SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fox_Fox

#1751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Romeo 80 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160607130

Maloprije prođoh biciklom tuda i standardna stvar rekao bih. Neki džiberđić vozi ovog Golfa, a oblajhana i narodnjački utegnuta plava glupačica sjedi pored. Kurčenje mu se izgleda nije isplatilo! Valja sad namaknuti pare za popravak Gnojfa, a kako kad se jedva i za gorivo skucka! :lol: :D

Šalu na stranu, ali stvarno su mi dodijali provincijalci i svakodnevno gledanje babunskih faca po ovom gradu. Hvatam sam sebe sve češće u razmišljanju da preselim na vikendicu na planini. Valja pobjeći od seljaka iz grada u selo!
JBG kako je on mogao znati da raja koči u krajnjoj desnoj traci iako je na semaforu zeleno.

Zbog ovakvih idiota ja sam počeo više da gledam u retrovizor nego naprijed...
archi_a

#1752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

.
quarterback

#1753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

.
Fox_Fox

#1754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Thorgerson wrote:
Streptokok wrote:
Black swan wrote:e to su ti što se žale na zdravstvo i doktore

doktori i seke znaju biti bagra ali ne kao mušterije BESPLATNOG zdravstva

dakle pendrek pa nek maskirani zaštitari mlate levate
udri bagru što hoće sve besplatno i tako sjebaju normalnu raju

udri
Sta bolan besplatno. Imas li ti pojma koliko mi dajemi u zdr fond?
Vjerovatno je mislio da oni koji prave sranja vjerovatno ni ne rade, pa samim tim ni ne finansiraju zdravstvo.
Ljudi kako ne kontate, u ovoj državi se uopšte ne radi o tome ko plaća zdravstveno a ko ne, nego je problem što ti doktori i svi ostali državni službenici redovno primaju ogromne plate; znaju da ne mogu dobiti otkaz i samim time IH BOLI ĆUNA za svima nama (običnim smrtnicima).

Odeš na Koševo;
Kardiologija.
Moraš predati knjižicu do 8.
Doktor dođe u 12.
U 13 mu je pauza.
Vrati se u 14.
Radi do 16.

Odeš u bilo koju opštinu u Sarajevu:
10 šaltera za ovjeru
2 rade u najboljem slučaju
Šalteruše imaju 64 godine /ne vidi, ne čuje, jedva diše, al ona ovjerava 1 list u 5 minuta
Gamad na višim spratovima radi sa strankama od 9 do 12h / ŠTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, šta rade od 8h do 9h i od 12h do 16h? NE RADE NIŠTA!

Odeš u Vodovod:
5 šaltera
1 šalter radi
Šalteruša 65 godina /ne vidi, ne čuje, jedva diše, IMA REZERVISANO MJESTO U VLAKOVU
Gamad na višim spratovima bukvalno, al zaista mislim bukvalno ne radi ništa cijeli dan. Imao sam priliku ući u pravnu službu vodovda, 5 puta sam čovjeku dolazio u kancelariju i svaki put sam ga zatekao kako čita klix.ba (ako čitaš ovaj post ebem ti mamu).
Odeš u Kanalizaciju na Skenderiji; ako niste znali to je jedna firma ali kad babi koja radi u kanalizaciji kažeš "Vodovod i kanalizacija" hoće da ti oči iskopa; CITIRAM: "Nismo mi isto, oni su 1, mi smo 2, oni su Vodovod, mi smo Kanalizacija".

Odeš u Elektroprivredu / direkcija Sarajevo
1 šalter i 7 znakova zabranjeno pušenje
Portir i 4 njegova druga / kolege sjede, piju kafu i diminjaju...
Odeš u protokol 6 ljudi sjedi / leži, DA DA, ljudi leže u stolicama koliko im je dosadno
Jednom prilikom sam čekao u redu kad su vidjeli na kameri da ulazi direktor, onaj Trnka, da vidite te bježanije, bgm nisam vidio da ljudi sa 60 godina onako brzo trče.

