Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leki hz

#1751 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by leki hz »

Sherlock_Holmes wrote:
leki hz wrote:
Sherlock_Holmes wrote:Nije utakmica sa Izraelom tako daleko, par mjeseci, pa ćemo vidjeti da li smo u navijačkom smislu evoluirali i postali primjer drugima u regionu.
Što se utakmice tiče, očekujem neku političko-diplomatsku kaznu, najmanje fudbalsku.
Mnogo je primjera navijača diljem evrope koji su podržavali Palestinu na utakmicama i to će se desiti i kod nas. Ispade da navijači Barcelone, Celtica i ostalih klubova nisu navijački evoluirali :oops:
http://youtu.be/nJIf4aHX9w8
Ja ne vidim da sam spomenuo Palestinu i rekao da to ne treba podržati.
Vidjet ćemo hoće li se zviždati himna Izraela, hoće li se psovati i urlikati igračima Izraela, hoće li biti neki transparenti, hoće li se paliti zastave.
Ukratko, hoće li se raditi sve ono što su Srbi radili Albancima, a mi ovdje glumili moralne vertikale. Ja prvi.
Neće kod nas dati da se unese palestinska zastava niti bilo kakav transparent. Igrali smo već sa Izraelom i na ulazu su sve oduzimali što ima veze sa Palestinom, a koliko znam niko nije ni pokušao da unese izraelsku zastavu niti je palio istu. ne sviđa mi se ta paralela sa navijačima Srbije, niti smo bili niti ćemo ikad biti tako krvoločni prema nekome. Bila sam na utakmici kad smo ovdje igrali sa Srbijom, bilo je nekih uzgrednih ispada(što je i normalno poslije svega što se ovdje dogodilo), al' baš da čitav stadion grmi ubij, zakolji toga nije bilo.
zlajapravaraja

#1752 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zlajapravaraja »

Treba to registrovati rezultatom na terenu u momentu incidenta, dakle 0:0 i svakome po boba (ionako nema termina za reprizu), a revans se igra normalno u Tirani pred punim tribinama i sa pojacanim osiguranjem, i to je to.

Sve i da su neki Albanci krivi za pustanje drona u promet, ne vidim kako za to mogu kazniti albanski savez (revans pred praznim tribinama ili neutralan teren bez gledalaca, recimo), jer je ovo presedan u istoriji fudbala, i stvarno je tesko jednoj od involviranih partija (albanski savez, srbijanski savez, srbijanski organi sigurnosti) prikaciti krivicu za takvo nesto.
Rob_Atl

#1753 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Rob_Atl »

Nema sanse da se i u "albaniji" igra na neutralnom terenu osim ako ih ne kazne 5 utakmica (sto naravno nece) jer albanci ce odigrati jos 5 utakmica do meca sa srbijom. Mislim totalna glupost bi bila kazne te jednu utakmicu, i onda te kazne da protiv srbije moras igrat van albanije nigdje veze :-) . UEFA je sama kriva sto su dozvolili da se ove dvije reprezentacije mogu sastati.
Creasy

#1754 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Creasy »

5 0 5 wrote:
Crvena Tifoza wrote: Prvo kaže 23 oktobra će se znati ishod ovog meča, pa onda kaže meč će se ponoviti. On ili je lud, ili se pravi lud ali je očigledno da on veze nema. :D
koliko znam, utakmica se ne bi trebala ponoviti, nego nastaviti. zna li iko kakva su pravila? ne sjecam se da sam ikad gledao ponovoljenu utakmicu. (kkjugoplastika-kkbosna) :D . mislim, ako odluce da se utakmica mora odigrati, onda bi, po meni, trebali odigrati zadnjih 3-4 minute prvog poluvremena i drugo poluvrijeme.

sjeca li se iko neke ponovoljene utakmice i razlog?

Zvezda - Milan, prekinuta kod 1:0 za Zvezdu u 64. min. zbog magle. Sutradan se igrala nova utakmica od 0:0. Završilo 1:1, pa Milan prošao na penale. Na Marakani bilo 100.000 gledalaca.
Altair_SA

#1755 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Altair_SA »

Kako god se okrene od ove frke najvise ce profitirati Portugal i Danska. Jer ako i Srbiji i Albaniji budu oduzimali bodove tamo u novembru kad bude padala odluka, to znaci da ce portugalci i danci imati laksi posao za prvo i drugo mjesto. Tu onda cak i Armenija moze upasti u igru za baraz uz Srbiju i Albaniju.
uglavnomja

