I dosao si na Playstation 4 temu kako bi nam to napisao? haha omgAnonymousBIH wrote:Ja sam krenuo off-topic, pa ću i završiti. PC gameri koriste XBox One dzojstike, mozes naci na netu, zbog lahkoce ciljanja i preciznosti.
Nebitno, sve je subjektivno prema korisniku, neko koristi jedno neko drugo, preferira, voli, više mu leži ...
Činjenica, koja je meni bitna, jeste da je igranje na XBox One daleko jeftinije od PS4. Pretplata je debelo jeftinija, a igre se mogu pronaći po nevjerovatno niskim cijenama, npr. ja sam PES prije mjesec platio 27.90 dolara. Uglavnom, nakon godina koristenja PlayStationa od X1 prelazim na ove konzole zbog jeftinijeg igranja, boljeg džojstika (po meni, a i većini nezavisnih recenzenata) i svestranosti konzole koja mi posluži i za druge stvari osim igranja.
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- arnes_king
#1751 Re: PlayStation 4 - all about
- moa
#1752 Re: PlayStation 4 - all about
Bio je lik ovdje prodavo je pleju za 650 KM sa par igrica, pa prelistaj malo ovaj forum.pegazus wrote:Nov sam na forumu, pozdrav svima!
Zanima me kakva su iskustva sa kupovinama PS4? Planiram kupiti ubrzo, a zanima me vaše trenutno mišljenje o tome ko je najisplativiji i najpouzdaniji u BiH? Ako budem kupovao preko olx-a, na šta da obratim pažnju?
-
AnonymousBIH
#1753 Re: PlayStation 4 - all about
Ja sam prodavao PS4, ali otišla je prije par dana.
A vidi, ništa ne dobijamo raspravom čiji je veći, samo kažem da je igranje na XBox jeftinije, iako su obje konzole skup sport. Obje imaju prednosti i mane, a ja sam pokušao samo da dam svoj osvrt kao neko ko posjeduje (je posjedovao) istovremeno obje konzole.
Po meni je sada neisplativo kupovati PS4 ili XBox jer su najavljene PS4 Pro i XBox Scorpio konzole, ali opet i one za potpun doživljaj trebaju 4K TV, pa ne možeš biti pametan, ali će sigurno oboriti cijene običnih konzola.
Ovog momka iz Posušja ne znam, znam jedino da je on pristao (od svih sa OLX-a) da mi pošalje konzolu neraspakovanu. Npr. u Targetu ne bih više šarafa kupio jer su mi uvalili PS3 svojevremeno za koji sam detaljnijim pregledom utvrdio da je bio otvaran, a ja sam ga kupio kao novog novcatog, ali pojeo vuk magarca.
A vidi, ništa ne dobijamo raspravom čiji je veći, samo kažem da je igranje na XBox jeftinije, iako su obje konzole skup sport. Obje imaju prednosti i mane, a ja sam pokušao samo da dam svoj osvrt kao neko ko posjeduje (je posjedovao) istovremeno obje konzole.
Po meni je sada neisplativo kupovati PS4 ili XBox jer su najavljene PS4 Pro i XBox Scorpio konzole, ali opet i one za potpun doživljaj trebaju 4K TV, pa ne možeš biti pametan, ali će sigurno oboriti cijene običnih konzola.
Ovog momka iz Posušja ne znam, znam jedino da je on pristao (od svih sa OLX-a) da mi pošalje konzolu neraspakovanu. Npr. u Targetu ne bih više šarafa kupio jer su mi uvalili PS3 svojevremeno za koji sam detaljnijim pregledom utvrdio da je bio otvaran, a ja sam ga kupio kao novog novcatog, ali pojeo vuk magarca.
-
ifus
#1754 Re: PlayStation 4 - all about
http://ps3games.olx.ba/ Dvojica drugova i ja smo kod njeg kupili nove PS4, rodjak kupio polovan PS3 - preporuka samo takva, momak od rijeci. Garancija 12 mjeseci.Dino Djurbuzovic wrote:Gdje vaš Hajrudin može kupiti playstation i fifu i 2 dzojstika ? Hvalospjevke svim ljubiteljima video igrica
-
r_faruk
#1755 Re: PlayStation 4 - all about
Izbacuje li vam ovu poruku o odrzavanju?
