Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post Reply
ilkbahar

#1751 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

exhtc wrote: a sta je sa 90 % drugog naroda ove države? ja ne zelim da mi dijete odrasta u bijedi i gleda u SCC a ne moze tamo da udje jer je sve preskupo. ja ne zelim da moje dijete ne moze da ide na fakultet jer nemam da mu platim skolarinu. ja ne zelim da kada ostarim nemam pravo na penziju i umrem od gladi, bolesti i bijede. ja ne zelim da me sutra kada krenem ujutru na posao napadne copor pasa i napravi od mene invalida. ja ne zelim da moje dijete bude napadnuto nožem u tramvaju dok se vraca iz skole, zato jer se kriminalci ne kaznjavaju primjereno. I mogla bih nabrajati jos i jos....
Promjene su neophodne i to u svim mogucim segmentima ovog drustva. Ako vama nije stalo do promjena, ovom narodu jeste!

A da bi se pocelo sa promjenama na bolje, potrebno je prije svega imati zelju da se nesto promjeni! Kao sto rekoh prvi korak je da se mafija skine sa prijestolja i adekvatno kazni i da vrati narodu ono sto je pokrala. To nije nikakvo blacenje nikoga, pa to svaki iole pismen covjek moze sam svojim ocima da vidi. Narod ovaj nije glup kao sto neki misle. Mozda smo dopustali da nas tlacite i kradete, ali kao sto se u narodu kaze "Nicija nije do zore" ili "Mozes koliko hoces ali ne mozes dokle hoces!"
Napisi mi sta nudite evo ukratko, koje su to promjene? Ubijedi me da glasam za DF.[/quote]

Nisam ovlastena a niti kompetentna da ti sada, ovdje o tome pisem. Zato pozivam sve zainteresovane da dodju u petak u Dom mladih Skenderija i upoznaju se sa nasim kandidatima, programima i svim ostalim. Naravno za sva dodatna pitanja mozete doci i u prostorije DF-a i raspitati se o svemu sto vas interesuje. Rado cemo otkloniti sve vase sumnje. Uz to, ukoliko ste sposobni, posteni i imate nove ideje i zelite bolje sutra sebi i svojoj djeci, vrata DF-a su otvorena za svaki vas pozitivan prijedlog ili ideju.
ilkbahar

#1752 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

Corto Maltese wrote:Ko želi da se upozna sa programima "DF - Željko Komšić", javna pljuvaonica "Dr. Emir Suljagić" mu je širom otvorena.
https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH?fref=ts
eto vidi se ko svoju predi zbornu kampanju zasniva na pljuvanju i blacenju drugih. ovakve stvari o vama govore mnogo vise nego o Emiru Suljagicu. "Za dobrim konjem prasina se dize"
Al to vam je jedino i preostalo. Svijesni ste da vam se dobro klimaju staklene nozice na foteljama, pa se hvatate za slamku spasa!
exhtc

#1753 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

ilkbahar wrote:
exhtc wrote: a sta je sa 90 % drugog naroda ove države? ja ne zelim da mi dijete odrasta u bijedi i gleda u SCC a ne moze tamo da udje jer je sve preskupo. ja ne zelim da moje dijete ne moze da ide na fakultet jer nemam da mu platim skolarinu. ja ne zelim da kada ostarim nemam pravo na penziju i umrem od gladi, bolesti i bijede. ja ne zelim da me sutra kada krenem ujutru na posao napadne copor pasa i napravi od mene invalida. ja ne zelim da moje dijete bude napadnuto nožem u tramvaju dok se vraca iz skole, zato jer se kriminalci ne kaznjavaju primjereno. I mogla bih nabrajati jos i jos....
Promjene su neophodne i to u svim mogucim segmentima ovog drustva. Ako vama nije stalo do promjena, ovom narodu jeste!

A da bi se pocelo sa promjenama na bolje, potrebno je prije svega imati zelju da se nesto promjeni! Kao sto rekoh prvi korak je da se mafija skine sa prijestolja i adekvatno kazni i da vrati narodu ono sto je pokrala. To nije nikakvo blacenje nikoga, pa to svaki iole pismen covjek moze sam svojim ocima da vidi. Narod ovaj nije glup kao sto neki misle. Mozda smo dopustali da nas tlacite i kradete, ali kao sto se u narodu kaze "Nicija nije do zore" ili "Mozes koliko hoces ali ne mozes dokle hoces!"
Napisi mi sta nudite evo ukratko, koje su to promjene? Ubijedi me da glasam za DF.
Nisam ovlastena a niti kompetentna da ti sada, ovdje o tome pisem. Zato pozivam sve zainteresovane da dodju u petak u Dom mladih Skenderija i upoznaju se sa nasim kandidatima, programima i svim ostalim. Naravno za sva dodatna pitanja mozete doci i u prostorije DF-a i raspitati se o svemu sto vas interesuje. Rado cemo otkloniti sve vase sumnje. Uz to, ukoliko ste sposobni, posteni i imate nove ideje i zelite bolje sutra sebi i svojoj djeci, vrata DF-a su otvorena za svaki vas pozitivan prijedlog ili ideju.[/quote]