GRAS, Telekom, Pošta, Carina, itd itd itd

Sve iznad napisano pišem iz ličnog iskustva, nakon čega sam donio odluku da NIKAD, ali baš NIKAD neću platiti porez. Jednostavno ne mogu dopustiti sebi da me prave budalom, a da ja onda odem i platim porez kako bi gospoda redovno primala platu.

Još jedan primjer, Poreska uprava Sarajevo:
Ljudi očekuju da ti sam odeš kod bakice koja radi kod Vječne Vatre, pokucaš joj na vrata i kažeš baba, ja sam došao da ti dam pare. I onda ti ona kaže može, potreni su ti:
CIPS,
državljanstvo,
rodni list,
index,
JS obrazac,
poresku karticu,
broj žiro računa i
popuni obrazac JS4685422;
sve kopirano i ovjereno, ne starije od 7 dana.

E pa baba, duvaj ga i ti... od mene nećeš dobiti ni marke; kada se sjetiš sama da radiš svoj posao pa provjeriš da sam imao uplatu iz inostranstva onda mi pošalji koliko da platim. Do tada ćao.

P.S Molim admina/moderatora, da ne briše post ako sam gdje pretjerao :D umorih se dok sam sve napisao :D
DaysleepeR

#1755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Fox_Fox wrote:
Ljudi kako ne kontate, u ovoj državi se uopšte ne radi o tome ko plaća zdravstveno a ko ne, nego je problem što ti doktori i svi ostali državni službenici redovno primaju ogromne plate; znaju da ne mogu dobiti otkaz i samim time IH BOLI ĆUNA za svima nama (običnim smrtnicima).

Odeš na Koševo;
Kardiologija.
Moraš predati knjižicu do 8.
Doktor dođe u 12.
U 13 mu je pauza.
Vrati se u 14.
Radi do 16.

Odeš u bilo koju opštinu u Sarajevu:
10 šaltera za ovjeru
2 rade u najboljem slučaju
Šalteruše imaju 64 godine /ne vidi, ne čuje, jedva diše, al ona ovjerava 1 list u 5 minuta
Gamad na višim spratovima radi sa strankama od 9 do 12h / ŠTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, šta rade od 8h do 9h i od 12h do 16h? NE RADE NIŠTA!

Odeš u Vodovod:
5 šaltera
1 šalter radi
Šalteruša 65 godina /ne vidi, ne čuje, jedva diše, IMA REZERVISANO MJESTO U VLAKOVU
Gamad na višim spratovima bukvalno, al zaista mislim bukvalno ne radi ništa cijeli dan. Imao sam priliku ući u pravnu službu vodovda, 5 puta sam čovjeku dolazio u kancelariju i svaki put sam ga zatekao kako čita klix.ba (ako čitaš ovaj post ebem ti mamu).
Odeš u Kanalizaciju na Skenderiji; ako niste znali to je jedna firma ali kad babi koja radi u kanalizaciji kažeš "Vodovod i kanalizacija" hoće da ti oči iskopa; CITIRAM: "Nismo mi isto, oni su 1, mi smo 2, oni su Vodovod, mi smo Kanalizacija".

Odeš u Elektroprivredu / direkcija Sarajevo
1 šalter i 7 znakova zabranjeno pušenje
Portir i 4 njegova druga / kolege sjede, piju kafu i diminjaju...
Odeš u protokol 6 ljudi sjedi / leži, DA DA, ljudi leže u stolicama koliko im je dosadno
Jednom prilikom sam čekao u redu kad su vidjeli na kameri da ulazi direktor, onaj Trnka, da vidite te bježanije, bgm nisam vidio da ljudi sa 60 godina onako brzo trče.

GRAS, Telekom, Pošta, Carina, itd itd itd

Sve iznad napisano pišem iz ličnog iskustva, nakon čega sam donio odluku da NIKAD, ali baš NIKAD neću platiti porez. Jednostavno ne mogu dopustiti sebi da me prave budalom, a da ja onda odem i platim porez kako bi gospoda redovno primala platu.

