Islam - pitanja i odgovori
- arzuhal
#1751 Re: Islam - pitanja i odgovori
Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje... 
- fatamorgana
#1752 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nije teško uopšte, evo ovi forumski muslimani ili podržavaju ili pak sanjaju potajno o šerijatu.arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
- arzuhal
#1753 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nema muslimana, ako je stvarno musliman (ponaša se i živi islamski, koliko-toliko: klanja, ne krade, posti, u braku je, ne jede haram, ne kocka, itd. itd.), a da svojim životom već ne podržava, živi i svjedoči šerijat. Zato ponovo pitam, a ti se koncetriši malo, pobogu...fatamorgana wrote:Nije teško uopšte, evo ovi forumski muslimani ili podržavaju ili pak sanjaju potajno o šerijatu.arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
- fatamorgana
#1754 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zar nisi ti pravi musliman?arzuhal wrote:Nema muslimana, ako je stvarno musliman (ponaša se i živi islamski, koliko-toliko: klanja, ne krade, posti, u braku je, ne jede haram, ne kocka, itd. itd.), a da svojim životom već ne podržava, živi i svjedoči šerijat. Zato ponovo pitam, a ti se koncetriši malo, pobogu...fatamorgana wrote:Nije teško uopšte, evo ovi forumski muslimani ili podržavaju ili pak sanjaju potajno o šerijatu.arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
Doduše Arzo ti npr. pušiš, i to je porok iako ga Džibril iz pećine nije pomenuo, ti eto truješ sebe i ljude oko sebe otrovim I kancerogenim nikotinskim isparenjima.
Last edited by fatamorgana on 20/05/2015 11:07, edited 1 time in total.
- arzuhal
#1755 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ja ti rekoh da se koncetrišeš malo a ti opet po starom, kako si naučio: bez veze 
- fatamorgana
#1756 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ništa bez mektebske koncentracije!arzuhal wrote:Ja ti rekoh da se koncetrišeš malo a ti opet po starom, kako si naučio: bez veze
- Towelie
#1757 Re: Islam - pitanja i odgovori
A moze li se biti "pravi" musliman a da se podrzava serijat kao verozakon?arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
- fatamorgana
#1758 Re: Islam - pitanja i odgovori
Samo ako se sEku ruke!Towelie wrote:
A moze li se biti "pravi" musliman a da se podrzava serijat kao verozakon?arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
- Towelie
#1759 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ti izgleda od celog serijata najvise volis propis o odsecanju ruke za kradju. Sto li to?fatamorgana wrote:Samo ako se sEku ruke!Towelie wrote:
- fatamorgana
#1760 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ja nisam nikom odsEko ruke, tvoji jesu, neznam ko to onda voli,Towelie wrote: Ti izgleda od celog serijata najvise volis propis o odsecanju ruke za kradju. Sto li to?
- Towelie
#1761 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ne znam*fatamorgana wrote:Ja nisam nikom odsEko ruke, tvoji jesu, neznam ko to onda voli,Towelie wrote: Ti izgleda od celog serijata najvise volis propis o odsecanju ruke za kradju. Sto li to?
Ne voli ni majka da udari svoje dete, samo sto je to ponekad neophodno za njegovo dobro.
- fatamorgana
#1762 Re: Islam - pitanja i odgovori
Joj ti analogije, šta vjersko pranje mozga uradi od ljudi ....Towelie wrote:Ne znam*fatamorgana wrote:Ja nisam nikom odsEko ruke, tvoji jesu, neznam ko to onda voli,Towelie wrote: Ti izgleda od celog serijata najvise volis propis o odsecanju ruke za kradju. Sto li to?
Ne voli ni majka da udari svoje dete, samo sto je to ponekad neophodno za njegovo dobro.
- Towelie
#1763 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nisi ti razumeo sta sam ja hteo da kazem.
- arzuhal
#1764 Re: Islam - pitanja i odgovori
Eto vidiš: da se više posvetiš samome sebi, radu na popravljanju sebe, umjesto što se baviš (svakako pogrešnim) pretpostavkama o nekome drugome, koje te navedu na pogrešne zaključke, te se usput malo a tebi svojstveno hinjski i ljigavo pokušaš poigrati i sa islamom (Džibril iz pećinefatamorgana wrote:
Doduše Arzo ti npr. pušiš, i to je porok iako ga Džibril iz pećine nije pomenuo, ti eto truješ sebe i ljude oko sebe otrovim I kancerogenim nikotinskim isparenjima.
