Jah, moj Pavle... sad će Pape biti kaharli od mojih podmeĆanja, pa večeras ne gine zijan

Samo se ti ne sekiraj, more se tako otić na živcima, ko bi nas onda zabavljao...
Safet Sušić - prvi intervju:
Danas kada vidim Safeta na TV-u okruženog krupnim ribama iz FIFA-e i poslovnog svijeta, ne mogu da se ne prisjetim njegovog prvog velikog intervjua za TV Sarajevo. Poslije sulude utakmice s Rumunjskom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kada je u utakmici za infarkt Jugoslavija pobijedila sa 6:4, a dotad anonimni Safet Sušić postigao četiri gola, nacija je odmah poludjela i proglasila ga za genija ravnog Leonardu da Vinciju i Tesli. Eksperti su dokazivali njegove nadnaravne moći i performance, savršeno kretanje na terenu i geometrijsku preciznost njegovih udaraca. Tako da se čovjek zapita da li se zapravo uopće radi o ljudskom biću. Intervju je prikazan u udarnom terminu, negdje poslije Dnevnika i cijela nacija je uprla oči u svog novog heroja - Boga, istinsku veličinu, voljeno biće i legendu. A intervju je tekao ovako:
Novinar: Safete, kako protječe vaš radni dan?
Safet: Pa ja, ujutro kada ustanem..., mucajući i oklijevajući poče on, prije treninga popijem jednu kavu..., (pauza), a onda? - pripomogne novinar.
Safet: Onda odem na trening i tamo s mojim prijateljima Pajom (Pašić) i Čalom (Janjoš) igram ševe, "na male" i "rokam slobodnjake". (pauza)
Novinar: A poslije? - opet će novinar.
Safet: Poslije odem u hotel Europu i tamo doručkujem "srneća leđa" (vrsta kolača).
- Doručkujete kolač?, pita novinar.
- Ma joj, jarane, ja sam ti prvo mislio da ti je to neko pečenje od srne, a ono kad je stigao kolač, šta ću, ja pojeo.
- I svidjelo vam se?, pita novinar.
- Ja, ja... svidjelo mi se pravo i od tada stalno naručujem. Onda popodne opet idem na trening, nastavi Safet, i tamo s mojim jaranima, Pajom i Čalom, igram ševe, "na male" i malo izvodimo "slobodnjake".
- A onda opet odem u hotel Europu i tamo naručim jednu patku i kolač...
- Srneća leđa?, bezobrazno upita novinar.
- Ja, ja, srneća leđa, jašta, s osmijehom odgovori Safet ne primijetivši ironiju u novinarovom pitanju.
- A onda je večernji lagani trening, gdje ja i moji jarani, Pajo i Čale, igramo ševe, "na male" i pucamo slobodnjake. A poslije toga ja odem u hotel Europu i tamo popijem jednu kavu.
ZA KNJIGE NEMA VREMENA
- A slobodno vrijeme, Safete?, upita nervozno novinar koji je od "genija" ipak očekivao malo više.
- A navečer..., spremno nastavlja Safet koji se već potpuno oslobodio. Navečer kao i svi mladi ljudi volim izaći u kafić sa mojim jaranima Pajom i Čalom i tamo popijemo po jednu kolu.
- A djevojke, Safete?, uporan je novinar.
- Pa ja i moji jarani, Pajo i Čala, volimo kao i svi mladi ljudi pogledati lijepu djevojku i naručiti joj kolu.
Novinar je već očajan, a Safet se zadovoljno smješka očito zadovoljan svojim medijskim debijem.
Tada novinar baca posljednju kartu ne bi li intervju ipak dobio malo na težini i ekskluzivnosti.
- A reci nam, Safete, pročita li se kada neko lijepo štivo, neka lijepa knjiga?
Safet mirno slegne ramenima i reče:
- Pa vidite i sami, nema se vremena.