Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#1751 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

@Plavih 11, vjeruj ja sam malo više pročitao komentara s vaše strane, ne kažem da nema i sa naše .....ali ok neću više forsirati tu priču, iako je nisam sigurno više od dva puta spomenuo...ali ok....da ne ulazimo u detalje.....
Charuga
Globalni moderator

#1752 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

north wrote:@Plavih 11, vjeruj ja sam malo više pročitao komentara s vaše strane, ne kažem da nema i sa naše .....ali ok neću više forsirati tu priču, iako je nisam sigurno više od dva puta spomenuo...ali ok....da ne ulazimo u detalje.....
Druze, sve sto trazim od tebe je da nam pokazes te komentare a ja i dalje tvrdim da se mogu nabrojati na prste. Naravno, ako ti se da traziti ... ;-)

Na kraju krajeva to je nebitno, navijaci oba tima ocekuju pobjedu svoje ekipe samo sto malo ko pise o tome.
necu

#1753 Re: Sarajevski derbi

Post by necu »

tm sa-x :run:
Charuga
Globalni moderator

#1754 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:@plavih11: :lol: Jest frajer isprepadan, strašno... preporučujem ovaj tretman
Image
Da on nije pisao (kao sto @north nije progovorio) pa hajde ali on je bio "najglasniji" kod najava derbija. A poslije je cak i mjenjao misljenje ali to nisam htio postavljati .. :mrgreen:
dr.Kosh

#1755 Re: Sarajevski derbi

Post by dr.Kosh »

rashtiman wrote:
dr.Kosh wrote:pitari su zreli za jedno pošteno deranje guzova. samo se nadam da neće pravit sranja na tribini..
Smoki nastavi lupati glavom od taj stol :wink:
grohotom se smijem tvojim provalama
Obuca9

#1756 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:A vidim opet neke komplekse, ekipa im treba gol, treba pobjedu za dobar revans, a oni navijaju protiv Zeljeznicara, a ne za svoj klub, divovski bas! :thumbup:
Boga mi ja jucer poslije utakmice sjednem u auto, upalim radio, javlja se reporter s Grbavice, kad ima se šta cuti, prvo ide prozivanje "Haj'mo Sjever", "Hajmo Zapad", a onda svi kolektivno "Gazi, gazi, gazi pitare", pa "ooo jebem te s...".

Mora da mi se učinilo, jel' de?
ultima_palabra

#1757 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
BHF_Manijak wrote:A vidim opet neke komplekse, ekipa im treba gol, treba pobjedu za dobar revans, a oni navijaju protiv Zeljeznicara, a ne za svoj klub, divovski bas! :thumbup:
Boga mi ja jucer poslije utakmice sjednem u auto, upalim radio, javlja se reporter s Grbavice, kad ima se šta cuti, prvo ide prozivanje "Haj'mo Sjever", "Hajmo Zapad", a onda svi kolektivno "Gazi, gazi, gazi pitare", pa "ooo jebem te s...".

Mora da mi se učinilo, jel' de?
Bilo je i "hajmo istok", ali se zaštitari nisu odazvali... partibrejkeri :x :D
necu

#1758 Re: Sarajevski derbi

Post by necu »

To što vi nemate pametnijeg posla od traženja ''tih'' postova,to je ipak vaša stvar.Jebi ga,vi ste ipak jedna ozbiljna navijačka grupa koja ima dosta online ljudi na sa-x,ss.ba,sve su to mod tifozi :thumbup:

Druga stvar,rekao sam generalno da se dižete u visine,čitajući mahinalno još par foruma uključujući i ovaj,šta je tu loše ? Da sad potenciram na pojedince,ne pada mi na pamet niti želim da trošim vrijeme na te gluposti,ali vidim da to neko ima živaca (i vremena).

Miješaš kruške i jabuke,ja ni u jednom postu nisam napisao da ćemo vas razbiti na terenu kako to vi pišete,sa druge strane.U istim sam pisao da i vi imate svoje prednosti,ali to nisi boldirao.Organizovani ste na forumu,nema šta.Kakvi bi tek bili da vam zabrane i domaće utakmice,kol'ko bi vas onda bilo ovdje na forumu,Bože dragi.

