PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
emmir1
#1751 Re: PROTESTI!!!
Ljudi da vam kažem za policiju.
Oni su upotrijebili minimum sile , oni se većinom nisu ni branili.
Ja sam bio u prvoj liniji na kantonu i ispred predsjedništva , bilo nas je 4-5 koji smo pokušali pozvati na razum i da se ne pali.
Policija je brutalno napadnuta i jedina moja zamjerka jeste što policija nije odgovorila adekvatno.
Zato prestanite optuživati policiju što je prebila par huligana.
Vjerujte da su to bili huligani kojima je samo u glavi bilo da ukradu i razbiju.
Njih protesti i razlozi istih uopšte nisu zanimali
Ja sam bio u prvoj liniji na kantonu i ispred predsjedništva , bilo nas je 4-5 koji smo pokušali pozvati na razum i da se ne pali.
Policija je brutalno napadnuta i jedina moja zamjerka jeste što policija nije odgovorila adekvatno.
Vjerujte da su to bili huligani kojima je samo u glavi bilo da ukradu i razbiju.
- guber90
#1752 Re: PROTESTI!!!
Jesi li ti taj policajac? Vidim da ponavljas iste stvari konstantno, pa da nisu poslijedice tog udaranja.kakavdanakneiskustvu wrote:dijete od 11 godina udaralo metalnom šipkom u glavu policajca koji je ležao bez svijesti na zemlji,dijete od 11godina
-
Lasta92
#1753 Re: PROTESTI!!!
kakavdanakneiskustvu wrote:dijete od 11 godina udaralo metalnom šipkom u glavu policajca koji je ležao bez svijesti na zemlji,dijete od 11godina
-
julisiz es grant
#1754 Re: PROTESTI!!!
Ma znaju da je ta socijalna priča uvijek dobar "adut".Alfons Kauders wrote:i koji kurac s ovim dijelom o penzijama
pa ljudi neki dan digli penzije za 5% i narod KUKA, jer to vide kao predizborni trik i jer misle da PIO nema dovoljno love... ne kontam, 10% su digli penzije u zadnje 3 i po godine, sva ocekujete pobogu? da ih udvostruce?
A penzioner (najpostojanije glasačko tijelo) kad dođe da glasa samo pita: koja je NAŠA glasačka kutija, da ubacim.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1755 Re: PROTESTI!!!
Kenjac, službeno lice policajac, od 35 godina bacao djecu od 14-15 godina u korito Miljacke, heeeej u kirito Moljacke.kakavdanakneiskustvu wrote:dijete od 11 godina udaralo metalnom šipkom u glavu policajca koji je ležao bez svijesti na zemlji,dijete od 11godina
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/02/2014 10:05, edited 1 time in total.
- Fantassin
#1756 Re: PROTESTI!!!
Oce ga neko nasopat aahowdy wrote:Nokian808 wrote:Oni koji su bili juce izmedju 16 i 19:30 dobili su sasvim konkretno upozorenje od nas nekoliko i mene licno a to je da cu licno prebiti svakog ko baci kamen. Imam 140 kg i bijesan sam pa ko voli nek izvoli...
![]()
![]()
![]()
-
VjecitiStudent
#1757 Re: PROTESTI!!!
Sve jasno, no imajmo svi razumijevanja i pomozimo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Razumijem i stoji konstatacija, ali hej tek je dva dana prošlo, vjerujem da će se zahtjevi dosta isprofilirati i artikulisati u ozbiljne.45cents wrote:Poštujem emocije i polazne postavke. Opet kažem - sve je to u redu, ali da bi se poruka oposlala, razumjela, shvatila...VjecitiStudent wrote: Šarenilo zahtjeva samo dokazuje koliko cijela stvar dolazi iz naših srca i kako je cijela stvar prvenstveno rezultat zajedničkog gnjeva, a ne organizovanih stranih plaćenika, fahrinih ljudi itd.
Doći će sve to na svoje, nije lako u nekoliko dana preći put od potpune apatije do organizovane i artikulisane političke snage.
Sad se već ponavljam.
- biske
#1758 Re: PROTESTI!!!
PRPAAAAAAAA
CENRALE SU NA NOGAMAAAAAAAAAAA
Laži za ponavljanje:
zapaljena arhiva kompletnog svijeta, pa i svemira
svaki demonstrant je imao 24 kile spida
napadali su policiju bezze
palili su zgrade koje nisu ništa krive
ne znaju šta hoće
itd.
