Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
nosara

#1751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

baxul wrote: pa politikom se bavi. valjda politička kapacitete.
Bas tamo...? A koji ce mu moj...? Da se svidi olosu...? Idi, bre... :-)
travnik

#1752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

vedra nebesa wrote:
travnik wrote:
draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi, grad koji sa okolinom ima glasačko tijelo skoro jednako broju glasova koje je osvojio, grad koji vapi za promjenom, istinskom demokratijom i istinskim frontom. Nije li to tvrdoglavost? Ili je ipak nedostatak mudrosti.
Doduše, bio je dvaput, jednom sa ljiljanom na reverima, a jednom kao Dodikov gost na nekakvoj svečanosti (arogancija).
Da da, sad će neko da kaže, niko ga nije ni zvao. Vrlo mudro i - netvrdoglavo.
Ništa od toga. I nemoj se čuditi...većina likova iz DF-a (barem po forumu) se ovdje i onako samo fura na neke progresivne priče i govore da su za "multi-kulti" državu, promoviraju kao neku toleranciju....a u biti, "multi-kulti", al' na moj način, tolerancija, al' na moj način...dakle, licimjerna stajališta koja kao dozivaju ŽK i slične da nama i našoj djeci osiguraju budućnost u našoj državi BiH, a još uvijek žive prošlom stoljeću, nemaju pojma o državi u koju se kunu i svojim stavovima mogu djelovati samo u pravcu dezintegracije, a ne integracije bh društva.
De nam ti malo pričaj o državi. Šta ćeš, ne maštamo svi da rascjepkamo ovu državu i pripojimo je susjednim državama.
Tipičan primjer imbecilnog pokušaja etiketiranja drugih što malo drugačije misle. Debilan komentar. Nigdje nitko nije spomenuo podjelu države.Ni u komentaru, a ni ranije.
Max Bunker

#1753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Max Bunker »

nosara wrote: I sta ima od toga...? Da ne bi dobio nove glasace... ? On, ratni heroj, da sebi dozvoli da ga bagra, koja mu nije ni do clanaka, pljuje... Imaju svog clana predsjednistva... U stvari nemaju, jebi ga... :lol:
Pa onda nije za politike i tvoj je posto dokaz ove tvrdnje :
" Analitičari: Komšić mora pokazati manje arogancije i tvrdoglavosti, a više mudrosti. " ( mada ga ja licno ne smatram arogantnim ).
Svojim ne odlaskom dole potvrdio je ili da su ovi sto nas dvadeset vec godina drze u nacionalnim torovima upravu kada kazu da nema suzivota medju nama ili ima suzivota, samo neko treba da nas priblizi medjusobno a on to nece.
Last edited by Max Bunker on 09/04/2013 00:03, edited 1 time in total.
Mister Yes

#1754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

baxul wrote:
Mister Yes wrote:
draganbl wrote:Čovjek koji je 7 godina predsjednik države nije se udostojio da jednom dođe u drugi po veličini grad u toj istoj državi
Ne znam za njega ali meni se povraća kada prolazim tim krajem. Po glavi mi se vrte slike logoraša iza bodljikavih žica i slike uplakanih majki. Normalan čovjek treba izbjegavati takva mjesta u širokom luku.
to je ono što upravo žele da čuju neprijatelji BiH... kod tebe su postigli svoj cilj...
Ne mogu 100% tvrditi za dijelove koji graniče sa susjednim zemljama a gdje su većina obožavatelji tih zemalja (istočna RS i zapadna Hercegovina) ali za Banja Luku 100% tvrdim da će uvijek biti u istoj državi sa Sarajevom. A mi koji imamo ta sjećanja koja tjeraju na povraćanje ćemo biti i proći. Poenta je da razumijem Željka ako mu se tamo ne ide. Ali doći će druge generacije koje neće imati tu gadljivost. Znači neprijatelji nula bodova.
nosara

#1755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

draganbl wrote:
nosara wrote:
draganbl wrote: Ne možeš ti ni shvatiti satiru čak i kada bi je bilo u mojim postovima.

Aroganciju ne vidiš jer si i sam arogantan. Ni tvrdoglavost ti nije diskutabilna. A o mudrosti u tvojim postovima najbolje govori tvoj rječnik: nekulturan, mahalaški i ponižavajući prema sagovorniku.

