Arapi u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1751 Re: Arapi u Sarajevu
jes samo što je koreanaca 2 busa max i to im je jednodnevna dvodnevna tura po čaršiji i onda se vraćaju ili u split ili u beograd
a ovi ostaju tjednima i tjednima al nije bitno
koreanci nisu pravovjerni
edit PS. i ne znam kakve ja koristi imam što neko na divljaka bez poreza razvozi arape ili im izdaje stan i mlati grdne pare... plate nešto poreza... svi ste sretni a mi na ilidzi ne možemo prošetati fino sinož stavila arapkinja stolicu na sred trotoara i gleda u želju
raja gleda i ne vjeruje
edit PS. i ne znam kakve ja koristi imam što neko na divljaka bez poreza razvozi arape ili im izdaje stan i mlati grdne pare... plate nešto poreza... svi ste sretni a mi na ilidzi ne možemo prošetati fino sinož stavila arapkinja stolicu na sred trotoara i gleda u želju
raja gleda i ne vjeruje
-
Nisam_fin
#1752 Re: Arapi u Sarajevu
Ima ih mnogi koji noce u hotelima.
Ima ih masu koji rentaju vozila.
Ima ih masu koji jedu tu.
Ima ih masu koji kupuju tu.
Nije to bas da se nema koristi, manje koristi imas od koreanaca. Tacnije nemas nikakve koristi
Ima ih masu koji rentaju vozila.
Ima ih masu koji jedu tu.
Ima ih masu koji kupuju tu.
Nije to bas da se nema koristi, manje koristi imas od koreanaca. Tacnije nemas nikakve koristi
- Drvosjeca iz Dejcica
#1753 Re: Arapi u Sarajevu
Ako ćemo iskreno ti Koreanci su nekulturniji nego Arapi, nisam ih jednom imao kao goste. Kod njih je normalno da se podriguje za stolom, uvijek dva puta moram naglasiti da skidaju obuću...itd. Mislim dobro došli su oni daleko da nisu ali eto ako pravimo komparaciju Arapi-Koreanci bitno je da se čuje iskustvo iz prve ruke a ne rekla-kazala. Samo dobro si to primjetio, dva dana gore dole po Sarajevu i idu nazad za Split ili Beograd da ostavljaju pare.Black swan wrote:jes samo što je koreanaca 2 busa max i to im je jednodnevna dvodnevna tura po čaršiji i onda se vraćaju ili u split ili u beograd
raja gleda i ne vjeruje
Oko plaćanja poreza objasnio sam u par postova iznad konkretno sa kakvim se problem barem ja susrećem kada je riječ o kategorizaciji objekata i intentnosti države da novonastale mogućnosti i poslovne prilike unovči, ljudima omogući jednostavnu proceduru registracije ali isto tako i da kažnjava one koji se nelegalno bave tom djelatnošću. Mogu napisati magistarski na tu konkretnu temu ali kakve fajde kada niti jedna institucija od općine, preko kantona, F.BiH pa do države nema sluha za to.
-
Samprotivsviju
#1754 Re: Arapi u Sarajevu
Neki dan ušlo par arapa ili sta su vec u tramvaj...oni su toliku derali vristali galamili to su krikovi
...da su ljudi do njih poceli prelaziti na drugi.dio tramvaja 
- ¤ jelena ¤
#1756 Re: Arapi u Sarajevu
Pravo na disanje? Neš vjerovat - disanje nije stvar prava, nego obaveze svakog živog čovjeka.Hakiz wrote:Nećeš vjerovati, ali ni pravo na disanje nije nigdje uvršteno kao osnovno ljudsko pravo. Jeste pravo na život, ali nije pravo na disanje.¤ jelena ¤ wrote:Hakiz wrote: Možda isti onaj koji može zabraniti u svom privatnom tržnom centru prodaju i konzumaciju alkohola?
Dakle, ako neko ima pravo, zbog svoje religije, u svom privatnom objektu zabraniti prodaju i konzumaciju alkohola, onda neko drugi u svom privatnom objektu ima pravo odrediti molitve koje religije su dozvoljene a koje zabranjene, ili neko treći zabraniti uopšte bilo kakvo vjersko ispoljavanje, pa i molitve.
