Republika Turska

Post Reply
@mba

#1751 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

hrasno38 wrote:
Zokipfc wrote:
Latte wrote:
Zivjeli i sada vise ne zivimo,al opet imas temu na forumu sa XXX stranica koja velica jugu a ismijava vlastitu domovinu.
Juga bila 'tudja' domovina?
To su ti isti oni koji pisu da su im u Jugi bila ugrozena osnovna prava, da nisu mogli ici u dzamije i crkve i nisu se smjeli moliti bogu....i sto je najgore ono nije ni zivjelo u Jugi nego se rodilo kad je Juge nestalo!
ono kao Muslimani sa velikim slovom M ili tako nekako, meni je uco inace je bio srbin uvjek govorio a ne samo meni, nego cijelom razredu da se u dzamiju ne treba ici da to nije dobro, cudom srpskoj djeci nikad nije govorio da ne idu u crkvu, ja mu jos vjerovao da je to bas tako, jer ipak je on ucitelj predstavnik druga tita koji je visio u ucionici!

jedne prilike smo ostali za Bajram kuci nismo otisli u skolu, i uco nas isibo ono bas dobro po rukama!

eto toliko o srboslaviji, uvjek se cudim da su bosnjaci najveci jugoslaveni na balkanu evo i 20g kasnije!
dezurni_ucenik

#1752 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

@mba wrote:
hrasno38 wrote:
Zokipfc wrote:
Juga bila 'tudja' domovina?
To su ti isti oni koji pisu da su im u Jugi bila ugrozena osnovna prava, da nisu mogli ici u dzamije i crkve i nisu se smjeli moliti bogu....i sto je najgore ono nije ni zivjelo u Jugi nego se rodilo kad je Juge nestalo!
ono kao Muslimani sa velikim slovom M ili tako nekako, meni je uco inace je bio srbin uvjek govorio a ne samo meni, nego cijelom razredu da se u dzamiju ne treba ici da to nije dobro, cudom srpskoj djeci nikad nije govorio da ne idu u crkvu, ja mu jos vjerovao da je to bas tako, jer ipak je on ucitelj predstavnik druga tita koji je visio u ucionici!

jedne prilike smo ostali za Bajram kuci nismo otisli u skolu, i uco nas isibo ono bas dobro po rukama!

eto toliko o srboslaviji, uvjek se cudim da su bosnjaci najveci jugoslaveni na balkanu evo i 20g kasnije!
Ovo si izmislio.
Zokipfc

#1753 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

@mba wrote: ono kao Muslimani sa velikim slovom M ili tako nekako, meni je uco inace je bio srbin uvjek govorio a ne samo meni, nego cijelom razredu da se u dzamiju ne treba ici da to nije dobro, cudom srpskoj djeci nikad nije govorio da ne idu u crkvu, ja mu jos vjerovao da je to bas tako, jer ipak je on ucitelj predstavnik druga tita koji je visio u ucionici!

Jah, jedan ucitelj islamofobicar = srboslavija
@mba

#1754 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

:

jos ti patis za "jugom" koliko se da primjetiti!
!Jok eto patim za Osmanskim carstvom....a vidim i ti patis za BiH u dalekoj tudjini :skoljka:
pa ne patim bas tako, odem ja cesto dole i potrosi se hvala Bogu sve na "domace proizvode" mozda cak i ti profitiras od "dijasporke konzumacije" mozes se samo Bogu zahvaliti da nas ima ovako puno vani koji tako razmisljamo!
@mba

#1755 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

Zokipfc wrote:
@mba wrote: ono kao Muslimani sa velikim slovom M ili tako nekako, meni je uco inace je bio srbin uvjek govorio a ne samo meni, nego cijelom razredu da se u dzamiju ne treba ici da to nije dobro, cudom srpskoj djeci nikad nije govorio da ne idu u crkvu, ja mu jos vjerovao da je to bas tako, jer ipak je on ucitelj predstavnik druga tita koji je visio u ucionici!

jedan :D :D

daj ba zemljace pa gdje si ti sve ove godine!
@mba

#1756 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by @mba »

Ovo si izmislio.

