Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#1751 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

eto vidis. nekom je ovo dream car, nekom lambo... :thumbup:
lavic

#1752 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

Ovo ni dream car, ovo je realnost, dream car je M3 ili 911, a to je samo ako bude bingo.
Evo nesto za druga "golfistu": http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 600&noec=1
golfiista

#1753 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

MA jok , bolja je nova Kia, sa dodatnim parom vrata i el. podizačima-naprijed :lol:
johntra

#1755 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Kao i do sada, jedno logično pitanje, bez ikakvih zajebancija...Zar nije poštenije ovo zvati redizajnom, nego nečim novim?
golfiista

#1756 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

Viđao sam i temeljitije redizajne, a ne novi model...
citroen xm

#1757 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ti si najgrlatiji u prici o emocijama prilikom kupovine, e sad budi posten pa napisi koji auto sad vozis da vidimo gdje su tu emocije, a gdje je matematika.
golfiista wrote:
+1
Nema nikakvih problema, nikada me nije bilo sramota reći šta vozim. I kada sam vozio nešto malo bolje i sada kada vozim staro. :thumbup:

Trenutno auto mi je Audi 80 B3 benzinac. I da, kupljen je čisto ekonomski. Ja volim auta, ali nisam neko kome su ona najbitnija u životu. Skontao sam da je bolje tresnuti neki novac u oplodnju istog nego u auto, a trenutno ionako ne pravim prevelike kilometraže pa da mi je nužno potrebno nešto novije.

Sad da se vratim na emocije. Želio sam konkretno na svom primjeru dokazati da kupovina emocijama uopšte nije nedostižna i mene od takve kupovine dijli vrlo malo vremena. Nije svakome san Lambo, Ferari, S klasa, RR. Moj san je auto jednakih godina kao ovo što trenutno vozim ili čak starije koju godinu, realne vrijednosti 10000 KM u odličnom stanju, a uz njega se mogu komotno kotrljati i u ovom jajetu svaki dan par godina.

Eto, nadam se da ste zadovoljni. :thumbup:

Što se tiče novog Kedija, izašao je članak i na Klix-u. Početna cijena 14000 eura s tim što na klix-u postoje i slike osnovne verzije. U osnovnoj verziji unutrašnjost nije odmakla daleko od Dačije Doker.
golfiista

#1758 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
Ti si najgrlatiji u prici o emocijama prilikom kupovine, e sad budi posten pa napisi koji auto sad vozis da vidimo gdje su tu emocije, a gdje je matematika.
golfiista wrote:
+1
Nema nikakvih problema, nikada me nije bilo sramota reći šta vozim. I kada sam vozio nešto malo bolje i sada kada vozim staro. :thumbup:

Trenutno auto mi je Audi 80 B3 benzinac. I da, kupljen je čisto ekonomski. Ja volim auta, ali nisam neko kome su ona najbitnija u životu. Skontao sam da je bolje tresnuti neki novac u oplodnju istog nego u auto, a trenutno ionako ne pravim prevelike kilometraže pa da mi je nužno potrebno nešto novije.

Sad da se vratim na emocije. Želio sam konkretno na svom primjeru dokazati da kupovina emocijama uopšte nije nedostižna i mene od takve kupovine dijli vrlo malo vremena. Nije svakome san Lambo, Ferari, S klasa, RR. Moj san je auto jednakih godina kao ovo što trenutno vozim ili čak starije koju godinu, realne vrijednosti 10000 KM u odličnom stanju, a uz njega se mogu komotno kotrljati i u ovom jajetu svaki dan par godina.

Što se tiče novog Kedija, izašao je članak i na Klix-u. Početna cijena 14000 eura s tim što na klix-u postoje i slike osnovne verzije. U osnovnoj verziji unutrašnjost nije odmakla daleko od Dačije Doker.
Ja sam mislio da od Francuza nema ekonomičnije, šalim se...možda i ne ;)
citroen xm

#1759 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Za novac kojim sam raspolagao u datom trenutku, jedino sam našao ovo u dobrom stanju tj. da odmah posle kupovine nisam imao nikakvih ulaganja u auto. A sam znaš kakav je PIK, milijardu grobova za koje vlasnici smatraju da su u dobrom ili odličnom stanju. :-D
goran16v

#1760 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:

1. Po nekim ovdje ispada da si zbog toga sto smatras da je vaznije potrositi novac na nesto drugo, a ne na auto manji ljubitelj automobila.
2. Niko ne govori da je auto koje se kupuje emocijama nedostizno, ali na tvom primjeru je jasno da je, iako je dostizno, itekako je podredjeno kompromisima jer umjesto da si ga davno kupio ti cekas da ti se poklopi jos x stvari u zivotu da ga provozas, a i kad ga budes kupovao/sredjivao itd itekako ces svaki dinar prevrnuti 2 x umjesto da placas i ne pitas koliko kosta, sto je takodjer kompromis na stetu emocija.
citroen xm

#1761 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Naravno da postoje kompromisi i ne samo kod nas već i svugdje u svijetu. :thumbup: Samo sam želio reći da nije za svakoga auto snova neki koji košta čitavo bogastvo. Čovjek koji u ovoj zemlji ima obezbjeđen stan ili kuću, posao i neko auto za svakodnevnu upotrebu, može ipak da priušti relativno lako neki autić koji će da mu ispuni recimo neke dječačke snove. Meni vrlo malo fali do svog cilja, a uopšte(što i moje trenutno auto govori) nisam nikakav bogataš.

