Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lajkujMe

#1751 Re: Nokia Lumia

Post by lajkujMe »

Jeste do battery savera, odkad sam ga iskljucio sve mi fecera od vibera do fejsa, naravno i wifi namjesten da radi kad mobitel zakljucan

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
survie

#1752 Re: Nokia Lumia

Post by survie »

Qler wrote:....A sto se tice cijene 925, nije ona skupa nefo je 920 bila prejeftina. Vi sad naucili da je za mobitel te klase normala 200KM pa bi sve tako :) i ja bi volio 1020 za 300KM ali sumnjam da ce moci :)

Ima i toga :-D
SA 071

#1753 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Samo za info, ova L925 je 170 KM jeftinija nego što je bila L920 kad je tek došla u BHT. Ali su onda L920 prepolovili cijenu u svrhu promocije WP-a, pa su raja malo izgubila orijentaciju :) Dobro je Qler to opisao :)
pilot_babo

#1754 Re: Nokia Lumia

Post by pilot_babo »

Da li je moguce dekodiranje lumie 610 na podrucju tuzlanskog kantona? mislim da je mobitel sa hrvatskog trzista
EUROBIH

#1755 Re: Nokia Lumia

Post by EUROBIH »

pilot_babo wrote:Da li je moguce dekodiranje lumie 610 na podrucju tuzlanskog kantona? mislim da je mobitel sa hrvatskog trzista
imam radnje u tuzli i sarajevu......ako je hrvatski ide od 19 do 28 eura-zavisno od kojeg je operatera....dobiješ za 24 sata kodove
Qler

#1756 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

SA 071 wrote:Samo za info, ova L925 je 170 KM jeftinija nego što je bila L920 kad je tek došla u BHT. Ali su onda L920 prepolovili cijenu u svrhu promocije WP-a, pa su raja malo izgubila orijentaciju :) Dobro je Qler to opisao :)

Jedino sta mi se ne svidja kod 925 je 16GB memorije... evo na ovoj 920 imam par igri, i nesto malo slika i videa i vec 19GB puno...
pilot_babo

#1757 Re: Nokia Lumia

Post by pilot_babo »

EUROBIH wrote:
pilot_babo wrote:Da li je moguce dekodiranje lumie 610 na podrucju tuzlanskog kantona? mislim da je mobitel sa hrvatskog trzista
imam radnje u tuzli i sarajevu......ako je hrvatski ide od 19 do 28 eura-zavisno od kojeg je operatera....dobiješ za 24 sata kodove
Care,ipak je sa njemackog trzista.Da li mozes i njega dekodirat ?
SA 071

#1758 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Qler wrote:
SA 071 wrote:Samo za info, ova L925 je 170 KM jeftinija nego što je bila L920 kad je tek došla u BHT. Ali su onda L920 prepolovili cijenu u svrhu promocije WP-a, pa su raja malo izgubila orijentaciju :) Dobro je Qler to opisao :)

Jedino sta mi se ne svidja kod 925 je 16GB memorije... evo na ovoj 920 imam par igri, i nesto malo slika i videa i vec 19GB puno...
Zeznuo sam se, L920 je bila 1300+ KM osnovna cijena sa pdv prije popusta, tako da je ova preko 300 KM jeftinija.

Ta mala memorija mu je jedini nedostatak.
EUROBIH

#1759 Re: Nokia Lumia

Post by EUROBIH »

pilot_babo wrote:
EUROBIH wrote:
Care,ipak je sa njemackog trzista.Da li mozes i njega dekodirat ?
ne
ostavi mi broj u boxu da ti javim kad počnu se raditi
Bodkin

#1760 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

izasla nova aplikacija nokia mix radio. odlicna stvar koju je apple izbacio sa novim update-om gdje ubacis umjetnike i on ti pravi mix. pucas pluseve ako hoces slicnih pjesama. znam da na iphone-u nije radilo van usa zbog autorskih prava. ne znam radi li danas. uglavnom isto kao pandora radio u usa. vrh aplikacija!

ono sto je dobro, moz se mix spasiti da radi offline. odlicna za kad dosade radio stanice koje vrte iste pjesme
moke_31

#1761 Re: Nokia Lumia

Post by moke_31 »

lajkujMe wrote:Jeste do battery savera, odkad sam ga iskljucio sve mi fecera od vibera do fejsa, naravno i wifi namjesten da radi kad mobitel zakljucan

