Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#1751 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

bosan wrote:Mislim da su borci kao i ostali gradjani puno punooooo zakasnili sa svojim protestima . Ljudi godinama gledaju bahatost vlasti i nista ama bas nista ne poduzimaju . Davno je trebalo izaci na ulice i jebat nekom mater ali ne samo borci vec svi skupa i studenti , penzioneri , radnici ... Mi guzicu dizemo samo onda kad je nasa guzica ugrozena . Nema hajra u Bosni dok se sve guzice ne dignu . A ovi sto bi nekom jebavali mater trebali bi jebat svakom sto nista ne cini da svima bude bolje . :bih:

problem je sto su protesti ili sa striktnim uskim zahtjevom, tipa jmbg ili ostavke mame i taje, ili sto su ispolitizovani

nema trajnog rjesenja, nema kako DALJE! plafon je hajmo rusit! daj ostavke ...

a sta onda? srusiti (jedini) drveni mostic preko rijeke jer ne valja, ali nemati ideju, projekat, pare, inzinjere, radnike ... koji ce napraviti bolji :roll:

buducnost, vizija, plan, program ... :roll:
to ocito ima onaj sto je organizovao ovu budalastinu, koja je mogla zavrsiti sa mrtvom glavom

zbog 200 maraka

ukratko, jedini spas je diktatura! demokratija i drustvo gdje su sadaka mentalitet i mito i korucija vec usli u dnk ne mogu zajedno nikako
baxus

#1752 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

KB9 wrote:
PM72 wrote:Seln,u pravu si!
Jedan američki general,čini mi se Paton,poručio je svojevremeno onima koji su tražili kojekakve benificije što su ratovali:
Recite koliko košta taj vaš patriotizam,da vas isplatimo da nam više ne nabijate na nos vaše ratovanje...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pa sto se onda ovi 400 hiljada lažnih ne odreknu svojih naknada. Valjda su naplatili do sad tu svoji “žrtvu”

Jel ti znaš da su zahtjevi ovih unesrećenih ljudi potpuno razumni.
Čak bi se smanjila davanja iz budžeta za ovu populaciju kada bi se ispunili ovi razumni i pravedni zahtjevi.
Šta misliš kome to nije u interesu.
Stranke na vlasti izvlače pare preko udruženja.
Razmislite malo koga i šta podržavate.
drndalo

#1753 Re: Blokada puteva

Post by drndalo »

omega369 wrote:Opet cu ponoviti sto i sinoc. Zahtjeve apsolutno podrzavam, ali blokade na ovaj nacin ne.

Koliko sam mogao izracunati ono sto borci traze u vidu naknade iznosilo bi oko 70 miliona godisnje. Pa zar je to problem sakupiti???

Oporezovati dodatno politicare i njihove privredne "neimare" i eto love u tren oka. Zar je problem npr. Bingu, Hifi, Agrokoru i jos desetinama drugih koji se razvijaju i razvijali su se iskljucivo uz pomoc stranaka, uzeti mali dio dobiti?! Ali bukvalno mali dio dobiti. To je nesto sto ne bi ni isjetili
Oh da, njima je to veliki problem, i kao sto vidimo, pobrinuli su se da se taj problem rijesi na njihovo zadovoljstvo...
PM72

#1754 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

Sve se svodi na lopovluk SDA...
muha_sa

#1755 Re: Blokada puteva

Post by muha_sa »

PM72 wrote: Ja nisam za to da se ukinu primanja recimo roditeljima poginulog borca.Ni slučajno.Ali,i tu treba napraviti čistku.100%-tni invalidima treba pružiti svu pažnju i dat im maksimalne penzije i tuđu njegu.To treba cijeniti i poštovati a takvih nema milion ego nekoliko hiljada.Ukinuti SVA boračka udruženja i napraviti jedno jedino u kojem će predsjednik biti neki dokazani patriota i borac (može se naći neki pismen) u kojem se neće primati novčana naknada niti dnevnice.Volonterski.Hoćeš - nećeš -ima ko hoće.
Zatim,ukinuti stavku "prednost" pri školovanju ili zapošljavanju jer je neko iz šehidske porodice-manimo se podobnih.Ako je neko dobar - primi ga na posao ili školovanje bez obzira na porijeklo,status,naciju.Moje dijete je odličan đak i nikad nije dobilo ni mogućnosti da dobije neku stipendijju za trud i zalaganje.Kažu mu da nije iz šehidske porodice i rade mu roditelji.Pa šta? Je li to nagrada za trud ili podobnosti?

