Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Bodkin

#1751 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Al reci da hoce da prave mali u francuskoj, dodju ovi tipa cpt da te prozovu rasistom, fasistom i slicno
CPT

#1752 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

Bodkin wrote:Al reci da hoce da prave mali u francuskoj, dodju ovi tipa cpt da te prozovu rasistom, fasistom i slicno
Mali vec imaju zbog getoizacije koju nisu birali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1753 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Ali su birali da dodju u getoizaciju :D
CPT

#1754 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

_BataZiv_0809 wrote:Ali su birali da dodju u getoizaciju :D
Da, oni biraju zivot u siromastvu. Kao i da mu bijeli policijac gura pendrek u anus. Nc nc...
insomnia78

#1755 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Naravno da su birali. Tako je puno lakse. Ako se rodis, skolujes i zaposlis ovdje imas apsolutni izbor da ne zivis u getu. Ma cak i ako dodjes
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1756 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

insomnio je li tebi u Fr iko ista dzaba dao?
CPT

#1757 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Naravno da su birali. Tako je puno lakse. Ako se rodis, skolujes i zaposlis ovdje imas apsolutni izbor da ne zivis u getu. Ma cak i ako dodjes
Da... Inace on moze sakriti svoju crnu kozu... Stvar izbora i ta prica. I pogresno ima te moze puno kostati, zbog pogresne boje koze si heben na svakom koraku. Cak da uprkos boji koze postanes slavan i uspjean. Uvijek ce ti bacati "banane".
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1758 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Bok te jebo treba to javiti Pogbi Em Bapeu i Anriju :roll:
CPT

#1759 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

_BataZiv_0809 wrote:Bok te jebo treba to javiti Pogbi Em Bapeu i Anriju :roll:
Samo njima?

CPT

#1760 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

momak je inace radio kao ucitelj, birao getoizaciju i ta prica
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1761 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Prvi klip i odmah montaza....utakmica je protiv Intera, a Baloteli place na Napolijevoj klupi :D
Edin H.

#1762 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Edin H. »

A u redu je kada gadja djecu pikadom na treningu? :oops:
CPT

#1763 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

_BataZiv_0809 wrote:Prvi klip i odmah montaza....utakmica je protiv Intera, a Baloteli place na Napolijevoj klupi :D
jako bitno u kontekstu ove price... :roll:
rajv0sa

#1764 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by rajv0sa »

insomnia78 wrote:I onda dobijes to da u svojoj zemlji ne smijes slaviti svoj praznik. To su vrijednosti nove ljevice. Naguzi se svakom ko to zatrazi od tebe
Image

Nakom sto su pojedini roditelji iskazali neslaganje sa proslavom religijskog praznika Bozica u okviru skole obavjestavamo vas da su sve aktivnosti (bozicni koncert, izrada ukrasa, itd) otkazane u zelji za nenarusavanjem pravila sekularnosti. Aktivnosti hora (bez bozicnog koncerta) kao dio nacionalnog skolskog projekta bice nastavljene

Nakon frtutme koja se podigla od strane roditelja ova odluka je donekle ublazena
Pa nema ni u Sarajevu toga po školama, nikavih vjerskih horova i koncerata. Priredbe i slično isključivo za državne praznike, dan škole itd.
jeza u ledja

#1765 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

hAZNADAR wrote: Djelom? Zasto pomoci? Ljudi imaju demokratsko pravo i na rasisticka ubjedjenja dok ne pozivaju na akciju, agresivnost,....... I to ne mora ni biti svjetonazor, organizacija,... - sila ljudi sto i nisu aktivisti neke organizacije daju rasisticke komentare otvoreno. Ko im to moze zabraniti? Zive izolovano od drugih rasa, sa distancom,..... Ali svaka poticanje ili sprovodjenje agresivnosti, diskriminacije po bilo kojem osnovu jeste kaznjivo.
Kome ja to uskracujem ili zelim uskratiti neko demokratsko pravo? O cemu ti?
Mislis, ako ja nekom kazem vozdra, ne zanimas me, time sam nekome uskratio pravo da se izrazi?

Cuj, neko moze cijelu grupu ljudi cisto onako radi gena opisati kao nazadnom, a ja ne mogu tog istog etiketirati kao rasistu?

Problem kod one druge krajnosti je sto se rijec rasista olako upotrijebi za sitnicu. I ako covjek to opovrgne, negira to,... lovci na vjestice i dalje nastave.
Ne, nego problem je sto je rasizam toliko usadjen u glavima ljudi.
Ko je mene ovdje prozvao rasistom samo zato sto sam napisao da je moj dojam da su muslimani najbrojniji medju doseljenicima u Svedskoj?
Ili druge sto su iznijeli ovu ili onu statistiku?
Ti nisi iznio statistiku, vec svoj netacan dojam zasnovan na predrasudi, slicno kao sto ovaj iznad opisuje da su vecina Arapa i crnaca beskorisni.
Uostalom - i lijevi i desni ekstremisti drugacije ne znaju nego svaku nijansu drugacijeg misljenja nazvati fasizmom, rasizmom, boljsevizmom,.. dijalog bi bio mnogo konstruktivniji da se takvima onemoguci ucesce.
Prvo treba shvatiti da rasizam nije neka opskurna ideologija ili teza, bolesno stanje uma, vec nesto sto se prirodno pojavljuje kao i razne druge predrasude u glavama ljudi. Drustvo evoluira i nesto sto je bilo normalno nekad, nije normalno danas. Hocu reci rasizma ima svuda oko nas i u nama i ne treba od toga bjezati, a-a, nisam ja, nego raditi na tome da to popravimo. Zasto, jer se radi o necijem zivotu i buducnosti. Ne radi zajebancije, nako. To ako je neko osjecaj ili razmisljanje prirodno, ne znaci da je nuzno dobro. Prirodno je i biti ljubomoran, zajedljiv, ljut, depresivan, i sta ja znam sta sve ne, pa nije dobro.