IGNORIŠITE IH
CENRALE SU NA NOGAMAAAAAAAAAAA
Laži za ponavljanje:
zapaljena arhiva kompletnog svijeta, pa i svemira
svaki demonstrant je imao 24 kile spida
napadali su policiju bezze
palili su zgrade koje nisu ništa krive
ne znaju šta hoće
itd.
IGNORIŠITE IH
- guber90
#1759 Re: PROTESTI!!!
Cinjenica je da su Srajevu napadi na policajce poceli iz nekih drugih pobuda, u Tuzli su se desili tek drugi dan protesta nakon sto su ih ovi isti poganjali prvi dan bez razloga. Zasto se to desilo u Sarajevu, da li ih je zapalilo to sto je u Tuzli gorila Vlada TK u tom trenutku ili nesto slicno je vec neka druga prica. Medjutim prica da su koristili minimum sile je prica koja bi i mogla stojati da nije bilo kamare hinjskih poteza, kao specijalac koji se vraca da sutne like na zemlji, koji je vec uhapsen ili policajac koji udara lika vrhom pendreka u stomak, dok ga drze dva specijalca ili ovo bacanje u miljacku, tu je neko mogao kicmu slomiti, sreca je sto nije.emmir1 wrote:Ljudi da vam kažem za policiju.
-
VjecitiStudent
#1760 Re: PROTESTI!!!
ONI jedva čekaju izgovor za uspostavu Istočne Njemačke.Fantassin wrote:Poslednjih 10 godina mirnih protesta ja nevidjoh da neki politicar dade ostavku,dok jucer i prekjucer hmmm.. al ajde samo nek se mirno protestuje i da se ne pucaMOSALJOZE wrote:Ma ja vjerujem da danas izlazi prava raja,i da će oni "privesti" tog koji bi nešto započeo,i namah ga šalji dalje.VjecitiStudent wrote:Što se mene tiče, ko god danas kamen baci, nek ga odmah u Zenicu šalju.
Zar toliki levati da budemo?
-
Rubbie
#1761 Re: PROTESTI!!!
jesam li ja rekao da nesto treba zapaliti? apoteka kod vlade kantona mogla je biti opljackana u svakom momentu ali su isti ti "huligani" i demonstranti sprijecili to, kamen nije bacen na taj objekat, osim od strane policije, na restoranu sindikata je razbijeno staklo i taj balavac koji je to uradio mogao je ostati bez bubrega, bukvalno se u jednom trenutku zaletilo 5 momaka da ga tabanaju ali se smirilo sve...emmir1 wrote:Rubbie wrote:evo izgleda da su lagumdzija i bakir angazovali i svog pajdu dodika da malo pomogne u smirivanju situacije, tako je isti izjavio kako u RS-u nece nasjesti na pokusaj federacije za ukidanjem tog entiteta itd itd... zna i dodik da samo takvim napadom moze imati dobro opravdanje kad sutra izvede policiju na ulice rs-a ako se neko tamo pobuni...
mislim da u ovom trenutku sa protesta treba poslati jasno poruku da nas ne interesuje ni rs, ni dodik, ni ukidanje entiteta...
nije nam dodik kriv sto 4 covjeka u "sarajevo osiguranju" mjesecno uzmu 100.000 km samo od plate, sto u bosnalijeku jedan covjek uzme mjesecno 40.000km itd...
ja bi preselio proteste ispred centrala politickih stranaka, tuzilastva i suda, te mup-a kantona! koja slucajnost da je to sve u 100 metara, cak i od zgrade predsjednistva
Vrlo oprezni budite kada pozivate na proteste i dajete ove adrese.
Jasno je da indirektno pozivate da se zapali još koja zgrada , ali imajte na umu da je iznad SDP stambena zgrada u kojima je i mnogo djece .
Četnici su uništili jednu generaciju ovog naroda ali SDA i SDP su uništili 5 generacija .
Da ne mislite da nekog branim kada pozivam na razum.
godinama se isti ti tuzioci i sudije izvlace od problema, ne rjesavaju nista, policija hapsi ovi pustaju i tako ukrug, politika nece da ih natjera da rade svoj posao da nebi i oni dosli na red, neces valjda sjeci granu na kojoj sjedis...
zakonodavna, izvrsna i sudska, tri podjednako odgovorna stuba drzave, prema tome 33.3% svako od njih ima odgovornosti... da nije bilo nasilnih protesta nebi nijedan ministar dao ostavku, 20 godina je dokaz za to... evo ih sada bjeze ko '92, ko muhe bez glave, jedva cekaju da odu, ali nije problem sto ce oni otici, treba sad da odgovaraju pred sudom, pred narodom i pred bogom ako treba za sav nerad koji su uradili... to je poenta cijelih protesta, da se stvori odgovornost, da se pohapsi gamad i da im se javno sudi, da sutra ko hoce da se bavi politikom nek ima 5000km platu ali da zna sta ga ceka... znaci bez hapsenja i sudjenja, ne huliganima, nego vrhu drzave nema napredka.