Ne piše se post zbog posta, već zbog mišljenja koje iz njega proističe. Doći sa ljiljanima je u redu, kada se već nije moglo 95, došlo se, deset godina kasnije (ili malo manje). Nije problem što se došlo i tada, već je problem što se OD TADA više nije nijednom došlo. Šta je to drugo već arogancija? Predsjednik si države, dobijaš platu da budeš predsjednik svih građana, dužan si, po opisu posla da brineš o svima, da djeluješ diplomatski, privlačiš prijatelje, pomažeš vrijedne, afirmišeš dobre ideje i radiš u interesu svih građana, pa i onih koji te baš i ne vole.
Znam i ja da je prijatnije piti kafu sa komšijama u čaršiji, nego zasukati rukave i raditi ono za šta te plaćaju. O tom izgledu i o tom pogledu (oštrom, iz daljine, onako, sa stavom) govorim. I to bez satire. Možda blago sarkastično.
Bio je par puta, sasvim dovoljno... Da ste se izvinili, mozda bi dolazio cesce...
Ne vidim razlog zašto se meni obraćaš (govoriš u drugom licu), kome ja da se izvinjavam i zašto bih?

Pa zadnji put kad je dolazio, sjedio je ZA ISTIM STOLOM sa Dodikom, na nekakvoj žurci koju je organizovao Dodikov plaćeni novinar Kopanja. Što nije od Dodika tom prilikom tražio i izvinjenje? Možda bi ga dobio, sve u Kusturicinoj režiji.

Moram ponovo naglasiti aroganciju koja buja iz tvojih postova. Nije ni čudo što nisi svjestan Komšićeve.
Dakle bio je...

Koja je slijedeca dlaka u jajetu...?
baxul

#1756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

nosara wrote:
ne znam jesi li svjestan ali takva retorika je odricanje jednog dijela sopstvene države. drugo, važnije, ŽK je član predsjedništva BiH znači čitave BiH i morao bi imati političke kapacitete (kakve takve) i u BL.

PS
nevezano za ŽK: živim za dan kad će Sarajevo postat svjesno da je glavni grad jedne države (nije to mala zajebancija)
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#1757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

travnik wrote:
vedra nebesa wrote:
De nam ti malo pričaj o državi. Šta ćeš, ne maštamo svi da rascjepkamo ovu državu i pripojimo je susjednim državama.
Tipičan primjer imbecilnog pokušaja etiketiranja drugih što malo drugačije misle. Debilan komentar. Nigdje nitko nije spomenuo podjelu države.Ni u komentaru, a ni ranije.
Naravno da nije, o tome se ne priča o tome se snuje.
Eto, sad Željko ne valja jer nije obilazio i podilazio Banjaluci, pa i tebe duša zbog toga boli. :mrgreen:

A što se tiče multikulturalnosti, mogla bih te mnogo toga naučiti, ali nije svako rođen ni da uči.
draganbl

#1758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by draganbl »

@maxbunker
Ispravi citat, jer ovo sto meni pripisujes ja nisam napisao. U protivnom cu prijaviti post moderaciji
nosara

#1759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

baxul wrote:
nosara wrote:
ne znam jesi li svjestan ali takva retorika je odricanje jednog dijela sopstvene države. drugo, važnije, ŽK je član predsjedništva BiH znači čitave BiH i morao bi imati političke kapacitete (kakve takve) i u BL.

PS
nevezano za ŽK: živim za dan kad će Sarajevo postat svjesno da je glavni grad jedne države (nije to mala zajebancija)
Nema odricanja, naprotiv... Racunamo na avnojevske granice do sudnjeg dana...

Sarajevo je svjesno do arogancije... :D
Max Bunker

#1760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Max Bunker »

nosara wrote:
draganbl wrote: I sta ima od toga...? Da ne bi dobio nove glasace... ? On, ratni heroj, da sebi dozvoli da ga bagra, koja mu nije ni do clanaka, pljuje... Imaju svog clana predsjednistva... U stvari nemaju, jebi ga... :lol:
" Analitičari: Komšić mora pokazati manje arogancije i tvrdoglavosti, a više mudrosti. " ( mada ga ja licno ne smatram arogantnim ).
Svojim ne odlaskom dole potvrdio je ili da su ovi sto nas dvadeset vec godina drze u nacionalnim torovima upravu kada kazu da nema suzivota medju nama ili ima suzivota, samo neko treba da nas priblizi medjusobno a on to nece.
Odnosni se na Nosaru ne na draganabl, moja greska.

