Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- sjedi 1
#1751 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Čuh negdje jutros na vijestima da je neki Njemački ministra izjavio da se u periodu proljeće-ljeto ove godine u Evropu očekuje priliv od preko 10 miliona izbjeglica 
- hrle1976
#1752 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ovo treba protjerati nazad na grane odakle je i doslo.tututuuuu wrote:https://www.facebook.com/FREI.statt.bun ... 288934347/sunceKOtepsija wrote:koji klip?tututuuuu wrote:Gledam ovaj klip, strasno koje zivotinje. jebale vas konvencije o ljudskim pravima kad ovo nisu ljudska bica.
- tututuuuu
#1753 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ma ja kad bih napisao sta njima treba napraviti vjerovatno bih ban popio.hrle1976 wrote:
Ovo treba protjerati nazad na grane odakle je i doslo.
- hrle1976
#1754 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote:ma ja kad bih napisao sta njima treba napraviti vjerovatno bih ban popio.hrle1976 wrote:
Ovo treba protjerati nazad na grane odakle je i doslo.Protjerati je najmnje sto se moze i treba uciniti. Al ako ih zele neka im ih sad. Svi su bili skocili na Orbana a sad svi podizu ograde.
Bio bi Zviz 2
- tututuuuu
#1755 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pa ako treba neka.
ne znam ko bi normalan mogao ostati hladan na onakvo ponasanje.
-
ST11
#1756 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Malo kronologije seksualnih aktivnosti, zbog mlakog odziva Nijemačkih vlasti, ohrabrenih migranata poslije nove godine.
http://newobserveronline.com/wave-of-no ... n-germany/
http://newobserveronline.com/wave-of-no ... n-germany/
- sunceKOtepsija
#1757 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
e jbga ne otvara mi video, imal na youtube sta da kucamhrle1976 wrote:Ovo treba protjerati nazad na grane odakle je i doslo.tututuuuu wrote:https://www.facebook.com/FREI.statt.bun ... 288934347/sunceKOtepsija wrote: koji klip?
-
hAZNADAR
#1759 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Najveci problem je generalizovanje koje je prisutno kako na zapadu - tako i ovdje na forumu.Djuro wrote:Pozdrav općinstvu,
Iskreno, nije mi potpuno jasan motiv primiti tako naglo ogroman broj ljudi?
Pa nisu Njemci sudjelovali u sranju na Bliskom Istoku - neka izbjeglice prime Ameri.
Oni proizvode najviše sranja.
Međutim, Njemačka ih prima.
I to zauvijek, neće ih vraćati.
Uostalom, zamislite koliko je skupo i besmisleno vraćati avionima ili čime - recimo 500.000 ljudi?!
To je operacija grandiozih razmjera i ogroman trošak....dakle neće ih vraćati.
Vratit će možda jednu količinu ili sumnjivih tipova ili rizičnih po bilo kojoj osnovi.
Pretpostavljam da je Merkel je pod pristikom industrije koja traži radnu snagu da bi održala rast.
Njemci nemaju dovoljan priraštaj.
Recimo, ako ih je 80 milijuna, neka ih umre godišnje 1%, to je 800.000.
Toliko se Njemaca apsolutno ne rodi u jednoj godini.
Kroz razdoblje od 10 godina, imaš ozbiljan manjak radne snage, mjeren u milijunima...
Industrija traži rast, dakle otvaranje radnih mjesta, ona puni budžet i zato je bitno stalno zapošljavati i razvijati
i širiti...
Ovako ogroman broj ljudi, koji su odrasli u skroz drugim uvjetima, sigurno će donijeti svakakve probleme.
Neki polupismeni krkan koji je rođen i odrastao uz stado koza, u nekoj zabiti, teško može odmah akceptirati situaciju da
su muškarci i žene ravnopravni.
Dakle, na Nijemcima je da ih u startu nauče pameti, a nisam siguran da se to može napraviti bez ozbiljne batine.