#1756 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Altair_SA wrote:Kako god se okrene od ove frke najvise ce profitirati Portugal i Danska. Jer ako i Srbiji i Albaniji budu oduzimali bodove tamo u novembru kad bude padala odluka, to znaci da ce portugalci i danci imati laksi posao za prvo i drugo mjesto. Tu onda cak i Armenija moze upasti u igru za baraz uz Srbiju i Albaniju.

zna li neko konkretan slucaj kada su se repkama oduzimali bodovi zbog tuce, navijaca ... :?

znam one pravne kerefeke, nije imao pravo igrati po ovom ili onom osnovu, pa kladionice, namjestaljke ...
area51

#1757 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by area51 »

Mislim da se ovaj put UEFA neće striktno držati pravilnika o kažnjavanju.Gledaće se da se nađe neko solomonsko riješenje(kazne) kojim će biti zadovoljni i jedni i drugi .Nešto tipa ponavljanje utakmice,neutralan teren,igranje bez prisustva publike,malo po džepu...
Umješaće se veći igrači(politika),smirivanje strasti,evroatlanske integracije,regionalna saradnja,zajednički put,qrac,palac...
Ne znam,to je neko moje mišljenje
JThomas

#1758 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JThomas »

jedino realno je da se igra na neutralnom terenu bez publike. to je trebalo i prije skontati. i mi (balkanci) se čudom čudimo što imaju predrasude o nama kao o zaraćenim plemenima.
radostan dan

#1759 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

šta ono dronovi dvaputa poslije jna...jednom u makedoniji i prekjuče u mančesteru.
Kaunas

#1760 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Kaunas »

=======================================================================================================

Na UEFA cedulji:

- Pogrdno navijanje s tribina
- Gađanje igrača Albanije predmetima prilikom svakom izvođenju prekida
- Zapaljene albanske zastave i NATO zastava
- Utakmica je već bila prekinuta tokom izvođenja kornera i bacanja petardi u teren
- Igrač (Mitrović) ne smije dirati objekte koji su na terenu, već nadležne osobe
- Navijači Srbije su uletjeli u teren i udarali igrače i gađali ih stolicama
- Redar tuče igrača
- Pri ulasku albanskih igrača u tunel, navijač prolazi pokraj policajaca i napada igrače (slaba sigurnost)
- Ivan Bogdanov, dokazani huligan, koji je izazvao prekid meča u Đenovi između Italije i Srbije je pušten na stadion Partizana a nalazi crnoj listi UEFA-e

=======================================================================================================

:roll: ................i na kraju ce biti samo novcana kazna..... do novembra ce ovi Dronovi biti normala na stadionima :D
stakasa

#1761 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by stakasa »

CSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.

Da se skupila hard core scena iz NS-a,Kragujevca,Banjice...tamo bi bilo mrtvih.Sva sreca pa ih nisu pustili na stadion.
Ko kad su zajebani :D
I inace, je li te imalo stid da svrsavas na huligane a godina cetrdeset?
Havatar

#1762 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

Kaunas wrote:=======================================================================================================

Na UEFA cedulji:

- Pogrdno navijanje s tribina
- Gađanje igrača Albanije predmetima prilikom svakom izvođenju prekida
- Zapaljene albanske zastave i NATO zastava
- Utakmica je već bila prekinuta tokom izvođenja kornera i bacanja petardi u teren
- Igrač (Mitrović) ne smije dirati objekte koji su na terenu, već nadležne osobe
- Navijači Srbije su uletjeli u teren i udarali igrače i gađali ih stolicama
- Redar tuče igrača
- Pri ulasku albanskih igrača u tunel, navijač prolazi pokraj policajaca i napada igrače (slaba sigurnost)
- Ivan Bogdanov, dokazani huligan, koji je izazvao prekid meča u Đenovi između Italije i Srbije je pušten na stadion Partizana a nalazi crnoj listi UEFA-e

:roll: ................i na kraju ce biti samo novcana kazna..... do novembra ce ovi Dronovi biti normala na stadionima :D
Na zadnjoj utakmici Man City-ja je uhapšen 41-godišnjak koji je upravljao dronom koji je letio iznad stadiona :mrgreen:
Havatar

#1763 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

Platini: "Niste ratovali, zato ste u grupi"

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=914116
uglavnomja

#1764 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

jeftino dronova :D

Image

cca 180 km
Romanista 101%

#1765 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

Havatar wrote:Platini: "Niste ratovali, zato ste u grupi"

a kako to da BiH i Hrvatska u istoj grupi samo godinu dana nakon rata 1996, ovdje izgleda ne vaze ista pravila
Havatar

#1766 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Havatar »