Na vrh glave mi je šuplje o šehidskim porodicama,čovjek joj pogino prije 25 godina a ona rodila još troje,naravno,ostalo prezime pa bere penziju.Ili da gledam onu Muniru Subašić koja se javno hvali kako su joj primanja 4000 KM.Pa ko je mater joj jebem više ?

Dokle?
:thumbup:
takvih je 90%
General War

#1756 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Ne moze se samoi jedna stvar rjesavat bez sistema a ne presipat iz supljeg u prazno...ali jbg ispado ko Risto Podvoznjak :D

invincible1921

#1757 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

muha_sa wrote:
PM72 wrote: Ja nisam za to da se ukinu primanja recimo roditeljima poginulog borca.Ni slučajno.Ali,i tu treba napraviti čistku.100%-tni invalidima treba pružiti svu pažnju i dat im maksimalne penzije i tuđu njegu.To treba cijeniti i poštovati a takvih nema milion ego nekoliko hiljada.Ukinuti SVA boračka udruženja i napraviti jedno jedino u kojem će predsjednik biti neki dokazani patriota i borac (može se naći neki pismen) u kojem se neće primati novčana naknada niti dnevnice.Volonterski.Hoćeš - nećeš -ima ko hoće.
Zatim,ukinuti stavku "prednost" pri školovanju ili zapošljavanju jer je neko iz šehidske porodice-manimo se podobnih.Ako je neko dobar - primi ga na posao ili školovanje bez obzira na porijeklo,status,naciju.Moje dijete je odličan đak i nikad nije dobilo ni mogućnosti da dobije neku stipendijju za trud i zalaganje.Kažu mu da nije iz šehidske porodice i rade mu roditelji.Pa šta? Je li to nagrada za trud ili podobnosti?

Na vrh glave mi je šuplje o šehidskim porodicama,čovjek joj pogino prije 25 godina a ona rodila još troje,naravno,ostalo prezime pa bere penziju.Ili da gledam onu Muniru Subašić koja se javno hvali kako su joj primanja 4000 KM.Pa ko je mater joj jebem više ?

Dokle?
:thumbup:
takvih je 90%
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
baxus

#1758 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

uglavnomja wrote:
bosan wrote:Mislim da su borci kao i ostali gradjani puno punooooo zakasnili sa svojim protestima . Ljudi godinama gledaju bahatost vlasti i nista ama bas nista ne poduzimaju . Davno je trebalo izaci na ulice i jebat nekom mater ali ne samo borci vec svi skupa i studenti , penzioneri , radnici ... Mi guzicu dizemo samo onda kad je nasa guzica ugrozena . Nema hajra u Bosni dok se sve guzice ne dignu . A ovi sto bi nekom jebavali mater trebali bi jebat svakom sto nista ne cini da svima bude bolje . :bih:

problem je sto su protesti ili sa striktnim uskim zahtjevom, tipa jmbg ili ostavke mame i taje, ili sto su ispolitizovani

nema trajnog rjesenja, nema kako DALJE! plafon je hajmo rusit! daj ostavke ...

a sta onda? srusiti (jedini) drveni mostic preko rijeke jer ne valja, ali nemati ideju, projekat, pare, inzinjere, radnike ... koji ce napraviti bolji :roll:

buducnost, vizija, plan, program ... :roll:
to ocito ima onaj sto je organizovao ovu budalastinu, koja je mogla zavrsiti sa mrtvom glavom

zbog 200 maraka

ukratko, jedini spas je diktatura! demokratija i drustvo gdje su sadaka mentalitet i mito i korucija vec usli u dnk ne mogu zajedno nikako
Zahtjevi boraca su sasvim realni i poželjni za sve osim za SDA i HDZ.

