Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
BISCANIN2
#1751 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Konzumu bude sky cole i kiseljakovih proizvoda .
-
bumerangss
#1752 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne mozemo jer nam ne dozvoljavaju vlasnici vasih trznih centara da izlozimo robu na police!dalmatinka wrote:Ne, jer se nema što bojkotirati. Kupila sam jednom Jami kore za pite (robna marka za jedan trgovački lanac)and
bojkotuju li hrvati brojnu bih robu na policama svojih marketa?
Rok u redu, unutra plijesan. To je bilo 3 u 1 : prvi, zadnji i nikad više. Za to postoje Clarum kore.
Idemo dalje, Sky cola je očajna, Violeta toaletni papir se ne može mjeriti s Floralysom.
Zemlja za cvijeće je jeftina i nju kupujem, kupujem i Vitaminkin ajvar. Ukratko nikoga ne bojkotiram, ali mi ne možete ništa ponuditi.
-
bumerangss
#1753 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
zunazu wrote:
-
bumerangss
#1754 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U Neumu cak i vise mozda 40% a u hrvatskom primorju i to mozda samo do Splita tek oko 5% a u istri vrlo vrlo rijetko 0,01%Kitrona wrote:Bošnjaci drže 30% hrvatskog primorja?U Neumu Bosnjaci drze minimalno 30 % nekretnina, a ista je stvar i sa hrvatskim primorjem.Bosnjak333 wrote: Govorim o gostima u hotelima. Par kila paradajza ionako ne utiče puno.
E ja isto sa svakim raspravljam...
-
probook
#1755 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zadnjih deset stranica nisam ni citao...dobro vam se da romane pisati 
-
bumerangss
#1756 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
mekaba wrote:Dok je BiH krvarila neki su trgovali. Posto su sva postrojenja uglavnom bila popaljena a ona koja nisu ostala su bez struje tako da se nista nije ni proizvodilo. Dakle imash potrebu za svim i svacim i u toj situaciji hajruje naravno Hrvatska. Aktiviraju se "trgovci" u onim gradicima(uz granicu) gdje je naseljeno hrvatsko zivlje i nastaju male firme za uvoz roba iz Hrvatske. Granicna kontrola nije ni postojala a obaveze prema drzavi u smislu neke carine ili nekog poreza nije ni postojala. Uglavnom se placalo ispod ruke za prolaz kamiona. Npr. 2000 DM i kamion prolazi. U Hrvatskoj se za neki artikl placalo npr. 1 DM a prodavalo za 2 DM ili cak vishe. Po jednom kamionu zaradjivalo se po 10 000 DM pa cak i vishe. Kamioni iz dijelova pod kontrolom A BiH su dolazili i placali keshom a ono sto dovuku Npr. u Zenicu prodavali po 3 DM. Nije se ovdje radilo o desetak kamiona vec bukvalno o hiljadama. Dakle kupish za marku tusnesh za dvije i tako haman 3 godine. Procvjetao ovaj dio uz Hrvatsku a tamo haman i nije bilo rata. Hajrovali samo tako. Par godina poslije ti mali granapi postaju generalni zastupnici u BiH za uvoz pojedinih proizvoda iz Hrvatske. Tako je nastao mit o "hrvatskom biznismenu". Nije ovo nista strasno jer bi se i Bosnjaci vjerovatno ponasali isto da je bila obrnuta situacija. Strasno je to sto danas po hrvatskim portalima mozete procitati da su nas ONI hranili i da mi nismo zbog toga zahvalni???? Bgm. kao da su sve slali u BiH besplatno. Znamo i kako su prolazili brodovi sa naoruzanjem za A BiH a odnos je bio 2/3 hrvatskoj a 1/3 A BiH. Drugacije nije moglo proci. Da napomenem da to oruzje koje je stizalo nije bilo gratis nego je placano. Mi platimo a oni pokupe. Hajde sto su to uzimali ni po muke nego nam jos prigovaraju kako su nas odbranili![]()
