Bilo bi prejako da joj se sada javi Djuro i kaze, kao u filmu : nista te nisam pit'o....Naslovnica wrote:Sandra Kenda shared Maja Suskic's photo.
18 hours ago
PREDIVNO NAPISANO
Solidarnost za pujde iz Sarajeva!
Negdje u srcu moje zemlje, negdje na brdovitom balkanu u krvavoj Bosni, ničijoj i svačijoj, noćas u gradu koji je je uvijek bio moj i nikad neće biti ničiji, noćas u gradu u kom spavaju nikad dosanjana djetinjstva i prekinute mladosti, gradu vječne mladosti, gradu koji nikad ne spava u kom uvijek negdje miriše krv...neko je odlučio da su pujde krive za sve.
Kako?
Eto tako, pujdo što na čaršiji spava je kriv što nema turista nisu poplave.
Pujdo je kriv što su plate male, a penzija nigdje nema.
Pujdo je kriv što nema posla, ne zna pujdo da samo zbog njega narod nema posla u ovoj Bosni, ne zna pujdo da je kriv za glad, prokisle krovove i bose noge...Ne znam ni ja.
U jednom parku, ispred jedne ambasade, ispod jedne klupe, pokraj jedne obale i pokraj jedne vatre, pujdo noćas spokojno spava i ne zna da sutra neće biti tu.
Oprosti im Bože, ovaj ili onaj, njima je svejedno samo nek si dolar, ne znaju šta čine.
![]()
![]()
![]()
Problem pasa lutalica
- klixoris
#1751 Re: Problem pasa lutalica
- Ramzess Veliki
#1753 Re: Problem pasa lutalica
Sve pujde pofatati, dati deset dana da ih ljubitelji preuzmu ili ne, što ne udome injekciju i gotovo.
Vlasnicima deračina po džepu za šetanje bez brnjice i kratkog povodca, kenjanje po ulici i zapišavanje.
Meni su djeca preča od buhatih škevrija.
Zimi izvedeš dijete na snijeg u park, sve zasrano. Ne smije dijete napraviti grudvu da se ne zarazi.
U školu ide sa strahom ... na moju je skočio ker koga hrane moje komšije j... im on ... kažu - neće, dobar je on ...
Vlasnicima deračina po džepu za šetanje bez brnjice i kratkog povodca, kenjanje po ulici i zapišavanje.
Zimi izvedeš dijete na snijeg u park, sve zasrano. Ne smije dijete napraviti grudvu da se ne zarazi.
U školu ide sa strahom ... na moju je skočio ker koga hrane moje komšije j... im on ... kažu - neće, dobar je on ...
-
l33t
-
pakica_
#1755 Re: Problem pasa lutalica
Upravo zbog tih malih koji se zalijecu na mog visokog kera od preko 35 kila, na vilsu je uvijek zbrnjenAlfons Kauders wrote:
Ja sam prije par mjeseci gledao kako zenska pokusava kontrolisati psa, ne znam pasminu, preko 35 kila, visok... Hoda mirno, poleti na njeg neki mali cuko, takodjer vlasnicki... Mislio sad da ce ga zaklat, koja cika i vriska, zenska place, ljudi bjeze, haos mrtvi...Poslije slucajno naletim da zensku, eto kaze nece on, uvijek je miran - "samo ponekad malo pukne kada okolo ima previse ljudi i drugih pasa"
A neko spomenu neko placanje kazne, nesto.. Aha, jes' jes' sad cu, samo sto necu
-
pakica_
#1756 Re: Problem pasa lutalica

A vidi ga sto je depresivan s brnjom
- Hajlac
#1757 Re: Problem pasa lutalica
hladan.preminger wrote:Da malo rezuimiramo!
Državni zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja u članu 2. kao ni kasnije u textu ne poznaje "pse lutalice" vec samo:
1. "izgubljene zivotinje - pobjegla vlasniku i on je traži", i
2. "napuštene zivotinje - životinja koju je vlasnik svjesno napustio".