- Havatar
#1762 Re: PROTESTI!!!
Gluhom sapni , coravom namigniMister Yes wrote:Ja od srijede pričam o realnim opasnostima ali đaba. Okarakterisan sam kao budžetlija, stranački plaćenik, miner itd. Kao da smo okruženi Švajcarskom i Švedskom a ne Srbijom i Hrvatskompalermo wrote:pa sad.....zemlja se lako ne raspada, al da vjerujem u spontanost protesta , ne vjerujem....ako sam prvi i drugi dan vjerovao, danas sam daleko od toga........što god ti mislio o meni...ultima_palabra wrote:I ko će odgovarati za laži o 12 kg speeda? Jel sramota da se portparol MUP-a KS koristi takvim stvarima u svrhu očuvanja vlasti i da se tim argumentima služi federalni premijer?
I sad treba neko vjerovati u vaše teze o državnom udaru, raspadu zemlje, trećem entitetu... gotovi ste bando
- Fantassin
#1763 Re: PROTESTI!!!
Prijatelju nema tu uspostave nicega to je samo alat kojim se sluze da smire narod "ako vi rusite nas rusite BIH " i tako dalje.Starra prica....VjecitiStudent wrote:
ONI jedva čekaju izgovor za uspostavu Istočne Njemačke.
Zar toliki levati da budemo?
- Drvosjeca iz Dejcica
#1764 Re: PROTESTI!!!
Gluhom sapni , coravom namigniHavatar wrote: Ja od srijede pričam o realnim opasnostima ali đaba. Okarakterisan sam kao budžetlija, stranački plaćenik, miner itd. Kao da smo okruženi Švajcarskom i Švedskom a ne Srbijom i Hrvatskom
Svako ima pravo na svoje mišljenje ali nema mjesta histeriji i panici. Ta ista Srbija i Hrvatska su potpisnivce Dejtona ako i neke druge države, svako jednostrano i samovoljno kršenje ovog sporazuma za sobom bi povuklo cijelu lavinu. Opreza nikada dosta ali ne treba to biti argument protiv protesta, suludo je to i kontraporduktivno.
- guber90
#1765 Re: PROTESTI!!!
Da samo rezimiram sa ovim pacifistima jednu stvar, skoro se 20 godina se mirno protestuje, koliko je vlada kantona, nacelnika opstina i slicno palo u tih 20 godina, jednostavan odgovor je nula.
Za 3 dana protesta koji su bili sve osim mirni (u pojedinim trenucima mozda i pretjerano nemirni,), sta se desilo? Pala vlada TK, HNK, SK, dao nacelnik opstine Novi Travnik ostavku (ovo mi i nije najjasnije, al hajd), te komesar MUP-a HNK-a. Tresu se stolice jos mnogima i eto sada ce meni neko rec da im se nije utjerao strah u kosti...
Za 3 dana protesta koji su bili sve osim mirni (u pojedinim trenucima mozda i pretjerano nemirni,), sta se desilo? Pala vlada TK, HNK, SK, dao nacelnik opstine Novi Travnik ostavku (ovo mi i nije najjasnije, al hajd), te komesar MUP-a HNK-a. Tresu se stolice jos mnogima i eto sada ce meni neko rec da im se nije utjerao strah u kosti...
-
udar
#1766 Re: PROTESTI!!!
Hitno tražiti nove izbore!
Jedan od zahtjeva nek bude da se na izborne liste mora postaviti minimum 50% osoba koji se nikada nisu bavili politikom.
Neka to bude naša buduća nada koja će slušati glas naroda!
Jedan od zahtjeva nek bude da se na izborne liste mora postaviti minimum 50% osoba koji se nikada nisu bavili politikom.
-
splinter
#1767 Re: PROTESTI!!!
emmir1 wrote:Ljudi da vam kažem za policiju.
Nije tačno. policija je bacila više kamenja na prosvjednike nego ti isti na nju.
A bilo je i par udaraca pendrekom običnim ljudima pa i ženama.
Slažem se da je ono policije što je bilo tamo bilo prepušteno samo sebi,ili se barem stvara takav utsak.
Nije bitno, bilo ne ponovilo, hvala Bogu nije pala mrtva glava, idemo dalje
-
splinter
#1768 Re: PROTESTI!!!
emmir1 wrote:Ljudi da vam kažem za policiju.
Nije tačno. policija je bacila više kamenja na prosvjednike nego ti isti na nju.