P.S.
Da po milioniti put potvrdim svoju tezu ( a jako puno boravio i boravim po tim " kamenjarsko-ustaskim " krajevima i imam Hrvata u blizoj familiji ). Nije svih 500 000 Hrvata u ovoje zemlji provit BiH i Bosnjaka. Tvrdim da su vecina ( pazite sada ( za starije od 18 godina )) Hrvata normalni ljudi, koje boli neka stvar i za Covica i HB i Veliku Hrvatsku i za Zagreb, ljudi koji bas kao i Bosnjaci imaju iste probleme, probleme kako prehraniti porodicu, skolovati djecu i sl. Upravo takvim Hrvatima, politicko Sarajevo treba prici i pruziti ruku. Komsic je imao tu priliku i jos uvijek je ima.
Last edited by Max Bunker on 09/04/2013 00:04, edited 1 time in total.
baxul

#1761 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

nosara wrote: Nema odricanja, naprotiv... Racunamo na avnojevske granice do sudnjeg dana...

na koji način se računa (čuj njega računaMO ne pričamo ovdje o tebi šefe nego o ŽK (našem članu predsjedništva) i o BiH)?

a Sarajevo bi moralo poduzet nešto vezano za svoju argoanciju (kako je ti nazivaš). ovih dana se stiče dojam da je GRAS najveći problem u državi, a nije tako.
Last edited by baxul on 08/04/2013 23:54, edited 1 time in total.
nosara

#1762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Max Bunker wrote:
Max Bunker wrote:
draganbl wrote: I sta ima od toga...? Da ne bi dobio nove glasace... ? On, ratni heroj, da sebi dozvoli da ga bagra, koja mu nije ni do clanaka, pljuje... Imaju svog clana predsjednistva... U stvari nemaju, jebi ga... :lol:

P.S.
Da po milioniti put potvrdim svoju tezu ( a jako puno boravio i boravim po tim " kamenjarsko-ustaskim " krajevima i imam Hrvata u blizoj familiji ). Nije svih 500 000 Hrvata u ovoje zemlji provit BiH i Bosnjaka. Tvrdim da su vecina ( pazite sada ( za starije od 18 godina )) Hrvata normalni ljudi, koje boli neka stvar i za Covica i HB i Veliku Hrvatsku i za Zagreb, ljudi koji bas kao i Bosnjaci imaju iste probleme, probleme kako prehraniti porodicu, skolovati djecu i sl. Upravo takvim Hrvatima, politicko Sarajevo treba prici i pruziti ruku. Komsic je imao tu priliku i jos uvijek je ima.
Zasto je bilo ko u Sarajevu DUZAN pruzat ruku nekome...? Ne razumijem poentu...?
draganbl

#1763 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by draganbl »

nosara wrote:
draganbl wrote: Doći sa ljiljanima je u redu, kada se već nije moglo 95, došlo se, deset godina kasnije (ili malo manje). Nije problem što se došlo i tada, već je problem što se OD TADA više nije nijednom došlo. Šta je to drugo već arogancija? Predsjednik si države, dobijaš platu da budeš predsjednik svih građana, dužan si, po opisu posla da brineš o svima, da djeluješ diplomatski, privlačiš prijatelje, pomažeš vrijedne, afirmišeš dobre ideje i radiš u interesu svih građana, pa i onih koji te baš i ne vole.
Dakle bio je...

Dlaka u jajetu?
Očigledno je da postove i ne čitaš, već odgovaraš po inerciji, kratko i drsko.
Čitaš li ovo boldirano?
Ne dolazi predsjednik države u grad gdje žive njegovi građani zbog sebe, već zbog građana. Ne treba predsjednika neko da zove da dođe tamo gdje mu je radno mjesto, za šta je plaćen, ne treba niko da mu se izvinjava da bi došao, to mu je u opisu posla.
Ne možeš ti to shvatiti. Ili nećeš. U suštini je svejedno. Meni pogotovo.
travnik

#1764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

vedra nebesa wrote:
travnik wrote:
vedra nebesa wrote:
Eto, sad Željko ne valja jer nije obilazio i podilazio Banjaluci, pa i tebe duša zbog toga boli. :mrgreen:

A što se tiče multikulturalnosti, mogla bih te mnogo toga naučiti, ali nije svako rođen ni da uči.
Potvrda mojih ranijih epiteta: debilno i imbecilno. Velik ego, malo znanja...učiteljice :D ....

