Novi rat

Locked
PM72

#1751 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Pravniče!
Hajd' da se jednom i sa tobom složim. :thumbup: :bih:

Sve što si naveo - potpisujem i ja.

Je li demokratija i tolerancija kad nekom kažeš ili naređuješ da se ne može izjašnjavati kako on hoće nego isključivo po tvojoj želji i još mu braniš da jezik kojim komunicira nazove kako on hoće? A u povelji UN-a piše da svako ima pravo na jezik,naciju,život...
tandmand

#1752 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Nema kritične promjene odnosa sve dok Bošnjaci ne budu tražili bošnjačku nacionalnu državu a srbi iz RS građansku, na cijelom njenom teritoriju. :D
Martinez_

#1753 Re: Novi rat

Post by Martinez_ »

Madner & co. su do jaja, do juče su crvene linije bili referendumi i pokušaji otcepljenja, sad je to nepristajanje na promenu koncepta entiteta.

Kako se samo diže lestvica jbg rat izmiče, valja ga privući :D
exliberal-ex

#1754 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Gojeni H wrote:
Na ovim prostorima volimo skakati iz jedne u drugu krajnost.
Zelimo da zivimo u modernom drustvu, a kada to moderno drustvo trazi individualne slobode, onda se one tumace selektivno.

Mene uopste ne pogadja to sto mi neki spocitavaju moje porijeklo i ispravnost mog nacionalnog izjasnjavanja, jer znam tacno ko sam i ko su mi preci bili.
Ali, cak i da nisam vodio racuna o porodicnom stablu, zelim da se izjasnjavam kao Bosnjak i nikome ne dajem ni centa pardona po tom pitanju.
I sad bih, kao neko cijeni svoju slobodu, trebao narusavvati tudju.
Prihvatimo da se covjek/gradjanin moze izjasnjavati kako god hoce. Mozemo i prokomnetarisati, ali to je njegovo individualno i nepovredivo pravo.
Nemozes da kazes da te nepogadja sto ti neko brani...nema sta da ti brane, ako ti zelis da se izjasnis kao marsovac to je tvoje pravo...nemam ja pravo da ti to negiram, kao ni sto ti nemozes da mi branis da se ja izjasnjavam ko klingonac...
Problem balkana je sto svi kad su jaci zele da drugima objasnjavaju da su u krivu I da "treba" ( tjeraju ih) da slijede njihove zahtjeve ...dok neko drugi jaci nedodje onda se odjednom oni pocnu pozivat na ljudska prava...
Kao sto rece mozemo raspravljat I iznosit svoje misljenje ali nema prisile ni negiranja
prog321

#1755 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Nadao sam se da ce stisnuti jajca i odrzati referendum. Sad mi je jasno da od toga nema nista. Dobio gazda kamencic u vugla i odmah naredio upravitelju mordora da ukine price oko referenduma. Bem ti srce junacko, :-D
Izlija

#1757 Re: Novi rat

Post by Izlija »

sWeeT_Companion wrote:barem ga ja tako doživljavam
I Hitler i njegovi sljedbenici kao i Staljin i njegovi sljedbenici su bili ubjeđeni da postupaju ispravno pa šta jada napraviše.
pirmin

#1758 Re: Novi rat

Post by pirmin »

Meanwhile in EU...

Izlija

#1759 Re: Novi rat

Post by Izlija »

Pa što misliš da su mađari počeli ogradu da podižu prema Srbiji ?
AkHolic

#1760 Re: Novi rat

Post by AkHolic »

Izlija wrote:Pa što misliš da su mađari počeli ogradu da podižu prema Srbiji ?
Poradi imigranata koji su gotovo bez iznimke muslimani.
putokaz1

#1761 Re: Novi rat

Post by putokaz1 »

svaki dan igram call of duty pripremam se za...
madner

#1762 Re: Novi rat

Post by madner »

Martinez_ wrote:Madner & co. su do jaja, do juče su crvene linije bili referendumi i pokušaji otcepljenja, sad je to nepristajanje na promenu koncepta entiteta.

Kako se samo diže lestvica jbg rat izmiče, valja ga privući :D
Crvena linija = rat odmah.
No to nije uzrok problema, konflikt niskog intenziteta se nastavlja dok se isti be rjesi.

Obrnuto, nikad blize.
Skijaš

#1763 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

sWeeT_Companion wrote:Čitam vas par dana i mogu primjetiti da je paranoja prisutna.

Rat? Ne ponovilo se.
Istina, mnogo je nepismenih u Bosni i Hercegovini i lakovjernih. A takvima je upravo najlakše manipulisati. Toga su svjesni političari u ovoj jadnoj zemlji.
Ako bude rata, biće ga zato što vi u manjem entitetu niste na vrijeme zaustavili budalu koja prijeti jednostranim potezima. Mislim, nikom se normalnom ne ratuje, ali ako će se odbijati zakone države, ni zakoni entiteta ne važe. Zato je bolje da ga smirite na vrijeme.
sWeeT_Companion

#1764 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Skijaš wrote:
sWeeT_Companion wrote:Čitam vas par dana i mogu primjetiti da je paranoja prisutna.

