Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-
Drinski
#1751 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Sibicaru, de ti kazi kako da se zaradi na kladionici i Gospi, tu cak ne moramo ni kopati zemlju a lova ide...
-
Drinski
#1752 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Sjetih se jednog nacelnika u jednom gradu. Veli on nama na jednom sastanku kako mu dolaze iz raznih NVO sa raznim prijedlozima o ljudski pravima, klincima-palcima a niko da se javi sa projektom da se obnovi obliznja tvrdjava..
-
Avetinho
#1753 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.
Evo ti i odgovor na prethodni post. Bosanci treba da se klone tombola, kladionica i sibicarenja bilo koje vrste. Najbolja sansa za prosperitet sjedi nam svima ispred nosa, samo je treba zgrabiti: prirodne ljepote i prirodna bogatstva, rudna bogatstva, plodna zemlja, bogata istorija i tradicija i raznolika kultura. Nema potrebe graditi los imidz i kratkotrajnu dobit na prevarama, podvalama i lopovluku.
Naravno, da bi se one prednosti Bosne iskoristile, treba ici u skole, uciti prave i odgovarajuce nauke, ali to danasnjim generacijama nije primamljivo. Ljepse je uzeti levate lopatom odmah, jer ako danas nikog nisi zajebo, propao ti je dan. Nazalost, ovakav stav o zivotu prisutan je u svim porama zivota u Bosni danas, od lopovskih politicara na vrhu, do sitnih dzeparosa na ulicama.
Svemirka zato treba s noge na nogu, da ostavi na miru Visocicu i "ono nesto sto na njoj ima", Kraljevski Grad, i druge neprocjenjive spomenike nase drzavnosti i kulture.
Evo ti i odgovor na prethodni post. Bosanci treba da se klone tombola, kladionica i sibicarenja bilo koje vrste. Najbolja sansa za prosperitet sjedi nam svima ispred nosa, samo je treba zgrabiti: prirodne ljepote i prirodna bogatstva, rudna bogatstva, plodna zemlja, bogata istorija i tradicija i raznolika kultura. Nema potrebe graditi los imidz i kratkotrajnu dobit na prevarama, podvalama i lopovluku.
Naravno, da bi se one prednosti Bosne iskoristile, treba ici u skole, uciti prave i odgovarajuce nauke, ali to danasnjim generacijama nije primamljivo. Ljepse je uzeti levate lopatom odmah, jer ako danas nikog nisi zajebo, propao ti je dan. Nazalost, ovakav stav o zivotu prisutan je u svim porama zivota u Bosni danas, od lopovskih politicara na vrhu, do sitnih dzeparosa na ulicama.
Svemirka zato treba s noge na nogu, da ostavi na miru Visocicu i "ono nesto sto na njoj ima", Kraljevski Grad, i druge neprocjenjive spomenike nase drzavnosti i kulture.
- MyTao
#1754 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Avetinho wrote:Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.
- dječak sa šibicama
#1755 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Upravo tako, Bosna koja je prepuna prelijepih planina, to je bukvalno dar od Boga i sve je servirano, samo treba uloziti novac i zimski turizam bi cvjetao.Avetinho wrote:Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.
Medjutim, nista. Oni bi da prodaju ublehu, tipicni bosancerosi, ajd da mi koga zajebemo ako se moze.
-
Patriotska_Liga
#1756 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
I kako je to suprotstavljeno jedno drugom?
-
calculator
#1757 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Laganje je simtom psihološkog poremećajagreatful_and_dead wrote: Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".

-
AmirBaa
#1758 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
pa zar se ovdje ne zagovara laganje u svrhu promocije brda i uzimanja para turistima ?calculator wrote:Laganje je simtom psihološkog poremećajagreatful_and_dead wrote: Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".