Tražite nam mane u igri,u golovima koji su poništeni protiv nas,o parolama,navijanju,postovima koje smo pisali,znaš kol'ko mene zaboli briga što je vama poništen pogodak neki ili što je sviran vama.

P.S

Za razliku od vas,ja sam pisao o statistici koj je tačna,protiv koje ne možete ništa.
tm-sa x
Last edited by necu on 03/11/2011 11:23, edited 1 time in total.
north

#1759 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Plavih_11 wrote:
north wrote:@Plavih 11, vjeruj ja sam malo više pročitao komentara s vaše strane, ne kažem da nema i sa naše .....ali ok neću više forsirati tu priču, iako je nisam sigurno više od dva puta spomenuo...ali ok....da ne ulazimo u detalje.....
Druze, sve sto trazim od tebe je da nam pokazes te komentare a ja i dalje tvrdim da se mogu nabrojati na prste. Naravno, ako ti se da traziti ... ;-)

Na kraju krajeva to je nebitno, navijaci oba tima ocekuju pobjedu svoje ekipe samo sto malo ko pise o tome.
A jebo ga ti, nisam ni rekao da ih je bilo 150 naspram 2 sa druge strane, samo kažem da sam naišao na više njih, ako sam u konačnici u krivu, izvinjavam se na neobjektivnosti i nije bilo zlonamjerno, ali sad da tražim postove fakat ne ide i ne da mi se.....n karaju krajeva rekao sam da završavam sa pričom na ovu temu i što se mene tiče nema više forsiranja iste....

Sa drugom rečenicom se aposlutno slažem.....ja bih volio da bude dobra tekma i naradno da FCS pobijedi, valjda je to u redu?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1760 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

dr.Kosh wrote:
rashtiman wrote:
dr.Kosh wrote:pitari su zreli za jedno pošteno deranje guzova. samo se nadam da neće pravit sranja na tribini..
Smoki nastavi lupati glavom od taj stol :wink:
grohotom se smijem tvojim provalama
Nije ti dosadno svaki put klonirati se
ultima_palabra

#1761 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

necu wrote: Sa ovakvom igrom ni TOŠK ne možemo dobiti,na derbiju će nas naguziti. :thumbup:
:dance:
necu

#1762 Re: Sarajevski derbi

Post by necu »

necu wrote:To što vi nemate pametnijeg posla od traženja ''tih'' postova,to je ipak vaša stvar.

Druga stvar,rekao sam generalno da se dižete u visine,čitajući mahinalno još par foruma uključujući i ovaj,šta je tu loše ? Da sad potenciram na pojedince,ne pada mi na pamet niti želim da trošim vrijeme na te gluposti,ali vidim da to neko ima živaca (i vremena).

@ ultima_palabra

Čitaj to ''sa ovakvom igrom''.Malo realnosti nije na odmet,ali opet ispostavlja se da je tačno ovo što sam boldirao,to jest' napisao u postu iznad.
samo_ti

#1763 Re: Sarajevski derbi

Post by samo_ti »

opet "smoki" dosao , e sada ste najebali :D

p.s. u koliko ja ova utakmica i prenosi li je BHT ?
cappy_tempo

#1764 Re: Sarajevski derbi

Post by cappy_tempo »

samo_ti wrote:opet "smoki" dosao , e sada ste najebali :D

prenose gosk :mrgreen:

u 17h i za bozije cudo prenose derbi :mrgreen:
Zavatoni

#1765 Re: Sarajevski derbi

Post by Zavatoni »

Željo je trenutno u boljoj formi. Iako ne poznajem ekipu Želje, smatram da mi imamo više limitiranih igrača. Željo je domaćin, a mi nemamo podršku navijača. Ipak mi imamo kvalitetnijeg trenera... :D
Sve u svemu moj pokušaj objektivne procjene šansi pred derbi je: 30% - 50% - 20% (1X2)

Nadam se X-u, a pobjeda bi bila veoma slatka. Pobjedu naravno treba čestitati.

Nadam se da će tekma biti gledljiva, uz korektno suđenje i bez problema na tribinama.
Charuga
Globalni moderator

#1766 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

samo_ti wrote:opet "smoki" dosao , e sada ste najebali :D

U 17:00 uz direktan prenos na BHT.
dr.Kosh

#1767 Re: Sarajevski derbi

Post by dr.Kosh »

rashtiman wrote: Nije ti dosadno svaki put klonirati se
sad te već neka čudna paranoja puca, ne razumijem jezik kojim govoriš
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1768 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Uopstena izjava...