Rat? Ne ponovilo se.
Istina, mnogo je nepismenih u Bosni i Hercegovini i lakovjernih. A takvima je upravo najlakše manipulisati. Toga su svjesni političari u ovoj jadnoj zemlji.
Ako bude rata, biće ga zato što vi u manjem entitetu niste na vrijeme zaustavili budalu koja prijeti jednostranim potezima. Mislim, nikom se normalnom ne ratuje, ali ako će se odbijati zakone države, ni zakoni entiteta ne važe. Zato je bolje da ga smirite na vrijeme.
Bih je državna zajednica sastavljena od dva entiteta. To nikada ne smijete zaboraviti.
I rata će biti isključivo ako ga velike sile budu htjele. Inače sve drugo, će naići na veliku osudu stranaca. A taj ko ga počne, nisam siguran da će biti spreman za borbu 6-ti dan.
Skijaš

#1765 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

sWeeT_Companion wrote:
Skijaš wrote:

Rat? Ne ponovilo se.
rata će biti isključivo ako ga velike sile budu htjele. Inače sve drugo, će naići na veliku osudu stranaca
Dakle to je plan, Dodik krene u secesiju a NATO trupe mu čuvaju odstupnicu ? :-D
madner

#1766 Re: Novi rat

Post by madner »

sWeeT_Companion wrote:
Skijaš wrote:

Rat? Ne ponovilo se.
Bih je državna zajednica sastavljena od dva entiteta. To nikada ne smijete zaboraviti.
I rata će biti isključivo ako ga velike sile budu htjele. Inače sve drugo, će naići na veliku osudu stranaca. A taj ko ga počne, nisam siguran da će biti spreman za borbu 6-ti dan.
Nije, ne valja lagati.
sWeeT_Companion

#1767 Re: Novi rat

Ne.
NATO nema ingerencije za BiH. Neće ih imati sve dok BiH ne uđe u tu organizaciju. A to će se prema stavu srpskih političkih predstavnika desiti nikada.
Amerika, kao i Rusija imaju svoje interese na Balkanu. Jedni su dobili Albaniju i Kosovo uzeli. Drugi imaju Srbiju i hoće da izjednače. Da li će se odlučiti za BiH, ili možda Sloveniju, vidjećemo. :D

madner

Nemam razlog lagati.
L u c i f e r

#1768 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Skijaš wrote:

Rat? Ne ponovilo se.
Tako je.

Nevjerovatno kakav primitivni oportunist vodi svoj narod u provaliju kao slijepce...
Mirza007

#1769 Re: Novi rat

Post by Mirza007 »

sWeeT_Companion wrote:
Skijaš wrote:

Rat? Ne ponovilo se.
Procitaj ustav BiH pa se ponovo javi. Sjedi jedan.
L u c i f e r

#1770 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Simpaticno naivna su mi gledista ljudi koji Rusiju smatraju relevantnim pandanom jednoj Americi.

Vec su ruje to jednom probali pa su neslavno zavrsili.

Diktatorcicu se napelo govance, pa misli da je srce...
Patriotska_Liga

#1771 Re: Novi rat

Post by Patriotska_Liga »

Salonac, ljubitelj slobodarske republike Donjeck, u elementu :-D

Ka'e državna zajednica :lol:
sWeeT_Companion

#1772 Re: Novi rat

Luciferu dokle si stigao sa ofanzivom? Hoćete li biti nježni prema nama pacifistima, možemo li očekivati poštenu borbu šakama,bez hladnog? :lol:
mobsterc

#1773 Re: Novi rat

Post by mobsterc »

Vozdra sajber ratnici i ninja stopala... :D
Nazalost, rat nije nikada ni zavrsio, nego je mir nametnut, ratni ciljevi nisu ispunjeni... 20g je premalo da se istrijebi olos od ljudi koji su bili spremni klati zene i djecu, na kojoj god strani bili i takvi su spremni da nastave gdje su stali.
Zato se ne treba zavaravati da smo sigurni od novog oruzanog sukoba. Za jos 20-30g mozda, a do tada, pamet u glavu.
A ni tada ovo nece biti normalna drzava, niti ce ikada moci biti.
Kao sto ne mozes biti njemacki englez, ni francuski italijan, tako bosanski hrvat i srbin ce uvijek biti problem za stvaranje funkcionalne drzave.
Trosicemo pare na tri strane za tri covjeka koja obavljaju identicne funkcije.
Ja da odem sada u svedsku i dobijem drzavljanstvo, rado bih se zvao svedom.
Tako da, sto se mene tice, napraviti neku podjelu gdje dio bosne sa vecinskim srpskim stanovstvom predje u srbiju, dio sa hrvatskim u hrvatsku a ostatak neka se zove bosnom za one koji se smatraju bosancima. To je jedini moguci nacin da se krene naprijed.
Granice bi se nacrtale malo teze, ali bolje pare uloziti u rjesenje nego u ovu agoniju.. fino predstaviti ljudima da je bolje da se presele u grad pored ako ih ne kaci granica, da ih tamo cekao isti posao i da svako svojim putem ide.
Tako bi se konacno smirile strasti, za 5 godina bi svakako usli u eu pa te granice i ne bi bile toliki problem.
Rjesenje je vrlo jednostavno, ali ne odgovara ovim sto kradu, kao ni onim sto im je mozak ispran 'rodnom grudom'. Parola, spavam u govnima, samo nek su moja govna, nek nisu njihova. Yebo to.
Skijaš

#1774 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

sWeeT_Companion wrote:Ne.
Pa pojasni. Šta je plan ? Šta to mene obavezuje da poštujem zakone manjeg entiteta ako Dodik odluči staviti van snage državne zakone i šta je to ako nije anarhija i rat ?
Skijaš

#1775 Re: Novi rat

Post by Skijaš »

mobsterc wrote:sto se mene tice, napraviti neku podjelu gdje dio bosne sa vecinskim srpskim stanovstvom predje u srbiju, dio sa hrvatskim u hrvatsku a ostatak neka se zove bosnom za one koji se smatraju bosancima. To je jedini moguci nacin da se krene naprijed.
Kartu na sto sunce ti žareno. Nemoj nam svima trošiti kisik bezveze. Nacrtaj da vidimo šta bi kome išlo.
Locked