Irak

Post Reply
asurbanipal

#1751 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:
asurbanipal wrote:
amoninan wrote:Nisu je vala trebali uništiti. Samo je pretvoriti u sunijsku i zastavu na munaru.
pitaj muslimane u Balučistanu npr.
Je li to one "muslimane" iz "Lashkar e Jhangvi" i "Sipah-e Sahaba". "Multan", "Jundallah", što se raznose po pijacama i džamijama, i ubijaju žene i djecu ?
Objektivni navijac

#1752 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

amoninan wrote:
Fantassin wrote:
amoninan wrote:
Pa i ne baš. Devil you know is better then the one you dont - izraelska politika već decenijama. Realno, Sirija nije bila prijetnja Izraelu već jako dugo. Ne ozbiljna.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... s-1.524605
Izrael, dovodjenjem sekularne vlade u Egiptu,samounistenjem Sirije,povlacenjem Jordana u duboku pacifisticku politiku,samounistenjem Iraka,samounistenjem Libije i popustanjem radikalne politike Irana nikada u Istoriji nije bio sigurniji....
Nestabilan region nikad nije garant sigurnosti niti jednoj zemlji. Pa tako ni Izraelu. Ipak mislim da su Izraelćani bili jako zadovoljni "starim poretkom" ( u kojem su htjeli neki to priznati ili ne, oni vladali i postavljali pravila), nego talasom promjena i haosa iz kojeg ne znaju šta će zateći.
Don't dream dreams :D
Nista nece izaci iz haosa. Duplo golo. U decenijama koje su pred nama slijedi potpuna kataklizma arapske nacije,uz politicko-vojnu situaciju,primice se i dan nestanka nafte. Apokalipsa u svom najcrnijem izdanju.
amoninan

#1753 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

amoninan

#1754 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Nista nece izaci iz haosa. Duplo golo. U decenijama koje su pred nama slijedi potpuna kataklizma arapske nacije,uz politicko-vojnu situaciju,primice se i dan nestanka nafte. Apokalipsa u svom najcrnijem izdanju.
Arapska nacija? Propali eksperiment.
U realnosti nikad nije ni postojala dalje od slogana.
Objektivni navijac

#1755 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

amoninan wrote:
Nisam ni rekao da je postojala. Pod tim nazivom mislio sam na Arape,u raznim drzavnim subjektima. Arapi da su se uspjeli ujediniti,imali bi neke sanse,ovako balkanizirani nemaju nikakve. Jevreji,Iranci,Kurdi i Turci ce ih potpuno eliminisati sa BI ,kao politicki faktor a i demografski.
vatrogasac

#1756 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by vatrogasac »

Objektivni navijac wrote: Apokalipsa u svom najcrnijem izdanju.
Misliš da bi ostala u granicama nekoliko država? Svijet je odavno postao globalno selo, a do tog momenta iz tvog proročanstva mijenjat će se još. To bi onda bio veliki problem čovječanstva ako bude tako tekao scenario mada sumnjam.
asurbanipal

#1757 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Objektivni navijac wrote: Don't dream dreams :D

Valja im se vratiti na početak. :lol:

Image
amoninan

#1758 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

Objektivni navijac wrote:
amoninan wrote:
Nisam ni rekao da je postojala. Pod tim nazivom mislio sam na Arape,u raznim drzavnim subjektima. Arapi da su se uspjeli ujediniti,imali bi neke sanse,ovako balkanizirani nemaju nikakve. Jevreji,Iranci,Kurdi i Turci ce ih potpuno eliminisati sa BI ,kao politicki faktor a i demografski.
Kako će se ujediniti predvođeni godinama despotima i egomanijacima. Jbt... dvije iste partije (ba'ath), iste ideologije, u dvije susjedne zemlje su mrzili jedni druge više nego što su mrzili Izrael. A način kako su politički prostituisali palestinsko pitanje, je ogavan. Osobito pan-aravisti i ti revolucionarni kao režimi.

Sve u svemu, rano je još jako za bilo kakve prognoze.
amoninan

#1759 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
Objektivni navijac wrote: Don't dream dreams :D

Valja im se vratiti na početak. :lol:
Malo rasista, a.
amoninan

#1760 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

must read - š'o bi rekli... pojašnjava mnoge stvari. Odličan insajt.

