Creasy wrote: nema toliko klošarčića koji divljaju dvicama,.
Istočno Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1751 Re: Istočno Sarajevo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1752 Re: Istočno Sarajevo
A ko će unišiti klupe? Ako niti dnao, sve se to češće dešava u gradu koji recimo, bubam, ima 300k stanovnika i u selu koje ima 2 milje ako brojimo i bandere.
Kome nije jasno kako izgleda Lukavica, neka su uputi do onog "stadiona", ili neka dođe na Dobrinju preko Vraca.
Utopija бре.
Kome nije jasno kako izgleda Lukavica, neka su uputi do onog "stadiona", ili neka dođe na Dobrinju preko Vraca.
Utopija бре.
- ultima_palabra
#1753 Re: Istočno Sarajevo
U Sarajevu ima više kriminala nego u IS... koje otkriće
Isto kao da kažeš da je Beograd nesigurniji nego Dobanovci.
- CSKA
#1754 Re: Istočno Sarajevo
Izgleda da se Chmoljo zarakijao kod Tetka.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1755 Re: Istočno Sarajevo
ne pijem ja tu haram vodu
osim ako nije domaća
osim ako nije domaća
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1756 Re: Istočno Sarajevo
ljudi oće da žive sa svojima i među svojima da im se djeca ne stide imena i da sa životom među svojima imaju jedan problem manje od srba u kantonu...JThomas wrote:komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
svi imamo iste probleme u bih ali kad si među svojima problem je manje izražen ja kažem (n-1)
malo je tužno vidjeti da odlaze srbi koji su čitav rat bili u kantonu...
jbg to je realnost
edit: može li neko naći onu reklamu SDA u svoj vjeri na svojoj zemlji
Last edited by Truba on 30/05/2014 10:26, edited 1 time in total.
- Truba
#1757 Re: Istočno Sarajevo
@Banksy ne možeš shvatiti priču o infrastrukturi jer nisi na minus 12 u istočnoj ilidži čekala minibus koji doći neće s ljudima koji su nekada živjeli u kantonu...
jbg znam da su forumaši najpametniji ljudi na svijetu i da znaju stvari bez osobnog doživljaja problema
ali majku mu barem imam nekog iskustva iz prve ruke u životu u obje administrativne jedinice
znam i prednosti i mane
biće to fino mjesto u budućnosti... malo je recesija sve usporila a i sve manje se djece rađa a jako je i iseljavanje...
jbg opet ista priča... nema kritične mase kao u kantonu da se doseljava inače bi buknula gradnja još više
jbg znam da su forumaši najpametniji ljudi na svijetu i da znaju stvari bez osobnog doživljaja problema
ali majku mu barem imam nekog iskustva iz prve ruke u životu u obje administrativne jedinice
znam i prednosti i mane
biće to fino mjesto u budućnosti... malo je recesija sve usporila a i sve manje se djece rađa a jako je i iseljavanje...
jbg opet ista priča... nema kritične mase kao u kantonu da se doseljava inače bi buknula gradnja još više
-
StupskaBitanga
#1758 Re: Istočno Sarajevo
Getoizacija samo takva
Samo gdje ćemo mi koji nismo ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci? Na Mars?
Loša priča tu na svom sa svojima jbg nemamo svi svoje i svoje zapišane teritorije
Samo gdje ćemo mi koji nismo ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci? Na Mars?
Loša priča tu na svom sa svojima jbg nemamo svi svoje i svoje zapišane teritorije
- karanana
#1759 Re: Istočno Sarajevo
Black swan wrote:@Banksy ne možeš shvatiti priču o infrastrukturi jer nisi na minus 12 u istočnoj ilidži čekala minibus koji doći neće s ljudima koji su nekada živjeli u kantonu...
znam i prednosti i mane
ti si bio u kantonu pa odselio tamo pa se opet vratio u kanton? ili?