Pa kako mozes braniti ideju svoje stranke i tvrditi da ce nesto promijeniti kad ne znas reci sta to nudite? Fol nisi ovlastena, pa zar ti kao clan ne treba da siris ideje medju ljudima? Koja je svrha biti clan ako nisi ovlastena? Problem je sto nemas sta da ponudis.
ilkbahar

#1754 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

exhtc wrote:
ilkbahar wrote:
exhtc wrote: a ja vidim da si ti slabo upucen. dodji i poslusaj pa ce ti sve biti jasno o kakvim je promjenama rijec.

za pocetak sasvim je dovoljno da lopovi odu sa vlasti i da ovom drzavom pocnu upravljati ljudi sa znanjem i zeljom da se od ove drzave napravi demokratska drzava u kojoj ce postojati vladavina prava i zakona.

Ovo sto sada imamo, ma ne znam ni sta imamo sada, neku bijednu drzavu, anarhiju, mafiju, bijedu....ne znas kojim imenom da ovo stanje nazoves. A ko je kriv za to? Obican građanin koji želi mirno da živi i da ima normalne uslove života dostojne čovjeka? Ili mafija koja u dogovoru i pod velom zastite nacionalnih interesa lagano krade da bi imala lagodan zivot, a za narod, demokratiju, vladavinu prava, blagostanje je boli k...
Nadam se da necete izlagati programe koje ste prekopirali od drugih pa predstavljate da su vasi, kao npr program iz obrazovanja.
pa vidi se sta ste uradili sa svojim "programom obrazovanja" sjebali ste obrazovanje skroz (dokaz aktuelni strajkovi). problem je sto se svaka budala upusta u izmjene zakona i ostali podzakonskih akata. nesto sto funkcionise godinama, stoljecima neka budala je uspijela sjebat u par godina. eto vaseg programa obrazovanja. zivi bili manite se vi pravljenja programa nije to za vas.
ako ne valja sto ste isti prepisali i predstavljate ga kao svoj program :D Hajde napisi mi konkretno nesto sta ce DF promijeniti?[/quote]

Koji je tvoj dokaz za navedenu tezu?
ilkbahar

#1755 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

exhtc wrote: Napisi mi sta nudite evo ukratko, koje su to promjene? Ubijedi me da glasam za DF.
Nisam ovlastena a niti kompetentna da ti sada, ovdje o tome pisem. Zato pozivam sve zainteresovane da dodju u petak u Dom mladih Skenderija i upoznaju se sa nasim kandidatima, programima i svim ostalim. Naravno za sva dodatna pitanja mozete doci i u prostorije DF-a i raspitati se o svemu sto vas interesuje. Rado cemo otkloniti sve vase sumnje. Uz to, ukoliko ste sposobni, posteni i imate nove ideje i zelite bolje sutra sebi i svojoj djeci, vrata DF-a su otvorena za svaki vas pozitivan prijedlog ili ideju.[/quote]

Pa kako mozes braniti ideju svoje stranke i tvrditi da ce nesto promijeniti kad ne znas reci sta to nudite? Fol nisi ovlastena, pa zar ti kao clan ne treba da siris ideje medju ljudima? Koja je svrha biti clan ako nisi ovlastena? Problem je sto nemas sta da ponudis.[/quote]

Kao sto rekoh prvi korak je mafiju skinuti sa trona! Zar to nije vise nego dovoljno za pocetak?
A o programima DF-a se mozes informisati u petak u Domu mladih Skenderija.
Last edited by ilkbahar on 09/09/2014 23:37, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#1756 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

ilkbahar wrote:
Corto Maltese wrote:Ko želi da se upozna sa programima "DF - Željko Komšić", javna pljuvaonica "Dr. Emir Suljagić" mu je širom otvorena.
https://www.facebook.com/EmirSuljagic
eto vidi se ko svoju predi zbornu kampanju zasniva na pljuvanju i blacenju drugih. ovakve stvari o vama govore mnogo vise nego o Emiru Suljagicu. "Za dobrim konjem prasina se dize"
Al to vam je jedino i preostalo. Svijesni ste da vam se dobro klimaju staklene nozice na foteljama, pa se hvatate za slamku spasa!
Reklamiram vam, i to besplatno, facebook stranicu i opet se buniš!?
Last edited by Corto Maltese on 09/09/2014 23:38, edited 1 time in total.
exhtc