Romanista 101% wrote:

a kako to da BiH i Hrvatska u istoj grupi samo godinu dana nakon rata 1996, ovdje izgleda ne vaze ista pravila
Željeli su da pokažu kako su oni odradili dobar posao i kako je otkako su oni preuzeli stvar situacija u regionu stabilna. Ista stvar je i razlog zbog čega su ove dvije ekipe u sadašnjoj grupi pošto su željeli da prikažu kako je Srbija stabilna i kako vise nema mržnje izmedju Srba i Albanaca pa su se malo preračunali. Sad ne mogu to da priznaju pa se bave tehnikalijama i ovakvim izgovorima žele da opravdaju to što su pokužali da prikažu iskrivljenu sliku praveći se da nema svih onih problema koji na Balkanu postoje.
Iker C

#1767 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Iker C »

Platini im indirektno poručuje da je krajnje vrijeme da zarate. :D
Mali_Vuk

#1768 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Mali_Vuk »

Iker C wrote:

Platini im indirektno poručuje da je krajnje vrijeme da zarate. :D
pu, pu, pu, gluho bilo :D
Romanista 101%

#1769 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

odavno nije na Balkanu bilo rata, to je za Evropu neprihvatljivo
Renta

#1770 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Renta »

radostan dan wrote:
Renta wrote: Odličan, kirurški precizan komentar. :thumbup:
vidi blajburške narikače i botaničara po bh forumu...još bereš cvijeće?

da se pridružim i ja, kirurški precizno.

ogledalce, ogledalce...

i jošte loma, Kirurški po crnogoricama...

Tek sad vidjeh tvoju provalu..
Vidi pritajeni Srbendo (loše glumiš lojalnog srbina), koji je smisao tvog upisa?
Misliš li ako ćeš postaviti neki stari klip primitivaca s drugih stadiona (valjda hrvatskih, nisam gledao klipove) da ćeš time isprati ljagu sa srpskih šovinista koji su eto tema ovih dana.
Teško mladiću, nema tih stoljetnih kiša koje bi isprale toliku mržnju koja se osjeti na srbijanskim stadionima i dvoranama. Jel se pitaš ikad kako to da srbijanci imaju problema baš sa svakim susjedom?? Pa nije valjda da su im svi susjedi radili Jasenovce..naravno da nisu, vi ste njima...i po vojnoj paradi u Bijelogradu spremate se ponoviti.

Nesrećno vam bilo!
Renta

#1771 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Renta »

Umirit će vas UEFA vrlo brzo...
uglavnomja

#1772 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Renta wrote:Umirit će vas UEFA vrlo brzo...

sutra pocetak ... :D
radostan dan

#1773 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by radostan dan »

Josipović odgovorio Šimuniću: Odakle ti hrabrosti da se javljaš?

17.10.2014 17:15 | Germanijak/M.I.
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović odgovorio je Josipu Šimuniću na pismu u kojem ga, među ostalim pita, zašto mu je neugodno doći na stadion, zašto nije reagirao na uvredljive povike srpskih navijača tijekom neodigrane utakice s Albanijom na stadionu JNA, zašto se konkretnije nije pozabavio izgredima poput paljenja hrvatske zastave u Beogradu na stadionu Marakana...

„Mislim da gospodin Šimunić ne čita novine i ne gleda televiziju pa zato postavlja takva pitanja. Ali, podsjetit ću, šteta koju je učinio Hrvatskoj kao državi, našem nogometu, reprezentaciji onim sramotnim ponašanjem na Maksimiru je nenadoknadiva i ne znam odakle mu uopće hrabrosti da se javlja po tom pitanju“, rekao je Josipović danas.
ne moŠ sa štovaocima ndh i blajburga drugačije, no kO gosn ivo...
ogledalce, ogledalce...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1774 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

sve je to trebalo banovati na par godina.....đe god se pojavi walking dead...od Zagreba, preko Sarajeva do Beograda

jedini način da se kutarišeš truhlovine je da je odsječeš..čim prije tim bolje inače se fekalije šire i smradom hrane jedna drugu
Šveđanin

#1775 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Šveđanin »

A baš me zanima ako bi se utakmica ponovila na neutralnom terenu gdje bi se igralo. :D Doduše pretpostavljam igralo bi se na praznom stadionu.

Kaže meni danas jedan Kosovar kako njihovi nisu uopšte sigurni da im idu bodovi i da je najrealnije da se bodovi neće oduzimati nikome. Tj očekivali su u startu više osude od FIFE na račun Srba, nakon mlake reakcije, spustili se kriterijumi..
Post Reply