Prava bi trebala biti dvosmjerna, ne jednosmjerna.
Pravo na konzumaciju alkohola, koliko je meni poznato, još uvijek nije uvršteno u osnovna ljudska prava.
Pravo na slobodu vjeroispovijesti jeste.
Imaš pravo i treba da se buniš, izraziš svoje mišljenje i uvjerenja o zabrani prodaje alkohola i neće ti zafaliti dlaka s glave zbog toga, kao što neko drugi može prodaju istog zabraniti i neće zbog toga nešto mnogo izgubiti, ako je pametan i zna gdje šta radi i ako zna da tom zabranom više dobija, nego što gubi.
Ali, ako sebi daš za pravo da nekom zabraniš jedno od elementarnih ljudskih prava, iz prostog razloga jer misliš da ti se može - trpićeš pozamašne posljedice i stvarnost će te vrlo brzo naučiti da prije tog poteza i nisi baš dovoljno mislio, jer potrebe tržišta zahtijevaju kompromisna rješenja koja će ići u korist upravo tih potreba, a neće ugroziti manjinu, zbog čega širom svijeta i postoje posebne prostorije u tržnim centrima, namijenjene vjernicima - svidjelo se to nama ateistima ili ne.
Dok zabrane i naljepnice sa prekriženim ljudima, ili kako li ih već zamišljaju ovi koji bi ih lijepili, definitivno nije kompomisno rješenje, nego nešto drugo...
I mislim da je ovo svakom iole inteligentnom ljudskom biću jasno te da o tome uopšte nema potrebe raspravljati, iako nemam ništa protiv rasprave.
Vidiš, kada smo već kod života, koje je osnovno ljudsako pravo, u nekim zemljma pod nekim uslovima, vlast te teritorije može uskratiti to osnovno ljudsko pravo, može nekome oduzeti život, tamo gdje postoji smrtna kazna.
Što znači da ni osnovna ljudska prava nisu apsolutna i mogu biti oduzeta.
Pravo na molitvu je, ipak, niži stepen prava od prava na život pa ga "niži stepen vlasti" može i zabraniti.
Nastranu to što i kada neko zabrani molitvu na svom privatnom posjedu nije nikome zabranio da bude pripadnik neke vjeroispovijesti. Samo je zabranio na svom posjedu javno ispoljavanje te vjeroispovijesti.
Kao kada se priadnicima LGBT zajednice kaže da nemaju pravo (Barem u BIH) javno ispoljavati svoju rodnu i spolnu pripadnost, neka to rade u privatnosti. I još gore, pripadnici LGBT zajednice po zakonima imaju prava, ali "narod" im ne dozvoljava.
E, pa takav "narod" ne bi trebao imati pravo ni na javnu molitvu u privatnom objektu kada vlasnik to zabrani.
I, kao što rekoh, prva moraju biti dvosmjerna, ne smiješ svoja prava podrazumijevati a tuđa kršiti.
Ali, kao što si sama rekla, 90% ljudi u ovoj zemlji je takvi kakvi su, pa jebo principe, može im se.
Iliti, argument sile, ne sila argumenta.
Usput, meni ne smeta da klanjaju u tržnom centru, na ulici ako ne ometaju druge ljude i odvijanje saobraćaja, nesam ja protiv toga da ljudi klanjaju. Ali sam protiv toga da zato što klanjanju imaju veća prava od onih koji to ne rade.
Ja i ne tvrdim da su osnovna ljudska prava apsolutna.
Naravno da nisu, čim neko ima mogućnost da ih nekom drugom, ništa manje vrijednom od njega, negdje uskrati. I to onako, proizvojno...
Ja kažem da su osnovna ljudska prava univerzalna, a to znači: namijenjena svakom živom čovjeku, bez obzira na to gdje se čovjek nalazi, kojoj grupi pripada, na koji način o nečemu, bilo čemu, razmišlja i kako se prema drugima ophodi.