![]()
- greatful_and_dead
#1759 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pogrešno sam se izrazio, pardon. Mislio sam na google suggestions.calculator wrote:Laganje je simtom psihološkog poremećajagreatful_and_dead wrote: Sve što se može dobiti je da kad u google upišeš Bosanske piramide, jedan od prvih ponuđenih rezultata je "Bosanske piramide vicevi".
![]()
Pripazi malo s dijagnozama psihičkih poremećaja. Mnogi će upravo za poklonike semovih bajki tvrditi isto. A i nije pristojno.

- Pismonosa
#1760 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kaki ljudi žabe? U čemu je fazon? 
- Point.
#1761 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.
- Pismonosa
#1762 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma dobro sve to, ali ljudi žabe 
- greatful_and_dead
#1763 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pismonosa wrote:Ma dobro sve to, ali ljudi žabe
Ma ima ih oko Visokog, ali ih ne vidimo mi nevjerne Tome.
- Pismonosa
#1764 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nisam nikad čuo Semira da priča o ljudima žabama. Jeste pričao kojekakve nebuloze, ali ovo za ljude žabe mi je novo
Možda se to odnosi na Ajka i lizard people, reptilian fore
To Semir ne propagira
A opet, žabe su ionako vodozemci, a ne reptili
Možda se to odnosi na Ajka i lizard people, reptilian fore
A opet, žabe su ionako vodozemci, a ne reptili
-
Drinski
#1765 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Pa naravno da je nacelnik u pravu, njemu i nezaposlenim ne smeta da se smisli kakva legenda o milosu obilicu u toj tvrdjavi. Nek se istorijom bave istoricari. On je to da poboljsa stanje privrede.Avetinho wrote:Eto ti sanse za biznis. Prijavi se ti.
-
AmirBaa
#1766 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
https://www.youtube.com/watch?v=81rXPBC ... tml5=False eto objasnio Semir sto je bosna u kur** i sto smo propali. Jer elita nece da se ovdje vrte velike pare
pravi bosnjo, sve su nam drugi krivi 
- dječak sa šibicama
#1767 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Masoni, iluminati, NWO, belosvetska urota.AmirBaa wrote:https://www.youtube.com/watch?v=81rXPBC ... tml5=False eto objasnio Semir sto je bosna u kur** i sto smo propali. Jer elita nece da se ovdje vrte velike parepravi bosnjo, sve su nam drugi krivi
Semir je razotkrio dugo cuvanu tajnu, citava povijest historije svijeta je izmisljena, elite su je izmislile.
- drag_gost
#1768 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Point. wrote:Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.
-
AmirBaa
#1769 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
nije to najgori slucaj, to je najrealniji slucaj i znam vec 3 stranca koji su zazalili sto su posjestili brdo u visokomdrag_gost wrote:Point. wrote:Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.![]()
![]()
![]()
Od rijeci do rijeci. Na sva vrata pricati o piramidama treba, pa neka dodju ljudi sami ocijene. U najgorem slucaju se nece vratiti nikad vise, ali ce ostaviti novac.
- drag_gost
#1770 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Bice da je to subjektivno, jer ja znam isto tako par stranaca koji se evo treca godina vracaju.AmirBaa wrote:nije to najgori slucaj, to je najrealniji slucaj i znam vec 3 stranca koji su zazalili sto su posjestili brdo u visokomdrag_gost wrote:Point. wrote:Slusam neki dan na poslu jedan podcast dvojica iz Texasa pricaju, teme su im raznovrsne, kad spomenuse piramide bosanske, Semira, kamene kugle kod Zavidovica i Kostarike. Kazu voljeli bi obici citav plato ialo ne vjeruju da ima piramida. Oko 40 minuta price. Poenta je, iako je Semir mozda malo ekstreman sa svojim zakljucima, misljenju o najstarijim i najvecim piramdama na svijetu (sto je suludo jer bi ostao zapis negdje od drevnih naroda, usmena prica bilo sta) i slicno, ljudi pricaju o ovome i zele posjetiti Bosnu. A Visoko nije daleko od Sarajeva, nek ostanu tu heftu, hoteli, klopa, izleti itd i eto zarade. Treba gledati bigger picture a ne moralisati kako je Semir varalica, lud i slicne gluposti. Na cemu sve ljudi uzimaju paru, ovo je mala maca. Nek svako ko je voljan dadje i posjeti Visoko i BiH sam stvori misljenje sta ima tu a sta ne.![]()
![]()
![]()
Od rijeci do rijeci. Na sva vrata pricati o piramidama treba, pa neka dodju ljudi sami ocijene. U najgorem slucaju se nece vratiti nikad vise, ali ce ostaviti novac.
