Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bella_ciao

#1751 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by bella_ciao »

meLisaAaa wrote:@ bella_ciao - da vidim tvoj izvod sa paypala ili kako si već dobio pare za taj posao što si radio? Baš me zanima kolika je suma u pitanju

Npr ovdje https://nest.testbirds.com
testiras stranice, brzinu, preglednost, dizajn, ocjenjujes, opisujes postupke, slikas to sto radis itd. Znaci jedan zadatak traje otprilike 45 minuta, mozes i brze a za jedan zadatak dobijes u prosjeku 15 eura plus za svaki bug koji nadjes i prijavis dobijes jos u zavisnosti od tog kolko je ozbiljan bug.
Eh sad jedini je problem dobiti zadatke, neko dobija cesto, neko mora cekati duze, zavisno od tog kolko si dobar.

Nisam preko paypala dobijao pare nego direkt na racun.

To je jedna stranica koja se bavi samo testiranjem eh sad ima jos drugih gdje mozes raditi drugacije zadatke, npr najjednostavniji da nekom prekucas text iz worda u pdf il nesto tako.

Ima firmi koje te mogu zaposliti dugorocno, uglavnom ima posla i moze se
mrva/mrve

#1752 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Verify Company Leaders (CEO, President, Managing Director) (CrowdFlower Official Job)

Lvl 3, 5 centi.. Otvoris stranicu koju ponude (web stranicu kompanije ili linkedin profil), ukoliko osoba ima zanimanje koje je ponuđeno klikas DA, ostalo NE
Lunetina

#1753 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

babaroga1x wrote:
Smijeh2015 wrote:@baba zar se može tako sa sajta na sajta ići i otvarati isti zadata :? Kod mene ne može ,uvijek piše ''You can only access...''
ja provam pa ako upali, super

what is format of this event, task koji je mirkozadatak spominjao je tako radio... pa opališ dodatnih par taskova

naravno, uvijk log off na jednom pa log in na drugom, da se ne zbuni...
Ovo je možda ključni momenat, barem kad sam ja u pitanju. Ja budala otvorim obje stranice istovremeno (logovana na obje naravno) i po logici stvari i ne može mi dopustiti da radim isti job dva puta. Čim dođem kući, isprobaću...

Gracias baba! :D
bella_ciao

#1754 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by bella_ciao »

babaroga1x wrote:
bella_ciao wrote::lol: :lol:
A jel?

Pokusavas da nasamaris narod da im budes referal pa kad oni rade da tebi idu novcici? :D

Pazi, tema nije tvoja tako da ti ne mozes govoriti ljudima da su dosadni i da razgule. Drugo nisam iso u off topic nego pricam o zaradi na internetu, zato odjebi, moze? :D

Eh sad za sve koji su zainteresovani da stvarno zarade na netu nek se ostave ovih gluposti i kliktanja gdje vas ovi fini pokusavaju ufatit na foru da radite za njih, nego evo vam par stranica gdje mozete raditi ko freelanceri i zaraditi ozbiljne pare

https://www.elance.com/

https://www.odesk.com/

https://nest.testbirds.com

http://www.peopleperhour.com

https://crowdsourcedtesting.com
Pozdrav Bella_ciao

da se uključim, s obzirom da me se spominje

ova tema je o mirkozadacima, malim zadacima koji omogućuju malu zaradu... nitko se neće ovdje obogatiti, ali može zaraditi mali dodatni prihod.

tko želi može se regati preko mog linka, a može i sam ukucati u google neobux ili clixsense i ne mora biti moj referal, ja nisam nikoga silio
kad već spominjem imena, likovi smijeh i glitch uopće nisu moji referali, regali se na drugim stranicama na kojima ja ne radim i meni drago da uspijevaju...

tema je izmjena iskustava, jedni drugima pomažemo, ja sam sam naučio mnogo i olakšalo mi kliktanje taskova čitajući tudje postove.