A onda će se javiti kojekakve udruge za ljudska prava i tako dalje...
Kad vidim ovu snimku, pomislim da je ta djevojka može biti sestra ili kćer ili cura nekog od nas....uh...
Svi bi vracali, deportovali,... po etnickoj osnovi.
Svijet je zbilja nepravedan. Uvijek uspastaju neduzni a pravi gilipteri se izvuku i nastave da prave nered. U ovom trenutku drzave dizu ograde na granicama, ne pustaju izbjeglice generalno, a oni koji su usli spavaju u satorima bez izgleda da ce ikada dobiti azil. Sve zbog sljama koji se uvijek snadje i uvijek provuce nekaznjeno. Mnogo skolovanih i vrijednih izbjeglica koji bi se integrisali u rekordnom vremenu nece dobiti sansu a milioni nikada integrisanih i vjecitih problema zivi na svoj nacin nesmetano. U Svedskoj postoje gradovi koje nazivamo u zargonu mali Mogadisu gdje ne smijes izaci vani, ne smijes pustiti dijete na igraliste zbog stranackih bandi i sikaniranja. Vecina je rodjena ovdje i nece nikada biti postena i produktivna grupacija. I sta je rjesenje - zatvaraj granice, onemoguci normalnim ljudima koji nisu nista krivi da dobiju sansu.
I ona reakcija u Kelnu od strane Nijemaca nije kaznila niti jednog silovatelja i manijaka. toliko stotina manijaka i idiota je rusvaj pravilo zadnjih par sedmica i stotine zena napastvovalo - niti jedan nije dobio po njusci. Rulja je udarila na slucajno zatecene tamnije koze koji nisu nista krivi i koji su se samo zatekli na pogresnom mjestu.
Samo u mom naselju gdje zivim ima i problematicnih stranaca i rasista, desnicara. te dvije grupe se nikada ne sukobe za divno cudo. Ispastaju normalni ljudi. Stranci sikaniraju normalne domace a desnicari sikaniraju normalne strance. Znam tipa kojem je cijela crnacka familija skakala po autu samo zato sto ih je kulturno zamolio da ugase muziku i prestanu galamu radnim danom kasno navecer. Na istog tipa su se istresli galamom i uvredama rasisti za sitnice. Pa gdje je tu pravda?
Ono sto Evropi fali a i ovdje na forumu je nesto sto se zove individualna odgovornost.
Javna je tajna da su vecina azilanata momci u dvadesetim godinama koji su jednostavno avanturisti, oportunisti,.. ljudi privuceni glasinama o lagodnom zivotu da nista ne radis i bjelkinjama koje ne znaju reci NE. Mnogi od njih nemaju pojma ni o moralu ni kulturi, ni obziru,.. i takve treba vracati bilo kako. I let privatnim luksuznim avionom uz novcanu nadoknadu je jeftinija varijanta od ostanka u zemlji gdje ne samo da kostaju drzavu - vec naprave i stete.
U ovom trenutku treba jednostavno usmjeriti politijske snage i pravni sistem na individualce koji prave probleme. Pa bi se poslije protjerivanja mnogi potencijalni primirili.
Ali kao sto rekoh - svijet je nepravedan. Izgleda da je mnogo lakse generalizovati sve Arape, crnce,...i zagovarati deportaciju, rasno ciscenje,...
Ovom idiotu sa snimka koji je osamario djevojku i onome sto je nagazio sa ledja, plus snimatelju,... javno objaviti imena, polomiti rebra i deportovati javno uz kamere da svi vide i izvuku pouku. Isto vrijedi za sve napasnike u Kelnu, Malmeu,... i diljem Evrope. Individualno jer svi imaju imena i prezimena. A ovo generalizovanje je sranje. Takva politika samo dovodi do veceg sranja.