Naime, ja jesam pušio, tačno, i to lijep broj godina, i to nisam krio, zato i ti to znaš, ali sam ostavio duhan ima više od dvije godine kako ne pušim. Za razliku od mene, ti nastavljaš da truješ svojim budalešćinama i trolanjem...Idi barem prošetaj na lijepom vremenu umjesto što iz forumskog grmlja zaskačeš svakog muslimana koji prođe ovim temama, pročitaj šta o Budi, budi koristan društvu...
- fatamorgana
#1765 Re: Islam - pitanja i odgovori
Budaleśćinama? Žali bože fakulteta ....arzuhal wrote:Eto vidiš: da se više posvetiš samome sebi, radu na popravljanju sebe, umjesto što se baviš (svakako pogrešnim) pretpostavkama o nekome drugome, koje te navedu na pogrešne zaključke, te se usput malo a tebi svojstveno hinjski i ljigavo pokušaš poigrati i sa islamom (Džibril iz pećinefatamorgana wrote:
Doduše Arzo ti npr. pušiš, i to je porok iako ga Džibril iz pećine nije pomenuo, ti eto truješ sebe i ljude oko sebe otrovim I kancerogenim nikotinskim isparenjima.), ne bi ovako ispadao patetičan...
![]()
Naime, ja jesam pušio, tačno, i to lijep broj godina, i to nisam krio, zato i ti to znaš, ali sam ostavio duhan ima više od dvije godine kako ne pušim. Za razliku od mene, ti nastavljaš da truješ svojim budalešćinama i trolanjem...Idi barem prošetaj na lijepom vremenu umjesto što iz forumskog grmlja zaskačeš svakog muslimana koji prođe ovim temama, pročitaj šta o Budi, budi koristan društvu...
- Diwan
#1766 Re: Islam - pitanja i odgovori
Samo se postavlja pitanje koji ili čiji šerijat, koji halal i haram i čiji, ljudski ili Božiji, vehabijski ili Poslanikov a.s., izmišljeni ili stvarni, dogmatski i ideološki ili Bogom dat, onaj baziran na lažnim hadisima ili na Kur'anu, baziran na ideološkim tefsirima,prijevodima,nagađanjima,špekulacijama ili na Ehli Bejtskom a.s. tumačenju?arzuhal wrote:Nema muslimana, ako je stvarno musliman (ponaša se i živi islamski, koliko-toliko: klanja, ne krade, posti, u braku je, ne jede haram, ne kocka, itd. itd.), a da svojim životom već ne podržava, živi i svjedoči šerijat. Zato ponovo pitam, a ti se koncetriši malo, pobogu...fatamorgana wrote:Nije teško uopšte, evo ovi forumski muslimani ili podržavaju ili pak sanjaju potajno o šerijatu.arzuhal wrote:Da li podržavanje šerijata znači da si pravi musliman? Teško pitanje...
- Diwan
#1767 Re: Islam - pitanja i odgovori
čovjek radi ništa drugo nego ti - proganja hinje, kao što si ti drugog proganjao i vidio hinju u njemu, e sad kad netko drugi vidi hinju u tebi to je nešto drugo, to je napad na muslimane I nisi trebo prestajat pušiti, ne boj se nije haramarzuhal wrote:Eto vidiš: da se više posvetiš samome sebi, radu na popravljanju sebe, umjesto što se baviš (svakako pogrešnim) pretpostavkama o nekome drugome, koje te navedu na pogrešne zaključke, te se usput malo a tebi svojstveno hinjski i ljigavo pokušaš poigrati i sa islamom (Džibril iz pećinefatamorgana wrote:
Doduše Arzo ti npr. pušiš, i to je porok iako ga Džibril iz pećine nije pomenuo, ti eto truješ sebe i ljude oko sebe otrovim I kancerogenim nikotinskim isparenjima.), ne bi ovako ispadao patetičan...