Dobronamjeran će shvatiti što je bit priče. Ne treba podilaziti BL, ali ako želiš promjene u cijeloj državi, a ne praviti još zapadniju vrijantu od one zlajine, onda je potreban drugačiji pristup. Od većeg rada na terenu, pa do i promjene retorike. Primjer: SDP u Grudama. U tom "fašističkom" gnijezdu su osvojili 2 vijećnika. Malo veći angažman. Ništa posebno. Ne treba se ulizivati BL, a uostalom mislim da za to ŽK nema ni kapaciteta jer je sav svoj poltronizam usmjerio prema SA, pa shodno tome, puno za jednog lika da udari na dva grada za ulizivačkim akcijama.
Mister Yes

#1765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Max Bunker wrote: Nije svih 500 000 Hrvata u ovoje zemlji provit BiH i Bosnjaka.
Naravno da nije. Prije svega treba pogledati izlaznost na izborima. Svi Hrvati koji ne izlaze na izbore 99% nisu protiv BiH i Bošnjaka. Zatim oni koji glasaju za HSP, NSRZB i slično većinom također nisu protiv. A i jedan dio onih koji glasaju za HDZ-ove rade to po inerciji i nisu nešto posebno protiv.
nosara

#1766 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

baxul wrote:
nosara wrote: Nema odricanja, naprotiv... Racunamo na avnojevske granice do sudnjeg dana...

na koji način se računa (čuj njega računaMO ne pričamo ovdje o tebi šefe nego o ŽK (našem članu predsjedništva) i o BiH)

a Sarajevo bi moralo poduzet nešto vezano za svoju argoanciju (kako je ti nazivaš), ovih dana se stiče dojam da je GRAS najveći problem u državi, a nije tako.
Nemam taj utisak...
nosara

#1767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

draganbl wrote:
nosara wrote:
draganbl wrote: Doći sa ljiljanima je u redu, kada se već nije moglo 95, došlo se, deset godina kasnije (ili malo manje). Nije problem što se došlo i tada, već je problem što se OD TADA više nije nijednom došlo. Šta je to drugo već arogancija? Predsjednik si države, dobijaš platu da budeš predsjednik svih građana, dužan si, po opisu posla da brineš o svima, da djeluješ diplomatski, privlačiš prijatelje, pomažeš vrijedne, afirmišeš dobre ideje i radiš u interesu svih građana, pa i onih koji te baš i ne vole.
Dakle bio je...

Dlaka u jajetu?
Očigledno je da postove i ne čitaš, već odgovaraš po inerciji, kratko i drsko.
Čitaš li ovo boldirano?
Ne dolazi predsjednik države u grad gdje žive njegovi građani zbog sebe, već zbog građana. Ne treba predsjednika neko da zove da dođe tamo gdje mu je radno mjesto, za šta je plaćen, ne treba niko da mu se izvinjava da bi došao, to mu je u opisu posla.
Ne možeš ti to shvatiti. Ili nećeš. U suštini je svejedno. Meni pogotovo.
Da bi to bilo tako pristanite na izbor jednog predsjednika, mi cemo ga OPET izabrat, pa ce cesce dolazit... Jel moze tako...?
travnik

#1768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Max Bunker wrote:
Max Bunker wrote:

P.S.
To je ono što sam nekoliko puta govorio...i za SDP i za ŽK...ali kada se to kaže, a ako si H, po automatizmu te proglase hdz-OVCOM. Veći angažman na terenu i malo paziti na retoriku, nastupe u javnosti. Ništa posebno. HDZ većina ljudi, pa čak i oni koji glasuju za njih, smatraju kriminalcima i lopovima, ali još uvijek ne vide alternativu u drugim.
nosara

#1769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

travnik wrote: To je ono što sam nekoliko puta govorio...i za SDP i za ŽK...ali kada se to kaže, a ako si H, po automatizmu te proglase hdz-OVCOM. Veći angažman na terenu i malo paziti na retoriku, nastupe u javnosti. Ništa posebno. HDZ većina ljudi, pa čak i oni koji glasuju za njih, smatraju kriminalcima i lopovima, ali još uvijek ne vide alternativu u drugim.
Jadni...
travnik

#1770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

nosara wrote:
travnik wrote: To je ono što sam nekoliko puta govorio...i za SDP i za ŽK...ali kada se to kaže, a ako si H, po automatizmu te proglase hdz-OVCOM. Veći angažman na terenu i malo paziti na retoriku, nastupe u javnosti. Ništa posebno. HDZ većina ljudi, pa čak i oni koji glasuju za njih, smatraju kriminalcima i lopovima, ali još uvijek ne vide alternativu u drugim.
Jadni...
A ti svojim "pronincljivim" komentarima si kvalificiran da preskočiš komparativ i postaneš superlativ. :D
Max Bunker

#1771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Max Bunker »

nosara wrote: Zasto je bilo ko u Sarajevu DUZAN pruzat ruku nekome...? Ne razumijem poentu...?
Zato jer je Sarajevo glavni grad. I ne mislim da ti, ja ili neko treci to cinimo, nego mislim na politicko Sarajevo.
( Doduse, to isto politicko Sarajevo je zaboravilo i druge krajeve BiH, tipa Krajine jer i ti politicari sa strane, kada se uvale u Sarajevu, zaborave svoj rodni kraj i jedino uhljebe svoju familiju, tako da ne mislim na ljude iz Sarajeva, nego politicare u Sarajevu ).
vedra nebesa

#1772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

travnik wrote:
vedra nebesa wrote:

Potvrda mojih ranijih epiteta: debilno i imbecilno. Velik ego, malo znanja...učiteljice :D ....

