Ima.udrch wrote:imal iko na ovoj temu da ga zanima šta MuaDib palamudi?
Inicijativa Prvi Mart
-
argenteus
#1751 Re: Inicijativa Prvi Mart
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#1752 Re: Inicijativa Prvi Mart
Izdajnici su svi, sve i jedna tzv. probosanska stranka je u ovom ili onom trenutku za radi svog polozaja, a pod izgovorom mira u kuci pristala na diktat iz rs. No zato se netrebamo cuditi, jer Srbi igraju otvorenih karata. Majkicka je u vise navrata javno izjavila "necete vi (nesrbi) odlucivati sta mi mozemo a sta ne mozemo", znaci svaki poziv na kompromis je u stvari poziv na prihvatanje diktata, odnosno izdaja.MuaDib wrote:Od početka djelovanja incijative Prvi mart, ukazivao sam da je ona promašena ideja, jer je optimalno vrijeme za povratak bilo između 2000. i 2005. godine. Međutim tadašnje dominantne bošnjačke partije su krale donacije za povratak, planski zdražavale Bošnjake protjerane iz RS
Cuj histerija. To ono po matrici ako nisi beskicmenjak poslusnik onda si psihopata i narkoman.MuaDib wrote:Ova histerija Suljagića je pucanj u prazno i pokušaj da opravda sebe, što je samu incijativu doveo do propasti, svojim impulsivnim, nedomjerenim, ironičnim i isključivim izjavama, stalno izazivajući vlasti RS
Pa ako si toliko zabrinut zasto ti nesto ne poduzmes?MuaDib wrote:Nažalost ljude ovdje pali što laje po RS i Srbima, a po svemu sudeći njegovi istupi će se za koju sedmicu tumačiti, kao ona psi laju karaven prolaze. Pri čemu niko ne gleda stvarne povratnike, koji i dalje žive u brakama i dašćarama, bez struje i vode, bez ičije pomoći.
-
de balzac
#1753 Re: Inicijativa Prvi Mart
slogabn wrote:Izdajnici su svi, sve i jedna tzv. probosanska stranka je u ovom ili onom trenutku za radi svog polozaja, a pod izgovorom mira u kuci pristala na diktat iz rs. No zato se netrebamo cuditi, jer Srbi igraju otvorenih karata. Majkicka je u vise navrata javno izjavila "necete vi (nesrbi) odlucivati sta mi mozemo a sta ne mozemo", znaci svaki poziv na kompromis je u stvari poziv na prihvatanje diktata, odnosno izdaja.MuaDib wrote:Od početka djelovanja incijative Prvi mart, ukazivao sam da je ona promašena ideja, jer je optimalno vrijeme za povratak bilo između 2000. i 2005. godine. Međutim tadašnje dominantne bošnjačke partije su krale donacije za povratak, planski zdražavale Bošnjake protjerane iz RS
Cuj histerija. To ono po matrici ako nisi beskicmenjak poslusnik onda si psihopata i narkoman.MuaDib wrote:Ova histerija Suljagića je pucanj u prazno i pokušaj da opravda sebe, što je samu incijativu doveo do propasti, svojim impulsivnim, nedomjerenim, ironičnim i isključivim izjavama, stalno izazivajući vlasti RS
Pa ako si toliko zabrinut zasto ti nesto ne poduzmes?MuaDib wrote:Nažalost ljude ovdje pali što laje po RS i Srbima, a po svemu sudeći njegovi istupi će se za koju sedmicu tumačiti, kao ona psi laju karaven prolaze. Pri čemu niko ne gleda stvarne povratnike, koji i dalje žive u brakama i dašćarama, bez struje i vode, bez ičije pomoći.
Sve su prilike da je Suljagić sve troje
- area51
#1754 Re: Inicijativa Prvi Mart
I da se donese najbolji zakon po mjeri pipija i ostalih nikome na pamet ne pada da se vraća iz jedne Austrije bilo gdje u BiH.
Uzmite po sebi,kad bi se koji od vas vratio iz jedne Austrije u BiH da živi,pogotovo ako se iko iole ozbiljnije snašao.
Daj ljudi ne palamudite tako vam boga/allaha
Uzmite po sebi,kad bi se koji od vas vratio iz jedne Austrije u BiH da živi,pogotovo ako se iko iole ozbiljnije snašao.
