Prevaranti na PIK-u
- Pisistratus
#1751 Re: Prevaranti na PIK-u
Zato nikad nisam volio polovne stvari. Ne bih fakat da prisjedam na muku, ali uvijek postoji ta mogućnost zajeba, doduše postoji mogućnost zajeba i kad kupuješ novo, ali ipak je manja u odnosu na kad kupuješ polovno.
Ja sam isto mobitel kupio preko pika. Taj isti mobitel je u Zenici koštao 400 km, a u Sarajevu u nekoj radnji 330 km na rasprodaji. I sad kontam, da li da kupim ili ne. Nazovem lika u radnju i pitam, kaže sve je tako kako si pročitao na piku, ako hoćeš da šaljem, ti plaćaš kurira 10 km. Rekoh samo da budeš svjestan da neću primit' paket ako na njemu nije original samsung pečat kakav je na svakom paketu. I kad je donio kurir, ja fino pred njim raspakujem, pregledam, provjerim i sve udure.
Jbg, kad je lova u pitanju za te stvari, treba 3 puta pregledat' jel' sve u redu, ili nije.
Ja sam isto mobitel kupio preko pika. Taj isti mobitel je u Zenici koštao 400 km, a u Sarajevu u nekoj radnji 330 km na rasprodaji. I sad kontam, da li da kupim ili ne. Nazovem lika u radnju i pitam, kaže sve je tako kako si pročitao na piku, ako hoćeš da šaljem, ti plaćaš kurira 10 km. Rekoh samo da budeš svjestan da neću primit' paket ako na njemu nije original samsung pečat kakav je na svakom paketu. I kad je donio kurir, ja fino pred njim raspakujem, pregledam, provjerim i sve udure.
Jbg, kad je lova u pitanju za te stvari, treba 3 puta pregledat' jel' sve u redu, ili nije.
- respo
#1752 Re: Prevaranti na PIK-u
stavio ja auto u oglas
nije mi zurba niti frka za pare
otprilike tada to je auto kostalo od 7500 pa gore
ja stavim 9000 samo da ne bude najjeftiniji da odbijem one moze li to jos dole i slicno al bi ga spustio na 8000
i stavio bez zamjena jer imam jos jedno auto
kad prva poruka dolazi bi li mjenjao za hyundai kupe onaj stari
reko ne bih citas li da je bez zamjene?
kaze lik ma nemam ja vremena citati oglas
reko pa sto onda saljes ponudu kad nisi ni procitao
druga ponuda hoces li mjenjati za ovce?
rekoh gdje cu ja s ovcama "u sred" sarajeva
kaze lik ma mozes se negdje snaci
reko mogu ako dobijem i cobana uz to
onda su dosle normalne ponude za zamjenu
stilo neki napucan ovo ono ford ka onda golf 4
zatim lik se javlja hoces da mjenjas za motor i pistolj
odgovorih mu motor ne vozim a pistolj mozes donijeti samo da te upucam
nije nista odgovorio
gradjevinski materijal je isto nudjen i slicno
uglavnom skinem ja s pika
i preko jarana poznanik kupi auto
nije mi zurba niti frka za pare
otprilike tada to je auto kostalo od 7500 pa gore
ja stavim 9000 samo da ne bude najjeftiniji da odbijem one moze li to jos dole i slicno al bi ga spustio na 8000
i stavio bez zamjena jer imam jos jedno auto
kad prva poruka dolazi bi li mjenjao za hyundai kupe onaj stari
reko ne bih citas li da je bez zamjene?
kaze lik ma nemam ja vremena citati oglas
reko pa sto onda saljes ponudu kad nisi ni procitao
druga ponuda hoces li mjenjati za ovce?
onda su dosle normalne ponude za zamjenu
stilo neki napucan ovo ono ford ka onda golf 4
zatim lik se javlja hoces da mjenjas za motor i pistolj
odgovorih mu motor ne vozim a pistolj mozes donijeti samo da te upucam
nije nista odgovorio
gradjevinski materijal je isto nudjen i slicno
uglavnom skinem ja s pika
i preko jarana poznanik kupi auto
- Averus
#1753 Re: Prevaranti na PIK-u
Fukare žive...
Jbt ja sam na piku četiri godine, još nikad se nisam mijenjao za nešto.
Ako hoću nešto - kupiću. I, naravno, pročitaću oglas 5-6 puta, da sve znam, tako da je što manja šansa da me neko prevari.