Dalje u članu 13. stoji:
Usmrćivanje životinja može se provesti ako:
a) je usmrćivanje životinje kičmenjaka potrebno radi održavanja prirodne ravnoteže u lovištu, u skladu sa Zakonom o lovstvu ("Sl. novine Federacije BiH", br. 4/06 i "Sl.
glasnik Republike Srpske", br. 4/02);
b) se odvija u okviru mjera za uništavanje štetočina, a na drugi način se ne može spriječiti, onda se usmrćivanje smije izvršiti samo ako to neće uzrokovati više od nužnih bolova.
Prema ovom članu "lutalice" se mogu tretirati kao štetočine i skladu s tim postupiti prema zakonu.
Dalje u članu 14. - Eutanazija stoji:
Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji.
Primjenom tačaka c), d) i e) ovog člana moze se riješti 90% populacije luatalica.
Case closed!
Jasno je koliko su korumpirani i licemjerni ovo dvoje - dekan Veterinarskog fakulteta Fejzić i ova pravnica/"tužne oke" Kozlić
http://youtu.be/dy3g8kCGII4?t=48m20s
http://youtu.be/dy3g8kCGII4?t=30m29s
Oboje se licemjerno kunu u trenutni zakon ali u isto vrijeme ne dozvoljavaju primjenu gore navedenih odredbi tog zakona o eutanaziji upravo po ljude opasnih/agresivnih i bolesnih životinja već iste radije ostavljaju kastrirane na ulici da se pate i terorišu ljude!
Pokvarenjaci korumpirani!
-
huxley
#1758 Re: Problem pasa lutalica
Ja auto ne zelim voziti ispod 60km/h, odlican sam vozac. boli me racku sto je skola i sto mogu nekoga udariti, neka se sklanjaju????Zahtjev odbiVen od strane pakice i njenog cuke![]()
Gofna kupim, brnjica samo i samo u guzvama u setnji ferhadijom i vilsonovim..
Kolika budala i govno moras biti da bi napisao ovako nesto, da svjesno krsis zakon, i da te boli briga sto bi tvoj pas mogao nekoga napasti, oteti se kontroli itd... Dovoljan je momenat nepaznje, manjak koncentracije, da necije dijete ostane bez sake, gornje usne, uha..... Isto kao i sa autom, niko (iole normalan) nece pregaziti dijete, ali ono sto razlikuje glupane, budale, idiote itd, od normalnih ljudi, je da rade na prevenciji da se tako nesto i desi. Na stranu sto bi roditelj afektu ubio i tebe i dzukelu da mu ugrize dijete, ali svrha brnjice upravo i jeste da sprijeci da se tako nesto i desi.
-
Savjetnik Premijera
#1759 Re: Problem pasa lutalica
Ramzess Veliki wrote:Sve pujde pofatati, dati deset dana da ih ljubitelji preuzmu ili ne, što ne udome injekciju i gotovo.
-
joe_black
#1760 Re: Problem pasa lutalica
Ja zivim u jednom malom bosanskom gradicu...Znas je kod nas efikasno rijesen problem pasa lutalica...Nema niti jednog na ulici...
Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli

Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli
- Dr. Kuca
#1761 Re: Problem pasa lutalica
Ima i nas koji ce doci razbit te proteste. Pas.pici wrote:eto ih 11 taman za fuzbala na maleNaslovnica wrote:Sandra Kenda
Just like this ..
I'm for LARGE PROTESTS AS SOON AS POSSIBLE .. people we need to unite and come out on the street all .. I am really heart for big, big protests to show them over once in a lifetime for all time
14 hours ago · Edited · Like · 7
Sandra Kenda
hajmo se bar jednom skupiti svi u velikom broju, naći snage i vremena da im pokažemo koliko smo jaki i koliko nas ima.. ma nemogu oni biti jači od nas.. ima nas mnogo ljudi.. MOŽEMO BAR JEDNOM U ŽIVOTU POKAZATI NAŠU SNAGU LJUBAVI, ULIČNI PSI TO TREBAJU
14 hours ago · Edited · Like · 11
-
hladan.preminger
#1762 Re: Problem pasa lutalica
joe_black wrote:Ja zivim u jednom malom bosanskom gradicu...Znas je kod nas efikasno rijesen problem pasa lutalica...Nema niti jednog na ulici...
Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli![]()
![]()
I kod nas to tako frcera.
- Hajlac
#1763 Re: Problem pasa lutalica
Rumunija:
Uzrok:
The problem escalated in 2004, when the legislative framework that allowed the euthanasia of unclaimed stray dogs was repealed.
