madner wrote:
Licno cu uloziti energiju da vas murija previse ne trkelja, ma koliko god vasi stavovi bili nazadni, imate pravo da bar dva dana spojite bez da vas neko uhapsi.
Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
- skupljac_zeljeza
#1751 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
- madner
#1752 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ma to je bio level 1 od 10.
Niste bili visoko na listi prioriteta, bilo je puno ozbiljnih prijetnji drzavi a i bila je jako smjesna organizacija.
Niste bili visoko na listi prioriteta, bilo je puno ozbiljnih prijetnji drzavi a i bila je jako smjesna organizacija.
-
5 0 5
#1753 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
dje ti je fikret abdic?skupljac_zeljeza wrote:madner wrote:
Licno cu uloziti energiju da vas murija previse ne trkelja, ma koliko god vasi stavovi bili nazadni, imate pravo da bar dva dana spojite bez da vas neko uhapsi.Preživjeli smo mi to drilanje.
Ne zahmeti se.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R2XeHDwtePY[/youtube
i sta si ti licno prezivio? cisto sumnjam da si i bio rodjen u to vrijeme.
- skupljac_zeljeza
#1754 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Šerijat se ne primjenjuje na nemuslimana. Čemu ta zabrinutost? Kralj u Jugoslaviji je ostavio šerijatske sudove pa nisu Srbima smetali.Leo_alfa wrote:Ako bude vecina za serijatski ustroj drzave te se na taj demokratski nacin dodje do promjene i uspostavi serijat, da li bi onda nakon toga, tada u vec ustrojenom serijatskom drustvu se uvazavala volja vecine?skupljac_zeljeza wrote:Ako bude želja većine u ovom društvu da bude opet šerijatsko, misliš da će diskusija na nekom forumu to promijeniti?
A zasto da odluka o ustroju drzave pripada muslimanima, posebno kada znamo da u njoj ne zive samo muslimani? Vec prethodno si sam spominjao demokratski nacin ispoljavanja volje naroda.skupljac_zeljeza wrote:Lično ću uložiti energiju da Safetova struja ne dominira i ako se to desi. Ima nas među muslimanima dovoljno.
- skupljac_zeljeza
#1755 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nije poenta u tome nego su MM iznenadili i komuniste svojom čvrstinom što možeš vidjeti iz spisa sa isljeđivanja. Strijeljani, i po dvije decenije zatvora i ....džaba.5 0 5 wrote:dje ti je fikret abdic?skupljac_zeljeza wrote:madner wrote:
Licno cu uloziti energiju da vas murija previse ne trkelja, ma koliko god vasi stavovi bili nazadni, imate pravo da bar dva dana spojite bez da vas neko uhapsi.Preživjeli smo mi to drilanje.
Ne zahmeti se.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R2XeHDwtePY[/youtube
i sta si ti licno prezivio? cisto sumnjam da si i bio rodjen u to vrijeme.
-
5 0 5
#1756 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
cemu onda napad na gradjane sarajeva koji su bili organizovali izlozbu na likovnoj akademiji? cemu napadi na djevojcice zbog stila oblacenja?skupljac_zeljeza wrote: Šerijat se ne primjenjuje na nemuslimana. Čemu ta zabrinutost? Kralj u Jugoslaviji je ostavio šerijatske sudove pa nisu Srbima smetali.
- madner
#1757 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Jesu ih iznenadili
Dok su ovi za 4 godine od zabranjene organizacije napravili revoluciju, oni su skupili i 20 ljudi i ispili svaki dan litre i litre kafe. I ponesto caja.
Dok su ovi za 4 godine od zabranjene organizacije napravili revoluciju, oni su skupili i 20 ljudi i ispili svaki dan litre i litre kafe. I ponesto caja.
- skupljac_zeljeza
#1758 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Što se tiče prvog toga imaš i u susjednim zemljama gdje su muslimani manjina. Što se tiče drugog, policija treba da zaradi svoju platu, pa i sudija itd.5 0 5 wrote:cemu onda napad na gradjane sarajeva koji su bili organizovali izlozbu na likovnoj akademiji? cemu napadi na djevojcice zbog stila oblacenja?skupljac_zeljeza wrote: Šerijat se ne primjenjuje na nemuslimana. Čemu ta zabrinutost? Kralj u Jugoslaviji je ostavio šerijatske sudove pa nisu Srbima smetali.
- Leo_alfa
#1759 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nije zabrinutost, nego pokusavam shvatiti u cemu je caka. Ukoliko se uspostavi serijat ne vidim kako onda ovo i dalje moze biti sekularna drzava. A ako nema sekularne drzave onda zakon koji se odnosi na sve njene stanovnike nije ogoljen od religije, dakle... u cemu je caka?skupljac_zeljeza wrote:Šerijat se ne primjenjuje na nemuslimana. Čemu ta zabrinutost? Kralj u Jugoslaviji je ostavio šerijatske sudove pa nisu Srbima smetali.Leo_alfa wrote:Ako bude vecina za serijatski ustroj drzave te se na taj demokratski nacin dodje do promjene i uspostavi serijat, da li bi onda nakon toga, tada u vec ustrojenom serijatskom drustvu se uvazavala volja vecine?skupljac_zeljeza wrote:Ako bude želja većine u ovom društvu da bude opet šerijatsko, misliš da će diskusija na nekom forumu to promijeniti?