Znači, svaki čovjek, bio on moralna vertikala i neupitni uzor ili serijski ubica i ratni zločinac - koji je hiljadama ljudi uskratio pravo na život - ima pravo na život, ima pravo na advokata na sudu, pa čak i pravo da se smatra nevinim dok mu se krivica ne dokaže, ima pravo na ljekara u slučaju bolesti i ima pravo na slobodu mišljenja, vjeroispovijesti...itd. u civilizovanom društvu i uređenom sistemu, negdje... na planeti Zemlji.
Prema tome, osnovna ljudska prava niti su, niti moraju biti, kako ti kažeš - dvosmjerna, jer objektivno nikog i ne ugrožavaju.
Ni tebe ili mene kao ateistu, kao ni nekog homoseksualca, ne ugrožava pravo jednog vjernika da se pomoli bogu, niti pravo jednog kriminalca da mu država dodijeli advokata. Sve to možemo/imamo i ti i ja i peti-deseti. Razlika je samo u tome što tebi to ne treba, ne treba ti molitva i ne treba ti advokat, pa potrebu za istim ne razumiješ, a kad nešto ne razumiješ, onda ti to smeta.
http://www.sostelefon.org.rs/zakoni/12. ... ravima.pdf
Član 18.
Svako ima pravo na slobodu misli, savesti i veroispovesti; ovo pravo uključuje slobodu promene veroispovesti ili uverenja i slobodu da čovek sam ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, manifestuje svoju veru ili uverenje podučavanjem, običajima, molitvom i obredom.
Znači, ako nekom zabraniš molitvu, kao jedan od oblika manifestacije njegove vjere, uskratio si mu pravo na slobodu vjeroispovijesti.
Toliko što se tiče osnovnog ljudskog prava na vjeroispovijest, a i bez teksta deklaracije...zabraniti čovjeku da negdje, gdje nikom fizički ne smeta, izgovori molitvu je van pameti. A tek snimati nekog dok se moli bogu, čudom se čuditi i lupetati gluposti tipa: uh, bože sačuvaj, da se neće raznijet sad poslije ovoga...
- Truba
#1757 Re: Arapi u Sarajevu
ej paša nemoj me maltretirati više neću te staviti na ignore za ono klanje u crkvi u RSu ali prestani smarati ne citiraj me ne čitaj aj hvala zdravo živioDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako ćemo iskreno ti Koreanci su nekulturniji nego Arapi, nisam ih jednom imao kao goste. Kod njih je normalno da se podriguje za stolom, uvijek dva puta moram naglasiti da skidaju obuću...itd. Mislim dobro došli su oni daleko da nisu ali eto ako pravimo komparaciju Arapi-Koreanci bitno je da se čuje iskustvo iz prve ruke a ne rekla-kazala. Samo dobro si to primjetio, dva dana gore dole po Sarajevu i idu nazad za Split ili Beograd da ostavljaju pare.Black swan wrote:jes samo što je koreanaca 2 busa max i to im je jednodnevna dvodnevna tura po čaršiji i onda se vraćaju ili u split ili u beograd
raja gleda i ne vjerujeMeni su recimo draži gosti koji u Split ili Beograd odu na dan-dva a ovdje u Sarajevu ostavljaju glavninu para.
Oko plaćanja poreza objasnio sam u par postova iznad konkretno sa kakvim se problem barem ja susrećem kada je riječ o kategorizaciji objekata i intentnosti države da novonastale mogućnosti i poslovne prilike unovči, ljudima omogući jednostavnu proceduru registracije ali isto tako i da kažnjava one koji se nelegalno bave tom djelatnošću. Mogu napisati magistarski na tu konkretnu temu ali kakve fajde kada niti jedna institucija od općine, preko kantona, F.BiH pa do države nema sluha za to.Ta medalja ima dva lica.