- OldMayor
#1760 Re: Istočno Sarajevo
Jbg, ti poredis dvije neuporedive stvari.Creasy wrote:Ma ne znam, meni se čini da manje idiotluka viđam u IS... klupe su uglavnom čitave, nema toliko klošarčića koji divljaju dvicama, svađa na javnim mjestima,... Možda mi se samo čini...
Grad Sarajevo ima kolko preko 300k ljudi, a IS nema ni 10k.
Mislim, realno i statisticki gledano nema ko polomiti te klupe.
U IS ima dijelova gdje se gradi planski, ali isto tako 70% ostatka je katastrofa. Dobro napisa covjek, kad ides tamo iza stadiona majke mi ko da si u horor filmu, uzas. Necemo se sad lagati da je IS olicenje urbanizma i ljepote, treba odvaditi malo i priznati da imas uredjenu tamo Hilandarsku i Spasovdasku i malo okolo i to ti je to.
Da potencijala ima, naravno da ima. Da bi ga bilo vise da se uvezete sa Sarajevom bilo bi. Ali to je opet druga politika. Jer generalno dole se nikad nece raja naseliti masovno jer nema prevoza, pokusavate da budete blizi Banja Luci nego Sarajevu sto je nebuloza i zato ce to ubrzo i biti grad duhova, ukoliko se politika ne promjeni i IS ne uveze sa Sarajevom.
Doci ce to ljudima polako u glavu, naravno i nasim, a narocito vasim. Ja bih sto puta prije uzeo stan tu, nego npr u Tibri, a cijena je ista, ako cak nije i jeftinija. Ali raja ne uzima jer nema gore navedenog i jer smo podijeljeni jos uvijek. A i za vas isto tako, jbt meni ne bi bilo tog Dodika koji bi meni prodavao pricu, a ja ovamo stopiram i vozim se autobusom iz sezdesetih. Ni u Sarajevu nije idealan javni prevoz, ali je opet ispred vaseg jedno 20 godina.
Mislim, meni je Lukavica isto kao i Dobrinja, samo sto su vama tu ubacili poneku instituciju da eto ima da radite, ali vi opet ovisite o gradu Sarajevu. Isto da Dobrinja pokusa da bude kao sama za sebe, a 70% ljudi radi u gradu.
- Creasy
#1761 Re: Istočno Sarajevo
OldMayor wrote:Jbg, ti poredis dvije neuporedive stvari.Creasy wrote:Ma ne znam, meni se čini da manje idiotluka viđam u IS... klupe su uglavnom čitave, nema toliko klošarčića koji divljaju dvicama, svađa na javnim mjestima,... Možda mi se samo čini...
Grad Sarajevo ima kolko preko 300k ljudi, a IS nema ni 10k.
Mislim, realno i statisticki gledano nema ko polomiti te klupe.![]()
U IS ima dijelova gdje se gradi planski, ali isto tako 70% ostatka je katastrofa. Dobro napisa covjek, kad ides tamo iza stadiona majke mi ko da si u horor filmu, uzas. Necemo se sad lagati da je IS olicenje urbanizma i ljepote, treba odvaditi malo i priznati da imas uredjenu tamo Hilandarsku i Spasovdasku i malo okolo i to ti je to.
Da potencijala ima, naravno da ima. Da bi ga bilo vise da se uvezete sa Sarajevom bilo bi. Ali to je opet druga politika. Jer generalno dole se nikad nece raja naseliti masovno jer nema prevoza, pokusavate da budete blizi Banja Luci nego Sarajevu sto je nebuloza i zato ce to ubrzo i biti grad duhova, ukoliko se politika ne promjeni i IS ne uveze sa Sarajevom.
Doci ce to ljudima polako u glavu, naravno i nasim, a narocito vasim. Ja bih sto puta prije uzeo stan tu, nego npr u Tibri, a cijena je ista, ako cak nije i jeftinija. Ali raja ne uzima jer nema gore navedenog i jer smo podijeljeni jos uvijek. A i za vas isto tako, jbt meni ne bi bilo tog Dodika koji bi meni prodavao pricu, a ja ovamo stopiram i vozim se autobusom iz sezdesetih. Ni u Sarajevu nije idealan javni prevoz, ali je opet ispred vaseg jedno 20 godina.