![]()
Ratne i poratne godine su bila zlatna vremena za Hrvate u BiH i Hrvatskoj i oni ta vremena nikako da zaborave. Oni jedino Bosnjacima mogu glumiti biznismene jer je Bosnjak po prirodi ne iskvaren,naivan do bola, lakovjeran....... da ne kazem blesav. Nije djaba Mesa Selimovic rekao za Bosnjake: "Najlakshe ih lijepom rijecju prevarit". Evo danas kad imamo ovaj bojkot ustade na noge kuka i motika kod hudi Hrvata a sve u strahu da ne izgube Bosnjka ko` musteriju. Bgm. kako stvari stoje kasno su se sjetili. Nece vishe biti izvlacenja gotovog novca iz BiH i to kombijima. Dozvolili smo im da u BiH plasiraju svoje proizvode bez ikakvih problema. Dozvolili smo da Konzum postane glavni trgovacki lanac pa nam komsije opet nisu zadovoljne??? Mozda bi njima najbolje odgovaralo da im uplacujemo direktno na konto a da nam ovu robu i ne salju. Sto se Jadrana i odlaska na more tice i tu nismo rahat
![]()
I tu nam svako malo prigovaraju da smo loshi turisti,da jedemo pastete,prostiremo velike deke po plazama,pishamo u more i sl. Voljeli bi Hrvati da ne dolazimo ali samo ko` bajagi. Znaju oni da im nema ko drugi doci osim hudog Bosnje. Nece Bgm. Svajcarac doci da spava na krevetu koji je postavljen na dvije prazne gajbe od Karlovackog piva i gdje klima grije. Nece Shvabo lech u propali krevet ali Bosnjo hoce jos ce reci gazdarici: "Hajde nije problem,prodevero je Mujo i gore". Nece Italijan tamo gdje peku sardine u fritezi na uzeglom ulju iz prosle sezone. Nece Austrijanac na plazu gdje se tush otvara francuskim kljucem. I ja bih rado jebo sta sa naslovne strane al nema
![]()
To jebu odlikashi a vi gospodo Hrvati imate jedva prolaznu. Ja oduzi a mozda i nisam trebao. Hajde za kraj da poselamim ove sto bojkotuju i da mi budu zivi,zdravi,veseli te da ustraju uz parolu: "Reci ne proizvodima iz EU giganta Hrvatske"
-
Kitrona
#1757 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo ja neki dan uzeo neke male baklavice iz Odzaka a vidio sam i rahat lokum.BISCANIN2 wrote:Konzumu bude sky cole i kiseljakovih proizvoda .
Mozda ne bi bilo lose da se malo i vi sami preispitate. Imate li vi proizvoda? Izgraditi brend, postaviti kvalitet na neki nivo i agresivna komercijala.
-
Kitrona
#1758 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
bumerangss wrote:Ne mozemo jer nam ne dozvoljavaju vlasnici vasih trznih centara da izlozimo robu na police!dalmatinka wrote:Ne, jer se nema što bojkotirati. Kupila sam jednom Jami kore za pite (robna marka za jedan trgovački lanac)and
Rok u redu, unutra plijesan. To je bilo 3 u 1 : prvi, zadnji i nikad više. Za to postoje Clarum kore.
Idemo dalje, Sky cola je očajna, Violeta toaletni papir se ne može mjeriti s Floralysom.
Zemlja za cvijeće je jeftina i nju kupujem, kupujem i Vitaminkin ajvar. Ukratko nikoga ne bojkotiram, ali mi ne možete ništa ponuditi.
Gledaj, isto kao su uvoznici BiH mlijeka strani trgovacki lanci (spomenuti Lidl) isto tako hrvatska drzava, institucije, nemaju bas nikakvog utjecaja na to sta ce izloziti jedan Interspar(austrijski mislim).