Još jedan primjer, Poreska uprava Sarajevo:
Ljudi očekuju da ti sam odeš kod bakice koja radi kod Vječne Vatre, pokucaš joj na vrata i kažeš baba, ja sam došao da ti dam pare. I onda ti ona kaže može, potreni su ti:
CIPS,
državljanstvo,
rodni list,
index,
JS obrazac,
poresku karticu,
broj žiro računa i
popuni obrazac JS4685422;
sve kopirano i ovjereno, ne starije od 7 dana.

E pa baba, duvaj ga i ti... od mene nećeš dobiti ni marke; kada se sjetiš sama da radiš svoj posao pa provjeriš da sam imao uplatu iz inostranstva onda mi pošalji koliko da platim. Do tada ćao.

P.S Molim admina/moderatora, da ne briše post ako sam gdje pretjerao :D umorih se dok sam sve napisao :D
Image
Quaresma

#1756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Quaresma »

uopšte nema kontrole na ovim putevima, zato se takve stvari dešavaju i dešavaće se

kako bih volio jednog zaustaviti koji se prebacuje iz trake u traku onako brzinski, pa bi mu klepio kaznu da plati 300km na licu mjesta i to na televiziji bi javno pustio i na YT okačio kako ga zaustavljam i da mu gledam u facu dok plaćam kaznu.

na semaforima samo sviraju, valjda nije više što su nestrpljivi već što im je u naviku prešlo pa ruka sama poleti da svirne. pa ni žuto se ne upali već sviraju da ovaj ispred zna kad krenuti.

a za ovaj post iznad :thumbup:
Daryl Dixon

#1757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:49, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Daryl Dixon wrote:svaka cast za komentar, odavno nisam pametniji, smjesniiji i iskreniji post procitao na ovoj temi ! :-D :thumbup: :bih:

poenta je da bi se trebao uvesti jedan salter na svim mjestima, opcinama, postama itd.. ti sjedis kuci kliknes dva puta koji ti dokument treba i podignes ga kad hoces, tako bi se i guzve izbjegle i stresovi, nepotizam itd.. to je prije par godina uvela opcina Centar otidji na njihovu stranicu pa pogledaj, ali ne mozes ti to prosjecnom bošnji dokazati, na sam spomen neke promjene odmah bi drvlje i kamenje bacao.. a to ostalo nije nista novo za nase podnevlje, manje i diverzifikovanije drzave na planeti Zemlji nema.. :thumbup: :thumbup:
Ih, ti bi da im ukines radna mjesta :-D
Nema od tog nista.
Znas ono kad im trazis da ti nesto posalje na mail? Kaze, a moze li fax? Pa eto moze....ali ko vise danas koristi fax, mailom je bolje i prakticnije.....ma ja bih ipak faxom :-) ko ce to skenirati, pitanje je i da li se to zna raditi :lol: :lol:
Tako da, vecina se vodi onom ne talasaj. Suti i od plate do plate.
Daryl Dixon

#1759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:49, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Daryl Dixon wrote:
toma moj dobri pošteni, da je država kakva treba da bude ti penzioneri sto rade na salterima ne bi trebali uopste da rade nego da uzivaju u svojoj posteno zasluzenoj penziji koja je sada mizerija tj imaju samo za racuna i za hljeba od danas do sutra.. uvijek mogu izmisliti radno mjesto u administraciji ili gdje vec.. ali posto nije drzava kakva treba da bude trebamo mi se malo osvijestiti i birati da dodju na vlast oni koji imaju drugaciju viziju ne bi li se podigli iz ove dubioze.. ma i ta ti je na mjestu, ali dokle vise sutiti i trpiti, nece niko tolerisati necije zajebancije godinama, ima pametnih insana u nasoj lijepoj koji bi, a i koji ce aBd, to malo pokrenuti.. do tada se nadati najboljem.. :thumbup:
Sve ti to stoji, samo jedna stvar. Pod onom ''suti i ne talasaj, od plate do plate'' mislio sam na te sto ne bi nista mijenjali i da mogu bi slali goluba pismonosu....ove uposlene ko sto ih opisa kolega gore.
A sto se tice sutnje i trpnje naroda, to ne treba odavno, ali mi smo u svemu fenomen, pa i u tome. Vise od 20 godina se suti i trpi, hajde bio rat, pa treba vremena da se sve slegne....ali vise nema izgovora za bilo sta. Nek ima za kafe i cigara, lahko cemo. Ima pametnih insana, samo nikako na povrsinu isplivati od govana.
Daryl Dixon