- Truba
#1758 Re: Arapi u Sarajevu
mi znamo kako je nama na ilidzi, sa njihovom djecom, sa njihovim divljanjem i glasnim dovikivanjem jbt nakon radnog dana da malo prošetam ba isto kao rodeo ili korida jbt vrsika skika... ne možeš od biciklista višeSamprotivsviju wrote:Neki dan ušlo par arapa ili sta su vec u tramvaj...oni su toliku derali vristali galamili to su krikovi...da su ljudi do njih poceli prelaziti na drugi.dio tramvaja
kome politička korektnost više
dakle mi nebošnjaci moramo šutjeti da ne bismo ispali četnici i ustaše što već jesmo za većinu
ali kad bošnjaci počnu psovati arapima znate već koliko je sati na ilidzi
boli me đon što neko ilegalno zarađuje i što neko ima koristi
-
Tarzo
#1759 Re: Arapi u Sarajevu
¤ jelena ¤ wrote:Pravo na disanje? Neš vjerovat - disanje nije stvar prava, nego obaveze svakog živog čovjeka.Hakiz wrote:Nećeš vjerovati, ali ni pravo na disanje nije nigdje uvršteno kao osnovno ljudsko pravo. Jeste pravo na život, ali nije pravo na disanje.¤ jelena ¤ wrote: Pravo na konzumaciju alkohola, koliko je meni poznato, još uvijek nije uvršteno u osnovna ljudska prava.[/b]
Pravo na slobodu vjeroispovijesti jeste.
Imaš pravo i treba da se buniš, izraziš svoje mišljenje i uvjerenja o zabrani prodaje alkohola i neće ti zafaliti dlaka s glave zbog toga, kao što neko drugi može prodaju istog zabraniti i neće zbog toga nešto mnogo izgubiti, ako je pametan i zna gdje šta radi i ako zna da tom zabranom više dobija, nego što gubi.
Ali, ako sebi daš za pravo da nekom zabraniš jedno od elementarnih ljudskih prava, iz prostog razloga jer misliš da ti se može - trpićeš pozamašne posljedice i stvarnost će te vrlo brzo naučiti da prije tog poteza i nisi baš dovoljno mislio, jer potrebe tržišta zahtijevaju kompromisna rješenja koja će ići u korist upravo tih potreba, a neće ugroziti manjinu, zbog čega širom svijeta i postoje posebne prostorije u tržnim centrima, namijenjene vjernicima - svidjelo se to nama ateistima ili ne.
Dok zabrane i naljepnice sa prekriženim ljudima, ili kako li ih već zamišljaju ovi koji bi ih lijepili, definitivno nije kompomisno rješenje, nego nešto drugo...
I mislim da je ovo svakom iole inteligentnom ljudskom biću jasno te da o tome uopšte nema potrebe raspravljati, iako nemam ništa protiv rasprave.
Vidiš, kada smo već kod života, koje je osnovno ljudsako pravo, u nekim zemljma pod nekim uslovima, vlast te teritorije može uskratiti to osnovno ljudsko pravo, može nekome oduzeti život, tamo gdje postoji smrtna kazna.
Što znači da ni osnovna ljudska prava nisu apsolutna i mogu biti oduzeta.
Pravo na molitvu je, ipak, niži stepen prava od prava na život pa ga "niži stepen vlasti" može i zabraniti.
Nastranu to što i kada neko zabrani molitvu na svom privatnom posjedu nije nikome zabranio da bude pripadnik neke vjeroispovijesti. Samo je zabranio na svom posjedu javno ispoljavanje te vjeroispovijesti.
Kao kada se priadnicima LGBT zajednice kaže da nemaju pravo (Barem u BIH) javno ispoljavati svoju rodnu i spolnu pripadnost, neka to rade u privatnosti. I još gore, pripadnici LGBT zajednice po zakonima imaju prava, ali "narod" im ne dozvoljava.
E, pa takav "narod" ne bi trebao imati pravo ni na javnu molitvu u privatnom objektu kada vlasnik to zabrani.
I, kao što rekoh, prva moraju biti dvosmjerna, ne smiješ svoja prava podrazumijevati a tuđa kršiti.
Ali, kao što si sama rekla, 90% ljudi u ovoj zemlji je takvi kakvi su, pa jebo principe, može im se.