Gurati ovu pricu, definitivno.
-
Avetinho
#1771 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.drag_gost wrote:Bice da je to subjektivno, jer ja znam isto tako par stranaca koji se evo treca godina vracaju.AmirBaa wrote:nije to najgori slucaj, to je najrealniji slucaj i znam vec 3 stranca koji su zazalili sto su posjestili brdo u visokomdrag_gost wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Gurati ovu pricu, definitivno.
- maraccana
#1772 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ovi što zagovaraju "piramidalni turizam i kako mogu oni sa lochnes, roswelt", isfurali sa pričom još od nadrealista...
- Point.
#1773 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ma najbolje gurati pricu da je jos rat ovdje i da se jos koljemo, inace smo bogata drzava koji ce nam kurac potencionalni turisti i neka druga slika svijetu osim jebenog rata o Bosni. Inace smo moralne velicine, pa gdje ces uzimati tesko zaradjeni dolar ameru i drugim.Avetinho wrote: Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.
Bolan, sutra da premjeste Stonehange u Maglaj, moralne velicine bi pricale kako pokazujemo 'rpu obicnog kamena svijetu i prodajemo muda za bubrege.
Vidi se da smo na vi sa turizmom.
-
Avetinho
#1774 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Zasto bi nam bio potreban Stonehenge u Maglaju, zar nije Maglaj dovoljan? Mora biti da si preskocio moj post prije ovog, gdje sam se "potrudio" da u citave 3 ipo recenice objasnim zasto nam nisu potrebne lazi i prevare da bismo mogli razvijati turizam.
Maglaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Maglaj#/m ... age%29.jpg
Maglaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Maglaj#/m ... age%29.jpg
-
AmirBaa
#1775 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
pa ovim nasim ublehasima na vlasti i odgovara jedino da preko lazi i prevare nesto postignu, pa bio to i turizam. Ja preko godinu dana pokusavam napraviti neke BiH znamenitosti i prirodne ljepote za Oculus Rift i virtual reality opcenito, i niko nije zainteresovan. Planirao rekonstrukciju srednjovjekovne bosne u 3D-u sa oculusom, nikog to ne zanima, svi okrenu glavu jer ih ne zanima da se ista kvalitetno u ovoj vukojebini napravi. Ali jok, daj ti pare nekom ublehasu za neku imaginarnu piramiduPoint. wrote:Ma najbolje gurati pricu da je jos rat ovdje i da se jos koljemo, inace smo bogata drzava koji ce nam kurac potencionalni turisti i neka druga slika svijetu osim jebenog rata o Bosni. Inace smo moralne velicine, pa gdje ces uzimati tesko zaradjeni dolar ameru i drugim.Avetinho wrote: Najbolje ih odmah docekat na aerodromu s pistoljima, otet im pare, kreditne kartice, nakit, gace i potkosulje, pa ih vratit nazad. Jer mi smo dobre duse, ne zelimo da ljudi gube vrijeme na izmisljotine.
Bolan, sutra da premjeste Stonehange u Maglaj, moralne velicine bi pricale kako pokazujemo 'rpu obicnog kamena svijetu i prodajemo muda za bubrege.
Vidi se da smo na vi sa turizmom.