Nije do battery savera, ja sam ga jučer isključio i opet Viber ne zvoni nego samo dobijem kratki zvuk kao za poruku da imam poziv i ako čujem taj zvuk kucnem tu traku sa porukom i javim se. Dakle ne zvoni. Viberu je čak omogućeno da radi backgroundu ali NE ZVONI!!!!
Qler

#1762 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

E ne znam, ostao si samo ti sa problemom. Pogledaj faq na viber.com
SA 071

#1763 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

Bodkin wrote:izasla nova aplikacija nokia mix radio. odlicna stvar koju je apple izbacio sa novim update-om gdje ubacis umjetnike i on ti pravi mix. pucas pluseve ako hoces slicnih pjesama. znam da na iphone-u nije radilo van usa zbog autorskih prava. ne znam radi li danas. uglavnom isto kao pandora radio u usa. vrh aplikacija!

ono sto je dobro, moz se mix spasiti da radi offline. odlicna za kad dosade radio stanice koje vrte iste pjesme
Nokia radio mix je nadgradnja nokia music aplikacije koju je zamijenio. A evo je dosao i instagram, tako da su argumenti onih koji govore da wp-u fale aplikacije sve tanji i tanji... :)
Bodkin

#1764 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

SA 071 wrote:
Bodkin wrote:izasla nova aplikacija nokia mix radio. odlicna stvar koju je apple izbacio sa novim update-om gdje ubacis umjetnike i on ti pravi mix. pucas pluseve ako hoces slicnih pjesama. znam da na iphone-u nije radilo van usa zbog autorskih prava. ne znam radi li danas. uglavnom isto kao pandora radio u usa. vrh aplikacija!

Nokia radio mix je nadgradnja nokia music aplikacije koju je zamijenio. A evo je dosao i instagram, tako da su argumenti onih koji govore da wp-u fale aplikacije sve tanji i tanji... :)
nokia music prije je bila karina :-D ja koristim xbox music i on je solidan ali isto ima rupa. ali ova mi je bomba aplikacija :)
moke_31

#1765 Re: Nokia Lumia

Post by moke_31 »

Kada reinstalirate Viber da li ga prvo deaktivirate u opcijama ili samo skinete pa opet instalirate.

AmADin_gospo

#1766 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

SA 071 wrote: Nokia radio mix je nadgradnja nokia music aplikacije koju je zamijenio. A evo je dosao i instagram, tako da su argumenti onih koji govore da wp-u fale aplikacije sve tanji i tanji... :)
ne fali nokiji aplikacija, ne bune se ljudi vani na aplikacije jer 95% toga nije ni do nokie ni do MSa, buni se narod radi OSa, i sto Nokija i MS to pokusavaju prikriti novim aplikacijama, umjesto da se pozabave osnovnim stvarima i mogucnostima OSa.

pogledaj malo forume vani
Bodkin

#1767 Re: Nokia Lumia

Post by Bodkin »

AmADin_gospo wrote:
SA 071 wrote: Nokia radio mix je nadgradnja nokia music aplikacije koju je zamijenio. A evo je dosao i instagram, tako da su argumenti onih koji govore da wp-u fale aplikacije sve tanji i tanji... :)
ne fali nokiji aplikacija, ne bune se ljudi vani na aplikacije jer 95% toga nije ni do nokie ni do MSa, buni se narod radi OSa, i sto Nokija i MS to pokusavaju prikriti novim aplikacijama, umjesto da se pozabave osnovnim stvarima i mogucnostima OSa.

pogledaj malo forume vani
:thumbup: instagram radi sasvim fino
SA 071

#1768 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

AmADin_gospo

Na svim recenzijama se kao osnovni nedostatak navodi nedostatak aplikacija. Zato sam to i rekao. Ali ta rupa se svakim danom smanjuje. A svi mi imamo zamjerke na neke sitne probleme, ali oni uglavnom nisu dovoljan razlog da nekog odbije od OS-a. Ali kada na njemu ne postoji aplikacija koju aktivno koristiš, jednostavno wp nećeš uzimati u razmatranje. To je tako...