Allah mi je najveca zakletva, a On je svjedok da pricam istinu, Wallahi!
dezurni_ucenik

#1757 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

@mba wrote:

Ovo si izmislio.

Allah mi je najveca zakletva, a On je svjedok da pricam istinu, Wallahi!

Ti si vjerovao ucitelju da ne treba ici u dzamiju sto znaci da te roditelji nisu nista ucili o religiji kod kuce. Bilo je i tada mekteba, sto nisi isao?

Sto ce reci da su ti oni bili -tobe jarabi- komunjare i ateisti.
Chisum

#1758 Re: Republika Turska

Post by Chisum »

Polako ali sigurno mindercad prijete da postanu smjesnija i od Putinove dojencadi. :lol:

Nego, je li se mladjahni Vazaloglu opet oglasio direktnim linkom, sa sve suzama u ocima, negdje iz Ustikoline... "Tuoaaaaipe, uz tebe smo! Bosnjoaaaaci su uz tebe, svi muslimoaaaani." :lol:
Last edited by Chisum on 02/11/2015 12:56, edited 2 times in total.
Zokipfc

#1759 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

@mba wrote:
Zokipfc wrote:

jedan :D :D

daj ba zemljace pa gdje si ti sve ove godine!
Zelis reci da nije bilo slucajeva diskriminacije sa druge strane?
ultima_palabra

#1760 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by ultima_palabra »

@mba wrote:

ne lozim se ja zemljace, samo posmatram stvari iz jednog drugog ugla i pratim malo vise zapadne medije kako i na koji nacin izvjestavaju o AK partiji, i onda mi ova pobjeda AK partije dodje kao slag na tortu...jeli treba turski narod da pita svabe kako i za koga da glasaju, od kuda ovolika negativa o tom covjeku i njegovoj partiji, jeli samo turska dobra ako je u dugovima i dio treceg svijeata, za zapad jest, samo takva je dobra i nikako drugacije, po paroli "izvinite jesu bili demokratski izbori, ali ste pogresno birali trebali ste neke druge izabrati"
Da zapad zaista želi da neko drugi pobijedi, taj bi i pobijedio. Da želi da Turska ne postoji, ne bi ni postojala... vidjeli smo takvih primjera koliko hoćeš.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1761 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

@mba wrote:ono kao Muslimani sa velikim slovom M ili tako nekako, meni je uco inace je bio srbin uvjek govorio a ne samo meni, nego cijelom razredu da se u dzamiju ne treba ici da to nije dobro, cudom srpskoj djeci nikad nije govorio da ne idu u crkvu, ja mu jos vjerovao da je to bas tako, jer ipak je on ucitelj predstavnik druga tita koji je visio u ucionici!

jadni mali evo sav sam se najezio a i suze mi krenuse na oci :maca:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1762 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

@mba wrote::

!Jok eto patim za Osmanskim carstvom....a vidim i ti patis za BiH u dalekoj tudjini :skoljka:
pa ne patim bas tako, odem ja cesto dole i potrosi se hvala Bogu sve na "domace proizvode" mozda cak i ti profitiras od "dijasporke konzumacije" mozes se samo Bogu zahvaliti da nas ima ovako puno vani koji tako razmisljamo!
Ne daj boze da ste mi vi oslonac!!!!!
madner

#1763 Re: Republika Turska

Post by madner »

Chisum wrote:Polako ali sigurno mindercad prijete da postanu smjesnija i od Putinove dojencadi. :lol:

Nego, je li se mladjahni Vazaloglu opet oglasio direktnim linkom, sa sve suzama u ocima, negdje iz Ustikoline... "Tuoaaaaipe, uz tebe smo! Bosnjoaaaaci su uz tebe, svi muslimoaaaani." :lol:
To je u pet deka.

