TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Praetorious

#1751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Praetorious »

Očito imaš muxiran engleski titl u kontejneru. Ako je u pitanju Matroska format, onda ti može pomoći program "mkvmerge GUI", u kome možeš lako i brzo izbaciti ili dodati titlove, kao i obaviti manipuliranje ostalim muxiranim streamovima.
A negdje bi trebala bit opcija izbora titla... Jes' da TVi obično nemaju takav interface i opcije kao PC playeri, ali ipak bi trebala biti negdje neka opcija...
lajk

#1752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by lajk »

LG televizor 43LH560V LED, 43" (109 cm), Full HD, Web OS 2.0, Sivi

Kupljen pa sta bude
bosnian batman

#1753 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

Praetorious wrote:Očito imaš muxiran engleski titl u kontejneru. Ako je u pitanju Matroska format, onda ti može pomoći program "mkvmerge GUI", u kome možeš lako i brzo izbaciti ili dodati titlove, kao i obaviti manipuliranje ostalim muxiranim streamovima.
A negdje bi trebala bit opcija izbora titla... Jes' da TVi obično nemaju takav interface i opcije kao PC playeri, ali ipak bi trebala biti negdje neka opcija...
na tv u opcijama language/podnaslov pozovem .str file sa titlom na naški ali mi umjesto ć č izbacuje hijeroglife
imal kakvo rješenje da se to ispravi
skupljac_zeljeza

#1754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skupljac_zeljeza »

bosnian batman wrote: na tv u opcijama language/podnaslov pozovem .str file sa titlom na naški ali mi umjesto ć č izbacuje hijeroglife
Imaš li opciju biranja Zapadna Evropa i Srednja Evropa u meniju za titlove?
aditon

#1755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

bosnian batman wrote:
Praetorious wrote:Očito imaš muxiran engleski titl u kontejneru. Ako je u pitanju Matroska format, onda ti može pomoći program "mkvmerge GUI", u kome možeš lako i brzo izbaciti ili dodati titlove, kao i obaviti manipuliranje ostalim muxiranim streamovima.
na tv u opcijama language/podnaslov pozovem .str file sa titlom na naški ali mi umjesto ć č izbacuje hijeroglife
kada pustiš film, idi na opcije, obično je to dugme na daljinskom zasebno, i onda češ vidjeti opcije jezika tj subtitlova. Kada odabereš tekst titlova, što bi trebali biti titlovi koje si ti skinuo, otvorit će ti se pod opcija gdje češ odabrati nešto što liči otprilike na CP..neki broj, central europe. Tada bi trebao imati sve naše znakove č,đ,ž itd.

A što se tiče importovanja titlova, kolega iznad ti je dao odličan program da to uradiš, mkvmerge GUI
bosnian batman

#1756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

nije bas najjasnije
sa kojom tipkom da pozivem izbor titliva

Image
bosnian batman

#1757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

aditon wrote:
bosnian batman wrote:da li na usb mogu snimiti film koji bi pustio na video rekorderu a koji bi preko skarta bio spojen na tv i reproduciran
imam stare filmove na video kasetama koje bi tako praktično prebacio u digitalni format
Čitam već nekoliko puta ovaj post i ne mogu da skontam šta si napisao. VHS je moguće prebaciti u digitalni frmat ali ne na način na koji si ti to mislio.

Nego, čemu tebi internet služi? Zar ne misliš da te iste filmove možeš naći na netu?
ako spojim video player na klasičan nacin preko antenskog ulaza i na tv prikazuje reprodukciju filma na nekom kanalu, npr. 60 za tv je svejedno sta ide, neki program stanice ili sadrzaj sa VRC on ce snimat
vicious

#1758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vicious »

bosnian batman wrote:nije bas najjasnije

Image
Pa trebalo bi biti to dugme 14, vidi imaš li tu negdje opciju "Character set" i promijeni na Central Europe.

Šta reče, koji je tv?
aditon

#1759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

tipka pod brojem 15 je za on/off subtitlova, ali svakako i tipka 14 ima funkcije u tom smislu. Npr kod kablovskih operatera možeš mijenjati između više različitih izvora zvuka.
zomri

#1760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Je li ovo onaj harambaša što je kupio no name LCD kineza?
to dosta objašnjava :roll:
GaRGa

#1761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by GaRGa »

bosnian batman... zar ga treba komentarisat ?
bosnian batman

#1762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

vicious wrote:
bosnian batman wrote:nije bas najjasnije

Image
Pa trebalo bi biti to dugme 14, vidi imaš li tu negdje opciju "Character set" i promijeni na Central Europe.