Jbt ja sam na piku četiri godine, još nikad se nisam mijenjao za nešto.
Ako hoću nešto - kupiću. I, naravno, pročitaću oglas 5-6 puta, da sve znam, tako da je što manja šansa da me neko prevari.
- omega369
#1754 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije u pitanju obraz. iznenadio bi se koliko ima ljudi (da ne kazem papaka) koji su jednstavno odgojeni da uvijek traze popuste i manju cijenu, pa cak i kad se nesto prodaje dibidus ispod cijene. jednostavno to im je u krvi, u genima, uvijek misle da su zakinutiNenjiA wrote: Ako je tako, onda nek' skuplja dvije po dvije, pa nek' mi se javi za tri-četiri mjeseca. Pa hajde da je nešto od 200KM, spustio bih i 30-40KM, al' brate radi 2 marke gubiti obraz... pfff...
- respo
#1755 Re: Prevaranti na PIK-u
ja nikad ama bas nikad se nisam znao cjenkati
cini mi se da pise cijena 300 i da mi kaze 500 ja bi mislim platio 500
jednom mi je lik spustio cijenu za 5 maraka al ne zbog cjenkanja nego zato sto nije imao sitno vratiti
nedjelja i to kosta 25 maraka
i ajd nadjemo se pogledam sve ok
i dajem mu ja 2x20
kaze imas li ista sitno reko nemam sad cemo usitniti u merkatoru
kad merkator zatvoren
ajd reko da trazimo drugu radnju
kad lik ajd eto ti za 20 rekoh hvala ti puno prvi put mi se ovo desava
kaze ma necu propasti za 5 maraka niti se ti obogatiti
sto u biti i jeste
a ostalo da ja spustam moze li za 450 ako je 500
ili da kazem 300 pa da se nalazimo nema sanse jednostavno isto kao da zablokiram
cini mi se da pise cijena 300 i da mi kaze 500 ja bi mislim platio 500
jednom mi je lik spustio cijenu za 5 maraka al ne zbog cjenkanja nego zato sto nije imao sitno vratiti
nedjelja i to kosta 25 maraka
i ajd nadjemo se pogledam sve ok
i dajem mu ja 2x20
kaze imas li ista sitno reko nemam sad cemo usitniti u merkatoru
kad merkator zatvoren
ajd reko da trazimo drugu radnju
kad lik ajd eto ti za 20 rekoh hvala ti puno prvi put mi se ovo desava
kaze ma necu propasti za 5 maraka niti se ti obogatiti
sto u biti i jeste
a ostalo da ja spustam moze li za 450 ako je 500
ili da kazem 300 pa da se nalazimo nema sanse jednostavno isto kao da zablokiram
-
gagy06
#1756 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja mislim da je ovo bila dobra ponuda, cobana svejedno ima na svakom koraku. Elem, cini mi se da previse kukate. Za mene je Pik jedna obicna ( isti djavo, drugo pakovanje) pijaca. Normalno je da ljudi hoce da se cjenkaju. Ja uvijek gledam da spustim cijenu. Evo skoro kupujem bicikl i odredim budzet 150KM. I pojavi se bicikl koji mi se svidio 170KM. Sad ce neki reci -pa kada si mogao 150 mozes i jos 20.Ne, rekao covjeku da mi je budzet 150, uklapa li se on u cijenu, covjek pristao i zavrsena prica. Prodavao sam i kupovao na piku i nisam imao nikakvih problema. Doduse, nisam nikada pokusao nista da zamijenim. Efekat spustanja cijene je psiholoski (znamo ono po prodavnicama 5.99), tako da sto se Pika tice uvijek treba popustit sa cijenom. Meni su narocito smijesni ovi sto prodaju auta pa bi na prodaji auta jos i da zarade. To je ona mantra -kupi golfa, vozaj ga 5 godina i pokusaj ga prodat za skuplje pare. Auto gubi na cijeni svaki dan i da ja kupujem bas me briga koliko je ranije kostao ako je polovan.respo wrote: druga ponuda hoces li mjenjati za ovce?