ISIS: ‘USA decision to hit us will have a positive outcome and will show a US/Al-Maliki alliance against the Sunni”

https://elijahjm.wordpress.com/2014/06/ ... the-sunni/
baxul

#1761 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by baxul »

Image
amoninan

#1762 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

baxul wrote:Image
otrpilike.
Gojeni H

#1763 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

ema_ wrote:

Ne znam da li je bio ovaj video već, gdje ovi monstrumi iz IDIŠa krvnički ubijaju one za koje "zaključe" da su mušrici. :shock:

Po meni, nema neke razlike između njih i onih koji ih simpatišu ili podržavaju na bilo koji način, a vidim čak i na forumu ima tih bolesnih ideja :roll: .
Znam o kakvoj se bandi radi. Znam takodje da je ovo ideologija nastala u glavama onih kojima su Filipinke i Indonezanke prale guzicu od rodjenja. Jasno je da se bolje ne moze ocekivati od onih koji ne smiju izgubiti na fudbalskoj utakmici dok sutaju loptu s drugom djecom iz mahale, jer su zaboga - izabrani i od plemenite familije, a takvi ne gube.
Kad se takvi suoce sa realnim dunjalukom, onda iznenadjujuce vide svoju mahdijevsko-mesanijsku ulogu vodje svih reformatora.

Ali, bez obzira ... kakvu samo sramotu nanose svima onima kojima je sehadet u srcu? Kako im se samo jezici ne uvrnu izgovarajuci Stvoriteljevo ime dok ubijaju trojicu ... vozaca? Oni su veliki nered i smutnju posijali.

Pisam im se na ovakvu hrabrost. Sramote jedne i ubice. Ja ovakve borce kamenjem docekujem, picka im materina.
jastuk1

#1764 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Objektivni navijac wrote:
amoninan wrote:
S ovim si pokazao da pojima nemaš o stvarnom stanju i situaciji. Arapska nacija nije ni postojala jer je bila razdjeljena među kojegakvim tvorevinama - to je u proncipu samo jezik koji povezuje različite regionalne etnije, na koje su još pridodati nametnuti državni nacionalizmi.

U decencijama koje su ispred nas slijedi potpuno buđenje iz decenija jalovog nacionalizma. A što se tiče nafte, pa prvi će oni biti na dobitku jer ionako jako su malo imali koristi. Zapadnim ekonomijama prijeti propast nestankom nafte jer one ubiru najviše zarade od te nafte. A do tad će se svakako izgraditi solarne elektrane - opet najviše u pustinjama. Izvoz struje u Evropu će za njih biti nova nafta. Da ne govorimo koliko će jeftina energija omogućiti desalinizaciju i povećanje pitke i vode za navodnjavanje.

A što se tiče demografije - pogledaj malo stanje zadnjih 10 godina i značajan porast broja rođenih i nataliteta u svim dole zemljama, a naročito Alžiru i Egiptu. Inaš na wikipediji u demographics of .... za svaku zemlju detaljne tabele podataka. Arapi se tek bude kao politički i demografski faktor.

btw, Kurdi u Iračkom Kurdistanu su vazda imali samo 2, 3 djece, a vamo samo siđi par kilometara u Mezopotamiju prosjek 4, 5. U Iranu TFR već 10-tak godina samo oko 1,5. Iran je jedina veća Muslimanska zemlja koja ima daleko najniži natalitet. Z apar prošlih godina kažu 1.3 - to ti je nivo Njemačke, Italije.

Kao što rekoh pojima nemaš...

amoninan,

Ono za Izrael i better the devil you know than the devil you don't - :thumbup: Njima najviše odgovora da je Assadista što duže na vlasti.
Challenger__

#1765 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Fantassin wrote:
Opetja033 wrote:Neka tuku, samo neka tuku!
:thumpup:
Hehehe, ko bi rekao da ce Islamisti podrzavati Izrael.Doslo i to vrjeme izgleda :D .
Stari moj oni su oduvijek uz Izrael, svjesno ili nesvjesno. Svi njihovi postupci idu u prilog Izraela. Oni su proizvod socijalne alhemije Izraela i SAD. Oni su njihovo tupo oruđe. Oni su njihovi tekbir-droidi.
Objektivni navijac wrote:ISIS i islamisti ostvaruju jedan od glavnih ciljeva Izraela a to je balkanizacija BI.
To je to. Nek se ima šta klat', krast', otimat' i tekbirat', sve ostalo je nebitno.
Challenger__

#1766 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:
Challenger__ wrote:Ne lupaj. Nije riječ samo o "statuama" nego o bogomoljama, grobljima, knjigama, artefaktima svjetske kulturne baštine nulte kategorije. Riječ je ne samo o masovnoj likvidaciji ljudi nego i o sistematskom uništavanju kulturne i religijske baštine svijeta. Traži se odgovor na pitanje zašto se to dešava. Zašto ovi majmuni uništavaju ono što nisu uništili ni prvi muslimani, ni bagdadski halifat, ni Perzija, ni Osmanlije, ni kolonijalisti, ni sekularisti.