- dalmatinka
#1759 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Dokaz? Link? Ili samo tvoja riječ!?bumerangss wrote:Ne mozemo jer nam ne dozvoljavaju vlasnici vasih trznih centara da izlozimo robu na police!dalmatinka wrote:Ne, jer se nema što bojkotirati. Kupila sam jednom Jami kore za pite (robna marka za jedan trgovački lanac)and
- Drvosjeca iz Dejcica
#1760 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Gledam upravo snimak na OBN-u Mato sa Fadilom Novalićem kaže da je prošli mjesec pokrivenost uvozom/izvozom prvi put u BiH iza rata 60/40. Dalje govori da je nevjerovatno koliko su se ljudi probudili, svijest ljudi, i koliko paze da kupuju domaće proizvode. 
-
Kitrona
#1761 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A kad je poceo ovaj bojkot?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam upravo snimak na OBN-u Mato sa Fadilom Novalićem kaže da je prošli mjesec pokrivenost uvozom/izvozom prvi put u BiH iza rata 60/40. Dalje govori da je nevjerovatno koliko su se ljudi probudili, svijest ljudi, i koliko paze da kupuju domaće proizvode.
Jesi ti siguran da to ima veze jedno sa drugim?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1762 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne znam da li ima ali je činjenica da ljudi već sigurno godinu-dvije više prate taj trend kupovine domaćeg i domaćih proizvoda, nekako su se trznuli jer su skontali da sami sebi mogu najviše pomoći. Rekao bih da je preuzimanje Mercatora od strane KONZUM-a pa ona akcija sa DITA-om najviše nekako uticala na ljude da se polako osvjeste. Ovo zadnje sa izvozom mlijeka i najokorjelije kupce uvoznih proizvoda ponukalo da razmisle dva puta.Kitrona wrote:A kad je poceo ovaj bojkot?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam upravo snimak na OBN-u Mato sa Fadilom Novalićem kaže da je prošli mjesec pokrivenost uvozom/izvozom prvi put u BiH iza rata 60/40. Dalje govori da je nevjerovatno koliko su se ljudi probudili, svijest ljudi, i koliko paze da kupuju domaće proizvode.
-
Kitrona
#1763 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kakve veze ima preuzimanje Merkatora od strane Konzuma?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Rekao bih da je preuzimanje Mercatora od strane KONZUM-a
- Drvosjeca iz Dejcica
#1764 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ima. Generalno ljudi su bili protiv tog preuzimanja jer je jasno da Konzum tim preuzimanjem stiče monopol u BiH. Imaš temu o Konzum Vs. Bingo pa pogledaj. Mnogi su tada, prije ove afere oko mlijeka, negodovali i otvoreno podržavali Bingo kao jedinu preostalo alternativu monopolu Konzuma. Mislim nije kriv Konzum za to, kriva je vlast koja je dopustila preuzimanje Mercatora ali odatle je krenulo pa se sve ostalo nadovezalo.Kitrona wrote:Kakve veze ima preuzimanje Merkatora od strane Konzuma?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Rekao bih da je preuzimanje Mercatora od strane KONZUM-a
- Co0l
#1765 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Vas panicni strah od bojkota nema veze sa ovim niti je taj 'bojkot' nesto masovno.Pametni ljudi odavno paze da kupuju domace kad god i gdje god mogu.Kitrona wrote:A kad je poceo ovaj bojkot?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam upravo snimak na OBN-u Mato sa Fadilom Novalićem kaže da je prošli mjesec pokrivenost uvozom/izvozom prvi put u BiH iza rata 60/40. Dalje govori da je nevjerovatno koliko su se ljudi probudili, svijest ljudi, i koliko paze da kupuju domaće proizvode.
- Cornholio_
#1766 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Oj Gospo ne popustaju
Hocete casnu pionirsku da ce pola stvari u cekeru biti iz Konzuma a pola iz Binga da ne bismo europejsku rasu uvrijedili?
Hocete casnu pionirsku da ce pola stvari u cekeru biti iz Konzuma a pola iz Binga da ne bismo europejsku rasu uvrijedili?
- starii
#1767 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
jucer u bingu na dukatovom kajmaku zaljepljene naljepnice proizvedeno u bih, i ima ga koliko hoces a megleov i milkosov kajmak rasprodan 
-
Naslovnica
#1768 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Samo kupovati domaće i što više ignorisati lijeve i desne susjede, baš onako kako i oni ignorišu naše rijetke proizvode koji dođu tamo.