Posljedice:
Prior to 25 September 2013 (see below), the legislative framework of Romania did not allow the euthanasia of unclaimed stray dogs. The standard procedure stated that stray dogs were to be captured by an animal control officer. The dogs would then be taken to animal shelters operated independently by animal rights NGOs.[12] At the shelter, the dogs were due to be sterilized and - if no one legally adopted them - they would be sent back on the streets or sent abroad for adoption.
-->
Dog bites occur on a regular basis as a result of the stray dog situation. In 2012 alone, 16,192 people were bitten by dogs in Bucharest. Out of these, 3,300 were children.[16]
However, an even more alarming situation is that of death occurring as a direct result of dog bites. At least three deaths have occurred in Bucharest as a result of dog packs biting citizens. Those who died were either senior members of society or children.[17]
The issue of stray dogs gained international attention in 2006, when a Japanese citizen was bitten by dogs on Victoria Square. The man died as a result of hemorrhagic shock caused by one of the many dog bites that severed an artery.[18] The dog that was determined to have bitten the man was adopted by a German family and died of old age in April 2013.[19]
In January 2011, a Romanian woman was lethally bitten by a dog. She died as a result of hemorrhagic shock, also caused by a dog bite that severed an artery.[20]
http://en.wikipedia.org/wiki/Street_dogs_in_Bucharest
IDENTIČAN scenarij kao onaj primijenjen od 2009. do 2014.(and counting) u Bosni i Hercegovini a ovi Av Av Money (uključujući i korumpirane s Veterinarskog) urliču "nemojte nas porediti s Rumunijom"
Uzrok:
The problem escalated in 2004, when the legislative framework that allowed the euthanasia of unclaimed stray dogs was repealed.
Posljedice:
Prior to 25 September 2013 (see below), the legislative framework of Romania did not allow the euthanasia of unclaimed stray dogs. The standard procedure stated that stray dogs were to be captured by an animal control officer. The dogs would then be taken to animal shelters operated independently by animal rights NGOs.[12] At the shelter, the dogs were due to be sterilized and - if no one legally adopted them - they would be sent back on the streets or sent abroad for adoption.
-->
Dog bites occur on a regular basis as a result of the stray dog situation. In 2012 alone, 16,192 people were bitten by dogs in Bucharest. Out of these, 3,300 were children.[16]
However, an even more alarming situation is that of death occurring as a direct result of dog bites. At least three deaths have occurred in Bucharest as a result of dog packs biting citizens. Those who died were either senior members of society or children.[17]
The issue of stray dogs gained international attention in 2006, when a Japanese citizen was bitten by dogs on Victoria Square. The man died as a result of hemorrhagic shock caused by one of the many dog bites that severed an artery.[18] The dog that was determined to have bitten the man was adopted by a German family and died of old age in April 2013.[19]
In January 2011, a Romanian woman was lethally bitten by a dog. She died as a result of hemorrhagic shock, also caused by a dog bite that severed an artery.[20]
http://en.wikipedia.org/wiki/Street_dogs_in_Bucharest
IDENTIČAN scenarij kao onaj primijenjen od 2009. do 2014.(and counting) u Bosni i Hercegovini a ovi Av Av Money (uključujući i korumpirane s Veterinarskog) urliču "nemojte nas porediti s Rumunijom"
Last edited by Hajlac on 17/09/2014 14:47, edited 1 time in total.
- Adriatic
#1764 Re: Problem pasa lutalica
Nemojte se previše veseliti.hladan.preminger wrote:joe_black wrote:Ja zivim u jednom malom bosanskom gradicu...Znas je kod nas efikasno rijesen problem pasa lutalica...Nema niti jednog na ulici...
Mi malo zazmirimo, policija malo zazmiri...lovci odrade posao i svi veseli![]()
![]()
I kod nas to tako frcera.
Mogu dogsovci i kod vas osnovati podružnice
-
hladan.preminger
#1765 Re: Problem pasa lutalica
Nema u naske kemova za ukrasti zato nece nikad ni doci.Adriatic wrote: Nemojte se previše veseliti.