za ove zadatke ne trebaš nikakvo znanje, a na tvojim sajtovima se ipak traže nekakva znanja i trebaš se prijaviti za posao, pa intervju, pa dokaži da znaš, pa čekaš poslove itd itd... da, netko tko zna raditi u Mayi može zaraditi i do 20 $ po satu... ali ja ne znam raditi u Mayi... a drugi ljudi isto nemaju odredjene informatičke vještine....

kad već spominjemo situacije, hoćeš da ti pejstam poruke koje sam dobivao, od ekipe koja po 6 mjeseci nije dobila plaću, pa otkaz, pa neimaština.. i onda se regao ovdje i prvoga sjela plata, nije puno, ali njemu strahovito mnogo značilo... biti plaćen za svoj rad, mizerno, ali biti plaćen... moći kupiti kruh i mlijeko... ne žicati starce...

ja savjetujem svakoga tko ima super posao, tko je specijalizirao kardiokirurgiju da zaradi u struci, ali mi obični smrtnici, bez takvih znanja, koji želimo sad zaraditi, da malo upotpunimo kućni budžet, nama je ovo super...

jebena je kriza, bit će još gore i imati mogućnost zaraditi 50 - 100 $ mjesečno, bez šefa, na laganim zadacima je super stvar

Baba

P.S
Od love koju sam zaradio, sam si kupio knjige i idem sad na polaganje jednog stručnog certifikata... bez te love ne bi mogao to naučiti i ne bi mogao pristupiti ispitu, nemam odakle izvući 120 $ za ispit... ostao bi osudjen na mog šefa... koji mi je već tri puta smanjio plaću, i kako stvari stoje, opet će...

Okej.
Tako je moglo odmah :thumbup:
Lunetina

#1755 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Smijeh2015 wrote: Nego,Baba dobar prijedlog.I ja sam stalno ulogovan na dva mjesta.
Sad kad opletemo po poslovima gdje smo Expelled... :lol:
babaroga1x

#1756 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

Smijeh2015 wrote:''Oops! Rovio plans to terminate 130 people in Finland. http://rovio.com/en/news/blog/552/towar ... ganization "
irrelevant ili neutral ? :oops:

Ima link ali spominje se i Rovio (o njemu se pita) pa kontam da je neutral prije irrelevant :?:

Ovdje se pita o Angry birds Stella a u komentaru samo Stella piše,šta onda tu ide?
'' #AngryBirdsGo #NoobsPlayGames2 #NoobsPlayThatGame Must Defeat Stella!!!! http://youtube.com/watch?v=s6qHQkr57mY''
testno pitanje i to bugovano...

jedanput ja stavio da je neutral - paf, krivo, kažu da je negative... ljudi se žalili

ja rješavam za par dana i evo opet pitanja, ja rekonh nećeš me sad, sjećam te se...
negative - paf, krivo, kažu da je neutral, poslušali savjete :lol: pa pogadjajte ekipa :D

ova fora s rješavanjem na više sajtova pali na nekim zadacima samo, ali da jesam najednom sajtu znao pokušati, doživjeti expelled i provao na drugom ponovo, jesam, par puta upalilo... naročito ako se razlikuju u cijeni, onda ih vode pod drugim ID-em
forzamilan

#1757 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by forzamilan »

To je irrelevant jer se spominje vijest ali bez da autor da svoj komentar ili viđenje, tako mi je i prošlo.
Gigaom: Angry, unemployed birds: Rovio could lay off up to 130 i to je irrelevant.