Iliti, argument sile, ne sila argumenta.
Usput, meni ne smeta da klanjaju u tržnom centru, na ulici ako ne ometaju druge ljude i odvijanje saobraćaja, nesam ja protiv toga da ljudi klanjaju. Ali sam protiv toga da zato što klanjanju imaju veća prava od onih koji to ne rade.
Ja i ne tvrdim da su osnovna ljudska prava apsolutna.
Naravno da nisu, čim neko ima mogućnost da ih nekom drugom, ništa manje vrijednom od njega, negdje uskrati. I to onako, proizvojno...
Ja kažem da su osnovna ljudska prava univerzalna, a to znači: namijenjena svakom živom čovjeku, bez obzira na to gdje se čovjek nalazi, kojoj grupi pripada, na koji način o nečemu, bilo čemu, razmišlja i kako se prema drugima ophodi.
Znači, svaki čovjek, bio on moralna vertikala i neupitni uzor ili serijski ubica i ratni zločinac - koji je hiljadama ljudi uskratio pravo na život - ima pravo na život, ima pravo na advokata na sudu, pa čak i pravo da se smatra nevinim dok mu se krivica ne dokaže, ima pravo na ljekara u slučaju bolesti i ima pravo na slobodu mišljenja, vjeroispovijesti...itd. u civilizovanom društvu i uređenom sistemu, negdje... na planeti Zemlji.
Prema tome, osnovna ljudska prava niti su, niti moraju biti, kako ti kažeš - dvosmjerna, jer objektivno nikog i ne ugrožavaju.
Ni tebe ili mene kao ateistu, kao ni nekog homoseksualca, ne ugrožava pravo jednog vjernika da se pomoli bogu, niti pravo jednog kriminalca da mu država dodijeli advokata. Sve to možemo/imamo i ti i ja i peti-deseti. Razlika je samo u tome što tebi to ne treba, ne treba ti molitva i ne treba ti advokat, pa potrebu za istim ne razumiješ, a kad nešto ne razumiješ, onda ti to smeta.![]()
http://www.sostelefon.org.rs/zakoni/12. ... ravima.pdf
Član 18.
Svako ima pravo na slobodu misli, savesti i veroispovesti; ovo pravo uključuje slobodu promene veroispovesti ili uverenja i slobodu da čovek sam ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, manifestuje svoju veru ili uverenje podučavanjem, običajima, molitvom i obredom.
Znači, ako nekom zabraniš molitvu, kao jedan od oblika manifestacije njegove vjere, uskratio si mu pravo na slobodu vjeroispovijesti.
Toliko što se tiče osnovnog ljudskog prava na vjeroispovijest, a i bez teksta deklaracije...zabraniti čovjeku da negdje, gdje nikom fizički ne smeta, izgovori molitvu je van pameti. A tek snimati nekog dok se moli bogu, čudom se čuditi i lupetati gluposti tipa: uh, bože sačuvaj, da se neće raznijet sad poslije ovoga...i onda svu tu svoju glupost postavit na internet – kao što su to uradile one dvije...neandertalke u Mostaru - to više nije ni islamofobija/ksenofobija..., nego idiotizam neviđenih razmjera.
Što volim kad pismena osoba argumentima pobija neznanje i predrasude.