Mogu dogsovci i kod vas osnovati podružnice
Mada ima ovih lujki sto se malo preseravaju putem facebooka nakon svake akcije.
-
joe_black
#1766 Re: Problem pasa lutalica
Kako očekivati da riješe naš problem, a nemaju rješenje za svoju
U Britaniji svaki dan bude uspavan 21 pas! O čemu onda Dogs Trust priča?
Foto:Fena/Ilustracija
Prema podacima BBC-a, Dogs Trust u Velikoj Britaniji svaki dan s ulice skloni više od 300 pasa lutalica, a samo 2012. godine s ulice ih je sklonjeno 111.986.
Mikročipovanje pasa koje pomaže da se vlasnik i pas ponovo spoje, postat će obavezno do 2016. godine, za sada je još uvijek zasnovano na dobrovoljnoj osnovi. Prošlogodišnji podaci Dogs Trusta pokazuju da je 48 posto pasa koju su sklonjeni s ulice vraćeno vlasnicima, 36 posto njih je pronašlo novi dom, a ostali su uspavani.
U Velikoj Britaniji trenutno ima više od 110.000 pasa lutalica, a svaki dan bude uspavan 21 pas, pokazalo je istraživanje Daily Maila koje je objavljeno 07. septembra. Istraživanje je također pokazao da čak 72 posto stanovništva ne zna da u roku sedam dana moraju potražiti svog psa ili će njihov ljubimac biti uspavan. Dalje, 64 posto ljudi u Velikoj Britaniji ne zna čija je odgovornost da se brine o nestalim psima, a njih 46 posto će radije svog izgubljenog psa tražiti u komšiluku nego nadležnim organima prijaviti nestanak. Tokom jedne godine, širom Velike Britanije bude uspavano više od 7.000 pasa, navodi Daily Mail.
Veliki problem s psima lutalicama ima i Bugarska. Bijes javnosti izazvala je smrt 88-godišnjeg Botia Tachkova 8. aprila 2012. godine. Tachkov je 1960-ih godina emigrirao u SAD, bio je profesor na Univerzitetu Columbia u New Yorku, radio je na Wall Streetu i za State Department, a u Bugarsku se vratio jer je posljednje godine života želio provesti u domovini. Preminuo od zatajenja organa nakon što ga je u Sofiji napao čopor pasa. Njegova smrt je izazvala zgražavanje i kritike zbog neuspjeha vlasti da riješi dugotrajni problem koji Sofija ima s psima lutalicama, kojih na ulicama ovog grada ima 10.000. Građani su nakon smrti Tachkova zahtijevali masovno uništenje pasa lutalica.
Zakon o zaštiti životinja u Bugarskoj nalaže da komunalna preduzeća i organizacije za zaštitu životinja napuštene pse moraju smjestiti u skloništa, kastrirati ih, liječiti od parazita i cijepiti ih protiv bjesnoće. Oni koji ne pronađu dom, moraju biti označeni i smješteni u posebna skloništa ili vraćeni na mjesto na kojem su uhvaćeni, dok se bolesni i agresivni psi uspavljuju. Problem s psima lutalicama u Bugarskoj je nastao jer zakon dozvoljava pojedincima i organizacijama da psa ostave na ulici ukoliko napišu pismenu izjavu u kojoj obećavaju da će ga nadzirati.
2011. godine, kada je žena preminula nakon napada uličnih pasa, rumunski parlament je usvojio zakon kojim se dopušta ubijanje hiljada pasa lutalica, ali zakon je odmah izazvao oštre reakcije nevladinih organizacija i na kraju ga je Ustavni sud poništio. Prema nekim podacima, u Rumuniji ima oko 600.000 pasa lutalica. Novi zakon u ovoj zemlji nalaže da se psi lutalice odvedu u skloništa, te da se uspavljuju ako se njihovi vlasnici ne jave u roku 14 dana.
Na sličan način problem s psima lutalicama se tretira i u Grčkoj. Naravno, ni u ovoj zemlji nema skloništa koja imaju kapacitet za smještaj svih pasa lutalica, čiji se broj svake godine krajem ljeta udvostručuje. Problem u Grčkoj i Bugarskoj jeste taj što si brojni vlasnici zbog krize ne mogu priuštiti da zadrže svoje ljubimce.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da u svijetu ima oko 200 miliona pasa lutalica, a samo u Indiji ih ima 25 miliona.