#1757 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

ilkbahar wrote:
Pa pogledaj vam FB page svaki post vam je pljuvanje drugih. Nigdje ama bas nigdje nema nista slovima, brojevima napisano, sta cete uraditi, koje su to promjene koje cete napraviti i po cemu se razlikujete od drugih. Ne mozete biti drugaciji od drugih kad vam je 90% kadra ljudi koji su vec vidjeni.
ilkbahar

#1758 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

Corto Maltese wrote:
ilkbahar wrote:
Gdje vidis da se bunim? Neka, samo vi tako nastavite.
Nekako kroz svoje dosadasnje iskustvo sam naucila da ljudi koji pricaju o drugima prljavo, obicno drugima i o meni tako pricaju. Tako da takvi ljudi bas ne ulijevaju povjerenje.
Dr. Kuca

#1759 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Dr. Kuca »

Ubi ga Sekin nogama :lol: :lol:
madner

#1760 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by madner »

Sta covjek nece uraditi u pokusaju da spasi 100 KM. :D
exhtc

#1761 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

ilkbahar wrote:
exhtc wrote: Napisi mi sta nudite evo ukratko, koje su to promjene? Ubijedi me da glasam za DF.
Nisam ovlastena a niti kompetentna da ti sada, ovdje o tome pisem. Zato pozivam sve zainteresovane da dodju u petak u Dom mladih Skenderija i upoznaju se sa nasim kandidatima, programima i svim ostalim. Naravno za sva dodatna pitanja mozete doci i u prostorije DF-a i raspitati se o svemu sto vas interesuje. Rado cemo otkloniti sve vase sumnje. Uz to, ukoliko ste sposobni, posteni i imate nove ideje i zelite bolje sutra sebi i svojoj djeci, vrata DF-a su otvorena za svaki vas pozitivan prijedlog ili ideju.
Pa kako mozes braniti ideju svoje stranke i tvrditi da ce nesto promijeniti kad ne znas reci sta to nudite? Fol nisi ovlastena, pa zar ti kao clan ne treba da siris ideje medju ljudima? Koja je svrha biti clan ako nisi ovlastena? Problem je sto nemas sta da ponudis.[/quote]

Kao sto rekoh prvi korak je mafiju skinuti sa trona! Zar to nije vise nego dovoljno za pocetak?
A o programima DF-a se mozes informisati u petak u Domu mladih Skenderija.[/quote]

Kako planirate to uraditi? Sry sto pitam jer nisi ovlastena, mislim nemas pojma kako cete to uraditi.
ilkbahar

#1762 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

exhtc wrote:
ilkbahar wrote:
Pa pogledaj vam FB page svaki post vam je pljuvanje drugih. Nigdje ama bas nigdje nema nista slovima, brojevima napisano, sta cete uraditi, koje su to promjene koje cete napraviti i po cemu se razlikujete od drugih. Ne mozete biti drugaciji od drugih kad vam je 90% kadra ljudi koji su vec vidjeni.
Dokazi da je taj kadar 90%!
Na listi nasih kandidata vidjet ces mnogo mladih ljudi koji nikad do sada nisu bili u politici, neki od njih nisu ni imali pravo glasa do prije par godina!
Istina, kandidat za predsjednika jeste bio i ranije u politici, ali je uradio mnogo pozitivnog i radit ce i u buduce u skladu sa ciljevima i normama DF-a.
Zato opet ponavljam dodjite u petak kako bi upoznali nase kandidate i vidjet ce te rodjenim ocima da su to zaista novi i kvalitetni ljudi! ako ne vjerujete meni pa vjerujte svojim ocima, a ne ovim govnima sto vam pune glavu!
Corto Maltese

#1763 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

ilkbahar wrote:
Corto Maltese wrote:
ilkbahar wrote: eto vidi se ko svoju predi zbornu kampanju zasniva na pljuvanju i blacenju drugih. ovakve stvari o vama govore mnogo vise nego o Emiru Suljagicu. "Za dobrim konjem prasina se dize"
Nekako kroz svoje dosadasnje iskustvo sam naucila da ljudi koji pricaju o drugima prljavo, obicno drugima i o meni tako pricaju. Tako da takvi ljudi bas ne ulijevaju povjerenje.
Jesi li sigurna za koga navijaš?
Hint:
https://www.facebook.com/EmirSuljagic?fref=ts
Dr. Kuca

#1764 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Dr. Kuca »

Budimo relani nije on dorasto ovome za sta se je kandidovo.
ilkbahar

#1765 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

exhtc wrote:
ilkbahar wrote:

Kako planirate to uraditi? Sry sto pitam jer nisi ovlastena, mislim nemas pojma kako cete to uraditi.