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#1755 Re: Inicijativa Prvi Mart
Daj ne seri, i govori samo u svoje ime.area51 wrote:I da se donese najbolji zakon po mjeri pipija i ostalih nikome na pamet ne pada da se vraća iz jedne Austrije bilo gdje u BiH.
-
udrch
#1756 Re: Inicijativa Prvi Mart
sve po zakonu i Ustavu..Vitalnim interesom na Zakon o prebivalištu
Klub bošnjačkog naroda, odnosno tri delegata SDA, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u utorak, 23. jula, proglasit će štetnim po vitalni nacionalni interes Bošnjaka prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu BiH.
Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac potvrdio je za Oslobođenje kako će se u ponedjeljak održati sjednica Kolegija, a potom i Kluba na kojem će se zauzeti konačan stav.
“Trenutno smo u fazi analize sadržaja svakog od zakonskih rješenja: izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, boravištu i prebivalištu državljana BiH, državljanstvu BiH i putnim ispravama BiH. Proglašenje štetnosti po vitalni nacionalni interes svakako će biti instrument koji ćemo koristiti u zavisnosti od procjene ugroženosti predloženih zakonskih rješenja spram bošnjačkog naroda. Želimo da imamo jasnu argumentaciju koju ćemo u tom slučaju moći koristiti kod Ustavnog suda BiH i iz tih razloga i radimo zakonsku analizu, kako bismo vidjeli gdje imamo uporište za eventualni vitalni nacionalni interes“, istakao je Genjac.
Mnoštvo dokumentacije
Upravo izmjene i dopune Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH naišle su na burne reakcije u javnosti, ali i među poslanicima. Ocijenjeno je, naime, da se njime urušava temeljno načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma – sloboda kretanja
-
udrch
#1757 Re: Inicijativa Prvi Mart
ti se ne računaš ni u što..argenteus wrote:Ima.udrch wrote:imal iko na ovoj temu da ga zanima šta MuaDib palamudi?
- Agron P
#1758 Re: Inicijativa Prvi Mart
Tako je, samo ignore plačenike.udrch wrote:ti se ne računaš ni u što..argenteus wrote:Ima.udrch wrote:imal iko na ovoj temu da ga zanima šta MuaDib palamudi?
-
Yug
#1759 Re: Inicijativa Prvi Mart
Naravnoudrch wrote:sve po zakonu i Ustavu..Vitalnim interesom na Zakon o prebivalištu
Klub bošnjačkog naroda, odnosno tri delegata SDA, na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u utorak, 23. jula, proglasit će štetnim po vitalni nacionalni interes Bošnjaka prijedlog izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu BiH.
Predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Halid Genjac potvrdio je za Oslobođenje kako će se u ponedjeljak održati sjednica Kolegija, a potom i Kluba na kojem će se zauzeti konačan stav.
“Trenutno smo u fazi analize sadržaja svakog od zakonskih rješenja: izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju BiH, boravištu i prebivalištu državljana BiH, državljanstvu BiH i putnim ispravama BiH. Proglašenje štetnosti po vitalni nacionalni interes svakako će biti instrument koji ćemo koristiti u zavisnosti od procjene ugroženosti predloženih zakonskih rješenja spram bošnjačkog naroda. Želimo da imamo jasnu argumentaciju koju ćemo u tom slučaju moći koristiti kod Ustavnog suda BiH i iz tih razloga i radimo zakonsku analizu, kako bismo vidjeli gdje imamo uporište za eventualni vitalni nacionalni interes“, istakao je Genjac.
Mnoštvo dokumentacije
Upravo izmjene i dopune Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH naišle su na burne reakcije u javnosti, ali i među poslanicima. Ocijenjeno je, naime, da se njime urušava temeljno načelo Dejtonskog mirovnog sporazuma – sloboda kretanja
Zaštita vitalnog nacionalnog interesa
Predložena odluka Parlamentarne skupštine BiH u Domu naroda može biti proglašena destruktivnom po vitalni interes bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog naroda većinom glasova bošnjačkih, hrvatskih ili srpskih delegata. Takvu predloženu odluku morat će odobriti u Domu naroda većina bošnjačkih, hrvatskih i srpskih delegata koji su prisutni i glasaju.