U američkom gradu Detroitu ima oko 50.000 pasa lutalica. Prema zakonu u državi Michigan, pas u skloništu boravi četiri radna dana, nakon toga se može usvojiti, a ako ne dođe do usvajanja slijedi uspavljivanje. PETA procjenuje da se svake godine u SAD-u uspava oko četiri miliona životinja.
Lutalice se uspavljuju čak i u Kanadi, za koju mnogi kažu da je raj za napuštene pse. Pravilo je jednostavno - psi koji ne budu usvojeni bit će uspavani. Od 43.000 pasa lutalica koji su 2010. godine smješteni u skloništa širom Kanade, 14 posto ih je uspavano.
Prema nekim podacima raznih organizacija za zaštitu životinja, svake godine širom svijeta bude ubijeno tri do četiri miliona pasa i mačaka jer su skloništa puna, oko 2,7 miliona životinja bude eutanizirano jer ih niko ne usvoji, samo 15-20 posto pasa bude vraćeno svojim vlasnicima, a samo 10 posto životinja u skloništima bude sterilizirano.
Tačno je da je zakon donesen, a da nije ispoštovan, tačno je da su kojekakvi azili i skloništa iskorišteni za sve samo ne za zbrinjavanje životinja, tačno je da je sterilizacija, koju zagovara Dogs Trust, isti onaj koji problem nije mogao riješiti u svojoj zemlji, od velike pomoći, ali zar neće ti psi i nakon sterilizacije biti gladni i bolesni, a samim tim i agresivni? Trebamo biti svjesni da ne postoji država na svijetu koja može psa držati u skloništu godinu, dvije tri ili pet i da je pitanje vremena kad će se pojaviti bjesnilo. Šta uopšte znači nema bjesnila? Da ljudi koji su zadobili teške povrede i pretrpjeli veliki strah trebaju biti sretni i zadovoljni jer psi koji su ih napali nemaju bjesnilo?!
- U prvih osam mjeseci 2014. godine u Kantonu Sarajevo zabilježeno je 678 ujeda pasa. Broj napada u odnosu na isti period prošle godine povećao se za 14 posto.
- U posljednjih mjesec dana, prema podacima Zavoda hitne medicinske pomoći KS, zabilježena su 92 ujeda pasa lutalica.
- 2013. godine ukupno 948 pacijenata je bilo napadnuto i ugriženo.
- 2012. godine 745 pacijenata je prijavilo ujed psa.
- 2011. godine zabilježen je broj od 577 pacijenata.
- 2010. godine pomoć je zatražilo ukupno 433 pacijenata.
Sad svi vi koji ovo čitate sigurno mislite:"Hvala Bogu, ja nisam među ovim ljudima, a nije ni moje dijete, sestra, majka, brat...!" No, pitanje je vremena kad će se i to desiti!
U Britaniji svaki dan bude uspavan 21 pas! O čemu onda Dogs Trust priča?
Foto:Fena/Ilustracija
Prema podacima BBC-a, Dogs Trust u Velikoj Britaniji svaki dan s ulice skloni više od 300 pasa lutalica, a samo 2012. godine s ulice ih je sklonjeno 111.986.
Mikročipovanje pasa koje pomaže da se vlasnik i pas ponovo spoje, postat će obavezno do 2016. godine, za sada je još uvijek zasnovano na dobrovoljnoj osnovi. Prošlogodišnji podaci Dogs Trusta pokazuju da je 48 posto pasa koju su sklonjeni s ulice vraćeno vlasnicima, 36 posto njih je pronašlo novi dom, a ostali su uspavani.
U Velikoj Britaniji trenutno ima više od 110.000 pasa lutalica, a svaki dan bude uspavan 21 pas, pokazalo je istraživanje Daily Maila koje je objavljeno 07. septembra. Istraživanje je također pokazao da čak 72 posto stanovništva ne zna da u roku sedam dana moraju potražiti svog psa ili će njihov ljubimac biti uspavan. Dalje, 64 posto ljudi u Velikoj Britaniji ne zna čija je odgovornost da se brine o nestalim psima, a njih 46 posto će radije svog izgubljenog psa tražiti u komšiluku nego nadležnim organima prijaviti nestanak. Tokom jedne godine, širom Velike Britanije bude uspavano više od 7.000 pasa, navodi Daily Mail.