Samo nam može biti bolje zbog toga, nikako lošije.
Samo nam može biti bolje zbog toga, nikako lošije.
- Cornholio_
#1769 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Najnormalnija stvar svugdje u svijetu
. Sama rasprava sta bi mi to trebali da kupujemo je zajjebancija 1/1
To sto nasi susedi pate od megalomanije je njihov problem, ne nas
To sto nasi susedi pate od megalomanije je njihov problem, ne nas
-
Kitrona
#1770 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Panicni strah? ccccCo0l wrote:Vas panicni strah od bojkota nema veze sa ovim niti je taj 'bojkot' nesto masovno.Pametni ljudi odavno paze da kupuju domace kad god i gdje god mogu.Kitrona wrote:A kad je poceo ovaj bojkot?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Gledam upravo snimak na OBN-u Mato sa Fadilom Novalićem kaže da je prošli mjesec pokrivenost uvozom/izvozom prvi put u BiH iza rata 60/40. Dalje govori da je nevjerovatno koliko su se ljudi probudili, svijest ljudi, i koliko paze da kupuju domaće proizvode.
Kupuj sta hoces ko ti smeta, samo nemoj cviliti kad dobijes istom mjerom nazad, ipak je vas udio izvoza u Hrvatsku veci u BDP-u nego sto je udio izvoza Hrvatske u BDP-u.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1771 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako dođe do toga neće niti jednoj strani biti svejedno.Kitrona wrote: Kupuj sta hoces ko ti smeta, samo nemoj cviliti kad dobijes istom mjerom nazad, ipak je vas udio izvoza u Hrvatsku veci u BDP-u nego sto je udio izvoza Hrvatske u BDP-u.
- saiks
#1772 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Krenulo je znaci,vices sad promocija mlijecnih proizvoda,kupi jedan drugi gratis. A sta fali dukatu,pravi se kod nas,samo im vlasnici francuzi. Onda treba i megle izbjegavatistarii wrote:jucer u bingu na dukatovom kajmaku zaljepljene naljepnice proizvedeno u bih, i ima ga koliko hoces a megleov i milkosov kajmak rasprodan
-
wolf07
#1773 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
@Kitrona
Jarane providan si! Pozdravi Pusićku i Milanovića i reci im da su ovakvi potezi možda i mogli biti očekivani od nekih "jastrebova", al' od njih ne. Međutim, šta je -tu je! Uradili su to što su uradili, sad neka se spreme da lagano pokusaju ono što su zakuhali. Ako je blagom ovisniku o hrvatskom "Panu" i "Yorku" kakav je moj punac, koji se u politiku razumije k'o Mara u kriv qurac, došlo iz guzice u glavu onda to znači da se ipak nešto dešava!
Jarane providan si! Pozdravi Pusićku i Milanovića i reci im da su ovakvi potezi možda i mogli biti očekivani od nekih "jastrebova", al' od njih ne. Međutim, šta je -tu je! Uradili su to što su uradili, sad neka se spreme da lagano pokusaju ono što su zakuhali. Ako je blagom ovisniku o hrvatskom "Panu" i "Yorku" kakav je moj punac, koji se u politiku razumije k'o Mara u kriv qurac, došlo iz guzice u glavu onda to znači da se ipak nešto dešava!
-
nikimostar
#1774 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
saiks wrote:Krenulo je znaci,vices sad promocija mlijecnih proizvoda,kupi jedan drugi gratis. A sta fali dukatu,pravi se kod nas,samo im vlasnici francuzi. Onda treba i megle izbjegavatistarii wrote:jucer u bingu na dukatovom kajmaku zaljepljene naljepnice proizvedeno u bih, i ima ga koliko hoces a megleov i milkosov kajmak rasprodan
ni ja ovo ne kontam,ispadamo glupi
-
Kitrona
#1775 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
wolf07 wrote:@Kitrona
Hrvatski izvoz zbog BiH akciza ionako pada. Oni su to morali napraviti i sad nije iskljuceno da ce stegnuti do kraja.