Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stakasa

#1751 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

mO k3 wrote:
AmirBaa wrote:
mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Kakve nebuloze...jesi ti svjestan koliki je to grad? Prijatelja, koji zivi u parizu sam nazvao na viberu 2-3 sata poslije napada i kaze da nije imao pojma da je to bilo uopste :-)
Izvini ko je ovdje sada nebulozu napisao ti ili ja ???
Jeli ti misliš da Francuska policija daje dimne znake da bi se sporazumjevali ???
Nekad je bolje prešutjeti moj savjet
Viber je Viber :D
mO k3

#1752 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mO k3 »

@ stakasa :thumbup:
jao_situacije

#1753 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

ima onaj jedan dio na snimci sa krova kad trče neka tri čovjeka ulicom na sebi imaju nešto crno sa bijelim natpisom na leđima razdvoje se pobjegnu i onda se pojave braća pucači.. ko je to gdje trče odjednom se pojave i nestanu, a napadači ih ne ubiju :roll: :-)
jao_situacije

#1754 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

stakasa wrote:
mO k3 wrote:
AmirBaa wrote: Kakve nebuloze...jesi ti svjestan koliki je to grad? Prijatelja, koji zivi u parizu sam nazvao na viberu 2-3 sata poslije napada i kaze da nije imao pojma da je to bilo uopste :-)
Izvini ko je ovdje sada nebulozu napisao ti ili ja ???
Jeli ti misliš da Francuska policija daje dimne znake da bi se sporazumjevali ???
Nekad je bolje prešutjeti moj savjet
Viber je Viber :D
Zamisli da je skajp :o
stakasa

#1755 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

Evo razumijem da ih nisu nasli u Parizu. Ovaj pice raznoso, zna sve, pobjego im iz te dungle od dva miliona ljudi. Ali sta se je desilo nakon toga, lociraju ih u nekakvom malom selu, sve opkole, nide nista, sad u sumi, devedeset hiljada ljudi, pa ko ce toj sili pobjec, da je Amazon a ne suma u Francuskoj.
archi_a

#1756 Re: Terorizam u Parizu!

Post by archi_a »

Gnusan je ovo cin, koji nikome nece nista dobrog donijeti, pogotovo muslimanima koji zive po cijelome svijetu i koji i do ovog zlodjela nisu bili bas u zavidnoj poziciji zbog nacina na koji se u zadnjih 20 godina u krscanskoj zajednici percepira prica oko islamske vjere..... Cecenije,Iraka, napada u SAD-u, Iraka ponovo, Afganistana, Egipta, Sirije i Libije, Palestine kroz cijelo ovo vrijeme, pa donekle i Turske. Nije dobro i kako stvari stoje, nikad nece doci do potpunog razumjevanja izmedju ovih podijeljenih vjera i svjetova. Obicni covjek ce da ispasta. :(
Nego da ostavimo ovo po strani. Ovaj cin me je naveo da se vratim u ne tako daleku proslost i promislim o jednoj mozda slicnoj stvari.
PITANJE ZA SVE KOJI SU PREZIVJELI OPSADU SARAJEVA: Koliko nas ili vas bi, da se kojim slucajem naslo u poziciji da pridje ili sretne usranog Ristu Djogu, u vrijeme agresije, gladi,silovanja i masakriranja po ulicama naseg geta, tog chetalja ZADAVILO GOLIM RUKAMA ?!?
Lijepo molim, da se ne veze uz ovo sto je ucinjeno u Parizu i da mi se ne imputira da pokusavam relativizirati zlocin. Ovaj cin me je samo naveo da se sjetim tog vremena i njegove face dok nas je pokusao poniziti, ismijati i relativizirati smrt,glad,ubistva, i iskreno razmislim o tome. Pokusajte iskreno odgovoriti sami sebi. lp
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1757 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

rekla-kazala wrote: Sve je krajnje nestvarno.
Normalno policija kaže: "U cilju neometane istrage ne možemo dati više informacija" !
U ovom slučaju je na osnovu pronađenog pasoša u automobilu otkriven identitet osumnjičenih.
Da li bi isto učinili da su u autu našli pasoš predsjednika Francuske ?
Dalje ako hoćeš da nekog nađeš angažuješ par najsposobnijih a ako hoćeš da zabrljaš onda pokreneš 100.000 ljudi.
A ako hoces jos vise da zabrljas dozvolis dozirane napade na muslimane, njihovu imovinu, dzamije, i tako to. :wink:

Sve negdje vec vidjeno. :arrow:

Ko je sada na redu? :?:
Hajvan

#1758 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

Iran :mrgreen:
emigrazione

#1759 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1760 Re: Terorizam u Parizu!