Ja ne želim da se budžetskih novac troši na lažna udruženja kojim je svrha postojanja samo to da se izvlači javni novac koji završi zna se gdje.

Ja dam glas na izborima protiv toga. Nažalost neprijatelj je brojniji i finasijski jači i uvijek pomete na izborima.

Bez obzira na sve, zahtjevi boraca su savim ok.
invincible1921

#1759 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

Na stranu to da li ima smisla placati nekoga za rat od prije 30 godina..ali koliok god to zvucalo besmisleno ili nekom tesko pojmljivo, borci su ustvari sami sebe zaje.bali dok je vlast bila samo saucesnik.

Nema sta vlast traziti registar svaki borc iz odredjenog dijela drzave zna ko su lazni borci i ljudi koji nisu vidjeli rata, medjutim problem je u tome sto su upravo ti isti borci koji se zale izabrali upravo te iste svercere i podrumase odnosno najveci olos da ih vodi i predstavlja...i sta sad neko drugi je kriv?

O tome sto se u startu pogrijesilo pogresnim pristupom kao sto onaj napisa "ofirno ti bilo prijavit jarana 93 kako je ranjen" ne treba ni trositi rijeci...

Pomoc samo invalidima i porodicama poginulih, al kao sto rece PM nema njih puno
Last edited by invincible1921 on 01/03/2018 12:30, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#1760 Re: Blokada puteva

Post by smijesni_ste »

invincible1921 wrote:
..medjutim problem je u tome sto su upravo ti isti borci koji se zale izabrali upravo te iste svercere i podrumase odnosno najveci olos da ih vodi i predstavlja...i sta sad neko drugi je kriv?
To je to.
vatrogasac

#1761 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

uglavnomja

#1762 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

baxus wrote: Zahtjevi boraca su sasvim realni i poželjni za sve osim za SDA i HDZ.

Ja ne želim da se budžetskih novac troši na lažna udruženja kojim je svrha postojanja samo to da se izvlači javni novac koji završi zna se gdje.

Ja dam glas na izborima protiv toga. Nažalost neprijatelj je brojniji i finasijski jači i uvijek pomete na izborima.

Bez obzira na sve, zahtjevi boraca su savim ok.

zahtjevi su ok, ali to su sitni zahtjevi da bi se trazila ostavka vlade :-)

traze smjenu ministra. ok, i to je ok, na prvu.
ali sta dalje? doci ce klon tog istog ministra iz iste stranke i nastaviti istu suplju ...
da se smijene svi ministri - opet isto, isto pakovanje, ista fabrika

traze registar, prestanak finasiranja 1600 udruzenja.
pa daj osnovu za to, reci (a sve se u mahalama zna) taj i taj ili 50 ljudi koje znam su na spisku, a rata nisu vidjeli
podnesi prijavi protiv svrakica
protiv svakog predsjednika tih udruzenja jer nema postenog covjeka na celu necega sto dobija pare iz budzeta, sve na kalup onog makroa sto je neki dan uhapsen

ni jedan protest koji je u osnovi imao rusenje vlade nije imao dalji domet od rusenja, i bukvalno i preneseno
i normalno da je propao

da bi se srusila vlada moraju se imati ljudi daa zamijene ove sadasnje.
a ovo sto se desavalo sinoc :roll:
isto kao oni sto su kampovali u skenderiji prije nekoliko godina ... rusi, smjenjuj ... i sta onda :?: doci ce marsovac za premijera i dovesto novu vladu?

ili ce se ovi prepasti pa poceti raditi u korist naroda :mrgreen:
baxus

#1763 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

Ovdje protestvuje onaj dio boračke populacije koji nije u talu, koji je stvarno u potrebi. Koji je 20 godina na margini.

Oni prevaranti se ne bune.

Ima naravno i poštenih pripadnika armije bih koji su nakon sto je prošao rat, skinuli uniformu i zaposlili se i ne uzimaju nikakvu naknadu.

Ovdje se radi o 100tinjak hiljada onih koji se nisu snašli i koji nisu umrli u ovih 20 god. Oni se bine i neka se bune.
Bune se jer je registar uduplan kod nas, a u HRHB utrostručen.
Bune se jer su hulje osnovale 1600 udruženja preko kojih se izvlači novac.