A bilo je i par udaraca pendrekom običnim ljudima pa i ženama.
Slažem se da je ono policije što je bilo tamo bilo prepušteno samo sebi,ili se barem stvara takav utsak.
Nije bitno, bilo ne ponovilo, hvala Bogu nije pala mrtva glava, idemo dalje
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1769 Re: PROTESTI!!!
Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje. Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
Kebo mrtav hladan kaže da nitko ko je branio zemlju ne može da se složi sa protestima i zahtjevima, i da su to "sve narkomani" a u isto vrijeme decenijama obnaša vlast bez rezultata i ikakvog progresa. Građani ove zemlje koji su bez posla, nisu samo bez posla, nezapolenih ima u svakoj zemlji, oni su bez šanse i prilike da apliciraju za posao i da imaju ispit, test, intervju, jer ovi koji rade su primljeni bez natječaja. Neka bilo koja šalteruša koja se ne zna potpisati, ali za otjerati građanina koji plati taksu sa obrazloženjem da joj je pauza samo pokaže natječaj preko kojeg je primljena.
Gomila poslušnika vlasti je ogromna, svi ti koji su na foru i fazon zaposleni, uhljebljeni i nisu vidjeli tržište rada, nisu osjetili šta je nemati i ne spavati, a istovremeno nemati mogućnost za pošteno zaposlenje. Oni će , naravno, prizivati obranu države, a branili su je mahom u Njemačkoj i Švedskoj.
- Janjicar
#1770 Re: PROTESTI!!!
Par hiljada se okupilo u Novom Travniku i trazilo ostavku covjek je odmah podnioguber90 wrote:Da samo rezimiram sa ovim pacifistima jednu stvar, skoro se 20 godina se mirno protestuje, koliko je vlada kantona, nacelnika opstina i slicno palo u tih 20 godina, jednostavan odgovor je nula.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1771 Re: PROTESTI!!!
Mi imamo toliko dijaspore, obrazovane, apolitične, koja je svojom stručnim znanjem spremna pomoći državi u ovom trenutku.udar wrote:Hitno tražiti nove izbore!
-
EdinŠopović
#1772 Re: PROTESTI!!!
I onda plačite nad tužnom sudbinom policajaca...Teufik wrote:
Snimak bacanja:
Code: Select all
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-je-policija-u-petak-tukla-sarajevske-prosvjednike-i-pobacala-ih-u-rijeku/726516.aspx
- Drvosjeca iz Dejcica
#1773 Re: PROTESTI!!!
KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
-
Lasta92
#1774 Re: PROTESTI!!!
KatarinaKosaca wrote:Od mirnih protesta očito nije bilo ništa. Ovdje je sistem vrijednosti toliko poremećen i toliko entabliran u našim nepismenim i neusmenim političarima da se svako mirno okupljanje sa kafom, cvijećem i djecom shvata kao znak slabosti i gluposti, a njihova alienacija od društva u kojem žive je takvih razmjera da Premijer KS u ostavci govori kako nema gladnih u Sarajevu. Usput, isti čovjek je napunio Toplane ljudima zaposlenim bez konkursa i kompetencije, isti čovjek daje sebi za pravo da određuje ko može a ko ne biti u Sarajevu i ko jeste a ko nije sarajlija. Njihova alienacija od društva u kojem žive je tolika da
-
emmir1
#1775 Re: PROTESTI!!!
guber90 wrote:Cinjenica je da su Srajevu napadi na policajce poceli iz nekih drugih pobuda, u Tuzli su se desili tek drugi dan protesta nakon sto su ih ovi isti poganjali prvi dan bez razloga. Zasto se to desilo u Sarajevu, da li ih je zapalilo to sto je u Tuzli gorila Vlada TK u tom trenutku ili nesto slicno je vec neka druga prica. Medjutim prica da su koristili minimum sile je prica koja bi i mogla stojati da nije bilo kamare hinjskih poteza, kao specijalac koji se vraca da sutne like na zemlji, koji je vec uhapsen ili policajac koji udara lika vrhom pendreka u stomak, dok ga drze dva specijalca ili ovo bacanje u miljacku, tu je neko mogao kicmu slomiti, sreca je sto nije.emmir1 wrote:Ljudi da vam kažem za policiju.
Ja ti kažem da policija nije upotrijebila silu.
Tek oko 16 i 30 su krenuli malo jače , bacili su suzavce i dosta policije u civila je uletio među huligane.
To je bilo ključno jer su tako ovih par istaknutih pohvatali i bukvalno ih po cesti odvukli među policiju gdju su ih vjerujem dobro nagazili