archi_a wrote:Gnusan je ovo cin, koji nikome nece nista dobrog donijeti, pogotovo muslimanima koji zive po cijelome svijetu i koji i do ovog zlodjela nisu bili bas u zavidnoj poziciji zbog nacina na koji se u zadnjih 20 godina u krscanskoj zajednici percepira prica oko islamske vjere..... Cecenije,Iraka, napada u SAD-u, Iraka ponovo, Afganistana, Egipta, Sirije i Libije, Palestine kroz cijelo ovo vrijeme, pa donekle i Turske. Nije dobro i kako stvari stoje, nikad nece doci do potpunog razumjevanja izmedju ovih podijeljenih vjera i svjetova. Obicni covjek ce da ispasta. :(
Nego da ostavimo ovo po strani. Ovaj cin me je naveo da se vratim u ne tako daleku proslost i promislim o jednoj mozda slicnoj stvari.
PITANJE ZA SVE KOJI SU PREZIVJELI OPSADU SARAJEVA: Koliko nas ili vas bi, da se kojim slucajem naslo u poziciji da pridje ili sretne usranog Ristu Djogu, u vrijeme agresije, gladi,silovanja i masakriranja po ulicama naseg geta, tog chetalja ZADAVILO GOLIM RUKAMA ?!?
Lijepo molim, da se ne veze uz ovo sto je ucinjeno u Parizu i da mi se ne imputira da pokusavam relativizirati zlocin. Ovaj cin me je samo naveo da se sjetim tog vremena i njegove face dok nas je pokusao poniziti, ismijati i relativizirati smrt,glad,ubistva, i iskreno razmislim o tome. Pokusajte iskreno odgovoriti sami sebi. lp
Za ono prvo nisam siguran, a za drugo jesam. ;-)
O'zone
Globalni moderator

#1761 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

area51 wrote:
Capajebo wrote:
jao_situacije wrote: Ja nisam gledao FTV dnevnik, nego HRT danas i jučer. Da vidiš neku snimku ovog starijeg lika znači džej zi, ovakvih likova po AP i DBR ima bar 2000 i on da se onako istrenirao pa lik je obični klošar neki. Neke kajle nosa drma glavom vrti prstima ha hu :lol: I šta bi na kraju sa onim što se kao predao jel ga pustiše jel ubijen uhapšen osuđen ni traga ni glasa o njemu ?
Kad su poceli njegovo ime spominjati sam se momak pred'o policiji, i njegove kolege iz razreda potvrdile da je on bio u skoli zajedno sa njima u vrijeme napada.
Možda je izletio na velikom odmoru ? :?
Ja još jučer rekoh ako se ispostavi pogrešnim da je momak učestvovao bit ce to velika bruka za obavještajne službe.

Niti na jednom snimku se me vidi vozač, treće lice, osim one dvojice debila .

Ako je tacno da ima svjedoke da je bio na nastavi imam slobodno pravo (sad jeo moderno biti slobodan) da kažem da "izgubljena lična karta" i vozilu smrdi ko ništa i da žandarmerija ganja boga pitaj koga po onim šumama dok pravi krivci su negdje.
stakasa

#1762 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Kako ne moze, volja ti iz prve ruke od onih sto Pariz znaju kao svoj dep do Viber svjedocanstava ljudi od povjerenja. Sta te tacno interesuje
Ima Bosne_Bice Bosne

#1763 Re: Terorizam u Parizu!

Hajvan wrote:Iran :mrgreen:
Bi oni, al, damu lama za Iran. :D
It_is_a_Leclerc

#1764 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
To je pravo pojedinca da, dok god ne krši zakon, govori i piše štagod želi, crta koga god mu volja, kritikuje svakog pojedinca kojeg mu se prohtije, a da pritom mu par babuna ne prosvira glavu. Granice slobode govora su u zakonu, a ne u glavama retogradnih primitivaca i babuna.

To je najplastičnije.
stakasa

#1765 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

Cuj mozda je izletio na velikom odmoru :D
stakasa

#1766 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

It_is_a_Leclerc wrote:
To je pravo pojedinca da, dok god ne krši zakon, govori i piše štagod želi, crta koga god mu volja, kritikuje svakog pojedinca kojeg mu se prohtije, a da pritom mu par babuna ne prosvira glavu. Granice slobode govora su u zakonu, a ne u glavama retogradnih primitivaca i babuna.

To je najplastičnije.
Jes ti bio u Parizu
shibonja

#1767 Re: Terorizam u Parizu!

Post by shibonja »

Hajmo kuci,braco muslimani,mi smo ovde dosli nepozvaniiiii :) :D
O'zone
Globalni moderator

#1768 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

homega wrote:Ko je mogao izdati nalog za ubistvo karikaturista?
Možda ali samo možda da su desničari koji sad vide super priliku da "očiste" Francusku i niko im neće zamjeriti
LSD

#1769 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

nigor wrote:Čekajte, ako je zabranjeno slikati i crtati proroka Muhameda, kako to da nije zabranjeno snimati filmove i crtiće o njemu?
Muhammed a.s. nije bio prorok :!: ....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarot.

neces spuštati Božijeg poslanika na tako niske nivoe, necemo ti to dozvoliti

koristi pravilnu terminologiju, inace cu ti prijaviti post
KENJAC

#1770 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......
Kad zrelije razmislim , u stvari ne smijes pisnut !
Freamon Lester

#1772 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

LSD wrote:
nigor wrote:Čekajte, ako je zabranjeno slikati i crtati proroka Muhameda, kako to da nije zabranjeno snimati filmove i crtiće o njemu?
Muhammed a.s. nije bio prorok :!: ....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarot.

I to je pomak u odnosu na tvoje stavove. Ja bi ocekivao da ces reci da moze ocekivati da mu neko glavu odrubi... :lol:
homega

#1773 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

LSD wrote:

Sreća njegova pa ne zna crtati :-) :-) :(
It_is_a_Leclerc

#1774 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

LSD wrote:

:facepalm:

A možete ga i ubiti iz kalaša.
O'zone
Globalni moderator

#1775 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Ali oni su izašli iz grada vozilom. Danas su u tom istom vozilu bili na benzinskoj pumpi a onda vozilo odbacili par kilometara dalje.

Znaci može i to može pored kompletne armade koja je na ulicama i to još uvijek isto maskirani. Cirkus.
Post Reply