#1761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:48, edited 1 time in total.
pepeljara

#1762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Daryl Dixon wrote: toma moj dobri pošteni, da je država kakva treba da bude ti penzioneri sto rade na salterima ne bi trebali uopste da rade nego da uzivaju u svojoj posteno zasluzenoj penziji koja je sada mizerija tj imaju samo za racuna i za hljeba od danas do sutra.. uvijek mogu izmisliti radno mjesto u administraciji ili gdje vec.. ali posto nije drzava kakva treba da bude trebamo mi se malo osvijestiti i birati da dodju na vlast oni koji imaju drugaciju viziju ne bi li se podigli iz ove dubioze.. ma i ta ti je na mjestu, ali dokle vise sutiti i trpiti, nece niko tolerisati necije zajebancije godinama, ima pametnih insana u nasoj lijepoj koji bi, a i koji ce aBd, to malo pokrenuti.. do tada se nadati najboljem.. :thumbup:

Brate moj, svaki dan sam svjedok gdje nam vizionari, pametni ljudi, za odlicne pare odose via EU.
Al bukvalno prosle sedmice ispratih prijatelja, pretprosle...

Da li znate da za razgovor na vizu u DE AMbasadi nema slobodnog termina do oktobra? :D:D:D

:bih:
ranger

#1763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

ljudi ukratko, za BiH nema nade... ma koliko je mi voljeli. ovo niko vise ne moze napravit da valja. mislim na sve, apsolutno nista ne valja.
Labirint

#1764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Labirint »

ranger wrote:ljudi ukratko, za BiH nema nade... ma koliko je mi voljeli. ovo niko vise ne moze napravit da valja. mislim na sve, apsolutno nista ne valja.
Slažem se, na kraju će ostati nesposbni i oni koji fizički ne mogu otići iz kojekakvih razloga, svako ko ima imalo mozga je ili već otišao ili ima namjeru... :sad:
Daryl Dixon

#1765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 28/06/2016 21:48, edited 1 time in total.
quarterback

#1766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Fox_Fox wrote:
moja iskustva su potpuno drugacija ali to sto si pises je mainstream
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ja sam mu htio reći šta ćeš ti u toliko firmi :D :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

jao_situacije wrote::lol:
joj kad uleti čmoljo
`ta ce Chmoljo :D...evo mene :D

po 15 dana za Mirzet787sa, Zateznog i streptokok-a ...tema zatvorena dok ne dodje ALBA da očisti... :D
O'zone
Globalni moderator

#1769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tema očišćena.

Svako daljnje skretanje sa teme "Sarajevo-Crna hronika" povlači sa sobom ban!
jao_situacije

#1770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Bobi wrote:
jao_situacije wrote::lol:
joj kad uleti čmoljo
`ta ce Chmoljo :D...evo mene :D

po 15 dana za Mirzet787sa, Zateznog i streptokok-a ...tema zatvorena dok ne dodje ALBA da očisti... :D
ja se već ponado biće vol.6

:mrgreen:
wolfie

#1771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Image

:?
al-em

#1772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

:o
Tomahawk11
Globalni moderator

#1773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma malo se lik igrao i naletio. Hoce to kad gledas kako da zivis na tudji racun i na grbaci drugih ljudi.
Gledaj ti raje i podrske :lol: :lol:
radiša

#1774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

sve intelektualci :lol:
ultima_palabra

#1775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Je ko lik?
Post Reply