Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#1751 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

belfy wrote: ovo pocinje od predpostavke, sto je obicno zaheb, a onda kao pritisak, sto nije nikako dobro. a u nastavku, ako cemo iskreno, bi zadirkivanje postalo "zadirkivanje" jer ima siru bazu za isto.
Pa ne znam baš da li je samo pretpostavka da su tolerantniji, a što bi se valjda trebalo odraziti i na odgoj. Slažem se u vezi pritiska - loše bi bilo ako bi samo to bio fokus.
¤ jelena ¤

#1752 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ¤ jelena ¤ »

mirsek wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Averzija prema devijacijama, lišena razumijevanja i praćena diskriminatornim ambicijama, nepresušni je izvor devijantnih stavova i devijantnog ponašanja koje nije u skladu ni sa religijskim, a ni društvenim normama savremenog čovjeka.

Prema tome, kada par ljudskih bića (po prirodi - misaonih bića), koji imaju iracionalnu averziju prema nekoj manjinskoj grupi ljudi, odgaja normalno dijete, izlaže ga svojim devijantnim modelom mišljenja i ponašanja, što djetetu povećava šansu da i samo postane devijantno u odnosu prema svim tim grupama ljudi, koje njegovi roditelji otvoreno satanizuju i smatraju ih nepoželjnim iz nekih svojih, ličnih afiniteta i stavova. To ne treba dozvoliti.
Ne treba to dozvoliti, slazem se. Samo sto to nema veze sa tim treba li homosexualcima dozvoliti da usvajaju djecu. Nemoj praviti zrtvu od neke skupine samo zato sto se ne dozvoljava da svoje devijacije koje budu drustveno prihvacene pocinju da zloupotrebljavaju i da odgajaju nove narastaje kao da su to standardne, uobicajene i preporucene stvari i odnosi medju ljudima. Jer nisu niti ce biti.
Naravno da nema veze s tim treba li homoseksualcima dozvoliti da usvajaju djecu. Seksualna orijentacije uopšte nije nešto što ljude čini sposobnim odnosno nesposobnim za odgoj djeteta.

Cijelo ovo društvo je žrtva vladavine bahatih i agresivnih mediokriteta koji vide prijetnju i izvor ugroženosti u svemu njima nepoznatom,
a to je.... uglavnom....sve što odstupa od prosjeka i od njih je drugačije.

Ustajala žabokrečina - najkraće i najljepše rečeno.

Ako ćemo o društveno prihvaćenim devijacijama.... i fobija je psihološko-sociološki poremećaj (homofobija, ksenofobija, islamofobija itd). Stiče se odgojem, pod uticajem okoline, a ne rođenjem, pa se odgojem i prenosi na potomka - biološkog kao i usvojenog.
To je štetna pojava u društvu, anomalija, koja ugrožava i jedan normalan psihički razvoj djeteta i budućnost jednog društva u cjelini.

Takve anomalije su u ovom društvu uobičajene, preporučljive i na njima je ovaj sistem zasnovan. Ovdje je fobija standard.

Zato svaka rasprava o homoseksualcima, u bilo kom segmentu ovog društva, samo može izbaciti na površinu smrad ove ustajale žabokrečine i ništa više od toga.

Prema tome, manje priče, a više suočavanja sa samim izvorom fobije.....da ne kažem - preplavljivanja....

Boo...
apsidejzi

#1753 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by apsidejzi »

Sara03 wrote:
apsidejzi wrote:Homoseksualizam je po meni (kod mnogih) posljedica neizivljenog ega tj svaciji ego ima potrebu da bude specijalan i poseban i onda neko postane religiozan ekstremno (on je poseban jer njega Bog sada vise voli i bolji je od ostalih ljudi) ili postane ekstrem u nekom drugom obliku sto ukljucuje i seksualnu orjentaciju. Naravno, ima homoseksualaca koji su to od rodjenja i jasno se na njima vidi da su "pogresnog" spola ali ja vjerujem da je dobar dio njih to zato sto im homoseksualizam daje osjecaj "posebnosti". Oni su sada drugaciji od ostalih i sve "patnje" koje imaju su tu zbog viseg cilja. Visi cilj je njihova svrha u zivotu i ljudi rade razne stvari kako bi se osjecali posebnima.

Medjutim, kada legaliziras homoseksualizam, kada im dadnes sva moguca prava oni odjednom vise nisu nista posebni. Postanu obicni sa normalnim obicnim svakodnevnim problemima. Tako pocnu te probleme rijesavati kao i svi ostali: kroz svadje, popustanja, dogovore, natezanja, pregovore i opet svadje i razilazenja. Prestanu biti posebni.
Bez uvrede, ali nisam nešto neinteligentnije (da ne kažem gluplje) pročitala na ovakvima temama, koje se tiču LGBT populacije.