A zasto da odluka o ustroju drzave pripada muslimanima, posebno kada znamo da u njoj ne zive samo muslimani? Vec prethodno si sam spominjao demokratski nacin ispoljavanja volje naroda.skupljac_zeljeza wrote:Lično ću uložiti energiju da Safetova struja ne dominira i ako se to desi. Ima nas među muslimanima dovoljno.
- madner
#1760 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ma nije bas razradio plan, jos je na prvom koraku: preci 1%.
- skupljac_zeljeza
#1761 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Dok su oni pratili Omera koliko je kila paprika kupio na pijaci ili šta je Kuduzović popravljao na autu, za to vrijeme razni Šojići i Ciganovići su im pokrali državu i rasturili. Onda se oni kao nešto iznenađivali i čudili.madner wrote:Jesu ih iznenadili![]()
-
ultimativan88
#1762 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
madner wrote:Bosansko. Pricanjem bajki najnizem sloju koji je izgubio nadu u drzavu, sa IQom ispod 95.ultimativan88 wrote:Koje drustvo Safet zeli da mjenja, i kako zeli da ga mjenja. I kakvo je drustvo sad..??madner wrote:Posto Safet ima isti pasos i zeli da mjenja isto drustvo, postaje predmet diskusije.
S tim da je potpuno nebitno koliko je dobro naucio lekcije iz gluhih telefona, njegovi prijedlozi drustvenog uredjena su podlozni kritici.
Dokazi, dokazi?
Moglo bi biti bolje, no Safet i Safetovi su minus.
Hahaha, Bosansko, onakvo kakvim ga ti vidis?
Ja ga recimo vidim totalno drugacije.
Mislis li da je meni IQ ispod 95, a i da jeste, sta tebe cini relevantnim da kazes, kakvo drustvo treba biti, i da ocjenjujes koliko je kome IQ?
Sta tebe cini kopetentnim i relevantnim da kazes da je to sto ti smatras ispravno, a da necije drugo nije?
-
5 0 5
#1763 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
znaci, opravda ti oba slucaja. i tako si sam sebi dao odgovor na svoje pitanje o serijatu.skupljac_zeljeza wrote: Što se tiče prvog toga imaš i u susjednim zemljama gdje su muslimani manjina. Što se tiče drugog, policija treba da zaradi svoju platu, pa i sudija itd.
-
5 0 5
#1764 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
kao prvo nije zatucan. to mu daje veliku prednost.ultimativan88 wrote: Hahaha, Bosansko, onakvo kakvim ga ti vidis?
Mislis li da je meni IQ ispod 95, a i da jeste, sta tebe cini relevantnim da kazes, kakvo drustvo treba biti, i da ocjenjujes koliko je kome IQ?
Sta tebe cini kopetentnim i relevantnim da kazes da je to sto ti smatras ispravno, a da necije drugo nije?
-
statixx
#1765 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nema nade za kuduzovce.
Ostaje samo zal sto Muhamed nije, kada je mogao, poslao Aishu na put oko svijeta.
Ostaje samo zal sto Muhamed nije, kada je mogao, poslao Aishu na put oko svijeta.
- Kikibombona
#1766 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nema nista odvratnije od vjernickog licemjerja....
Kazu, sta vas briga sta prica ovaj ili onaj klerik, svakako niste vjernici.
Sta vas briga sta rade pederi i kakva prava hoce za SEBE, svakako niste pederi!???
A ne, ne, vas je briga, volite u svasta gurati nos i o svemu imati misljenje. Volite nabadati Bosancu sto pije, Bosanki sto se oblaci raskalaseno... ma nema gdje nos necete gurnuti.
A kada vase nazadne ideje neko prokomentarise, onda problem. A znamo da bi najebali kada bi vi postali vecina. Gdje god ste vecina tamo je mrakaca. Zbog toga je obaveza svih nas raskrinkavati te vase sado-mazo bajke.
Kazu, sta vas briga sta prica ovaj ili onaj klerik, svakako niste vjernici.
Sta vas briga sta rade pederi i kakva prava hoce za SEBE, svakako niste pederi!???
A ne, ne, vas je briga, volite u svasta gurati nos i o svemu imati misljenje. Volite nabadati Bosancu sto pije, Bosanki sto se oblaci raskalaseno... ma nema gdje nos necete gurnuti.