-
statixx
#1760 Re: Arapi u Sarajevu
Jbg, smetaju i meni ceska i poljska djeca koja dolaze sa citavim arsenalom na plazu (duseci, camci, igracke i sl.) i od kojih nemam mira ni na plazi ni u moru. Arapa ima svakakvih, mnogi su nekulturni za nase standarde, ali ne mozes zabraniti vrisku, dreku ili voznju bicikla u parkovima.Black swan wrote:mi znamo kako je nama na ilidzi, sa njihovom djecom, sa njihovim divljanjem i glasnim dovikivanjem jbt nakon radnog dana da malo prošetam ba isto kao rodeo ili korida jbt vrsika skika... ne možeš od biciklista višeSamprotivsviju wrote:Neki dan ušlo par arapa ili sta su vec u tramvaj...oni su toliku derali vristali galamili to su krikovi...da su ljudi do njih poceli prelaziti na drugi.dio tramvaja
dakle mi nebošnjaci moramo šutjeti da ne bismo ispali četnici i ustaše što već jesmo za većinu
- Drvosjeca iz Dejcica
#1761 Re: Arapi u Sarajevu
Paša moj nisam ti ja kriv ako ti se ne sviđaju činjenice. Napravi svoj privatni forum pa vodi monolog na njemu.Black swan wrote:ej paša nemoj me maltretirati više neću te staviti na ignore za ono klanje u crkvi u RSu ali prestani smarati ne citiraj me ne čitaj aj hvala zdravo živioDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ako ćemo iskreno ti Koreanci su nekulturniji nego Arapi, nisam ih jednom imao kao goste. Kod njih je normalno da se podriguje za stolom, uvijek dva puta moram naglasiti da skidaju obuću...itd. Mislim dobro došli su oni daleko da nisu ali eto ako pravimo komparaciju Arapi-Koreanci bitno je da se čuje iskustvo iz prve ruke a ne rekla-kazala. Samo dobro si to primjetio, dva dana gore dole po Sarajevu i idu nazad za Split ili Beograd da ostavljaju pare.Black swan wrote:jes samo što je koreanaca 2 busa max i to im je jednodnevna dvodnevna tura po čaršiji i onda se vraćaju ili u split ili u beograd
raja gleda i ne vjerujeMeni su recimo draži gosti koji u Split ili Beograd odu na dan-dva a ovdje u Sarajevu ostavljaju glavninu para.
Oko plaćanja poreza objasnio sam u par postova iznad konkretno sa kakvim se problem barem ja susrećem kada je riječ o kategorizaciji objekata i intentnosti države da novonastale mogućnosti i poslovne prilike unovči, ljudima omogući jednostavnu proceduru registracije ali isto tako i da kažnjava one koji se nelegalno bave tom djelatnošću. Mogu napisati magistarski na tu konkretnu temu ali kakve fajde kada niti jedna institucija od općine, preko kantona, F.BiH pa do države nema sluha za to.Ta medalja ima dva lica.
- pojedinac
#1762 Re: Arapi u Sarajevu
Gdje su ta osnovna univerzalna ljudska prava bila, po tebi, za ove hiljade ljudi, kojima je on uskratio pravo na život?¤ jelena ¤ wrote:
- Rubaija
#1763 Re: Arapi u Sarajevu
Kakve li si ti to Koreance imao u posjeti - skidanje obuće pred ulazak u kuću je jedan od najrasprostranjenijih azijskih običaja. Što se čistoće tiče, Koreanci i Japanci su za nas izmislili i kulturu i civilizaciju. Kod njih se i u školi i u restoranu skidaju cipele i nose papuče. Njima u Bosni vjerovatno sve izgleda zarazno od prljavštine.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ako ćemo iskreno ti Koreanci su nekulturniji nego Arapi, nisam ih jednom imao kao goste. Kod njih je normalno da se podriguje za stolom, uvijek dva puta moram naglasiti da skidaju obuću...