Mislim, meni je Lukavica isto kao i Dobrinja, samo sto su vama tu ubacili poneku instituciju da eto ima da radite, ali vi opet ovisite o gradu Sarajevu. Isto da Dobrinja pokusa da bude kao sama za sebe, a 70% ljudi radi u gradu.
Pa vidi nešto, ne poredim ja IS sa cijelim SA, nego recimo sa nekim od naselja. Uzmi npr. Čengić vilu 2 (koja nema više stanovnika od IS), pa prođi malom jednim i drugim naseljem. Čuj nema ko polomiti klupe, kako onda na Čvili 2 ima? Nije nema ko, nego ljudi neće da ih lome. E tu je razlika o kojoj ja pričam. Dole sjede majmuni u parku, cugaju i onda iz nekih svojih hirova, polome ono malo klupa što ima zdravih, tako da ovi iz Opštine Novi Grad, nemaju više volje da ih obnavljaju.
U IS su majmunčići malo emancipovaniji, pa eto ne lome klupe, što ne znači da neće u budućnosti.
Što se tiče ovog ostalog, sve si u pravu.
Btw, cijena stana u Spasovdanskoj je jeftinija od "Tibre", a stanovi su kvalitetniji.
-
VCorp
#1762 Re: Istočno Sarajevo
Sarajevo ne liči na grad već na scenu iz Stalkera u Černobilu, a ovi iz Istočnog Sarajeva ako misle da je to grad ja im preporucujem da napuste malo granice svoje voljene BiH i prohodaju po Europi da vide šta je grad a šta su Sarajeva ...
-
Bodkin
#1763 Re: Istočno Sarajevo
100% tacno samo sto to ne kontaju ljudi koji su medju "svojima"Black swan wrote:ljudi oće da žive sa svojima i među svojima da im se djeca ne stide imena i da sa životom među svojima imaju jedan problem manje od srba u kantonu...JThomas wrote:komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
svi imamo iste probleme u bih ali kad si među svojima problem je manje izražen ja kažem (n-1)
-
Bodkin
#1764 Re: Istočno Sarajevo
isti kurko. vecina klupa nije polomljena. ne znam odakle da si se zakacio za to. klosarcica nema jer nije to ta furka. u sarajevu je furka da si neki mangup i da se trkas po glavnoj...gdje e se to trkati i divljati po IS? znaci drugaciji mentalni sklopovi totalno. ne mozes ih poreditiCreasy wrote:Ma ne znam, meni se čini da manje idiotluka viđam u IS... klupe su uglavnom čitave, nema toliko klošarčića koji divljaju dvicama, svađa na javnim mjestima,... Možda mi se samo čini...Bodkin wrote:kolicinski ili procentualno? mislim sarajevo je selo sa trolom i papanluk je davno preuzeo ali reci da je IS drugacije i valjda iz tvoje price kulturnije i vise emancipovano jeCreasy wrote:Ja ne znam odakle vama te informacije da Sokočani i Paljani žive u IS. Kad kažem IS, mislim na područje Lukavice. Paljani žive na Palama, Sokočani na Sokocu. S druge strane poznajem dosta ljudi koji su prije rata živjeli na Grbavici, Vracama, Malti, Čvili, Otoci... a koji danas žive u IS, konkretno u Spasovdanskoj. Da ne pričam koliko ih je sa Ilidže i iz Neđarića, koji su došli tu odmah nakon rata.
Razlika je što sam ja u SA svaki dan, a ti kao ni 80% vas ovde koji se javljate, niste ni prismrdili u IS... Neću reći da papanluka nema, ali kao u gradu ga nema sigurno, to je činjenica, ma koliko vi to ne želite da prihvatite.