Veliki problem s psima lutalicama ima i Bugarska. Bijes javnosti izazvala je smrt 88-godišnjeg Botia Tachkova 8. aprila 2012. godine. Tachkov je 1960-ih godina emigrirao u SAD, bio je profesor na Univerzitetu Columbia u New Yorku, radio je na Wall Streetu i za State Department, a u Bugarsku se vratio jer je posljednje godine života želio provesti u domovini. Preminuo od zatajenja organa nakon što ga je u Sofiji napao čopor pasa. Njegova smrt je izazvala zgražavanje i kritike zbog neuspjeha vlasti da riješi dugotrajni problem koji Sofija ima s psima lutalicama, kojih na ulicama ovog grada ima 10.000. Građani su nakon smrti Tachkova zahtijevali masovno uništenje pasa lutalica.
Zakon o zaštiti životinja u Bugarskoj nalaže da komunalna preduzeća i organizacije za zaštitu životinja napuštene pse moraju smjestiti u skloništa, kastrirati ih, liječiti od parazita i cijepiti ih protiv bjesnoće. Oni koji ne pronađu dom, moraju biti označeni i smješteni u posebna skloništa ili vraćeni na mjesto na kojem su uhvaćeni, dok se bolesni i agresivni psi uspavljuju. Problem s psima lutalicama u Bugarskoj je nastao jer zakon dozvoljava pojedincima i organizacijama da psa ostave na ulici ukoliko napišu pismenu izjavu u kojoj obećavaju da će ga nadzirati.
2011. godine, kada je žena preminula nakon napada uličnih pasa, rumunski parlament je usvojio zakon kojim se dopušta ubijanje hiljada pasa lutalica, ali zakon je odmah izazvao oštre reakcije nevladinih organizacija i na kraju ga je Ustavni sud poništio. Prema nekim podacima, u Rumuniji ima oko 600.000 pasa lutalica. Novi zakon u ovoj zemlji nalaže da se psi lutalice odvedu u skloništa, te da se uspavljuju ako se njihovi vlasnici ne jave u roku 14 dana.
Na sličan način problem s psima lutalicama se tretira i u Grčkoj. Naravno, ni u ovoj zemlji nema skloništa koja imaju kapacitet za smještaj svih pasa lutalica, čiji se broj svake godine krajem ljeta udvostručuje. Problem u Grčkoj i Bugarskoj jeste taj što si brojni vlasnici zbog krize ne mogu priuštiti da zadrže svoje ljubimce.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da u svijetu ima oko 200 miliona pasa lutalica, a samo u Indiji ih ima 25 miliona.
U američkom gradu Detroitu ima oko 50.000 pasa lutalica. Prema zakonu u državi Michigan, pas u skloništu boravi četiri radna dana, nakon toga se može usvojiti, a ako ne dođe do usvajanja slijedi uspavljivanje. PETA procjenuje da se svake godine u SAD-u uspava oko četiri miliona životinja.
Lutalice se uspavljuju čak i u Kanadi, za koju mnogi kažu da je raj za napuštene pse. Pravilo je jednostavno - psi koji ne budu usvojeni bit će uspavani. Od 43.000 pasa lutalica koji su 2010. godine smješteni u skloništa širom Kanade, 14 posto ih je uspavano.
Prema nekim podacima raznih organizacija za zaštitu životinja, svake godine širom svijeta bude ubijeno tri do četiri miliona pasa i mačaka jer su skloništa puna, oko 2,7 miliona životinja bude eutanizirano jer ih niko ne usvoji, samo 15-20 posto pasa bude vraćeno svojim vlasnicima, a samo 10 posto životinja u skloništima bude sterilizirano.
