda ne znam sta hoces da ti kazem?

ovo o vracanju firmi nisam bas skontao?
Acid25

#1771 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Image
L u c i f e r

#1772 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by L u c i f e r »

na temu:

bolje aps nego rat
evo mile udara i na jedinstveno tržište bih
a izbori prošli
helem predizborna nije

ne bude li u dogledno vrijeme
recimo do nove
ni apsa ni sankcija
onda je sve jasno ko dan

spremte se spremte
najkasnije 2018
da ne bude kasnije
lucifere što nam nisi reko
animus

#1773 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by animus »

Ovo samo uzvratiti federalnim pravilnikom o kvaliteti nafte. Nek je tati svom prodaju. Sta ces eu propisi ne daju da se prodaje smece. A i ono ulje iz modrice je kancerogeno. Sve zabraniti.
Acid25

#1774 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Acid25 »

Odlučno se mora stati u kraj negiranju države. A ne nasjedati na Dodikove igre. Praviti državu u državi. :bije:
Last edited by Acid25 on 07/10/2016 23:33, edited 1 time in total.
Danguba

#1775 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

oakville wrote:
Nisi odgovorio na drugo pitanje - kakve veze primjena EU standarda ima s preregistracijom privrednih subjekata? Znamo da se u RS-u zakoni poštuju kako se kome ćefne, i to je ok, i ne očekujemo. Ali pošto se ovdje zahtjeva preregistracija privrednih subjekata, jel to toliko teška situacija da se sad moraju (pokušavati) prisiljavati firme koje su napustile RS da se vrate nazad?
pisem, brisem, pisem, brisem jbga...

politikanstvo u brlogu, guranje prsta u oko, provokacija...
Post Reply