Ukoliko većina bošnjačkih, hrvatskih ili srpskih delegata stavi primjedbu na pozivanje na zaštitu vitalnog interesa, predsjedavajući Doma naroda odmah će sazvati zajedničku komisiju, koja se sastoji od tri delegata, od kojih je svaki izabran između bošnjačkih, hrvatskih i srpskih delegata, s ciljem razrješenja tog pitanja. Ako to komisija ne uspije u roku od pet dana, predmet se upućuje Ustavnom sudu BiH koji će po hitnom postupku preispitati proceduralnu ispravnost slučaja.
-
udrch
#1760 Re: Inicijativa Prvi Mart
samo se ti raduj..ali ja se odavno ne obazirem na ono što rade ili pišu oni koji podržavaju etničko čišćenje i genocid..
-
Yug
#1761 Re: Inicijativa Prvi Mart
Kakve veze ima sta pise neki gradjanin BiH na forumu.Samo sam ti napisao proceduru kako ideudrch wrote:samo se ti raduj..ali ja se odavno ne obazirem na ono što rade ili pišu oni koji podržavaju etničko čišćenje i genocid..
Moj stav je potpuno suprotan od podrzavanja etnickog ciscenja i vise puta sam postavio post ovde u kojoj se vide pozitivni primjeri povratka u RS,i imam pravo na svoje misljenje da u ovoj incijativi uopste ne radi o stvarnoj zelji za povratkom
ovaj zakon je u potpunosti usaglašen sa Delegacijom EU u BiH, OHR nije imao primjedbi i niko nije uložio nijedan amandman tokom parlamentarne procedure, a čak i na širokoj javnoj raspravi niko nije predložio neko drugo rješenje. Obaveza BiH je na usvajanja ovog zakona i to je upozorila i posmatračka misija, koja je ocjenjivala primjenu bezbjednosti dokumenata u proteklom periodu.
Last edited by Yug on 20/07/2013 17:14, edited 1 time in total.
-
udrch
#1762 Re: Inicijativa Prvi Mart
što bolan lažeš..trenutni zakon uopće nije bio sporan, zadovaljava sve EU standarde..mijenja se samo radi 1. marta na zahtjev Dodika, kao uostalom i JMB..Yug wrote:Kakve veze ima sta pise neki gradjanin BiH na forumu.Samo sam ti napisao proceduru kako ideudrch wrote:samo se ti raduj..ali ja se odavno ne obazirem na ono što rade ili pišu oni koji podržavaju etničko čišćenje i genocid..![]()
ovaj zakon je u potpunosti usaglašen sa Delegacijom EU u BiH, OHR nije imao primjedbi i niko nije uložio nijedan amandman tokom parlamentarne procedure, a čak i na širokoj javnoj raspravi niko nije predložio neko drugo rješenje. Obaveza BiH je na usvajanja ovog zakona i to je upozorila i posmatračka misija, koja je ocjenjivala primjenu bezbjednosti dokumenata u proteklom periodu.
kakve primjedbe, kakvi amandmani, kakva parlamentarna procedura, kakva široka javna rasprava..
jel znaš šta znači ovo "po hitnom postupku"?Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.
nisam ja ni navikao da vi istinu govorite, ali radi ostalih forumaša koji navrate ovdje da znaju da imaju posla sa forumašem kojem je "laganje" nacionalni sport..Po prirodi stvari izmjene tih zakona trebaju ići u redovnu proceduru, a ne da se usvajaju u hitnoj proceduri, maltene preko noći. Sam taj način usvajanja govori da se iza toga nešto krije.
rekao je Tihić.
-
Ponosan
#1763 Re: Inicijativa Prvi Mart
SDP i SBB su najvece ZLO koje se pojavilo kod Bosnjaka poslije rata,usvajaju zakon koji je noz u ledja povratnicima samo da bi sacuvali svoje fotelje i ostanak u vlasti! tuzno i zalosno,Lagumdzija,Dodik,Radoncic i Covic-kriminalna cetvorka koja ima nazalost podrsku i medjunarodne zajednice one iste medjunarodne zajednice koja je dozvolila genocid u BIH i agresiju na BIH,zeljeli su da nas ne bude..ono sto nisu mogli postici puskama i topovima,krvlju.zlocinima i genocidom u ratu,postizu sve to u miru,kad se najmanje ocekivalo!... SDP-SBB razgradjuju u ovoj drzavi sve sto se mukotrpnim radom postiglo u zadnjih 18 godina,zbog cega!? oj tugo golema!...