Tačno je da je zakon donesen, a da nije ispoštovan, tačno je da su kojekakvi azili i skloništa iskorišteni za sve samo ne za zbrinjavanje životinja, tačno je da je sterilizacija, koju zagovara Dogs Trust, isti onaj koji problem nije mogao riješiti u svojoj zemlji, od velike pomoći, ali zar neće ti psi i nakon sterilizacije biti gladni i bolesni, a samim tim i agresivni? Trebamo biti svjesni da ne postoji država na svijetu koja može psa držati u skloništu godinu, dvije tri ili pet i da je pitanje vremena kad će se pojaviti bjesnilo. Šta uopšte znači nema bjesnila? Da ljudi koji su zadobili teške povrede i pretrpjeli veliki strah trebaju biti sretni i zadovoljni jer psi koji su ih napali nemaju bjesnilo?!
- U prvih osam mjeseci 2014. godine u Kantonu Sarajevo zabilježeno je 678 ujeda pasa. Broj napada u odnosu na isti period prošle godine povećao se za 14 posto.
- U posljednjih mjesec dana, prema podacima Zavoda hitne medicinske pomoći KS, zabilježena su 92 ujeda pasa lutalica.
- 2013. godine ukupno 948 pacijenata je bilo napadnuto i ugriženo.
- 2012. godine 745 pacijenata je prijavilo ujed psa.
- 2011. godine zabilježen je broj od 577 pacijenata.
- 2010. godine pomoć je zatražilo ukupno 433 pacijenata.
Sad svi vi koji ovo čitate sigurno mislite:"Hvala Bogu, ja nisam među ovim ljudima, a nije ni moje dijete, sestra, majka, brat...!" No, pitanje je vremena kad će se i to desiti!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1767 Re: Problem pasa lutalica
dogmoney je firma...imaju jak lobing i priliv sredstava tako da mogu imati skupe kampanje našta bi im mnoge stranke mogle pozavidjeti...
ovo je samo kap u moru...
ovo je samo kap u moru...
-
Naslovnica
#1768 Re: Problem pasa lutalica
RP 18
http://www.animalzoo.ro/un-copil-fost-m ... it-public/
Treba da se ovo desi i kod nas pa da se nešto poduzme, majku li vam kriminalnu?!?!?
http://www.animalzoo.ro/un-copil-fost-m ... it-public/
Treba da se ovo desi i kod nas pa da se nešto poduzme, majku li vam kriminalnu?!?!?
-
The BEN10
#1769 Re: Problem pasa lutalica
Ma isfrustrirani kreteni, šta drugo reći. Primitivci su svuda druže oko nas, i to je tako. Haman se moramo pomiriti sa tim.huxley wrote:Ja auto ne zelim voziti ispod 60km/h, odlican sam vozac. boli me racku sto je skola i sto mogu nekoga udariti, neka se sklanjaju????Zahtjev odbiVen od strane pakice i njenog cuke![]()
Kolika budala i govno moras biti da bi napisao ovako nesto, da svjesno krsis zakon, i da te boli briga sto bi tvoj pas mogao nekoga napasti, oteti se kontroli itd... Dovoljan je momenat nepaznje, manjak koncentracije, da necije dijete ostane bez sake, gornje usne, uha..... Isto kao i sa autom, niko (iole normalan) nece pregaziti dijete, ali ono sto razlikuje glupane, budale, idiote itd, od normalnih ljudi, je da rade na prevenciji da se tako nesto i desi. Na stranu sto bi roditelj afektu ubio i tebe i dzukelu da mu ugrize dijete, ali svrha brnjice upravo i jeste da sprijeci da se tako nesto i desi.
- Hajlac
#1770 Re: Problem pasa lutalica
http://youtu.be/FbcbVJxfvS4?t=9m38s
Moramo na ulicama držati barem 5-6 hiljada ovih čoporativno-vukolikih avlijanera i trpiti TEROR istih jer brrrrr prijeti nam opasnost od, pazi sad, "divljih pasa"
Ja šizofrenije, zemljo otvori se!
U evropskim gradovima fantomski/nepostojeći čopori lutalica štite stanovnike od opet fantomskih/nepostojećih "divljih pasa"
Sjeća li se iko još onog pokolja srna(divlja i ugrožena vrsta) koje su učinili upravo ti pseći čopori(izvanredno zaštićena pripitomljena vrsta od strane Alfa&Omega vrste - homo sapiensa) u Hadžićima?
Takav pokolj nikad prije ovog kriminalnog zakona i nekontrolisanog povećanja avlijanerske populacije nije se desio!