POnavljam javnost ce sa pocetkom predizborne kampanje biti upoznata sa programima i idejama DF-a. A predizborna kapanja jos uvijek nije zvanicno pocela.
Last edited by ilkbahar on 10/09/2014 00:04, edited 1 time in total.
exhtc

#1766 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

:izet: :izet: :izet: :lol: :lol: :lol: Pa ako iko pljuje to je tvoj Emir Suljagic. Takva mu je kampanja od pocetka. Bgt kako to on ulijeva povjerenje, pa pogledaj mu svaki intervju na sta lici, cista pljuvacina po drugima, nista konkretno.

Obrazovanje ste plagirali, a u petak ne mogu doci jer je petak dan za metak. Ne slusa mi se vasa pljuvacina.
Last edited by exhtc on 09/09/2014 23:50, edited 1 time in total.
JedanMova

#1767 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

exhtc wrote:

Nadam se da necete izlagati programe koje ste prekopirali od drugih pa predstavljate da su vasi, kao npr program iz obrazovanja.
A ti si te programe uredno iscitao i analizirao?
Bas interesantno, a znas li koliko ih je slucajno i iz kojih su oblasti?
Corto Maltese

#1768 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Sta covjek nece uraditi u pokusaju da spasi 100 KM. :D
Nisam ja rast'o u svili i kadifi pa da mogu tek tako halalit 100 maraka :D
ilkbahar

#1769 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by ilkbahar »

Corto Maltese wrote:
ilkbahar wrote:
Corto Maltese wrote:
Jesi li sigurna za koga navijaš?
Hint:
https://www.facebook.com/EmirSuljagic?fref=ts
to nije blacenje i olajavanje, to je na zalost surova istina. zao mi je sto je ovo sin najbitnijeg predsjednika BiH. stid me je u njego ime sto nosi ovo znacajno prezime. gdje je bio u ratu? bila sam cijeli rat u sarajevu, prozivjela pakao, a za Bakira sam saznala da postoji tek prije par godina kada se kandidovao za clana predsjednistva. umjesto da osvijetla obraz svom babi, on i njegova garda srusise ovu drzavu, koju je Alija jedva sacuvao od neprijatelja. Sami smo mi sebi najveci neprijatelji!
JedanMova

#1770 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Za navedeno sluze predizborne kampanje, a ne piskaranje po forumima. Odes ako te zanima i poslusas - kotreba da objasno, objasnice, pa izaberi kad cujes svacije. Samo ne palamudi ovde ako za boga znas!
JedanMova

#1771 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

exhtc wrote:
ilkbahar wrote:
Inace su price svih stranaka zasnovane na hvaljenju konkurencije, pogotovo kad se za to ukaze i dobra prilika. Eto sad problem je sto neko kaze istinu, a nije problem ta istina...
JedanMova

#1772 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

exhtc wrote::izet: :izet: :izet: :lol: :lol: :lol: Pa ako iko pljuje to je tvoj Emir Suljagic. Takva mu je kampanja od pocetka. Bgt kako to on ulijeva povjerenje, pa pogledaj mu svaki intervju na sta lici, cista pljuvacina po drugima, nista konkretno.

Obrazovanje ste plagirali, a u petak ne mogu doci jer je petak dan za metak. Ne slusa mi se vasa pljuvacina.

Zasto onda trazis da ti objasnjava nesto sto te ne zanima...
Objektivnost ti je ocito jaca strana, il se nekad bio mozda neodlucan... A mozda i nisi...
Corto Maltese

#1773 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 10/09/2014 00:05, edited 1 time in total.
JedanMova

#1774 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:Sta covjek nece uraditi u pokusaju da spasi 100 KM. :D
Nisam ja rast'o u svili i kadifi pa da mogu tek tako halalit 100 maraka :D
Razocarao si me, koliko se trudis ja sam ocekivao bar jos jednu nulu :evil:
exhtc

#1775 Re: Emir Suljagic kao novi bosnjacki clan predsjednistva!?

Post by exhtc »

Naravno da ne hvalis konkurenciju, niti je pljujes. Ponudis rjesenje i kraj price.
Post Reply