Da je sreće svi gradjani bi se borili za ovo za šta se ovaj unesrećeni dio boraca bori.

Nemojte izvrtati istinu konstantno.
invincible1921

#1764 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

baxus wrote:Ovdje protestvuje onaj dio boračke populacije koji nije u talu, koji je stvarno u potrebi. Koji je 20 godina na margini.

Ima naravno i poštenih pripadnika armije bih koji su nakon sto je prošao rat, skinuli uniformu i zaposlili se i ne uzimaju nikakvu naknadu.

Ovdje se radi o 100tinjak hiljada onih koji se nisu snašli i koji nisu umrli u ovih 20 god. Oni se bine i neka se bune.

Da je sreće svi gradjani bi se borili za ovo za šta se ovaj unesrećeni dio boraca bori.

Svi ti obespravljeni dobro znaju ko su ljudi u udruzenjima jer su ih vjerovatno i sami izabrali...nek dodji javno i kazu. U svakoj mahali se zna ko je ratovo, a ko cesko mu.da i dns prvoborac...

Cekaj malo ljudino ja da se borim i trazim ko je pravi borac ko nije, a oni sami dobro to sve znaju, ali karne ce uprijet prstom u zelene bertke i sad bi kao ja trebao ic to radit ?
Last edited by invincible1921 on 01/03/2018 12:44, edited 1 time in total.
Naslovnica

#1765 Re: Blokada puteva

Post by Naslovnica »

kmirsad wrote:Ja mislim da je sve ovo organizirala izdajnička ... Naša Stranka... iz koje stoje največi tajkuni ove države, naravno uključujući i one iz RS koji su Peđu na koljenima zamolili da RS ostavi deblokiranu...i on im reče... Dobro, neču vas...
Samo NS ima kapacitete, uticaj, moč, novac i infrastrukturu da organizuje ovako koordiniranu akciju zarobljavanja i stavljanja u okruženje jadnih građana BiH...
Naravno.
Svi su krivi...Fahro, Sefer, šehidi, šehiduše, Stranka penzionera, Stranka invalida, MBO, Stjepan Kljujić, Vigemark, kvote na Premieru...
Jedino je SDA nevina.
Kakva spinovanja i svaljivanja iz SDA, pametnom dosta.
KB9

#1766 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

baxus wrote:
KB9 wrote:
PM72 wrote:Seln,u pravu si!
Jedan američki general,čini mi se Paton,poručio je svojevremeno onima koji su tražili kojekakve benificije što su ratovali:
Recite koliko košta taj vaš patriotizam,da vas isplatimo da nam više ne nabijate na nos vaše ratovanje...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pa sto se onda ovi 400 hiljada lažnih ne odreknu svojih naknada. Valjda su naplatili do sad tu svoji “žrtvu”

Jel ti znaš da su zahtjevi ovih unesrećenih ljudi potpuno razumni.
Čak bi se smanjila davanja iz budžeta za ovu populaciju kada bi se ispunili ovi razumni i pravedni zahtjevi.
Šta misliš kome to nije u interesu.
Stranke na vlasti izvlače pare preko udruženja.
Razmislite malo koga i šta podržavate.
fazon je u tome sto im je trebalo vise od 20 godina da se sjete toga, kakvi genijalci :lol:
tlr

#1767 Re: Blokada puteva

Post by tlr »

Najjefikasniji (jedini?) način da borci dobiju jedinstveni i ispravan registar je da se samoorganizuju.

Znam najmanje 10tak ljudi spremnih da im naprave besplatno sw za ev. boraca. Neka sami i za svoj groš započnu upis i internu verifikaciju tog registra. Svako se može upisati, a neka oforme komisiju to treba verifikovati.

Nema čekanja! Siguran sam da će se naći puno profesionalaca spremnih da im pomognu, volontiraju. Neka organizuju i javno prikupljanje para (ako treba) za rad tih komisija (na terenu). Registar bi tako napravili za cca 2-3 mjeseca.

