Napisi mi sta nudite evo ukratko, koje su to promjene? Ubijedi me da glasam za DF.[/quote]exhtc wrote: a sta je sa 90 % drugog naroda ove države? ja ne zelim da mi dijete odrasta u bijedi i gleda u SCC a ne moze tamo da udje jer je sve preskupo. ja ne zelim da moje dijete ne moze da ide na fakultet jer nemam da mu platim skolarinu. ja ne zelim da kada ostarim nemam pravo na penziju i umrem od gladi, bolesti i bijede. ja ne zelim da me sutra kada krenem ujutru na posao napadne copor pasa i napravi od mene invalida. ja ne zelim da moje dijete bude napadnuto nožem u tramvaju dok se vraca iz skole, zato jer se kriminalci ne kaznjavaju primjereno. I mogla bih nabrajati jos i jos....
Promjene su neophodne i to u svim mogucim segmentima ovog drustva. Ako vama nije stalo do promjena, ovom narodu jeste!
A da bi se pocelo sa promjenama na bolje, potrebno je prije svega imati zelju da se nesto promjeni! Kao sto rekoh prvi korak je da se mafija skine sa prijestolja i adekvatno kazni i da vrati narodu ono sto je pokrala. To nije nikakvo blacenje nikoga, pa to svaki iole pismen covjek moze sam svojim ocima da vidi. Narod ovaj nije glup kao sto neki misle. Mozda smo dopustali da nas tlacite i kradete, ali kao sto se u narodu kaze "Nicija nije do zore" ili "Mozes koliko hoces ali ne mozes dokle hoces!"
Nisam ovlastena a niti kompetentna da ti sada, ovdje o tome pisem. Zato pozivam sve zainteresovane da dodju u petak u Dom mladih Skenderija i upoznaju se sa nasim kandidatima, programima i svim ostalim. Naravno za sva dodatna pitanja mozete doci i u prostorije DF-a i raspitati se o svemu sto vas interesuje. Rado cemo otkloniti sve vase sumnje. Uz to, ukoliko ste sposobni, posteni i imate nove ideje i zelite bolje sutra sebi i svojoj djeci, vrata DF-a su otvorena za svaki vas pozitivan prijedlog ili ideju.