A kada vase nazadne ideje neko prokomentarise, onda problem. A znamo da bi najebali kada bi vi postali vecina. Gdje god ste vecina tamo je mrakaca. Zbog toga je obaveza svih nas raskrinkavati te vase sado-mazo bajke.
Last edited by Kikibombona on 03/08/2015 14:53, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#1767 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
da li bi u tom bosanskohercegovackom serijatu bilo dozvoljeno ozeniti sestogodisnju curicu? (po uzoru na poslanika).
- skupljac_zeljeza
#1768 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Trenutno je moguć jedino model koji funkcioniše u Engleskoj. Bar u prvom levelu.Leo_alfa wrote: Nije zabrinutost, nego pokusavam shvatiti u cemu je caka. Ukoliko se uspostavi serijat ne vidim kako onda ovo i dalje moze biti sekularna drzava. A ako nema sekularne drzave onda zakon koji se odnosi na sve njene stanovnike nije ogoljen od religije, dakle... u cemu je caka?
http://www.jutarnji.hr/serijatski-zakon ... ji/256152/
- madner
#1769 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Bosansko jer covjek zivi u toj drzavi. To je objektivna cinjenica.ultimativan88 wrote:madner wrote:Bosansko. Pricanjem bajki najnizem sloju koji je izgubio nadu u drzavu, sa IQom ispod 95.ultimativan88 wrote: Koje drustvo Safet zeli da mjenja, i kako zeli da ga mjenja. I kakvo je drustvo sad..??
Dokazi, dokazi?
Moglo bi biti bolje, no Safet i Safetovi su minus.
Hahaha, Bosansko, onakvo kakvim ga ti vidis?
Ne mozes to nikako drugacije viditi.
Da, vidi se po tome sto mislis da je drustvo u kojem zivi nesto o cemu se moze debatirati. Mislim da je to znak da je negdje oko 80. Poznavanje metoda testiranja inteligencije.
Superiorna inteligencija i znanje prednosti i mana razlicitih drustvenih uredjena, upareno sa historijskim kontekstom. Dakle kada Safet kaze da ce biti bolje ako se zena ne vozi do Zenice, ja znam da valja gluposti i da naprednija drustva nemaju takve propise.
Tvoj skromni rijecnik i problemi da koristis ispravne izraze su pak dokaz za moju tvrdnju da upravo takvi slojevi drustva padaju na ove bajke. Sta ti znas o naprednim drustvima kada imas averziju prema napretku.
- skupljac_zeljeza
#1770 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nije moguće jer to nije ni Poslanik uradio.5 0 5 wrote:da li bi u tom bosanskohercegovackom serijatu bilo dozvoljeno ozeniti sestogodisnju curicu? (po uzoru na poslanika).
- Man of steel
#1771 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Sve religije su ovakvim pričama toliko banalizovale i izopačile jednu tako veličanstvenu ideju o postojanju Boga da bi mene stid bilo izaći pred veliki broj ljudi i reći da sam vjernik.
-
statixx
#1772 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Samo ti raskrinkavaj, ja kupujem ulaznicu sljedeci put.Kikibombona wrote:Zbog toga je obaveza svih nas raskrinkavati te vase sado-mazo bajke.
- Point.
#1773 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Vidi baje, do juce nije znao sta znaci rijec dzahil pa se sada kurci po forumu.ultimativan88 wrote:Point. wrote:Ah vehabije ne postoje. Kako se sad zovu? Horde Zla mozda?
https://www.youtube.com/watch?v=4tfa1k1JL3c
https://www.youtube.com/watch?v=HOe6DccRlEs
Evo ti DŽAHILE, šta ti hodže kažu o "vehabijama".
Ali ti nečeš pogledati, jer si ignorantan. I furaš svoje, i slijediš svoje strasti.
Naučite vjeru Bošnje. Brzo će Dan obračuna.
Moj zaostali trofrtaljko, vidim da ti nije dobro cim neke obracune spominjes i ostale gluposti.
Ali zapamti, vjera BOSNJE je ona koju 99% BOSNJI praktikuje a ne ono sto bi vas 1% zaostalih bradonja da nametne. E nece moci. I da, nas Bosnjake vase neuredne bradetine asocira na cetnike, tako da ti preporucujem ako zelis da mjenjas svijet, pobrini se da makar izgledas na insana.
Dan obracuna se bliz, tika taka tika taka.....
- Man of steel
#1774 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Nedokučivo mi je da jedan odrastao čovjek koji je završio barem osnovno školovanje te danas živi u 21. vijeku, uopšte i može raspravljati o ovakvim stvarima a da se ne bavi stand up komedijom.
- Kikibombona
#1775 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic
Ulaznicu za sta?statixx wrote:Samo ti raskrinkavaj, ja kupujem ulaznicu sljedeci put.Kikibombona wrote:Zbog toga je obaveza svih nas raskrinkavati te vase sado-mazo bajke.
Naucno predavanje?