Thorgerson wrote:Streptokok wrote:Black swan wrote:e to su ti što se žale na zdravstvo i doktore
doktori i seke znaju biti bagra ali ne kao mušterije BESPLATNOG zdravstva
dakle pendrek pa nek maskirani zaštitari mlate levate
udri bagru što hoće sve besplatno i tako sjebaju normalnu raju
udri
Sta bolan besplatno. Imas li ti pojma koliko mi dajemi u zdr fond?
Vjerovatno je mislio da oni koji prave sranja vjerovatno ni ne rade, pa samim tim ni ne finansiraju zdravstvo.
Ljudi kako ne kontate, u ovoj državi se uopšte ne radi o tome ko plaća zdravstveno a ko ne, nego je problem što ti doktori i svi ostali državni službenici redovno primaju ogromne plate; znaju da ne mogu dobiti otkaz i samim time IH BOLI ĆUNA za svima nama (običnim smrtnicima).
Odeš na Koševo;
Kardiologija.
Moraš predati knjižicu do 8.
Doktor dođe u 12.
U 13 mu je pauza.
Vrati se u 14.
Radi do 16.
Odeš u bilo koju opštinu u Sarajevu:
10 šaltera za ovjeru
2 rade u najboljem slučaju
Šalteruše imaju 64 godine /ne vidi, ne čuje, jedva diše, al ona ovjerava 1 list u 5 minuta
Gamad na višim spratovima radi sa strankama od 9 do 12h / ŠTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, šta rade od 8h do 9h i od 12h do 16h? NE RADE NIŠTA!
Odeš u Vodovod:
5 šaltera
1 šalter radi
Šalteruša 65 godina /ne vidi, ne čuje, jedva diše, IMA REZERVISANO MJESTO U VLAKOVU
Gamad na višim spratovima bukvalno, al zaista mislim bukvalno ne radi ništa cijeli dan. Imao sam priliku ući u pravnu službu vodovda, 5 puta sam čovjeku dolazio u kancelariju i svaki put sam ga zatekao kako čita klix.ba (ako čitaš ovaj post ebem ti mamu).
Odeš u Kanalizaciju na Skenderiji; ako niste znali to je jedna firma ali kad babi koja radi u kanalizaciji kažeš "Vodovod i kanalizacija" hoće da ti oči iskopa; CITIRAM: "Nismo mi isto, oni su 1, mi smo 2, oni su Vodovod, mi smo Kanalizacija".
Odeš u Elektroprivredu / direkcija Sarajevo
1 šalter i 7 znakova zabranjeno pušenje
Portir i 4 njegova druga / kolege sjede, piju kafu i diminjaju...
Odeš u protokol 6 ljudi sjedi / leži, DA DA, ljudi leže u stolicama koliko im je dosadno
Jednom prilikom sam čekao u redu kad su vidjeli na kameri da ulazi direktor, onaj Trnka, da vidite te bježanije, bgm nisam vidio da ljudi sa 60 godina onako brzo trče.
GRAS, Telekom, Pošta, Carina, itd itd itd
Sve iznad napisano pišem iz ličnog iskustva, nakon čega sam donio odluku da NIKAD, ali baš NIKAD neću platiti porez. Jednostavno ne mogu dopustiti sebi da me prave budalom, a da ja onda odem i platim porez kako bi gospoda redovno primala platu.
Još jedan primjer, Poreska uprava Sarajevo:
Ljudi očekuju da ti sam odeš kod bakice koja radi kod Vječne Vatre, pokucaš joj na vrata i kažeš baba, ja sam došao da ti dam pare. I onda ti ona kaže može, potreni su ti:
CIPS,
državljanstvo,
rodni list,
index,
JS obrazac,
poresku karticu,
broj žiro računa i
popuni obrazac JS4685422;
sve kopirano i ovjereno, ne starije od 7 dana.
E pa baba, duvaj ga i ti... od mene nećeš dobiti ni marke; kada se sjetiš sama da radiš svoj posao pa provjeriš da sam imao uplatu iz inostranstva onda mi pošalji koliko da platim. Do tada ćao.
P.S Molim admina/moderatora, da ne briše post ako sam gdje pretjerao

umorih se dok sam sve napisao