Šta ima veze to što se žene pokrivaju ako je to njen izbor, nije prisiljena da ga nosi, pogotovo ovde u BiH. To se zove vjerske slobode, šta ćeš, demokratija počiva na ljudkim pravima!Lee Stiffdick wrote:Ko prati vijesti iz svijeta jasno mu je da je po srijedi sukob civilizacija. Osim toga, pokazite mi jednu muslimansku zemlju koja funkcionira na demokratski nacin i to gradjansko liberalni? Nema. Pazite, to znaci i sudstvo i parlament i izvrsna vlast. Ne samo predsjednik izabran. To je nemoguce zbog religije. To ja nisam izmislio. To su cinjenice. Pokazatelji. Realnost. Statistika.
Neki kolega gore rece da se samo arapske zene pokrivaju. Nije istina. Vidio sam mnoge, mnoge Bsnjakinje, domace zene kako se pokrivaju. To je tebi umjereno?
Te zene ili nemaju izbora ili slobodnim izborom biraju solidarnost sa obicajima sistema koji terorizira zene i ostale i to je umjereno. Ako je to umjereno ja ne znan sta je umjereno.
Nekompatibilnost.
Nekopaktibilnost je kad ne možeš da živiš sa drugim i drugačijim od sebe! Neko kad šljegne iz svojih jednonacionalnog tora u urbanu sredinu, onako nenaviknut, teško mu pada da postoje drugi i drugačiji!