- respo
#1757 Re: Prevaranti na PIK-u
ma dobra je ponuda kad bi ja imao mjesta gdje da ih smjestimgagy06 wrote:Ja mislim da je ovo bila dobra ponuda, cobana svejedno ima na svakom koraku. Elem, cini mi se da previse kukate. Za mene je Pik jedna obicna ( isti djavo, drugo pakovanje) pijaca. Normalno je da ljudi hoce da se cjenkaju. Ja uvijek gledam da spustim cijenu. Evo skoro kupujem bicikl i odredim budzet 150KM. I pojavi se bicikl koji mi se svidio 170KM. Sad ce neki reci -pa kada si mogao 150 mozes i jos 20.Ne, rekao covjeku da mi je budzet 150, uklapa li se on u cijenu, covjek pristao i zavrsena prica. Prodavao sam i kupovao na piku i nisam imao nikakvih problema. Doduse, nisam nikada pokusao nista da zamijenim. Efekat spustanja cijene je psiholoski (znamo ono po prodavnicama 5.99), tako da sto se Pika tice uvijek treba popustit sa cijenom. Meni su narocito smijesni ovi sto prodaju auta pa bi na prodaji auta jos i da zarade. To je ona mantra -kupi golfa, vozaj ga 5 godina i pokusaj ga prodat za skuplje pare. Auto gubi na cijeni svaki dan i da ja kupujem bas me briga koliko je ranije kostao ako je polovan.respo wrote: druga ponuda hoces li mjenjati za ovce?
al sta cu ja kad ne mogu nemam gdje shvatas li?
to ti je isto ono ajde dat cu ti ja masinu dugu 50 metara siroku 20 visoku 15 i radi a ti nemas gdje da je smjestis a ne mozes vani
shvatas?
da imam i da sam imao mjesta lako bi ja to zamjenio pa onda za kurban bajram prodao ovce i ne bi dobio 8000 nego bi mozda izasao i na 10000
nije problem da mi on kaze kaze imam 8500 ja bi ga dao bez pitanja rekoh ionako da bi ga spustio i na 8
sto se tice prodaje auta ja sam na njemu izgubio minimalno 11000 jer kad je taj auto kupljen kupljen je za 17000 a prodat za 6 a ne racunam sta sam sve ulagao da sam dao jos jedan set guma nove alu felge i slicno brat bratu sam izgubio na njemu oko 14-15 hiljada ako bi sve u bobu racunao
-
gagy06
#1758 Re: Prevaranti na PIK-u
Jeste, to je ono sto ti znas i sto je tvoja istina, ali mene kao kupca to apsolutno ne zanima.
- respo
#1759 Re: Prevaranti na PIK-u
pa nisam ni rekao da te zanima
nego licno govorim za sebe
znam da sam na gubitku bar tih 10000 al to nisam pomenuo kupcu ni u jednom trenutku
jesmo se dogovorili za toliko jesmo dovidjenja prijatno
nego licno govorim za sebe
znam da sam na gubitku bar tih 10000 al to nisam pomenuo kupcu ni u jednom trenutku
jesmo se dogovorili za toliko jesmo dovidjenja prijatno
-
goran16v
#1760 Re: Prevaranti na PIK-u
Za razliku od pijace PIK prakticno ne kosta nista, pa cak ni odlazak i zato ga svi zatrpavaju kako glupim artiklima tako glupim ponudama i jos glupljim komentarima bez rizika da te neko u lice zatjera u 3 lijepe *izde materine, optuzi da si prevarant i lopov ili sta radikalnije.
-
gagy06
#1761 Re: Prevaranti na PIK-u
Jeste, i ovdje mogu da se cjenkaju cak i oni koji se ne usudjuju u javnosti (realnom zivotu).goran16v wrote:Za razliku od pijace PIK prakticno ne kosta nista, pa cak ni odlazak i zato ga svi zatrpavaju kako glupim artiklima tako glupim ponudama i jos glupljim komentarima bez rizika da te neko u lice zatjera u 3 lijepe *izde materine, optuzi da si prevarant i lopov ili sta radikalnije.
-
goran16v
#1762 Re: Prevaranti na PIK-u
Cjenkanje dijelom ulazi pod glupe ponude.gagy06 wrote:Jeste, i ovdje mogu da se cjenkaju cak i oni koji se ne usudjuju u javnosti (realnom zivotu).goran16v wrote:Za razliku od pijace PIK prakticno ne kosta nista, pa cak ni odlazak i zato ga svi zatrpavaju kako glupim artiklima tako glupim ponudama i jos glupljim komentarima bez rizika da te neko u lice zatjera u 3 lijepe *izde materine, optuzi da si prevarant i lopov ili sta radikalnije.