-
-H-E-L-L-
#1760 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ma ovo je zacarani krug,samo ce dovesti do jacanja ekstremne desnice.do 2020. ce biti na vlasti u vecini zemalja zbog ovih debila sa klipova a takvih klipova bruka.Stvar su pogorsale vlade zemalja koje su nastojale sve ovo sto se desava staviti pod tepih pa je takve informacije po internetu prenosila ekstremna desnica i okrenula vodu na svoj mlin.
Treba biti realan pa priznati da ce biti jako tesko integrirati ovoliki broj ljudi cije vrijednosti su u sukobu sa evropskim.Naravno da ce se jedan dio integrirati ali ogroman broj ce harati ulicama baviti se kriminalom,uznemiravati obicnog stanovnika koji gleda svoja posla i kako zaradit svoju platu i to ce samo dalje stvarati mrznju prema svim neevropskim migrantima.
I pitanje:da lli neko zna uzroke tolike zastupljenosti u seksualnom nasilju prema evropskim zenama koje pocine migranti iz slijedecih zemalja:Maroko,Alzir i Pakistan jer sam i prije znao citati vijeti o ovakvim stvarima(u manjem obimu)gdje su cesto prijestupnici bili iz tih zemalja.Sad evo ima dosta takvih iz Sirije ali me interesuje za gornje navedene zemlje.
I isto tako dosada nisam vidio da se ovo desavalo kordinisano napastvovanje zena od strane imigranata,to je nesto novo definitivno(u ovolikom obimu),jbt ko u onim postapokalipticnim filmovima.
Stvarno mi je zao sta se ljudima desava u ratnim zonama,prosli smo i mi to,ali koliko god zvuci ruzno daleko im kuca od moje,jos treba da dozivim to dok curu vodim za ruku da 30 debila naleti napadne mene a curu mi siluje,samo zato sto misle da im se moze.
Treba biti realan pa priznati da ce biti jako tesko integrirati ovoliki broj ljudi cije vrijednosti su u sukobu sa evropskim.Naravno da ce se jedan dio integrirati ali ogroman broj ce harati ulicama baviti se kriminalom,uznemiravati obicnog stanovnika koji gleda svoja posla i kako zaradit svoju platu i to ce samo dalje stvarati mrznju prema svim neevropskim migrantima.
I pitanje:da lli neko zna uzroke tolike zastupljenosti u seksualnom nasilju prema evropskim zenama koje pocine migranti iz slijedecih zemalja:Maroko,Alzir i Pakistan jer sam i prije znao citati vijeti o ovakvim stvarima(u manjem obimu)gdje su cesto prijestupnici bili iz tih zemalja.Sad evo ima dosta takvih iz Sirije ali me interesuje za gornje navedene zemlje.
I isto tako dosada nisam vidio da se ovo desavalo kordinisano napastvovanje zena od strane imigranata,to je nesto novo definitivno(u ovolikom obimu),jbt ko u onim postapokalipticnim filmovima.
Stvarno mi je zao sta se ljudima desava u ratnim zonama,prosli smo i mi to,ali koliko god zvuci ruzno daleko im kuca od moje,jos treba da dozivim to dok curu vodim za ruku da 30 debila naleti napadne mene a curu mi siluje,samo zato sto misle da im se moze.
- pirmin
#1761 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
To je to!hAZNADAR wrote: U ovom trenutku treba jednostavno usmjeriti politijske snage i pravni sistem na individualce koji prave probleme. Pa bi se poslije protjerivanja mnogi potencijalni primirili.
Ali kao sto rekoh - svijet je nepravedan. Izgleda da je mnogo lakse generalizovati sve Arape, crnce,...i zagovarati deportaciju, rasno ciscenje,...
Ovom idiotu sa snimka koji je osamario djevojku i onome sto je nagazio sa ledja, plus snimatelju,... javno objaviti imena, polomiti rebra i deportovati javno uz kamere da svi vide i izvuku pouku. Isto vrijedi za sve napasnike u Kelnu, Malmeu,... i diljem Evrope. Individualno jer svi imaju imena i prezimena. A ovo generalizovanje je sranje. Takva politika samo dovodi do veceg sranja.