Inače bude svega. Fakat. U izobilju.
Obrazlozi!
moonca

#1754 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by moonca »

MarlboroGold wrote: Pa gay roditelji bi ne samo bili, već bi i morali biti dobri - upravo da suprotno dokažu onima koji ih kritikuju da nisu u stanju odgojiti dijete ili djecu. Motiv uglavnom ne nedostaje.
Zadirkivanje se događa svakako... roditelji seljaci, nisu vidjeli grada, pa za poderanu i iznosanu garderobu kad roditelji nisu u stanju kupiti novu, mati i otac razvedeni, zajebancije u vezi maćeha i očuha itd. - toga će uvijek biti i jednostavno je neizbježno. Ništa neće promijeniti i da se doda 2xtata i 2xmama. I ta djeca što zafrkavaju - to dolazi od njihovih roditelja - hetero parova koji su zakazali u odgoju. To je prva stvar koju treba prozivati, pa onda sve ostalo... čak i na ovoj temi.
A ko su ti koji kritikuju? Jel' se bitno proglasiti kriticarem i da s tim ide da su oni u pravu i da je njihov stav/ misljenje jedino ispravno.

Gay-evi ako hoce, imaju zelju, imaju mogucnost a i zakon im dozvoljava-nemaju obavezu ikome da se dokazuju i pravdaju.

A sto se tice zadirkivanja, jos uvijek ne bih izjednacila gay roditelje, od roditelja koji su dosli sa sela ili sa roditeljima slabog imovinskog stanja.
MarlboroGold

#1755 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:
MarlboroGold wrote: Pa gay roditelji bi ne samo bili, već bi i morali biti dobri - upravo da suprotno dokažu onima koji ih kritikuju da nisu u stanju odgojiti dijete ili djecu. Motiv uglavnom ne nedostaje.
Zadirkivanje se događa svakako... roditelji seljaci, nisu vidjeli grada, pa za poderanu i iznosanu garderobu kad roditelji nisu u stanju kupiti novu, mati i otac razvedeni, zajebancije u vezi maćeha i očuha itd. - toga će uvijek biti i jednostavno je neizbježno. Ništa neće promijeniti i da se doda 2xtata i 2xmama. I ta djeca što zafrkavaju - to dolazi od njihovih roditelja - hetero parova koji su zakazali u odgoju. To je prva stvar koju treba prozivati, pa onda sve ostalo... čak i na ovoj temi.
A ko su ti koji kritikuju? Jel' se bitno proglasiti kriticarem i da s tim ide da su oni u pravu i da je njihov stav/ misljenje jedino ispravno.

Gay-evi ako hoce, imaju zelju, imaju mogucnost a i zakon im dozvoljava-nemaju obavezu ikome da se dokazuju i pravdaju.

A sto se tice zadirkivanja, jos uvijek ne bih izjednacila gay roditelje, od roditelja koji su dosli sa sela ili sa roditeljima slabog imovinskog stanja.
Uglavnom ih kritikuju vjernici. Uticaj ideologije zna biti zajebana stvar ako se nešto u nju ne uklapa.
Možda tamo kod tebe u americi. U BiH je skroz druga priča.
Šta ti znači to još uvijek? Koja ti potvrda treba ako, kao što sama kažeš, hoće, imaju želju, mogućnost i zakon koji to dozvoljava?

Da se razumijemo, mene ne tangiraju pa mi ne predstavljaju problem. Kad je u pitanju usvajanje djece, uvijek sam prije za to da ih i homoseksualni partneri usvajaju nego da djeci propadaju godine u domovima, a kasnije ih nemilosrdno šutnu. Isto se odnosi i na djecu koja odrastaju, recimo, u bijedi u afričkim zemljama.
broj dva

#1756 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by broj dva »

Sarajmen wrote:Majka je samo ona koja rodi.
Majka je ona koja voli, brine i stara se, koja se 'žrtvuje' da bi djetetu bolje bilo, rodila ga ili ne rodila. Dosta djece je usvojeno i imaju dobre mame...
MarlboroGold

#1757 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

:roll:
wewa

#1758 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

ukljucujuci i cedoubice?
cendlerbing

#1759 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by cendlerbing »

wewa wrote:
ukljucujuci i cedoubice?
+ one koje ga se odreknu i ostave gdjebilo
+ one koje zlostavljaju dijete
wewa

#1760 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

cendlerbing wrote:
wewa wrote:
ukljucujuci i cedoubice?
ja odgajam dvoje koje je 'majka' nabila nogom, pa reko' da upitam sta sam.
Arminovski