To je pitanje.

Možda je negdje zalutao "mongolski gen" ?

Ne znam što te ovo čudi. Pa znaš šta je cilj NWO ? Sve prijašnje briši, a "novo" piši.Mada sumnjam da ovi ISIS-ovci osim destrukcije mogu dati doprinos novom "civilizacijskom" projektu. Ovo što oni rade ja bih prije nazvao jednom vrstom kulturološkog harakirija.
Ne čudi me ni malo. Moje pitanje je retoričke prirode. Naravno, svjedoci smo kulturnog nihilizma: ruši se ljudska memorija, uništavaju tragovi autentične kulture, poslanja i predanja; stvara se polazna nula kao predtekst novog kulta. Ove beslovesne horde cionističkih ubica (ISIS, Nusra i sl.) su prethodnica tog novog kulta, nove anti-kulture i nove religije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1767 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

ako ovo nije fake
sumnjam ali eto da se ogradim

onda kad kažeš da djeluje anticrkveno, a samim tim i antihrvatski...
onda si ustaša klerikarac

pa liku iz očiju vrišti mržnja prema Kristu
Challenger__

#1768 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Religija cionista, religija političke elite angloameričkog zapada i religija "mudžahida" je jedna te ista religija. Oni su jedan "ummet".
baxul

#1769 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by baxul »

Black swan wrote:
ako ovo nije fake

1. verified acc https://twitter.com/paddyashdown
2. haaaa? :D
aldinjo

#1770 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Au jest nam se gojeni iznervirao.Psuje,vrijeđa.Jeli to dozvoljeno ovdje?
Truba

#1771 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

primijetio sam na ovom podforumu glavna furka nekog isprovocirati da bude banovan :lol: :sax:
jastuk1

#1772 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Religija cionista, religija političke elite angloameričkog zapada i religija "mudžahida" je jedna te ista religija. Oni su jedan "ummet".
A sad da malo zapjevamo:
Nebo - zeleno, a Neretva - plava, stan' da te vidim moja maaalaaa. ;-)

Dokazano je da se relativiziranjem stvari nikada nije došlo do ispravnog zaključka. Štvarno šteta Čeli, takav potencijal, a tako pogrešni (ispravni samo na prvu, ali ne kad se puno dublje gleda) zaključci.
jastuk1

#1773 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

Black swan wrote:
ako ovo nije fake

Aaaa. E sad vidiš kako je kad se stalno porede stvari (zločini recimo) koji se ne trebaju niti mogu porediti jer su okolnosti i razlozi počinjenja različiti. Sad vidiš kako je nepravedno i kretenski kad se određene stvari dovode u vezu, a nekamo li kad se između njih stavlja znak jednakosti.
Truba

#1774 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

ne znam koliko je ira napravila štete
ali sigurno nije za cijelog vijeka trajanja kao birtansko carstvo i ISIS u jednom danu
pa britanci su zavadili dva riblja oka u indijskom oceanu
i ovo na bliskom istoku je njihovo maslo praveći neprirodne države i granice
precrtavajući ljude
Tvrtko II Kotromanić

#1775 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Gojeni H wrote:
Znam o kakvoj se bandi radi. Znam takodje da je ovo ideologija nastala u glavama onih kojima su Filipinke i Indonezanke prale guzicu od rodjenja. Jasno je da se bolje ne moze ocekivati od onih koji ne smiju izgubiti na fudbalskoj utakmici dok sutaju loptu s drugom djecom iz mahale, jer su zaboga - izabrani i od plemenite familije, a takvi ne gube.
Kad se takvi suoce sa realnim dunjalukom, onda iznenadjujuce vide svoju mahdijevsko-mesanijsku ulogu vodje svih reformatora.

Ali, bez obzira ... kakvu samo sramotu nanose svima onima kojima je sehadet u srcu? Kako im se samo jezici ne uvrnu izgovarajuci Stvoriteljevo ime dok ubijaju trojicu ... vozaca? Oni su veliki nered i smutnju posijali.

Pisam im se na ovakvu hrabrost. Sramote jedne i ubice. Ja ovakve borce kamenjem docekujem, picka im materina.
:thumbup:
zato te na Zapadu kad kazes da si musliman, gledaju te kroz prizmu ovih cudovista
fuj
Post Reply