- Altair_SA
#1762 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Rekoh ja sinoc
'naci bagri sut karta pa nek siluje tamo gdje naucila... Ostalo se slazem za haznadarom, ko se trudi i posteno radi treba da dobije boravisnu dozvolu. Ovi problematicni majmuni i silovatelji, Raus
12. januar 2016. u 21:57
Stranci koji budu osuđeni za napade u Njemačkoj odmah će biti deportirani
Stranci koji budu osuđeni za napade u Njemačkoj odmah će biti deportirani, poručili su njemački ministri, prenosi Anadolu Agency (AA).
Njemački ministri u utorak su predstavili glavne smjernice plana o ubrzanju procesa deportacije stranaca koji počine krivično djelo u toj zemlji, kao odgovor na seksualne napade migranata na žene u Kelnu.
Kako navode njemački mediji, napadi su produbili sumnje u ispravnost politike otvorenih vrata za izbjeglice i migrante.
Pomenuti napadi na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći, koji su predmet policijske istrage, unijeli su nemir i u redove konzervativne stranke Angele Merkel.
Prema najnovijem planu kojeg su predstavili konzervativni ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere i ministar pravosuđa Heiko Maas iz redova socijaldemokrata, stranci koji budu osuđeni za fizičke i seksualne napade, opiranje policiji i uništavanje imovine, mogli bi biti deportirani.
Prema važećem njemačkom zakonu, za većina tih krivičnih djela predviđene su uvjetne kazne i ne povlače za sobom protjerivanje iz zemlje.
Radiosarajevo.ba
-
biscanka2
#1763 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
http://web.de/magazine/politik/fluechtl ... 0bedroht.1sjedi 1 wrote:Čuh negdje jutros na vijestima da je neki Njemački ministra izjavio da se u periodu proljeće-ljeto ove godine u Evropu očekuje priliv od preko 10 miliona izbjeglica
- BHCluster
#1764 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
pirmin wrote:To je to!hAZNADAR wrote: U ovom trenutku treba jednostavno usmjeriti politijske snage i pravni sistem na individualce koji prave probleme. Pa bi se poslije protjerivanja mnogi potencijalni primirili.
Ovom idiotu sa snimka koji je osamario djevojku i onome sto je nagazio sa ledja, plus snimatelju,... javno objaviti imena, polomiti rebra i deportovati javno uz kamere da svi vide i izvuku pouku. Isto vrijedi za sve napasnike u Kelnu, Malmeu,... i diljem Evrope. Individualno jer svi imaju imena i prezimena. A ovo generalizovanje je sranje. Takva politika samo dovodi do veceg sranja.![]()
- fazer
#1765 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Drago mi je da si uvidio gresku.BHCluster wrote:
A drugi oblik napada moja greska izvinjavam se.![]()
Strasno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1766 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Račun je stigao
Danska vlada želi izbjeglicama naplatiti troškove boravka
Iz danske vlade su objavili kako su osigurali parlamentarnu podršku za svoj kontroverzni plan da iskoriste dragocjenosti migranata za podmirenje troškova njihova boravka u centrima za azilante. U priopćenju vlade ističe se da će iz tog plana biti izuzeto vjenčano prstenje i ostali predmeti sentimentalne vrijednosti. No, izbjeglicama će moći biti oduzete druge vrednije stvari, kao što su satovi, mobiteli i računala.
sad je jasnije sa zvizom
Danska vlada želi izbjeglicama naplatiti troškove boravka
Iz danske vlade su objavili kako su osigurali parlamentarnu podršku za svoj kontroverzni plan da iskoriste dragocjenosti migranata za podmirenje troškova njihova boravka u centrima za azilante. U priopćenju vlade ističe se da će iz tog plana biti izuzeto vjenčano prstenje i ostali predmeti sentimentalne vrijednosti. No, izbjeglicama će moći biti oduzete druge vrednije stvari, kao što su satovi, mobiteli i računala.