Šta reče, koji je tv?
telefunken smart
vicious

#1763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vicious »

A ne znam, teško je ovako nagađati.
Vidi kad pokreneš media player imaš li neke dodatne postavke ili kad pokreneš video pojavi li se neki meni gdje možeš mijenjati jezik tj. character set.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1764 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by _BataZiv_0809 »

bosnian batman wrote:
telefunken smart
Jesi to u Bingu uzeo? Kako si inace zadovoljan?
bosnian batman

#1765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

da, u Bingu
za sada odličan, slika odlična, ne znam da li ikako moze bit bolja na ovim razvikanim sto ih hvale na sva usta
bosnian batman

#1766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

vicious wrote:A ne znam, teško je ovako nagađati.
Vidi kad pokreneš media player imaš li neke dodatne postavke ili kad pokreneš video pojavi li se neki meni gdje možeš mijenjati jezik tj. character set.

znači išo sam na onu tipku "i" kao info gdje se pokaže info traka na dnu ekrana, tu sam sa crvenom tipkom biro language, a onda se pokazžu opcije na ekranu u gornjem lijevom uglu gdje sam izabro "podnaslov" i usao sa ok, da bi se onda pokazao izbor dva fajla, filma i onog str
izabro str i potvrdio sa ok i ukazao se titl
nisam vidio nikakve druge opcije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by _BataZiv_0809 »

bosnian batman wrote:da, u Bingu
za sada odličan, slika odlična, ne znam da li ikako moze bit bolja na ovim razvikanim sto ih hvale na sva usta
Koliko dugo ga vec imas?

Da se razumijemo, Telefunken je pravio televizore dok neki od tih razvikanih nisu ni postojali. Medjutim dobio sam dosta preporuka da ga zaobidjem, da je ostalo samo ime i nista vise. I na ovoj temi su dominirali takvi tonovi.

Eh sad uzimam tv za vikendicu i razmisljam da li mi je bolje uzeti nov Telefunken u Bingu nego od ovih sto dovlace polovnu robu iz Njemacke :roll:
supercali

#1768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Za vikendicu ti je svejedno
bosnian batman

#1769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bosnian batman »

2 mjeseca ima kako sam kupio
imas 3 godine garancije jebiga
nije to vise njemački telefunken, turci kupili, pa neki znanjapunoglavci u tome vide problem
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote:Za vikendicu ti je svejedno
Pa i nije bas. Nije mi nikad svejedno kada dajem novac :D

Betmen koliko si platio televizor?
madesa

#1771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by madesa »

pitanje jedno , imam Sony LCD star nekih 5 godina , medjutim htio bi nekad film pogledati ali nemam USB izlaz , kad bi kupio kabal HDMI to USB mogao rijesiti taj problem ?
semirsar

#1772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

madesa wrote:pitanje jedno , imam Sony LCD star nekih 5 godina , medjutim htio bi nekad film pogledati ali nemam USB izlaz , kad bi kupio kabal HDMI to USB mogao rijesiti taj problem ?
Velis, neki adapter da utaknes s jedne strane usb na kojem je film, a drugi kraj u hdmi ulaz u tv?
Mislim da to nece moci, mere bit i grijesim, ali mislim da je jedina opcija neki jeftini DVB-T tjuner sa usb prikljuckom...
semirsar

#1773 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Samostalni Referent wrote:
madesa wrote:pitanje jedno , imam Sony LCD star nekih 5 godina , medjutim htio bi nekad film pogledati ali nemam USB izlaz , kad bi kupio kabal HDMI to USB mogao rijesiti taj problem ?
Možda ti neki od hubova mogu pomoći http://www.genelec.ba/usb-hub-ovic-421 mada i za ovo treba USB port
Ali sta da pokrene video materijal?
Kad utaknem usb u tv, pokrene mi se media player u tvu, dok mogu svasta nesta turat u hdmi, mogu se i slikat al to gledat ne mrem bez neceg vanjskog sto ce to pokrenut.
badrudin

#1774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by badrudin »

pa valjda je najlogičnije da preko hdmi spoji laptop pa u njega nek tura sta hoce, od usb stika do dvd
semirsar

#1775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Pa da, al kako kad i kako kome, sve zavisi od situacije.
Post Reply