- arnes_king
#1756 Re: PlayStation 4 - all about
Raja kakva je vasa preporuka, evo u mediamarktu ima slim 500gb bez icega je 299 eura ali evo ima posebna ponuda obicni Fat ali 1TB model PS4 sa dodatnim dualshock4 kontrolerom te igrom battlefield 1 kosta sve skupa 349 eura...
Imam namjeru kupiti sebi ps4 ili sada ili u blizoj buducnosti ali ne zelim da se zeznem, ima li nekih razlika bitnih izmedju slim i fat ili da cekam pro iako je pro skuplji a i nemam 4K tv tako da mi to nije baš primamljivo previse...
A kontam u buducnosti nabaviti i PSVR, sta mi je best buy? Ima li kod nas boljih ponuda, ili kupovina na rate?
Imam namjeru kupiti sebi ps4 ili sada ili u blizoj buducnosti ali ne zelim da se zeznem, ima li nekih razlika bitnih izmedju slim i fat ili da cekam pro iako je pro skuplji a i nemam 4K tv tako da mi to nije baš primamljivo previse...
A kontam u buducnosti nabaviti i PSVR, sta mi je best buy? Ima li kod nas boljih ponuda, ili kupovina na rate?
-
Mustang1
#1757 Re: PlayStation 4 - all about
Ides na onaj novi ps4k, neo ili kako se vec zove nemam pojma. Jer na ove obicne VR nije bas nesto posebno. Tako su rekli.
-
probook
#1758 Re: PlayStation 4 - all about
Hoce li ikada doci neki hepek da se dzabaluka igraju igre na ps4 
-
Mustang1
#1759 Re: PlayStation 4 - all about
Vjerovatno jok.
- arnes_king
#1760 Re: PlayStation 4 - all about
Ja nisam mogao odoliti tako da sam vlasnik obicnog PS4
posto sam pocetnik moze li par savjeta u vezi ovog ps plus triala sta imam da valja besplatno da skinem, upravo prekucavam ovaj BF1. I opcenito savjeta ako imate dobro bi mi dosli ^_^
- arnes_king
#1761 Re: PlayStation 4 - all about
Code: Select all
Mozes li pojasniti kako ide, guglam i pokusavam s prijateljem da podesim ali ne ide, cim se jedan uloguje na acc drugog izbaci...Vertig0 wrote:Moze isto kao i igricu kad jednu kupite. Znaci morate uvvezati accounte i dovoljno je da jedan ima ps+ pretplatu da bi i ovaj drugi mogao igrati kad da ima ps+ i mogu obojica u isto vrijeme.
- dinao
#1762 Re: PlayStation 4 - all about
Bilo je na ovoj temi detaljno uputstvo, prelistajte malo..
Ili guglajte
Ili guglajte
- arnes_king
#1763 Re: PlayStation 4 - all about
Kazem ti guglam satima i pokušavam pratiti ova upustva ali ne ide da istovremeno mozemo biti online... a tema ima preko 70 stranica... al hajd naci cu vec nestodinao wrote:Bilo je na ovoj temi detaljno uputstvo, prelistajte malo..
Ili guglajte
- dinao
#1764 Re: PlayStation 4 - all about
Koliko se sjecam, napravis novog usera (tvoj account)na konzoli od prijatelja i napravis da je njegova konzola "primary", tako isto na svojoj konzoli, prijatelj napravi svoj account i stavi tvoju konzolu kao primary. E onda, cini mi se preko jaranovog accounta stavis njegove igrice da se skidaju na tvoju konzolu, vratis se na svoj account i igras te igrice..
-
Vertig0
#1765 Re: PlayStation 4 - all about
Ti se logujes na njegov acc sa svoje konzole i on na tvoj acc sa njegove konzole. Onda obojica odote u settings i stavite use this as primary account ili tako nesto i to je to ako se dobro sjecam.arnes_king wrote:Code: Select all
Mozes li pojasniti kako ide, guglam i pokusavam s prijateljem da podesim ali ne ide, cim se jedan uloguje na acc drugog izbaci...Vertig0 wrote:Moze isto kao i igricu kad jednu kupite. Znaci morate uvvezati accounte i dovoljno je da jedan ima ps+ pretplatu da bi i ovaj drugi mogao igrati kad da ima ps+ i mogu obojica u isto vrijeme.
Onda ti igras sa svog a on sa svog.
- arnes_king
#1766 Re: PlayStation 4 - all about
Hvala vam puno, pokusat cemo tako podesiti 
-
AnonymousBIH
#1767 Re: PlayStation 4 - all about
Battlefield 1 izgleda brutalno, ne znam kad sam vidio bolje igre.