I to ne znaci da treba trazit razloge da se osjecamo lose, pa kao da to ispravimo da bi sebe potapsali po ledjima, vec treba biti svjestan tezine svojih predrasuda - u odnosu prema nekom drugom. Zato kazem, za mene je rasizam bitan najvise u obliku u kojem se manifestuje prema vani. To sta ti mislis, to je do tebe.

Ako neko kaze nesto sto je rasisticko, valjda je normalno da kazes hej to nije u redu. I u ovisnosti o kome ili o cemu se radi, na osnovu toga reagujes kako reagujes, ili ne reagujes uopste. Kad bi sad tjerali mak na konac, bilo bi jos 10 puta vise takvih situacija. Tako da nisu u pitanju nijanse ni sitnice.
Edin H.

#1766 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Edin H. »

Slavis Novu godinu i vozdra, ovo ostalo inkognito. :oops:
jeza u ledja

#1767 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
jeza u ledja wrote:Meni nije jasno zasto mislis da je na tebi da odredjujes jesi li ti sam rasista ili ne?.
Naravno, gdje da tebi otima lebac koji ovdje zaradjujes :D
Deset centi po etiketi. :oops:
hAZNADAR

#1768 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

CPT wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Prvi klip i odmah montaza....utakmica je protiv Intera, a Baloteli place na Napolijevoj klupi :D
jako bitno u kontekstu ove price... :roll:
Naravno da jeste. Rasizam i bacanje banane osudjuje svaki normalan covjek - i za to nisu potrebne srcedrapajuce montaze. Koje na taj nacin i hebu kontekst.
rajv0sa

#1769 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by rajv0sa »

Neko se ovdje uvrijedio na pojam white trash neki dan, kao šta je to. Evo jedan fantastičan primjer :-)
Fudo387

#1770 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Fudo387 »

Ja navijam da crnci postanu vecina svuda.
Bice manje mrznje i ratova medju ljudima, jer je naucno dokazano da je insan s vecom cunom puno tolerantniji i miroljubiviji od onog s malesnom.
Isto nasa Bosna i agresivni klosari oko nje, sve jasno.
jeza u ledja

#1771 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Jah. Krme je prljavo pa zato
Znaci djeca koja ne jedu meso (bilo koje), moraju jesti meso? :-) Vau, napredna zemlja nema sta.

@ Fudo, lolz :lol:
jeza u ledja

#1772 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
Tu odraste, pohadja skolu u kojoj vecina nisu kao on, zivi u naselju u kojem vecina nije kao on, prica samo domaci jezik,
Pa ima i za to rjesenje. Odes tamo dje su svi takvi. Jok on sljego iz Malija e daj sad da ovdje pravimo Mali
Ko je prvi gdje dosao? Fransoa u Mali ili Traore u Francusku?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1773 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:Ja navijam da crnci postanu vecina svuda.
Bice manje mrznje i ratova medju ljudima, jer je naucno dokazano da je insan s vecom cunom puno tolerantniji i miroljubiviji od onog s malesnom.
Hm je li ovo rasizam :D CPT javi se
insomnia78

#1774 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:insomnio je li tebi u Fr iko ista dzaba dao?
Ma nije to u pitanju. Dace oni tebi i dzaba. Fazon je sto se sasvim sigurno skoro pa svako ko zeli moze izvuci iz geta (ovo skoro kazem zbog ljudi koji su vec u poznim godinama dosli u fr) a pogotovo ljudi koji su rodjeni tu. Drzava stalno nudi neke prekvalifikacije i to prekvalifikacije koje su kvalitetne i koje uspjevaju. Kod mene npr u departmanu imas preko 40 firmi koje se bave preciznom mehanikom i postoji stvarno jak centar za obuku koji drzava rado plati., puno radije nego da sjedis na birou i nakon kojeg ces sigurno naci poso. Al jebiga da vi izaso iz geta treba uciti, biti disciplinovan, ustajati u skolu, na poso, placati stan.... lakse je biti nezaposlen primati neku minimalnu pomoc, krasti, dilati, placati stan i rezije minimum minimuma...
jeza u ledja

#1775 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:Ja navijam da crnci postanu vecina svuda.
Hm je li ovo rasizam :D CPT javi se
Sto, jel se to osjecas ugrozenim?
Post Reply