-
detroit-mercy
#1764 Re: Arapi u Sarajevu
Jebaji ga, sta mislis kako je stanovnicima Rima ili Pariza kad ih svakih 10 metara zaskacu turisti sa pitanjima gdje je ovo ili ono. Pa guzve gdje god krenes, pa napucane cijene zbog turista i sl. Al opet, trpe jer znaju da je veca korist nego stetaBlack swan wrote:mi znamo kako je nama na ilidzi, sa njihovom djecom, sa njihovim divljanjem i glasnim dovikivanjem jbt nakon radnog dana da malo prošetam ba isto kao rodeo ili korida jbt vrsika skika... ne možeš od biciklista višeSamprotivsviju wrote:Neki dan ušlo par arapa ili sta su vec u tramvaj...oni su toliku derali vristali galamili to su krikovi...da su ljudi do njih poceli prelaziti na drugi.dio tramvaja
- Drvosjeca iz Dejcica
#1765 Re: Arapi u Sarajevu
Ne smetaju njemu turisti njemu smetaju Arapi bez obzira da li su turisti ili investitori. Nije teško zaključiti da je iza svega vjerska "motivacija".detroit-mercy wrote:Jebaji ga, sta mislis kako je stanovnicima Rima ili Pariza kad ih svakih 10 metara zaskacu turisti sa pitanjima gdje je ovo ili ono. Pa guzve gdje god krenes, pa napucane cijene zbog turista i sl. Al opet, trpe jer znaju da je veca korist nego stetaBlack swan wrote:mi znamo kako je nama na ilidzi, sa njihovom djecom, sa njihovim divljanjem i glasnim dovikivanjem jbt nakon radnog dana da malo prošetam ba isto kao rodeo ili korida jbt vrsika skika... ne možeš od biciklista višeSamprotivsviju wrote:Neki dan ušlo par arapa ili sta su vec u tramvaj...oni su toliku derali vristali galamili to su krikovi...da su ljudi do njih poceli prelaziti na drugi.dio tramvaja
boli me đon što neko ilegalno zarađuje i što neko ima koristi.
- Truba
#1766 Re: Arapi u Sarajevu
kontaš ja ovdje živim 2 godine i sad je eskaliralo... a živio sam samo 5 km dalje i ovog problema nije bilodetroit-mercy wrote:Jebaji ga, sta mislis kako je stanovnicima Rima ili Pariza kad ih svakih 10 metara zaskacu turisti sa pitanjima gdje je ovo ili ono. Pa guzve gdje god krenes, pa napucane cijene zbog turista i sl. Al opet, trpe jer znaju da je veca korist nego steta.
ja to uporno pokušavam objasniti ovim sugrađanima koji ne žive na ilidzi...vi "problem" nemate niti vidite
hajmo mi prvo dosegnuti nivo rima i ostalih gradova pa ćemo onda
- Truba
#1767 Re: Arapi u Sarajevu
i treba promijeniti naziv teme
arapi na ilidzi
sad sam kroz grad 45 minuta vidio sam ravno 3 arapa više ima azijata i ostalih
ima i turaka gomila na ilidzi ali se ne vide
samo 3 male đansu đansu đansu kada pričaju kao iz sulejmana veličanstvenog što je simpa slušati
liči turski na japanski
arapi na ilidzi
sad sam kroz grad 45 minuta vidio sam ravno 3 arapa više ima azijata i ostalih
ima i turaka gomila na ilidzi ali se ne vide
samo 3 male đansu đansu đansu kada pričaju kao iz sulejmana veličanstvenog što je simpa slušati
- Drvosjeca iz Dejcica
#1768 Re: Arapi u Sarajevu
Black swan wrote:kontaš ja ovdje živim 2 godine i sad je eskaliralo... a živio sam samo 5 km dalje i ovog problema nije bilodetroit-mercy wrote:Jebaji ga, sta mislis kako je stanovnicima Rima ili Pariza kad ih svakih 10 metara zaskacu turisti sa pitanjima gdje je ovo ili ono. Pa guzve gdje god krenes, pa napucane cijene zbog turista i sl. Al opet, trpe jer znaju da je veca korist nego steta.
ja to uporno pokušavam objasniti ovim sugrađanima koji ne žive na ilidzi...vi "problem" nemate niti vidite
hajmo mi prvo dosegnuti nivo rima i ostalih gradova pa ćemo ondao tome kako je njima
Možda bi ti draže bilo ovo...