sad je jasnije sa zvizom
- sunceKOtepsija
#1767 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pet Turskih drzavljana (iz jedne porodice) s laznim ispravama gdje se tvrdi da su sirijci stiglo do njemacke, prikljucili se valu
, inace su iz Mardina, na granici sa sirijom, grad je mijesan, kurdi-arapi
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1 ... lteci-oldu
http://www.haberturk.com/gundem/haber/1 ... lteci-oldu
- sjedi 1
#1768 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zanimljive stvari se dešavaju ,izbjeglice dođu u Njemačku ,ovi ih prihvate,nahrane,obuku,smjeste...A onda ovi počnu napastvovati građane i to uglavnom u sredinama gdje je jaka Njemačka desnica ...

- BHCluster
#1769 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sve sami patriJota do patriJote.Terrifying echoes of Kristallnacht: Mayor condemns ‘naked violence’ after far-right thugs rampage through streets of Germany smashing windows of kebab shops
Anti-refugee rioters went on a rampage in the German town of Leipzig, trashing doner kebab fast food restaurants
250 hooligans - part of the local branch of PEGIDA known as LEGIDA - set cars on fire and vandalised shops
Mayor Burkhard Jung condemned the 'naked violence that took place' and has described 'terror on the streets'
Scenes of smashed windows in the city are reminiscent of the anti-Semitic Kristallnacht attacks in 1938
- TAFKAP
#1770 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Koinicdencija???

- TAFKAP
#1772 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nisu umjeli da procijene situaciju te nisu zvali u pomoć kolege koji su bili u pripavnosti.
Opšte poznato da njemačka egzekutiva (BND i policija) agiraju samostalno unutar sistema te da "tendiraju" desno, samo se čekalo da ispadne kakva "situacija" poput ove (*da li je ispala sama od sebe ili nije je samo pitanje za sebe), da bi došlo do promjene društvenog mijenja, koje je do sada bilo PRO izbjeglice.
PS: Da se razumijemo, osuđujem činove kao ovaj koji se desio za doček nove godine, i sam sam za to da se počinioci takvih dijela kazne.
Opšte poznato da njemačka egzekutiva (BND i policija) agiraju samostalno unutar sistema te da "tendiraju" desno, samo se čekalo da ispadne kakva "situacija" poput ove (*da li je ispala sama od sebe ili nije je samo pitanje za sebe), da bi došlo do promjene društvenog mijenja, koje je do sada bilo PRO izbjeglice.
PS: Da se razumijemo, osuđujem činove kao ovaj koji se desio za doček nove godine, i sam sam za to da se počinioci takvih dijela kazne.
- sjedi 1
#1773 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče
Došle ove nesretne izbjeglice,ljudi ih nahranili,obukli,smjestili...I ovi čim su se odmorili i ohavizali krenuli da napadaju
Došle ove nesretne izbjeglice,ljudi ih nahranili,obukli,smjestili...I ovi čim su se odmorili i ohavizali krenuli da napadaju
- AleksoMKD
#1774 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Od milion izbeglica/migranata nista cudno da ima par stotina/hiljada budala. Plus koliko sam ja skontao nisu ovo sve izbeglice vec ima puno ljudi koji tamo zive vec duze vremena.sjedi 1 wrote:Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče![]()
A mladici iz sredina koje su strogo segregirane po polovima i koji u zivotu nisu zenu videli lako mogu da izgube kontrolu.
Onda imamo neke specificne obicaje https://en.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea
- fazer
#1775 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Zlocasti ljudi su podplatili izbjeglice. Znao sam! Nema drugog objasnjenja!sjedi 1 wrote:Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče![]()