-
NNNN
#1763 Re: Prevaranti na PIK-u
što se nebi usudili? u čemu je problem? to je trgovina, ako se neko usuđuje da nešto zacijeni sa maržom od 200% što ga ja nebi smio pitati da prepolovi cijenu? hoćeš-nećešgagy06 wrote:Jeste, i ovdje mogu da se cjenkaju cak i oni koji se ne usudjuju u javnosti (realnom zivotu).goran16v wrote:Za razliku od pijace PIK prakticno ne kosta nista, pa cak ni odlazak i zato ga svi zatrpavaju kako glupim artiklima tako glupim ponudama i jos glupljim komentarima bez rizika da te neko u lice zatjera u 3 lijepe *izde materine, optuzi da si prevarant i lopov ili sta radikalnije.
-
gagy06
#1764 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislio sam na karakter osobe. Nekoga je jednostavno stid, ili misli da ne zna kako se to radi itd. I sam sam imao taj problem. Uostalom, tamo gdje dobijem racun-nema cjenkanja.NNNN wrote:što se nebi usudili? u čemu je problem? to je trgovina, ako se neko usuđuje da nešto zacijeni sa maržom od 200% što ga ja nebi smio pitati da prepolovi cijenu? hoćeš-nećešgagy06 wrote:Jeste, i ovdje mogu da se cjenkaju cak i oni koji se ne usudjuju u javnosti (realnom zivotu).goran16v wrote:Za razliku od pijace PIK prakticno ne kosta nista, pa cak ni odlazak i zato ga svi zatrpavaju kako glupim artiklima tako glupim ponudama i jos glupljim komentarima bez rizika da te neko u lice zatjera u 3 lijepe *izde materine, optuzi da si prevarant i lopov ili sta radikalnije.
-
NNNN
#1765 Re: Prevaranti na PIK-u
onda trebaš posjetiti egipat, ali kad se smiri situacija. tamo ti je cjenkanje normala. prvih par dana i meni bilo ofirno, ali poslije sam uletio u fazon. cjenkao sam se samo tako, ni privjesak za ključeve nisam kupio a da se nisam cjenkao. čak su nam trgovci znali ponuditi da sjednemo, i da se na miru cjenkamo, bez žurbe.gagy06 wrote:[
Mislio sam na karakter osobe. Nekoga je jednostavno stid, ili misli da ne zna kako se to radi itd. I sam sam imao taj problem. Uostalom, tamo gdje dobijem racun-nema cjenkanja.
- Averus
#1766 Re: Prevaranti na PIK-u
Moj drug prodaje XBOX wireless gamepad nov za, recimo, 50KM (a msilim da nije bila ova cijena, ali neka posluzi za primjer)
Javlja mu se lik "aaaj brate pa taj je joystick u prodavnici nov 30KM"
Moj drug, posto mu se ni ne zuri da proda kaze "pa idi u radnju i kupi"
Kad ovaj "hajde daj za 20 i eto me odma'"
"ne"
"haj' eto, dacu ti ja 30"
"ne, cijena je 50"
"hajde eto, dogovircemo se pa da ti dam 40"
na kraju mu jaran napise "druze, ja ti ga sad ne bih prodao ni za 100KM"
dobije odgovor "jeb'o te tvoj dzojstik, neces ga nikad prodati blablablba"
deset dana poslije "ej drug, hoces prodati za 50?"
Znaci ne radi se o cjenkanju. Svi se cjenkaju (koji znaju). Moje cjenkanje je "moze li 10KM nize, a da ja platim postarinu" i uvijek upali
Al' ima likova koji misle da je cjenkanje aukcija, pa hoce robu za smijesne cijene.
Ja prodajem GeForce 9800gt za 100KM, lik mi se javlja kaze "dacu ti 50KM i dodjem po nju"... Ono... Jarane...
Debili
"ne"
"ne, cijena je 50"
deset dana poslije "ej drug, hoces prodati za 50?"
Znaci ne radi se o cjenkanju. Svi se cjenkaju (koji znaju). Moje cjenkanje je "moze li 10KM nize, a da ja platim postarinu" i uvijek upali
Al' ima likova koji misle da je cjenkanje aukcija, pa hoce robu za smijesne cijene.
Ja prodajem GeForce 9800gt za 100KM, lik mi se javlja kaze "dacu ti 50KM i dodjem po nju"... Ono... Jarane...