Hvar / Mještani u šoku: Britanke potpuno gole krenule na ćevape
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/reg ... ape/233955Turistkinje iz Velike Britanije ovog su vikenda šokirale stanovnike Hvara kada su odlučile da „k'o od majke rođene“ prošetaju gradom…
-
detroit-mercy
#1770 Re: Arapi u Sarajevu
Eskaliralo je zato sto se je povecao broj turista. Znas kako je bilo lijepo na Jadranu 97-98-99e, nidje zive duseBlack swan wrote:kontaš ja ovdje živim 2 godine i sad je eskaliralo... a živio sam samo 5 km dalje i ovog problema nije bilodetroit-mercy wrote:Jebaji ga, sta mislis kako je stanovnicima Rima ili Pariza kad ih svakih 10 metara zaskacu turisti sa pitanjima gdje je ovo ili ono. Pa guzve gdje god krenes, pa napucane cijene zbog turista i sl. Al opet, trpe jer znaju da je veca korist nego steta.
hajmo mi prvo dosegnuti nivo rima i ostalih gradova pa ćemo ondao tome kako je njima
Isto tako, dosta Parizana bjezi u dijelove grada koji su manje interesantni turistima jer nece da se svaki dan drkaju sa jednim te istim pitanjima I tako cio zivot haman
Jebaji ga, izgleda da je Ilidza nekome interesantna kao turisticka meta i morati ces se naviknuti zivjeti sa time, ako ne preseli na Vogoscu, cisto sumnjam de ces imati probleme te vrste.
-
detroit-mercy
#1771 Re: Arapi u Sarajevu
Posle gole po cevap, da su posle na sudzukice nekako bi i razumioMyTao wrote:Gole, po cevape
- zavezata-vreca
#1772 Re: Arapi u Sarajevu
Arapi, kinezi, japanci jedino smetaju nehljebarima koji po vazdan iz kafane blenu u turiste i jedino što znaju je: vidi hin kaki su, vid mu glave, pu gadovaa i sl. Pitajte ugostitelje, hotelijere, vlasnike radnji da li im smetaju
... koliko je samo naših ljudi koji se obogatiše na ovakvim turistima, prevodeći, vodajući ih po gradu, organizujući razne ture i putovanja po izletištima, posredujući kod kupovine zemlje itd itd ... takvim sigurno ne smetaju. Elem sto ljudi sto cudi. Meni ih je zanimljivo vidjeti, simapicni su, u liftu, prolazu se uvijek s osmijehom pozdrave, veseli su. No, nama smeta kad se neko smije, takav smo narod, mi smo kultura, svi ostali su papci.
- irac300
#1773 Re: Arapi u Sarajevu
Ma ovo su samo forumske budalastine da neko nekome smeta. Narod k'o narod, vazda ce komentarisati pozitivno ili negativno, al' nigdje nisam ni vidio ni cuo da neko napada Arape, ili neke druge strance zbog njihove rase, nacije, vjere.
Sto se mene licno tice, meni je milina da nam sto vise stranih turista dolazi u posjetu. Nismo S. Koreja 'bem ga.
Sto se mene licno tice, meni je milina da nam sto vise stranih turista dolazi u posjetu. Nismo S. Koreja 'bem ga.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1774 Re: Arapi u Sarajevu
Tako nekako mada ima tu i patološke mržnje prema muslimanima. Nekima je muka vidjeti Sarajevo puno turista pa bi da mogu dekretom zabranili svaki ulazak u grad.zavezata-vreca wrote:Arapi, kinezi, japanci jedino smetaju nehljebarima koji po vazdan iz kafane blenu u turiste i jedino što znaju je: vidi hin kaki su, vid mu glave, pu gadovaa i sl. Pitajte ugostitelje, hotelijere, vlasnike radnji da li im smetaju... koliko je samo naših ljudi koji se obogatiše na ovakvim turistima, prevodeći, vodajući ih po gradu, organizujući razne ture i putovanja po izletištima, posredujući kod kupovine zemlje itd itd ... takvim sigurno ne smetaju. Elem sto ljudi sto cudi. Meni ih je zanimljivo vidjeti, simapicni su, u liftu, prolazu se uvijek s osmijehom pozdrave, veseli su. No, nama smeta kad se neko smije, takav smo narod, mi smo kultura, svi ostali su papci.
- muha_sa
#1775 Re: Arapi u Sarajevu
još samo da naši uvedu obaveznu prijavu boravka i placanje po danu bilo bi tamam
možda i ima al ja ne znam
možda i ima al ja ne znam