![]()
- kritichar
#1768 Re: Islam - pitanja i odgovori
može li šijski?Diwan wrote: Samo se postavlja pitanje koji ili čiji šerijat, koji halal i haram i čiji, ljudski ili Božiji, vehabijski ili Poslanikov a.s., izmišljeni ili stvarni, dogmatski i ideološki ili Bogom dat, onaj baziran na lažnim hadisima ili na Kur'anu, baziran na ideološkim tefsirima,prijevodima,nagađanjima,špekulacijama ili na Ehli Bejtskom a.s. tumačenju?
zašto šije ne jedu zeca?
- fatamorgana
#1769 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ma Arzo ovdje pokušava da glumi n'akog forumskog šejha .... umišljenko, može fascinirati samo par fanova vjernica koje mu jedu kukuruz iz ruke, k'o golubovi na Sebilju,Diwan wrote:čovjek radi ništa drugo nego ti - proganja hinje, kao što si ti drugog proganjao i vidio hinju u njemu, e sad kad netko drugi vidi hinju u tebi to je nešto drugo, to je napad na muslimane I nisi trebo prestajat pušiti, ne boj se nije haramarzuhal wrote:Eto vidiš: da se više posvetiš samome sebi, radu na popravljanju sebe, umjesto što se baviš (svakako pogrešnim) pretpostavkama o nekome drugome, koje te navedu na pogrešne zaključke, te se usput malo a tebi svojstveno hinjski i ljigavo pokušaš poigrati i sa islamom (Džibril iz pećinefatamorgana wrote:
![]()
- Diwan
#1770 Re: Islam - pitanja i odgovori
Šije i Ehli Bejt a.s. su dvije različite stvari. To moraš pitati njihkritichar wrote:može li šijski?Diwan wrote: Samo se postavlja pitanje koji ili čiji šerijat, koji halal i haram i čiji, ljudski ili Božiji, vehabijski ili Poslanikov a.s., izmišljeni ili stvarni, dogmatski i ideološki ili Bogom dat, onaj baziran na lažnim hadisima ili na Kur'anu, baziran na ideološkim tefsirima,prijevodima,nagađanjima,špekulacijama ili na Ehli Bejtskom a.s. tumačenju?
zašto šije ne jedu zeca?
- kritichar
#1771 Re: Islam - pitanja i odgovori
toliko znamDiwan wrote: Šije i Ehli Bejt a.s. su dvije različite stvari. To moraš pitati njih
nego u čemu je razlika između šeriata Ehli Bejta a.s. i šeriata Selefa?
- arzuhal
#1772 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ja sam reagovao oštrije zbog ''Džibril iz pećine'' (a mene može proganjati svako, to je baška i to je u redu) jer ne poštujem nikoga ko ne poštuje moju vjeru, odnosno odnosim se prema svakome onako kako to sam želi i pokaže da želi. Ako to ne dira tebe (kao što ja, ovakav slab, odmah reagujem), to je tvoja stvar, tvoje pameti, snage vjere i svega ostalog (sigurno želiš mudrošću i blagošću da djeluješ spram takvih, za razliku od mene koji tako sirovo reaguje), ne berem.Diwan wrote:
čovjek radi ništa drugo nego ti - proganja hinje, kao što si ti drugog proganjao i vidio hinju u njemu, e sad kad netko drugi vidi hinju u tebi to je nešto drugo, to je napad na muslimane I nisi trebo prestajat pušiti, ne boj se nije haram
Što se tiče mog ostavljanja duhana, ostavio sam ga, elhamdulillahi, zbog vlastite svijesti o ovisnosti o bezbojnoj uljastoj supstanci koja nas podstiče da i dalje pušimo, kada već jednom počnemo, pa nisam htio da se dalje igram u toj nepoštenoj igri. Nego, ne reče mi najvažnije: jel duhan halal (ili šta god da je, ako već nije haram) po vehabijskom ili Božijem šerijatu, jel to nekakvo i nečije nagađanje i tružćanje ili pravo ehlibejtsko učenje? To mi kaži, da i ja drugima mogu prenijeti...
- zagortenej
-
zijancer
#1774 Re: Islam - pitanja i odgovori
5-6 kloniranih likova
- zagortenej
#1775 Re: Islam - pitanja i odgovori
Tu je moderacija da reaguje, ako je tvoja tvrdnja tačnazijancer wrote:5-6 kloniranih likova