"SIGURNOST I BEZBJEDNOST IZNAD SVEGA"

Uoči najvećeg bosanskohercegovačkog derbija FK Željezničar izdao je saopštenje za javnost koje vam prenosimo u cijelosti.

"Predsjedništvo FK Željezničar Sarajevo na svojoj posljednjoj sjednici razmatralo je
sve aspekte najznačajnijeg fudbalskog meča u državi BiH, gradskog derbija između
FK „Željezničar“ i FK „Sarajevo“. Kontekstirajući ovaj meč i Odluke Komiteta za normalizaciju
F/NS BiH u situaciju koja je vladala i vlada nakon poznatih i negativnih događaja koji su se desili
u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu, Predsjedništvo FK „Željezničar“ – Sarajevo zauzelo je
jedinstven stav:

Da je bezbjednost – sigurnost gledalaca i igrača obje momčadi najvažnija čak i iznad
sportskog aspekta susreta“. Imajući duboko razumjevanje za sportski duh, takmičarske tenzije a posebno značaj ovog Derbija između prijateljskih klubova – sportskih rivala FK „Željezničar“ – FK„Sarajevo“, Predsjedništvo FK „Željezničar“ naložilo je svim strukturama našeg Kluba da zajedno sa organima sigurnosti, prije svega Kantonalnog i Federalnog MUP-a, podigne stupanj sigurnosti gledalaca i igrača na najvišu razinu tokom trajanja meča, kako unutar stadiona na Grbavici, tako i u drugim dijelovima grada Sarajeva.

Poučeni ranijim iskustvima, kada su pojedini fudbalski mečevi poslužili instrumentalizaciji
u nesportske, političke i druge prljave svrhe, Predsjedništvo FK „Željezničar“ zahtijeva od
zaštitarske agencije koja obnaša dužnost na stadionu Grbavica, kao i od organa javnog reda da
svaki i najminimalniji incident na stadionu i van njega spriječi, da se napravi istinska sportska
atmosfera u kojoj će bolji na sportskom terenu biti pobjednik. Bez obzira ko će od naše dvije
momčadi pobjediti u derbiju, pozivamo navijače FK „Željezničar“ da na razini svog dosadašnjeg
navijanja pozdravi sportske protivnike i prijatelje FK „Sarajevo“.

Derbi između FK „Željezničar“ – FK „Sarajevo“ je utakmica koja znači više od fudbala. Predsjedništvo FK „Željezničar“ – Sarajevo poziva sve gledaoce da naprave ambijent dostojan
tradicije naša dva gradska rivala i da svako u svom domenu učini sve kako bi utakmica protekla u sportskom duhu.
ss.ba.
veljaca

#1769 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

Zavatoni wrote:Željo je trenutno u boljoj formi. Iako ne poznajem ekipu Želje, smatram da mi imamo više limitiranih igrača. Željo je domaćin, a mi nemamo podršku navijača. Ipak mi imamo kvalitetnijeg trenera... :D
Sve u svemu moj pokušaj objektivne procjene šansi pred derbi je: 30% - 50% - 20% (1X2)

Nadam se X-u, a pobjeda bi bila veoma slatka. Pobjedu naravno treba čestitati.

Nadam se da će tekma biti gledljiva, uz korektno suđenje i bez problema na tribinama.
Dosta korektan post .... :thumbup:

Jedino ovo podebljano da malo prokomentarisem: uvijek se trazi korektno sudjenje kada je neko gost .....
Zasto niko kada je domacin ne napise da trazi korektno sudjenje ( valjda sto se unazad mnogo godina uvijek malo sudilo za domacina, valjda ... )
nemam_ideje

#1770 Re: Sarajevski derbi

Post by nemam_ideje »

Bojim se pitarskog štimanja. Na drugoj temi spominju da su vidjeli Redžepagića sa Salemom Prolićem kod Kule u Semizovcu.