- arnes_king
#1768 Re: PlayStation 4 - all about
Izgleda da ipak postoji nada za PS4 Jailbreak (CFW)
https://www.psxhax.com/threads/ps4-firm ... 2#comments
https://www.psxhax.com/threads/ps4-4-01 ... -2016.932/
Kod mene je i dalje na 4.01 tako da sigurno necu raditi update konzole do daljnjeg kako se ne bih zeznuo u slucaju da ovo izadje u javnost
https://chaitin.cn/ps4
https://www.psxhax.com/threads/ps4-firm ... 2#comments
https://www.psxhax.com/threads/ps4-4-01 ... -2016.932/
Kod mene je i dalje na 4.01 tako da sigurno necu raditi update konzole do daljnjeg kako se ne bih zeznuo u slucaju da ovo izadje u javnost
https://chaitin.cn/ps4
- arnes_king
#1769 Re: PlayStation 4 - all about
Joj koji bezobrazluk, evo na OLX vec stavljaju oglase za prodaju PSVR bundle sa 2 kontrolera i kamerom (inace ne dodju), ali cijena 1350KM ccc
Bas me zanima koja ce cijena biti vani.
Druga tema: Da li je rizicno raditi ovo gamesharing? Po pravilima je zabranjeno, da li se ljudima desavalo da im sony banuje konzolu zbog toga?
Bas me zanima koja ce cijena biti vani.
Druga tema: Da li je rizicno raditi ovo gamesharing? Po pravilima je zabranjeno, da li se ljudima desavalo da im sony banuje konzolu zbog toga?
- arnes_king
#1770 Re: PlayStation 4 - all about
Da li neko zna zasto nece da primi ni jednu od mojih kartica kao nacin za placanje?
Iz Bosne sam ali mi je PSN racun prijavljen kao Hrvatska (jer Bosne nema), sinoc htio aktivirati ovaj 14 dana free trial za PSN, ali ipak traze da se unesu podaci placanja kako bi mogli automatski produziti nakon toga na placenu pretplatu (naravno, to bih odmah iskljucio nakon aktivacije). Imam dvije kartice, jedna je Visa electron koju koristim i za Paypal, ali nece da je primi, druga mi je bankovna kartica Maestro koju koristim svugdje u svijetu za placanje, i nju mi takodjer odbilo (na ovoj ima i novca, na VISA-i nema)...
Iz Bosne sam ali mi je PSN racun prijavljen kao Hrvatska (jer Bosne nema), sinoc htio aktivirati ovaj 14 dana free trial za PSN, ali ipak traze da se unesu podaci placanja kako bi mogli automatski produziti nakon toga na placenu pretplatu (naravno, to bih odmah iskljucio nakon aktivacije). Imam dvije kartice, jedna je Visa electron koju koristim i za Paypal, ali nece da je primi, druga mi je bankovna kartica Maestro koju koristim svugdje u svijetu za placanje, i nju mi takodjer odbilo (na ovoj ima i novca, na VISA-i nema)...
- iceman ze
#1771 Re: PlayStation 4 - all about
prodaje se PS 4, ako kome zatreba, preko poruka upiti
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#1772 Re: PlayStation 4 - all about
Raja,
gdje ima kupiti Play Station Vita u Sarajevu ?
Hvala
gdje ima kupiti Play Station Vita u Sarajevu ?
Hvala
- Ce-de-vi-ta
#1773 Re: PlayStation 4 - all about
Grupa na fb da mjenjamo igre https://www.facebook.com/groups/185089891943573/
-
Son1
#1774 Re: PlayStation 4 - all about
Koliko je sigurno kupiti psn plus preko pika za 40 KM, dosta jeftinija ponuda od svih kodova na netu, pa me zanima je l neko kupovao?
Dojmovi su svi redom pozitivni.
-
Mustang1
#1775 Re: PlayStation 4 - all about
Ako je kod dzakmica. Ja uzeo kada je Fifa izasla. Dobijes jos nekih igara na accountu. Ja nisam imao samo Metal Gear Solid ali tu je bio i Drive Club, ako nije i Star Wars, God Of war i jos neke. Godina dana?Son1 wrote:Koliko je sigurno kupiti psn plus preko pika za 40 KM, dosta jeftinija ponuda od svih kodova na netu, pa me zanima je l neko kupovao?