Evo ga expelled na prvom tasku :lol:
AhmetShabo

#1758 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

sentiment analysis Najlaksi task do sada ,laksi cak i od delova.. 95 % odgovra je irrelevant.. news ili spam,,,,,,, ili nije na engleskom. rijetko koji bude neutral ili negativan. Ja do sada uradio 50. 95% mi je prolaznost. Prelagan je task a fino placen
uvijek_ista

#1759 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

Molim za pomoc, da li mi neko moze odgovoriti da li je moguce izmijeniti pocetne podatke, koji su uneseni prilikom registracije, konkretno mislim na paypal adresu????
kloniran

#1760 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

uvijek_ista wrote:Molim za pomoc, da li mi neko moze odgovoriti da li je moguce izmijeniti pocetne podatke, koji su uneseni prilikom registracije, konkretno mislim na paypal adresu????
na neobuxu da, ja promjenio :D samo se ceka 48 sati da promjene
uvijek_ista

#1761 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

kloniran wrote:
uvijek_ista wrote:Molim za pomoc, da li mi neko moze odgovoriti da li je moguce izmijeniti pocetne podatke, koji su uneseni prilikom registracije, konkretno mislim na paypal adresu????
kako si to uradio, da sta ne zglajzam
kloniran

#1762 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

uvijek_ista wrote:
kloniran wrote:
kako si to uradio, da sta ne zglajzam
samo upisao novi mail i potvrdio paswordom
glitch

#1763 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

evo vidim u ponudi get employee count from linkedin nije nešto plaćen ali je skroz lagan piči po 2-3 kom na min
i dobar je za podizanje statistike ubio se za početnika :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1764 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Slo Burner »

Danas tanko pravo, radio pomalo Find Company Leaders, kad u po fazona sad pogleda prebacili mi 3 dolara bonusa za ove zadatke ;)
smaugly

#1765 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Choose a topic for an event: u šta ubrajate ove generation reunion?
konahawaii

#1766 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by konahawaii »

jao :-) ja napravi beveze profil na linkedin-u za taskove, kad sad vidim blokirao mi acc i gle sta mi pisu...

"Due to the activity we've found associated with this account, we'd first like to see a scanned image of a valid government issued photo ID (for example: a driver's license or passport) that has your:

• Photo
• Name
• Signature
• ID expiration date (if present)"

Najbolje da ponovo pravim profil :)
kloniran

#1767 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

test web app dostupan sa taskovima preko 1$
IcedMFEarth

#1768 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Jesu li ovi keywords počeli slabije bonuse plaćati ili je samo do mene ? :D
IcedMFEarth

#1769 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Pa ko to ocjenjuje ? Ima onaj zadatak "review keywords" gdje korisnici odobravaju ili odbijaju riječi. A ne piše da treba biti orginalno, nego samo da je u okviru pravila.
mrva/mrve

#1770 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Necu se okaniti dok ne odradim 100 Linkedina :D
uvijek_ista

#1771 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

mrva/mrve wrote:Necu se okaniti dok ne odradim 100 Linkedina :D
ja sam na cetvrtini
mrva/mrve

#1772 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Ipak se vise isplati raditi Review 5 Keywords for an Image
kloniran

#1773 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

ove test web aplikacije ne isplacuju sve bonuse, uradio 5 taskova sa bonusima od dolar a dobio samo 82c :twisted:
Lunetina

#1774 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Smijeh2015 wrote:Biće da je do tebe,vjerovatno standardne riječi upisuješ kao i svi pa zato nemaš bonusa.
Nije poenta samo opisati sliku već naći kvalitetnu,rijetku,originalnu ključnu riječ.
Vala za neke slike ne možeš ni upotrijebiti originalne ključne riječi kada je na slici npr. prikazano samo stablo... ne možeš ti tu smisliti ništa originalno, za neke druge slike sa više specifičnih detalja već možeš.

P.S. Ja sam zaljubljena u ovaj posao, čini mi se da bi' mogla samo to raditi... :D
glitch

#1775 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

Lunetina wrote: P.S. Ja sam zaljubljena u ovaj posao, čini mi se da bi' mogla samo to raditi... :D
:srce:
evo sad pogledah stigli jutros bonusi :mrgreen:
Image
Post Reply