Kada napune tu bazu, javno je objave. Kada to sve (među sobom) raščiste onda juriš na vladu i parlamente sa "registrom" u rukama, pa neka ih pritisnu da prihvate registar i obavezno zaganjaju "suborce" (lažne) po sudovima, kako bi vratili novac. Ako kažu nije po zakonu, onda neka pritisnu vlast da donesu takve zakone.

Čist i transparentan jedinstveni registar boraca ne znači da će oni pravi borci dobiti više novaca, znači da će neki izgubiti ono što su bespravno dobili i konačno će se znati ko su ti zaslužni. Veliko je i to, ovako se svakaka halaša pridružila i traži naka 'prava'.

Ako bi uspjeli napraviti ovakav pomak, siguran sam da bi smogli i toliko snage da (oni borci koji nisu krajnje socijalno ugroženi) se sklone u stranu, pa ispred sebe na "kazan" propuste teško bolesne, postratnu siročad (ratna je već uzrasla), teške ratne i poratne invalide, djecu (obrazovanje) tj. jad i čemer našeg društva ili one koji trebaju ovo društvo popraviti. Kad se svi ti prioritetniji "namire" i krenemo naprijed, onda im sa obrazom treba dati nekakve beneficije za ratne zasluge. Novčanu pomoć za pokretanje biznisa, poreske olakšice, a najveće beneficije se mogu dati kroz smanjenje poreza, doprinose na platu, a kako bi oni borci koji rade (a nisu registrovani) konačno neki svoj mali "biznis" legalizovali i ostvarili radni status i svojim rukama zaradili penziju.

Kad bi borci izveli ovakvu "akciju", tada bi mogli svijetla obraza se ponositi da su se časno borili i ratu i u miru, za slabe i da su ih svojim životom branili i na kraju i odbranili.

Ovako, gdje svako ganja za sebe neke sitne privilegije, a na uštrb drugih ev. još ugroženijih. Tako razbijeni buntovnici nikad neće moći izaći na zelenu granu. Ne postižu ništa. Samo odgađaju neminovno, moralni i ekonomski bankrot.

Uz ovakav program bi stalo 90% ljudi, a to kako sada ovo rade - odgovorno tvrdim da uz njih ne stoje ni njihovi saborci. Većina.
Last edited by tlr on 01/03/2018 12:48, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#1768 Re: Blokada puteva

Post by Cherry-Cherry »

Eto hajmo sve srušiti i šta onda? Riješi se sve samo od sebe .... Niko nema plan i program šta dalje
baxus

#1769 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

invincible1921 wrote:
baxus wrote:Ovdje protestvuje onaj dio boračke populacije koji nije u talu, koji je stvarno u potrebi. Koji je 20 godina na margini.

Svi ti obespravljeni dobro znaju ko su ljudi u udruzenjima jer su ih vjerovatno i sami izabrali...nek dodji javno i kazu. U svakoj mahali se zna ko je ratovo, a ko cesko mu.da i dns prvoborac...

Cekaj malo ljudino ja da se borim i trazim ko je pravi borac ko nije, a oni sami dobro to sve znaju, ali karne ce uprijet prstom u zelene bertke i sad bi kao ja trebao ic to radit ?
Jesu oni dužni sa rade posao ljudi koji su plaćeni za to?
Pa koji kurac postoji komisija koja prima naknade za to. Ako će Morat običan svijet da ide i prijavljuje to.
Da ne bih možda ja isao u boracka ministarstva i prijavljivao ljude, pa se poslije jebavao, davao izjave, svjedočio...ne pada mi na pamet. Ja platim porez i Nek to radi onaj ko zaposlen da to radi i prima platu od poreza koji plaćam.
uglavnomja

#1770 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

kazes 100.000 ljudi? a ukupno bilo 200.000, priroda cini svoje, puno ih je proslo godine za rad, dobilo penzije, puno je ljudi umrlo za 22 godine. koliko ih se to snaslo? 20%? toliko je otprilike uhljeba. odnosno, ispade niko se posten nije snasao, u pozitivnom smislu te rijeci, pa sam sebi nasao posao ili ga dobio na osnovu strucnosti :?:

ja znam masu ljudi, tacnije ne znam nikoga ko nije nasao posao odmah rata.

