Hoće li biti trećeg entiteta?
- paraf
#1751 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..znači ovaj ćelavi jedno govori a drugop misli..jebo sliku svoju.. 
- harunn
#1752 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
A TI SI ZNAČI ZA OVOGA:Hafis wrote:Ma, pemzioneri svašta pričaju. Neki o nogometu, neki o cijenama, a neki o politici.harunn wrote: Spominje kako neki sanjaju teći entitet i da ga neće biti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eno sinoć je onaj naš udareni Vinko, inače rojnik u mirovini, govoro da će biti treći, pa nikome nije palo na pamet da to postavlja na youtube.
- ravno
#1753 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
paraf wrote:..misliš da ovaj ćelavi priti hrvatima...
Bijeljina? Banjaluka? .........provaljen si, džaba mlatiš.........možda ti neko iz Čitluka nasjedne, ali dalje teško...
- paraf
#1754 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..ravno wrote:paraf wrote:..misliš da ovaj ćelavi priti hrvatima...
Bijeljina? Banjaluka? .........provaljen si, džaba mlatiš.........možda ti neko iz Čitluka nasjedne, ali dalje teško...
- ravno
#1755 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Premijer Milanović se, uz jako protivljenje snaga IDF (Islamic Defence Forces), uspio probiti na teritoriju Zapadne Obale!
-
Hafis
#1756 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
I hairli se vratiti kući 
- biske
#1757 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
daaj ba hafise poguraj da hadeze zatraži smjenu federalne vlade, sad je pravi trenutak. 
- paraf
#1758 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..zar to hdz ne traži cilo vrime...biske wrote:daaj ba hafise poguraj da hadeze zatraži smjenu federalne vlade, sad je pravi trenutak.
- biske
#1759 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
osim u zadnjih tjedan dana...paraf wrote:..zar to hdz ne traži cilo vrime...biske wrote:daaj ba hafise poguraj da hadeze zatraži smjenu federalne vlade, sad je pravi trenutak.
- paraf
#1760 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..D=demokratska...samo komuniti dižu revolucije.. 
- biske
#1761 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
z = zadržava trenutno stanje tamo gdje je na vlasti.paraf wrote:..D=demokratska...samo komuniti dižu revolucije..
uz dužno štovanje kolega, ipak bih volio da mi @hafis, prva ruka, priopći o čemu se radi.
- paraf
#1762 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..sorry nisam upoznat s prioritetima..biske wrote:z = zadržava trenutno stanje tamo gdje je na vlasti.paraf wrote:..D=demokratska...samo komuniti dižu revolucije..
uz dužno štovanje kolega, ipak bih volio da mi @hafis, prva ruka, priopći o čemu se radi.
- biske
#1763 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ništa lično. @hafis uvijek ima svježe info iz centrale hadezea pa me zanima njegov komentar.paraf wrote:..sorry nisam upoznat s prioritetima..biske wrote:z = zadržava trenutno stanje tamo gdje je na vlasti.paraf wrote:..D=demokratska...samo komuniti dižu revolucije..
- paraf
#1764 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
...ma sve ok triba mi vrimena da pripoznam forumske autoritete.. 
- Skijaš
#1765 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Još jednom, sa kojom se tezom ne slažeš ? Da bi HDZ dobio monopol nad etničkom kvotom u FBiH, treba pomiriti Radončića i Izetbegovića jer bez njihove dvije stranke Čović neće dobiti monopol nad svih pet hrvatskih pozicija u Vladi FBiH.Basvod wrote:Konkretno sam napisao sta mislim kako ce biti.Skijaš wrote:S kojom se konkretno tezom ne slažeš ?Basvod wrote: Nije to prijetnja, HDZ već nekoliko godina nije u entitetskoj vlasti a monopol nad hrvatskim pozicijama će dobiti samo ako nađe dovoljno jake saveznike za takvu koaliciju. A to ne vjerujem da će se desiti, Izetbegović i Radončić nakon svega neće moći zajedno u vlast te će za formiranje vlasti biti potreban Komšić, SDP ili ako dovoljno ojačaju, Naša Stranka. A znamo kako će se oni postaviti po pitanju monopola nad etničkim kvotama. U nedostatku dogovora, do daljnjeg ostaje ova sadašnja entitetska Vlada.
Jest, jest... podsjetim te na ovaj post nakon izbora.
A sto se tice tvojih procjena... moras se updateovati, nisu vrijedne ozbiljne diskusije.
- snaga_znanja
#1766 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
- biske
#1767 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
a di si bija kad je bilo najteže?paraf wrote:...ma sve ok triba mi vrimena da pripoznam forumske autoritete..
- paraf
#1768 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..velka je fronta nemoš sve stić...biske wrote:a di si bija kad je bilo najteže?paraf wrote:...ma sve ok triba mi vrimena da pripoznam forumske autoritete..
- Skijaš
#1769 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
- snaga_znanja
#1770 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Nisi ti mene razumio. Ti se igras matematike preglasavanja. Ja ti govorim da je realno ocekivati da Hrvati imaju svoju izbornu jedinicu. Sve drugo je osudjeno na propast u dogovorima osim ukoliko ne bude produkt zavrtanja ruku...Skijaš wrote:Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
- Skijaš
#1771 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
snaga_znanja wrote:Nisi ti mene razumio. Ti se igras matematike preglasavanja. Ja ti govorim da je realno ocekivati da Hrvati imaju svoju izbornu jedinicu.Skijaš wrote:Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
To nije realno zbog istog razloga zbog kojeg nije realno ni stvaranje trećeg entiteta. Prihvatiti ideju da je nešto samo hrvatsko znači prihvatiti ideju da nije bošnjačko. A tad je nebitno zoveš li to entitetom, državom ili izbornom jedinicom. Ako se u najtežim trenucima rata neke stvari nije moglo podijeliti i stvoreni su mješoviti kantoni, teza kako je okolčavanje moguće danas djeluje jako neozbiljno.
- paraf
#1772 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ali mislim sasvim realno...

- raskopusa
#1773 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
a mi ko nismo podjeljeni? svi zapisali i ocistili svoj teritorij pa sad palamudimo da necemo etnicke podjele.glavni grad 95% etnicki cist...pa o cemu ti pricas? po tebi bosnjaci trebaju namtati politicke vodje hrvatima? (vec vidjeno)Skijaš wrote:Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
mislis, hrvati malobrojni pa ih treba jahati?
ne znam sta hoce hrvati(jedan kanton ili entitet) al cu ih podrzati.
- LBVIEW
#1774 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
A ti k'o biva Bosnjak, jel' tako?raskopusa wrote:a mi ko nismo podjeljeni? svi zapisali i ocistili svoj teritorij pa sad palamudimo da necemo etnicke podjele.glavni grad 95% etnicki cist...pa o cemu ti pricas? po tebi bosnjaci trebaju namtati politicke vodje hrvatima? (vec vidjeno)Skijaš wrote:Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
mislis, hrvati malobrojni pa ih treba jahati?![]()
ne znam sta hoce hrvati(jedan kanton ili entitet) al cu ih podrzati.
Sto se tice tog entiteta, bujrum brate, sve "'rvatske krajeve" poput Sirokog,Gruda i Citluka ujediniti u jedan kanton - gospodarstvena perspektiva zagarantirna s obzirom da se ovdje radi o najpoduzetnijem dijelu stanovnistva
-
Aspekt
#1775 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
paraf wrote:...ma sve ok triba mi vrimena daforumske autoritete..pripoznam