Ocito je do istih uca. :D
VjecitiStudent

#1764 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

Chisum wrote:Polako ali sigurno mindercad prijete da postanu smjesnija i od Putinove dojencadi. :lol:

Putinova Rusija barem ima pravo veta u SB UN-a, pa dojenčad ponekad nešto i hajruju, ko ono veto, kad je nedavno bilo glasanje o rezoluciji u Srebrenici, pri čemu ne treba nikako zaboraviti da je tu uslugu dojenčad platila i još uvijek plaća debelu cijenu izraženu u tvrdoj valuti.

Ali šta minderčad imaju od ovog zelenog Putinčića, može li mi ko objasniti?
jastuk1

#1765 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by jastuk1 »

Zokipfc wrote:

Hajde ne pričaj - pred rat sam išao u Srednju školu u Sarajevu i od 13 nastavnika 11 Srbi, 1 hrvat i 1 Jugosloven, pjano sa "muslimanskim" imenom. A od Srba nastavnika jedno 3 su bili kvalitetni četalji i to ispoljavali u nastavi i ocjenjivanju, 3 ni tamo ni vamo, ostali nisu mišljenja javno ispoljavali.
jastuk1

#1766 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by jastuk1 »

hrasno38 wrote:
@mba wrote::

Ne daj boze da ste mi vi oslonac!!!!!
Ne daj Bože tvog sarkazma koji fršti non stop. Nikad i nikome. Dno dna. :(
jastuk1

#1767 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:
@mba wrote:

ne lozim se ja zemljace, samo posmatram stvari iz jednog drugog ugla i pratim malo vise zapadne medije kako i na koji nacin izvjestavaju o AK partiji, i onda mi ova pobjeda AK partije dodje kao slag na tortu...jeli treba turski narod da pita svabe kako i za koga da glasaju, od kuda ovolika negativa o tom covjeku i njegovoj partiji, jeli samo turska dobra ako je u dugovima i dio treceg svijeata, za zapad jest, samo takva je dobra i nikako drugacije, po paroli "izvinite jesu bili demokratski izbori, ali ste pogresno birali trebali ste neke druge izabrati"
Da zapad zaista želi da neko drugi pobijedi, taj bi i pobijedio. Da želi da Turska ne postoji, ne bi ni postojala... vidjeli smo takvih primjera koliko hoćeš.
Davno sam rekao da im Turska treba u posljednjoj fazi konfrontacije i razbijanja Rusije - od sad pa za naradnih 20, 30 godina...
madner

#1768 Re: Republika Turska

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:

Putinova Rusija barem ima pravo veta u SB UN-a, pa dojenčad ponekad nešto i hajruju, ko ono veto, kad je nedavno bilo glasanje o rezoluciji u Srebrenici, pri čemu ne treba nikako zaboraviti da je tu uslugu dojenčad platila i još uvijek plaća debelu cijenu izraženu u tvrdoj valuti.

Ali šta minderčad imaju od ovog zelenog Putinčića, može li mi ko objasniti?
Imaju Fuhrera. :D
asurbanipal

#1769 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by asurbanipal »

jastuk1 wrote: Ne daj Bože tvog sarkazma koji fršti non stop. Nikad i nikome. Dno dna. :(

:lol: :lol: :lol:

Kikibombona

#1770 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
20% buducih parlamentaraca AKP-a su Kurdi.
@Kiki moze sada svoju suplju prosipati osobama sa poteskocama u razvoju. Sasvim je jasno da su Kurdi jedno a PKK i @Kiki drugo. Sasvim je jasno da @Kiki nije glasnogovornik Kurda nego telal teroristicke PKK.

Kurdi su prepoznali prljavu igru proteroristickog HDP-a i sukladno tome su kaznjeni. Veliki broj njihovih glasova se vratio AKP-u. Apsolutna vecina Kurda u Turskoj ne razmislja o nekakvom imaginarnom "kurdistanu", autonomiji ili samostalnosti. Oni su lojalni gradjani Republike Turske.
Kurdi u turskom Kurdistanu su glasali za HDP. Uvjerljivo najjaca partija u Kurdistanu je HDP. Opet su pokorili istok zemlje. Tamo je Turaka sve manje a Kurda sve vise. Duplo bolji natalitet imaju. Jos malo pa na istoku za turske stranke nece glasati niko.