#1761 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Arminovski »

samke787 wrote:
Arminovski wrote:Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.
Šta misliš kolika je vjerojatnost da će to djete isto postat homo? Šta misliš čega će sve nagledati tjekom svog odrastanja u takvoj zajednici. Ma daj ba budi normalan.
Uopste me ne zanima ta vjerovatnoca. Sta ce se nagledati nije greska djeteta vec do okoline tj nakaradnog drustva u kojoj odrasta. Da li ce postati homo ili hetero nije niciji problem nego tog djeteta i samo ttog djeteta kad jednom odraste tj nema nista sa tobom. Ako cemo pravo, ovde se radi samo o projiciranju svojih licnih uvjerenja na druge pod izgovorom religije, kulture i sta sve vec pa jedni ne mogu da usvajaju djecu, drugi ne mogu u iste toalete i na ista ista sjedala u busu, treci su nekulturni kozojebi koje treba izbaciti iz zemlje, cetvrtima je mjesto u kuci a ne u skoli itd itb... Pa ti izaberi sta ti sjeda...
hadzinicasa

#1762 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
cendlerbing wrote:

ja odgajam dvoje koje je 'majka' nabila nogom, pa reko' da upitam sta sam.
ti si van kategorija. svih.
wewa

#1763 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

hadzinicasa wrote:
anomalija u space-time kontinuumu :lol:
hadzinicasa

#1764 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
hadzinicasa wrote:
pa hej, ocekivati od svijeta da drzi Korak, je jednostavno nerealno.
(vidi pod: Jedna Jedina :))
wewa

#1765 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

hadzinicasa wrote:
wewa wrote:
hadzinicasa wrote:
:trep: :srce:

p.s. ovu razmjenu nek citaju umjesto dulcolaxa :lol:
moonca

#1766 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by moonca »

samke787 wrote:
Arminovski wrote:Nekad davno bio sam protiv. Sad sam za. Odrastati bez jednog roditelja je jebeno ali bez oba daleko gore. Ovi ostali kvaziargumenti su smijesni.
Šta misliš kolika je vjerojatnost da će to djete isto postat homo? Šta misliš čega će sve nagledati tjekom svog odrastanja u takvoj zajednici. Ma daj ba budi normalan.
Isto- kako je moguce da u heteroseksualnoj obitelji dijete postaje gay?
John Cleese

#1767 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

wewa wrote:ja odgajam dvoje koje je 'majka' nabila nogom, pa reko' da upitam sta sam.
Zena, majka, kraljica :D
wewa

#1768 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

John Cleese wrote:
wewa wrote:ja odgajam dvoje koje je 'majka' nabila nogom, pa reko' da upitam sta sam.
Zena, majka, kraljica :D
:oops: :kiss: :run:
emric

#1769 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by emric »

Sephora wrote:Homoseksualnost i usvajanje djece
HOROR, tebra, HOROR!
John Cleese

#1770 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

moonca wrote:Isto- kako je moguce da u heteroseksualnoj obitelji dijete postaje gay?
Ma nema sanse - to je gej propaganda :| :D
hadzinicasa

#1771 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
hadzinicasa wrote:
wewa wrote:
:trep: :srce:

p.s. ovu razmjenu nek citaju umjesto dulcolaxa :lol:
ako im kakve perverzne misli nenaumpadnu.... tipa ako si mislio ono sto sam ja mislila, stvarno si bezobrazan! :)
Mis mekinjas

#1772 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mis mekinjas »

Dobijete li vi tolerantni na ovakvim temama zelju da psujete? :mrgreen:

Ja bih sve nesto napisala pa odustanem. A isto ne zasluzuje vecina da im se suti. Sto argumentovano sto po onoj: “s gospodom gospodski sa ....” nije cak ni ostatak te osrednje umotvorine u skladu sa mojim stavovima.

Fakat nekad od srca pozelim netolerantom puku da im okot postane dio njima omrazenih populacija. :mrgreen:
wewa

#1773 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by wewa »

hadzinicasa wrote: ako im kakve perverzne misli nenaumpadnu.... tipa ako si mislio ono sto sam ja mislila, stvarno si bezobrazan! :)
hoce to kad svasta objavljujes :lol:
hadzinicasa

#1774 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hadzinicasa »

wewa wrote:
hadzinicasa wrote: ako im kakve perverzne misli nenaumpadnu.... tipa ako si mislio ono sto sam ja mislila, stvarno si bezobrazan! :)
hoce to kad svasta objavljujes :lol:
:zen:
John Cleese

#1775 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

Mis mekinjas wrote:Dobijete li vi tolerantni na ovakvim temama zelju da psujete? :mrgreen:

Ja bih sve nesto napisala pa odustanem. A isto ne zasluzuje vecina da im se suti. Sto argumentovano sto po onoj: “s gospodom gospodski sa ....” nije cak ni ostatak te osrednje umotvorine u skladu sa mojim stavovima.

Fakat nekad od srca pozelim netolerantom puku da im okot postane dio njima omrazenih populacija. :mrgreen:
Dozvoli, to se uvijek desiava nekom drugom :| :D
Post Reply