- Creasy
#1765 Re: Istočno Sarajevo
Je l' Nurkić?Bodkin wrote:
isti kurko.
-
NeenaSa
#1766 Re: Istočno Sarajevo
Na stranu sve, ma koliko ga prozivali, ... ima istine.Black swan wrote:ljudi oće da žive sa svojima i među svojima da im se djeca ne stide imena i da sa životom među svojima imaju jedan problem manje od srba u kantonu...JThomas wrote:komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
malo je tužno vidjeti da odlaze srbi koji su čitav rat bili u kantonu...
jbg to je realnost
edit: može li neko naći onu reklamu SDA u svoj vjeri na svojoj zemlji
-
addy_sa
#1767 Re: Istočno Sarajevo
Zgrade su odlične, ulice široke, parkinga koliko hoćeš, tržni centri blizu..usporedite kvadrat u tibri i kvadrat u istocnom omjer cijene i kvaliteta, nista drugo 
- karanana
#1768 Re: Istočno Sarajevo
kradu li se auta tamo?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1769 Re: Istočno Sarajevo
Ma jok, nema ko ukrast'.. I ovi što bi htjeli pređu u pederaciju da ukradu, neće binSr na binSra.karanana wrote:kradu li se auta tamo?
Imaju li Interex?addy_sa wrote:Zgrade su odlične, ulice široke, parkinga koliko hoćeš, tržni centri blizu..usporedite kvadrat u tibri i kvadrat u istocnom omjer cijene i kvaliteta, nista drugo
- Arata
#1770 Re: Istočno Sarajevo
Znam da tamo ima:Velkoski wrote:Ma jok, nema ko ukrast'.. I ovi što bi htjeli pređu u pederaciju da ukradu, neće binSr na binSra.karanana wrote:kradu li se auta tamo?
Imaju li Interex?addy_sa wrote:Zgrade su odlične, ulice široke, parkinga koliko hoćeš, tržni centri blizu..usporedite kvadrat u tibri i kvadrat u istocnom omjer cijene i kvaliteta, nista drugo
- Tuš,
- Tom,
- Simpo,
- TechnoMarket,
- Tempo,
- Banjalučka tržnica
i da se grade još dva tržna centra.
Mislim da je i ovo previše na onako malom prostoru, al i to su radna mjesta.
-
Bodkin
#1771 Re: Istočno Sarajevo
konzum je davno kupio tomArata wrote:Znam da tamo ima:Velkoski wrote:Ma jok, nema ko ukrast'.. I ovi što bi htjeli pređu u pederaciju da ukradu, neće binSr na binSra.karanana wrote:kradu li se auta tamo?
- Tuš,
- Tom,
- Simpo,
- TechnoMarket,
- Tempo,
- Banjalučka tržnica
- Creasy
#1773 Re: Istočno Sarajevo
Nema Technomarket, oni su se koliko znam ugasili. Ima tu sad Beko, Yisk, CM,...Arata wrote:Znam da tamo ima:Velkoski wrote:Ma jok, nema ko ukrast'.. I ovi što bi htjeli pređu u pederaciju da ukradu, neće binSr na binSra.karanana wrote:kradu li se auta tamo?
- Tuš,
- Tom,
- Simpo,
- TechnoMarket,
- Tempo,
- Banjalučka tržnica
- Cossack
#1774 Re: Istočno Sarajevo
ultima_palabra wrote:JThomas wrote:komi je nehotično u dvije riječi opisao i namjeru i koncept i cilj.
- Truba
#1775 Re: Istočno Sarajevo
iskrenokaranana wrote:
ti si bio u kantonu pa odselio tamo pa se opet vratio u kanton? ili?
ne znam ni sam
vamo sam sad al trčim gore kositi travu i odmarati se roštiljati i tako
maloprije sam se malo zijanio na butmiru dok sam htio prijeći u kotorac
elem kuće su iste svuda u tom kraju...
treba porediti proporcionalno iste stvari...