Debili
-
gagy06
#1767 Re: Prevaranti na PIK-u
E, da imam para za Egipat ne bih visio na PikuNNNN wrote:onda trebaš posjetiti egipat, ali kad se smiri situacija. tamo ti je cjenkanje normala. prvih par dana i meni bilo ofirno, ali poslije sam uletio u fazon. cjenkao sam se samo tako, ni privjesak za ključeve nisam kupio a da se nisam cjenkao. čak su nam trgovci znali ponuditi da sjednemo, i da se na miru cjenkamo, bez žurbe.gagy06 wrote:[
Mislio sam na karakter osobe. Nekoga je jednostavno stid, ili misli da ne zna kako se to radi itd. I sam sam imao taj problem. Uostalom, tamo gdje dobijem racun-nema cjenkanja.
-
gagy06
#1768 Re: Prevaranti na PIK-u
Jel to ova?NenjiA wrote:Moj drug prodaje XBOX wireless gamepad nov za, recimo, 50KM (a msilim da nije bila ova cijena, ali neka posluzi za primjer)
"ne"
"ne, cijena je 50"
deset dana poslije "ej drug, hoces prodati za 50?"![]()
Debili
http://www.ebay.com/ctg/EVGA-NVIDIA-GeF ... -/73886987
- Averus
#1769 Re: Prevaranti na PIK-u
jes', samo nije evga i nije na ebayu 
- Kofer
#1770 Re: Prevaranti na PIK-u
Na piku ima previše cjenkanja.Staviš najpovoljniju cijenu od ostalih,i ono pita koja je zadnja.Ebay je dosta bolji od pika jer nema cjenkanja ako ćeš kupiti kupi,ako ti je skupo traži jeftinije i to je to.Nema nikakvih zamjena i ostala sranja ko na piku.
-
agent_001
#1771 Re: Prevaranti na PIK-u
nedano kupujem oridjidji adidas tene, znao sam da je fus, u tom momentu mi odgovaralo, dogovorimo sve i lik salje postom, dolaze, pokusavam da otvorim nemoze, platim, otvorim, za broj manje, javim mu se kaze, guzva bila taj dan javice se neko gdje su tvoje zavrsile
pa bajram je dok se vratim od rodbine blablabla, drugi put zaprijetim prijavom, kaze lik, sta si navalio ko' da nemas sta obuc
i ja ih samo stavim nazad na pik i prodam i kupim druge. I poratio sam u tom periodu lika, ima pozitivnih utisaka, nije se ligivai na taj acc mjesec, a nisam mogo' ostaviti negativan, jer smo porukama sve dogovarali
http://www.pik.ba/profil/jabuka24/
http://www.pik.ba/profil/jabuka24/
Last edited by agent_001 on 26/08/2013 11:44, edited 1 time in total.
- Kofer
#1772 Re: Prevaranti na PIK-u
Da,ali prodavač odlučuje jeli mu se sviđa cijena ili ne.I ne nude niske cijene kao na piku.KvaziExpert wrote:Kako nema cjenkanja, a Make offer?Kofer wrote:Na piku ima previše cjenkanja.Staviš najpovoljniju cijenu od ostalih,i ono pita koja je zadnja.Ebay je dosta bolji od pika jer nema cjenkanja ako ćeš kupiti kupi,ako ti je skupo traži jeftinije i to je to.Nema nikakvih zamjena i ostala sranja ko na piku.
http://www.ebay.com/itm/PrecisionTrinoc ... 1165749474
-
gagy06
#1773 Re: Prevaranti na PIK-u
Znaci ja bih trebao da dam 100 KM za karticu koju ne eBay mogu da kupim 33$. Pa normalno da cu da pitam jel moze za 50 kad moze da se kupi za te pare.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1774 Re: Prevaranti na PIK-u
bez uvrede kupovati odjeću... obuću na piku mi je beze
radije bih hodao u svojim tenama iz 1998
radije bih hodao u svojim tenama iz 1998
- Averus
#1775 Re: Prevaranti na PIK-u
Haj' kad si navalio, da ti i objasnim.gagy06 wrote:Znaci ja bih trebao da dam 100 KM za karticu koju ne eBay mogu da kupim 33$. Pa normalno da cu da pitam jel moze za 50 kad moze da se kupi za te pare.
Dogadjaj koji sam opisao se desio prije nekog vremena. U medjuvremenu sam spustio cijenu kartice...
Druga stvar, brate izvoli naruci sa ebay-a za 32$. Shipping ti je još 36$. Ako si završio dva-tri razreda osnovne biće ti jasno da je to 68$, a to je nešto manje od 100KM
Treća stvar, nemoj pametovati gdje ti nije mjesto.