Sent from my NOKIA Lumia 920 using Tapatalk
AmADin_gospo

#1769 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

dobro, aj navedi tačno koje ti aplikacije fale i koje su njihove funkcije, za normalno korištenje telefona.
Miki25

#1770 Re: Nokia Lumia

Post by Miki25 »

Bodkin wrote:
SA 071 wrote:

nokia music prije je bila karina :-D ja koristim xbox music i on je solidan ali isto ima rupa. ali ova mi je bomba aplikacija :)
Na marketu mi nema aplikacija instagram i nokia mix,jel trebam promijeniti
regiju ili nesto drugo?Kod mene je regija BiH.
Qler

#1771 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Stavi regiju na UK, i ako ti je nokia acc podesen da si u BiH isto promijeni na stranici na UK. Inace ne radi mix radio.
strong69

#1772 Re: Nokia Lumia

Post by strong69 »

SA 071 wrote:
Nije problem aplikacija koje fale. Ja imam L920 (poslovno) i imam Android. Te aplikacije koje postoje za WP nemaju istu funkcionalost kao na drugim platformama. Kada je Lumia u pitanju ne ispunjava moje zahtjeve po sljedecim pitanjima:

- Office aplikacija je jako losa. Teska za pregled, za izmjenu i kreiranja dokumenta da ne govorim. Nepregledna. S druge strane kod Androida postoji besplatna office aplikacija Kingsoft Office koja je pravi Office Mobile, bukvalno preslikan MS-ov Office za mobilne uredaje.

- Ono sto me posebno iritira je mail aplikacija. Ne mogu da vjerujem da nisu u stanju napraviti mobilni MS Outlook sa funkcionalnoscu desktop verzije prilagodene mobilnim uredajima. Kod Androida postoji Profi Mail, Aqua Mail i ostale veoma napredne mail aplikacije.

- Kalendar i kreiranje poslova, zadataka, podsjetnika, pracenje ispunjavanja zadataka je meni nedovoljno. Kod Androida ima nekoliko aplikacija a ja koristim Jorte.

- Nepostojanje "widgeta", beskrajno scrollanje da dodes do aplikacije koju si zalijepio na pocetni display... Samo 2 aktivna "screena". Totalno neprakticno. Nemogucnost da napravis folder u koji ces npr strpati sve vazne kontakte, office aplikacije, digitrone itd...

Ali Nokia WP8 imaju odlicnu navigaciju, kameru, display, stabilan OS...

I da napomenem, uredaj je dobar onoliko koliko vam je potreban i koliko ga koristite. Neko ce od svega koristiti samo kameru, neko mp3 player itd...
SA 071

#1773 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

AmADin_gospo wrote:dobro, aj navedi tačno koje ti aplikacije fale i koje su njihove funkcije, za normalno korištenje telefona.
Ma ja nemam zamjerke po pitanju aplikacija. Ja imam zamjerke po pitanju ovih nekih sitnica koje smo ovdje manje više svi spominjali, ali koje mi nisu odlučujuće pri izboru telefona. Iako bi bilo fino da to riješe, naravno. :-D

Ali kada čitam recenzije (a i komentare raje ispod tekstova) dosada je uvijek bilo "dobar, divan, krasan, ali..." -pa prvo da nema vibera (pa došao), pa nema Vine (pa došao), pa nema Instagram (pa evo i on došao)... I niz drugih aplikacija koje su jedna po jedna došle. Ostale samo ove Google-ove koje oni očito namjerno ne žele razviti za WP kako bi ga što duže usporavali.
AmADin_gospo

#1774 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

najgore je što te "sitne probleme" koji mnogo znače, MS ne otklanja uopšte. pave neke kozmetičke izmjene, a te stvari na koje se korisnici žale, zanemaruju.
ako nemogu, nežele ili neznaju, neka to prepuste nekim vanjskim saradnicima.

počeli su se ko Apple ponašati
Qler

#1775 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Pa WP je od pocetka isao na politiku apple-a. Ne znaju korisnici sta im treba, mi znamo. Od prve verzije WP-a 7 do evo GDR3 WP-a 8 se ljudi zale na unificiranu kontrolu zvuka... multitasking su ko' i popravili, i ono glupo gasenje wifi-a kad zakljucas telefon... izbacili su zune, dali mass storage mode, ima i file managera nekih po marketu, dosta su stvari popravili, ali jos uvijek neke banalne stvari nisu ispravili. Ali hajde, cekamo taj 8.1 update, pa da vidimo sta to toliko razvlace...
Post Reply