HDP je suvereno pobijedio u sljedecim provincijama:

VAN - AKP 2 - HDP 7
SIRNAK - AKP 0 - HDP 4
SIRT - AKP 1 - HDP 2
MUS - AKP 1 - HDP 2
MARDIN - AKP 2 - HDP 4
HAKARI - AKP 0 - HDP 3
DIJARBAKIR - AKP 2 - HDP 9
BITLIS - AKP 1 - HDP 2
BATMAN - AKP 1 - HDP 3
AGRI - AKP 1 - HDP 3

U ovim provincijama na istoku zemlje HDP ima apsolutnu vecinu, od 50% do 90% glasova.

TUNCELI - AKP 1 - HDP 1
IGDIR - AKP 1 - HDP 1

U ove dvije provncije je bio 'remi'.

HDP je ostvario znacajne rezultate u ostalim provincijama uz sirijsku granicu gdje se Kurdi posljednjih godina sire. To je za njih od strateskog zacaja, da poklope sve do Adane. Turci se iseljavaju ka zapadu a Kurdi imaju duplo bolji natalitet.

Dakle, Opetja, Bakur/Sjeverni Kurdistan je glasao za HDP. I opet ce! Gotovo je, proces je otpoceo. HDP je izgubio dobar dio glasova u Istanbulu i drugim gradovima na zapadu zemlje, pa i unutrasnjosti... To je potpuno razumljivo. Ljudi su se suocili sa 'kristalnim nocima' pred izbore. Dozivjeli su izlijev mrznje, prebijani su, maltretirani... njihova imovina je unistavana... a policija i vojska su sve to posmatrali, pa u mnogim prilikama ucestvovali u zlocinima i nasilju... Jasno su porucili Kurdima sta mogu ocekivati. U atmosferi straha logicno je da su mnogi Kurdi zeljeli da se sve zavrsi. Da sam Kurd iz Istanbula, radi svoje porodice, svoje imovine, ne bih zelio uspjeh HDP u Istanbulu.

Naravno, decenije zlocina, asimilacije, ugnjetavanja na sve moguce nacine, kulturnog genocida... su uzele danak. Ima i toga, ali samo polako...

Kurdi na istoku zemlje su uz HDP! I sto je najvaznije, sire se prema unutrasnjosti...
Mohamad Sissoko

#1771 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Mohamad Sissoko »

jastuk1 wrote: Jugosloven, pjano sa "muslimanskim" imenom .
Interesantno, vecina tih starih jugonjara sto upoznah su slika i prilika Izeta Fazlinovica..maksuzija ovo ono :-D
madner

#1772 Re: Republika Turska

Post by madner »

Interesantno, vecina ovih simpatizera AKPa su idioti i uzivo.
LBVIEW

#1773 Re: Republika Turska

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote:
Black swan wrote:vidim turci glasuju i u BiH

a za 7 dana će smetati što hrvtaski državljani u bih glasuju na hrvatskim izborima u RH

koji licimuri
Ne znam sto bi nekome smetalo da Hrvatska diJaspora glasa na izborima u matici?
:lol:
Kikibombona

#1774 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Jedan komentar Kurda koji vrijedi procitati
Five months under pressure from Turkish police and army, spying on Kurdish indviduals (HDP supporters), murdering 250 Kurds of Bakur including 30 kids, dragging Kurd youths by police cars to tell them that's what we do with you if you are not with us, arresting 500 of HDP activists, burning HDP headquarters, threatening Kurds and creating an unstable situation in the Kurdish cities, not allowing anyone to visit APO who's a kind of motivation for HDP, not having a good electoral camping due to both financial problems and security reasons (just for HDP), ballot ringing, breaking out war against PKK and Rojava (YPG/J).

But still HDP exceeded %10. That's a kind of success.

Biji HDP
We are with you forever.
sinuhe

#1775 Re: Republika Turska

Post by sinuhe »

Čude se Kurdi kako im Turci daju pravo na političko djelovanje. Daj ti njima da iz grma napadaju vojsku :lol:
Post Reply