Neko ko ne luduje za oldtajmerima može i da emocijama kupuje auto za svaki dan, a znam ljude koji su za vrlo malo para kupili oldtajmera koga voze svaki dan, uživaju u vožnji i žive svoj automobilski san.

Sve zavisi koliko su velike želje. :thumbup:
lavic

#1762 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

Evo naleto sam na nesto zanimljivo, i meni skoro pa nevjerovatno: http://www.pik.ba/artikal/15379594/bmw-m3-e90/

Zanima me sta mislite????
Last edited by lavic on 05/02/2015 16:18, edited 1 time in total.
johntra

#1763 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Popravi link...
_mufljuz_

#1764 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

lavic wrote:Evo naleto sam na nesto zanimljivo, i meni skoro pa nevjerovatno: www.pik ba/artikal/15379594/bmw-m3-e90/

ma dzaba :lol:
lavic

#1765 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

_mufljuz_ wrote:
lavic wrote:Evo naleto sam na nesto zanimljivo, i meni skoro pa nevjerovatno: http://www.pik ba/artikal/15379594/bmw-m3-e90/

ma dzaba :lol:
Budi konkretan,,,, ako je tebi dzaba ,,,,,
johntra

#1766 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

hebo benve...vidi crvenog nosa što viri... :izet:
basicm

#1767 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

Ako ti je auto snova dostizno, a ti kalkuliras nesto, onda to nije auto snovi nego su snovi $$$$$$$
basicm

#1768 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

lavic wrote:Evo naleto sam na nesto zanimljivo, i meni skoro pa nevjerovatno: www.pik ba/artikal/15379594/bmw-m3-e90/

Francuske table, sta je povoljno?
4 vrata na m3 su bezveze.
lavic

#1769 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

johntra wrote:hebo benve...vidi crvenog nosa što viri... :izet:
Nos sto viri je za odlikase samo.
_mufljuz_

#1770 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

lavic wrote:
johntra wrote:hebo benve...vidi crvenog nosa što viri... :izet:
Nos sto viri je za odlikase samo.
jeste - a nacin je vrlo lagan

Image

Image

i tako postanes kontroverzni BH "privatnik".... :mrgreen:
lavic

#1771 Re: Automobilizam - All about

Post by lavic »

Tu se slazem sa tobom u potpunosti, ovako nesto radon ne moze ni na filmu.
530i

#1772 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

Caddy ima kriminalan interijer u ovim početnim verzijama, pa to je na nivou od prije 20 godina :roll:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1773 Re: Automobilizam - All about

Post by mali_milojica »

Jos da je ccm pogodio gdje bi mu kraj bio. :D
goran16v

#1774 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Naravno da postoje kompromisi i ne samo kod nas već i svugdje u svijetu. :thumbup: Samo sam želio reći da nije za svakoga auto snova neki koji košta čitavo bogastvo. Čovjek koji u ovoj zemlji ima obezbjeđen stan ili kuću, posao i neko auto za svakodnevnu upotrebu, može ipak da priušti relativno lako neki autić koji će da mu ispuni recimo neke dječačke snove. Meni vrlo malo fali do svog cilja, a uopšte(što i moje trenutno auto govori) nisam nikakav bogataš.

Neko ko ne luduje za oldtajmerima može i da emocijama kupuje auto za svaki dan, a znam ljude koji su za vrlo malo para kupili oldtajmera koga voze svaki dan, uživaju u vožnji i žive svoj automobilski san.

Naravno da to ne mora biti auto koji kosta citavo bogatstvo, ali je za ogromnu vecinu nas bez obzira na vrijednost auto koji bi kupili iskljucivo emocijama nije dostizan bilo iz ekonomskih, prakticnih ili drugih razloga, a ako neko vozi oldtimera ne znaci nuzno da su prilikom kupovine igrale samo emcije, da nisu kostali vrlo malo para, kako pises, cisto sumnjam da bi ih ti koji poznajes kupili sve da ih sanjaju svaku noc..
citroen xm

#1775 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Naravno da postoje kompromisi i ne samo kod nas već i svugdje u svijetu. :thumbup: Samo sam želio reći da nije za svakoga auto snova neki koji košta čitavo bogastvo. Čovjek koji u ovoj zemlji ima obezbjeđen stan ili kuću, posao i neko auto za svakodnevnu upotrebu, može ipak da priušti relativno lako neki autić koji će da mu ispuni recimo neke dječačke snove. Meni vrlo malo fali do svog cilja, a uopšte(što i moje trenutno auto govori) nisam nikakav bogataš.

Naravno da to ne mora biti auto koji kosta citavo bogatstvo, ali je za ogromnu vecinu nas bez obzira na vrijednost auto koji bi kupili iskljucivo emocijama nije dostizan bilo iz ekonomskih, prakticnih ili drugih razloga, a ako neko vozi oldtimera ne znaci nuzno da su prilikom kupovine igrale samo emcije, da nisu kostali vrlo malo para, kako pises, cisto sumnjam da bi ih ti koji poznajes kupili sve da ih sanjaju svaku noc..
Vjeruj mi u jednog Spačeka je uloženo baš dosta i do nedavno je bio jedino auto, a pregazio je pola evrope zadnjih godina. Nedavno ga je u zimskom periodu malo odmjenio GS u koga je takođe uloženo dosta, ne toliko para koliko ljubavi i volje. Eto konkretno navedoh jedan slučaj. Dva auta u familiji oba vrlo stara i oba su na parkingu na ulici izložena svim vremenskim uticajima.
Post Reply