Dobronamjeran će shvatiti što je bit priče. Ne treba podilaziti BL, ali ako želiš promjene u cijeloj državi, a ne praviti još zapadniju vrijantu od one zlajine, onda je potreban drugačiji pristup. Od većeg rada na terenu, pa do i promjene retorike. Primjer: SDP u Grudama. U tom "fašističkom" gnijezdu su osvojili 2 vijećnika. Malo veći angažman. Ništa posebno. Ne treba se ulizivati BL, a uostalom mislim da za to ŽK nema ni kapaciteta jer je sav svoj poltronizam usmjerio prema SA, pa shodno tome, puno za jednog lika da udari na dva grada za ulizivačkim akcijama.
A vidim ti si otvorenog uma, pa se razbacuješ izrazima poput debilno i imbecilno. Zaista je milina s tobom diskutovati.

Dobronamjeran čovjek će shvatiti da čovjek koji nije ovjeren pečatom HDZa neće biti prihvaćen u Hercegovini, a da probosanski orijentisani Sarajlija nikad (ili barem narednih mnogo godina) neće biti prihvaćen u Šumskoj.

Pa u Šumskoj ne mogu preboljeti pobjedu reprezentacije BiH, a kamoli da svare jednog ljiljana.

Lijepo je na papiru svašta napisati, ali isto tako treba biti realan.
baxul

#1773 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

vedra nebesa wrote:
Dobronamjeran čovjek će shvatiti da čovjek koji nije ovjeren pečatom HDZa neće biti prihvaćen u Hercegovini, a da probosanski orijentisani Sarajlija nikad (ili barem narednih mnogo godina) neće biti prihvaćen u Šumskoj.
takva priča je jednostavno poraz BiH samo što ljudi koju pričaju takvu priču nisu toga svjesni.
plus lik ti je naveo primjer sa grudama gdje se jasno vidi da ta tvoja priča jednostavno nije istinita.
odricanje i najmanjeg dijala ove države u političkom smislu je poraz države, a diskriminacija sve i jednog stanovnika tamo je jadno i nikakve razlike nema između sda, sdp, snsd, hdz, hdz90, sbb i ljudi koji takvu priču predstavljaju i promiču kao realnost.
vedra nebesa

#1774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vedra nebesa »

baxul wrote:
vedra nebesa wrote:
takva priča je jednostavno poraz BiH samo što ljudi koju pričaju takvu priču nisu toga svjesni.
plus lik ti je naveo primjer sa grudama gdje se jasno vidi da ta tvoja priča jednostavno nije istinita.
odricanje i najmanjeg dijala ove države u političkom smislu je poraz države, a diskriminacija sve i jednog stanovnika tamo je jadno i nikakve razlike nema između sda, sdp, snsd, hdz, hdz90, sbb i ljudi koji takvu priču predstavljaju i promiču kao realnost.
Naravno, trebamo zatvarati oči pred istinom i zamajavati se da na idućim izborima neće svako glasati za svoje.
Utopija je misliti kako će pobijediti "najbolji" "našeg" kao što je utopija da će DF i Komšić donijeti nešto bolje ovoj državi.

Možda Komšić nije najbolji čovjek ni političar, ali sigurno da nije ni najgori, pa koliko bi Hercegovaca glasalo za njega? Njegova najveća mana je to što nije certificiran, i to je ono što je poraz ove države.
Area_51

#1775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Area_51 »

Bez veze, onako na glas razmisljam, jel palo nekome na pamet da pita Zeljka Komsica i njegove clanove:

1. Otkud odjednom u koaliciji sa SDA u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kanotnu, od samog starta, ukljucujuci i onog Radeljasa, pljackasa i pojma korupcije.

2. Sta ce uciniti oko pitanja GRAS-a, jer je njegova stranka vec u vlasti, ima poslanike u Skupstini Kantona Sarajevo i ministre u Vladi Kantona Sarajevo.
Post Reply