Pitari već imaju zaštitu sudija, zadnje dvije utakmice su dva gola poništena protivničkim ekipama. Ide Bajram a mi bi mogli da završimo ko kurbani. Treba sve dići na noge. To se ne smije desiti. Redžepagić je već kupovao utakmice i sređivao sudije. Sve je osim cvjećke. Kažu da se pijan hvalio kako je završio sudije na derbiju. Mobilizacija, hitno.

Znam momka koji je to pričao. Provjeren je. 100% je priča tačna. Moramo da otvorimo četvere oči.
motachjointa

#1771 Re: Sarajevski derbi

Post by motachjointa »

:lol: :lol: :lol: :lol: mazni jedan apaurin bit ce ti lakše :mrgreen:
veljaca

#1772 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

@ Libero:

Zasto uopstena izjava ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1773 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

nemam_ideje wrote:Bojim se pitarskog štimanja. Na drugoj temi spominju da su vidjeli Redžepagića sa Salemom Prolićem kod Kule u Semizovcu.

Pitari već imaju zaštitu sudija, zadnje dvije utakmice su dva gola poništena protivničkim ekipama. Ide Bajram a mi bi mogli da završimo ko kurbani. Treba sve dići na noge. To se ne smije desiti. Redžepagić je već kupovao utakmice i sređivao sudije. Sve je osim cvjećke. Kažu da se pijan hvalio kako je završio sudije na derbiju. Mobilizacija, hitno.

Znam momka koji je to pričao. Provjeren je. 100% je priča tačna. Moramo da otvorimo četvere oči.
Je l' provjereni momak sa tribine.... :D ???

A sto se tice te neke zastite Sarajeva od sudija,kako bih volio da ste svi vi koji to tvrdite bili eto samo na ovoj utakmici protiv Borca pa da vidite tu zastitu.

Od faulova,do auta,dva puta igrac Borca pravi start za drugi zuti ..sudija mu pritrcava i kada vidi da bi mu to bio parni zuti tj. crveni,samo ga verbalno kao nesto upozorava :-) . I to sve u prvom poluvremenu,a zamisli kakvo bi stanje na terenu bilo da je dosudio barem jedan od ta dva opravdana parna zuta i da smo imali igraca vise cijelo drugo poluvrijeme.

Odgovorno tvrdim da je Borac imao sinoc odlicno sudjenje,i da je bio zasticen po svim osnovama u toku igre ,cak sta vise,prizeljkujem onakvo sudjenje i za moje Sarajevo na svim gostovanjima.
veljaca wrote:@ Libero:

Zasto uopstena izjava ?
Pa uopstene je zar nije. Rekao bih,ocekivana..jer kome je do nereda i slicnih stvari. Ja sam ,licno,vise ocekivao ono sto je Amar rekao prosli pres da ej pod znakom pitanja...sta Zeljeznicar treba da radi ako se desi to da navijaci Sarajeva spontano ustanu i pocnu navijati,bez transova,zastava,salova,dresova..sta raditi onda ?? To se i Amar pitao,pa sam mislio da ce nesto spomenuti i to.
Last edited by -LIBERO- on 03/11/2011 12:19, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1774 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

nemam_ideje wrote:Bojim se pitarskog štimanja. Na drugoj temi spominju da su vidjeli Redžepagića sa Salemom Prolićem kod Kule u Semizovcu.

Volim ovaj strumfovski humor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veljaca

#1775 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

-LIBERO- wrote:
veljaca wrote:@ Libero:

Zasto uopstena izjava ?
Pa uopstene je zar nije. Rekao bih,ocekivana..jer kome je do nereda i slicnih stvari. Ja sam ,licno,vise ocekivao ono sto je Amar rekao prosli pres da ej pod znakom pitanja...sta Zeljeznicar treba da radi ako se desi to da navijaci Sarajeva spontano ustanu i pocnu navijati,bez transova,zastava,salova,dresova..sta raditi onda ?? To se i Amar pitao,pa sam mislio da ce nesto spomenuti i to.
Bolje je onda da si napisao OCEKIVANA, a ne uopstena - jer je to onda malo pocjenjivacki, priznaces ....

A ovo za te ekscesne situacije - pa sa tim se nikada ne izlazi u javnost - da bi se mogli pocinioci iznenaditi .... :D
Post Reply