Isto kao u Rumuniji što se nikad prije dolaska ovih istih britanskih perača novca odnosno dušmana nije desilo toliko usmrćivanja ljudi od strane podivljalih avlijanera!
Šizofreni ublehari - fantomski "divlji psi", kojima pokušavate lakovjerne ljude strahom indoktrinirati, nastali su upravo kao posljedica prenabujale populacije pasa lutalica i to na dva načina:
- odvođenjem agresivnih čopora na rubne dijelove grada, poput npr. Nahoreva, većinom upravo od strane ovih Av Av mizantropa i
- prirodnim širenjem teritorije tih čopora zbog prevelike brojnosti - borba za teritoriju.
Kakve samo gluposti valjaju zaluđeni "tužnim okama" gluho i daleko bilo
Last edited by Hajlac on 17/09/2014 15:33, edited 1 time in total.
-
pakica_
#1771 Re: Problem pasa lutalica
Bla bla bla blaThe BEN10 wrote:Ma isfrustrirani kreteni, šta drugo reći. Primitivci su svuda druže oko nas, i to je tako. Haman se moramo pomiriti sa tim.huxley wrote:Ja auto ne zelim voziti ispod 60km/h, odlican sam vozac. boli me racku sto je skola i sto mogu nekoga udariti, neka se sklanjaju????Zahtjev odbiVen od strane pakice i njenog cuke![]()
Blaaaaaa....
@huxley Ja kad psa vodim tamo gdje ima rizika da bi nekog mogao ujesti, moj pas ima brnjicu, a ti seri nekom drugom, sofercino, ok?! Isto tako, ni sva djeca nisu bas nevina.kao sto mozda mislis, pa moj pas dozivljava svakojaka.sranja.od.tih istih malih andjela, dok njihove.materesine ne da.ne sprecavaju to, nego uopste.ne.vide, jer pilje.u telefon dok ih vode.iz skole..
Nedavno.sam po ko zna.koji put.u kucnim papama izletila.iz kuce.da.jebem i malima.i velikima mater na sta ce gospodja jao pa.to je samo dijete iako dijete uveliko ide u sedmi razred.. Reko gospodjo i ovo je samo pas, kome je lakse.objasniti? Vasem malom kretenu da prodje normalno pored kapije i ne drka mi pasce ili mom psu da nije.svako dijete.kreten kao vase i da ne mora reagovati na sviju kao na njega.
Opet, necu da dovodim svog psa u neugodne situacije, tako da nosi jebenu brnjicu sto ti moze potvrditi svako ko me zna ili me ikad.vidio sa.psom.. U mahalskoj setnji mu je necu stavljati jer.ima.dovoljno prostora da izbjegnem susret sa bilo kim i mozes.ti do sutra pricat markove konake..
-
__Phoenix__
#1772 Re: Problem pasa lutalica
Dobermane zabraniti privatnim licima, to je jedna opasna i nimalo prijateljska rasa.
-
L u c i f e r
#1773 Re: Problem pasa lutalica
Ljudi, ne nasjedajte na provokacije, nemojte razmjenjivati uvrede s njima.
Samo se sjetite da oni žele isprovocirati zaključavanje teme.

Samo se sjetite da oni žele isprovocirati zaključavanje teme.
-
emko1234
#1774 Re: Problem pasa lutalica
Jebo majku, kad vidim ovu Sandru Kendu tačno znam o kakvom je tipu osobe riječ

Pašteta ispod kreveta i maltezer i pekinezer, skine se i ližite malci. Tačno se vidi da odavno nije bila susreta s muškim spolovilom jebo je čača.

Pašteta ispod kreveta i maltezer i pekinezer, skine se i ližite malci. Tačno se vidi da odavno nije bila susreta s muškim spolovilom jebo je čača.
-
pakica_
#1775 Re: Problem pasa lutalica
I onda meni pricaju o primitivizmu, a ovdje ima ljudi koji jos po pecinama zive, cini mi se__Phoenix__ wrote:Dobermane zabraniti privatnim licima, to je jedna opasna i nimalo prijateljska rasa.
Izadji malo vani, upoznaj neke dobermane, pa onda truni o njima, tad ces imati iskustva.. nemoj napamet pricati o necemu s cim nemas dodira, nije lijepo po tebe, ispadas.. Da ne kazem sta