to ono kad svrakic kaze da ce izvesti 100.000 boraca da se bori protiv koncerta ... a ne moze 100 ljudi skupiti, i to kad im plati

a na barikadama 1000 :-)
invincible1921

#1771 Re: Blokada puteva

Post by invincible1921 »

baxus wrote:
invincible1921 wrote:

Jesu oni dužni sa rade posao ljudi koji su plaćeni za to?
Pa koji kurac postoji komisija koja prima naknade za to. Ako će Morat običan svijet da ide i prijavljuje to.
Da ne bih možda ja isao u boracka ministarstva i prijavljivao ljude, pa se poslije jebavao, davao izjave, svjedočio...ne pada mi na pamet. Ja platim porez i Nek to radi onaj ko zaposlen da to radi i prima platu od poreza koji plaćam.
Ako se moze javno prozivat novalic, bakir i ostali za koje se glasalo ne vidim sto je problem da se javno prozovu i svrakic i ostali prvoborci.

Da se sutra napravi kmisija i da se kaze nek dodju borci prijave lazne borce uz naravno dokaze...niko ne bih dosao i prokazao te iste sto zbog toga jer mu je neko jaran sto zbog milion drugih razloga
made_in_sarajevo

#1772 Re: Blokada puteva

Post by made_in_sarajevo »

I svi ce opet za SDA glasati jer naravno za koga bi drugog, pa ce opet prijetit blokadama
PM72

#1773 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

Ako hoćeš da razvodniš problem-formiraj komisiju.Meščini da je to izjavio Čerčil...

Svako zna s kim je bio u jedinici.Javno objaviš spisak te i te jedinice a ispod ostaviš stavku - primjedbe da se upiše da je pod brojem recimo 62 čovjek koji nikad nije bio u toj jedinici a da je onaj pod brojem 12 slagao da je od 06.04.1992 nego od 1993.

Ja sam bio pripadnik MUP-a i znam da je u mojoj stanici policije na početku rata bilo 24 čovjeka.Znam ih imenom i prezimenom.Na kraju rata preko 100.Znam i to da NIKO nije dobio Zlatnu policijsku značku ili medalju za hrabrost.Prije pet godina osvanu podatak da je policajac XY posthumno dobio Zlatnu policijsku značku za hrabrost.??? ja se ibretio,niti je to dobio u ratu niti je išta "značajno" napravio,ubila ga granata dok se vozio autom.Ali,helem neise.
Prošle godine čitam kako su u mojoj stanici policije za hrabrost nagrađena tri policajca,jedan Zlatnom policijskom značkom i dvojca "srebrenom". :-) Jedan rahmetlija i jedan živ.

Bog me ubio ako do sljedeće godine još dvojca ne dobiju kakve "značke za hrabrost"...niđe veze.Kontam,ako ovo potraje možda i meni daju kakvu značku,da ne serem i da ih ne ofiram. :D
Last edited by PM72 on 01/03/2018 13:00, edited 1 time in total.
baxus

#1774 Re: Blokada puteva

Post by baxus »

Cherry-Cherry wrote:Eto hajmo sve srušiti i šta onda? Riješi se sve samo od sebe .... Niko nema plan i program šta dalje
Poziva se na ispunjene 3 razumna uslova, nikakvo rušenje, ne izvrćete.
kmirsad

#1775 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

Cherry-Cherry wrote:Eto hajmo sve srušiti i šta onda? Riješi se sve samo od sebe .... Niko nema plan i program šta dalje
Ništa ne treba rušiti... toga je bilo dosta... i u ratu, a posebno poslije rata...
Kako nema... jednostavno je... napraviti prečišćen registar boraca, obustaviti finansiranje više od 1500 raznih boračkih udruženja, uvasti svim borcima boračke dodatke i ostale naknade koje im pripadaju... kao što su invalidnine, odlikovanja i sl...
Ništa oni ne traže... u parama je to manje , mnogo manje, nego što se sada troši u te svrhe...
Locked