-
Yug
#1764 Re: Inicijativa Prvi Mart
Gdje si nasao da dosadasnji zakon o prebivalistu zadovoljava EU standarde 
-
Yug
#1765 Re: Inicijativa Prvi Mart
Delegacija EU pozvala Parlament BiH da usvoji zakone
RADIO SLOBODNA EVROPA
17.07.2013
Delegacija EU u BiH i Kancelarija specijalnog predstavnika pozdravile su u sredu odluku Saveta ministara BiH o usvajanju predloženih zakonskih rešenja o jedinstvenom matičnom broju, kao i o prebivalištu i boravištu i apelovale na parlament BiH da bez odlaganja usvoji te zakone.
Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da bi usvajanjem Predloga zakona o izmeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju bila sprovedena odluka Ustavnog suda BiH iz 2011. godine i omogućeno izdavanje JMB za novorođenčad i naturalizovane građane BiH.
Pozdravljeno je i usvajanje Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.
U saopštenju se napominje da su ova dva zakona relevantna za ispunjavanje uslova iz Mape puta za viznu liberalizaciju, koju i dalje ocenjuje Evropska komisija u okviru Mehanizma praćenja nakon vizne liberalizacije.
RADIO SLOBODNA EVROPA
17.07.2013
Delegacija EU u BiH i Kancelarija specijalnog predstavnika pozdravile su u sredu odluku Saveta ministara BiH o usvajanju predloženih zakonskih rešenja o jedinstvenom matičnom broju, kao i o prebivalištu i boravištu i apelovale na parlament BiH da bez odlaganja usvoji te zakone.
Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da bi usvajanjem Predloga zakona o izmeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju bila sprovedena odluka Ustavnog suda BiH iz 2011. godine i omogućeno izdavanje JMB za novorođenčad i naturalizovane građane BiH.
Pozdravljeno je i usvajanje Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH.
U saopštenju se napominje da su ova dva zakona relevantna za ispunjavanje uslova iz Mape puta za viznu liberalizaciju, koju i dalje ocenjuje Evropska komisija u okviru Mehanizma praćenja nakon vizne liberalizacije.
-
udrch
#1766 Re: Inicijativa Prvi Mart
zaboli me ba šta misli EU i kako to vi predstavljate..a zaboli njih naš interes, kao u ratu, tako i poslije njega..
i zakon o JMB je imao samo sporan dio oko naziva opština i samo je to trebalo usaglasiti, a PC je uz pomoć SDP-SBB majmuna uspio nametnuti entitetska registraciona područja..
tako i zakon o prebivalištu je trebalo samo usaglasiti u domenu elektronske prijave i odjave, te u još par sitnica..
glavni dio nije bio uopće sporan, a to je sloboda kretanja, a ovim prijedlogom je nivo slobode kretanja ograničen i predat u ruke MUP-u koji je učestvovao u genocidu..
trebao bi znati da ne razgovaraš sa nekim ko nije informisan..ove ublehe možeš prodavati nepismenim komunjarama i faHrinim dupeliscima..
i trebaš znati da ja vjerujem u ono što radi Emir Suljagić i da će on i u najgoroj varijanti naći izlaz iz ovoga i da će na sljedećim izborima u PC-u biti lista 1. mart koja će sve izdajnike mog naroda jasno označiti i poraziti..
trebaš znati i da mi nismo razbijeni kao narod, vrlo smo jedinstveni oko ovoga i mi ćemo svoje ciljeve ispuniti..
i zakon o JMB je imao samo sporan dio oko naziva opština i samo je to trebalo usaglasiti, a PC je uz pomoć SDP-SBB majmuna uspio nametnuti entitetska registraciona područja..
tako i zakon o prebivalištu je trebalo samo usaglasiti u domenu elektronske prijave i odjave, te u još par sitnica..
glavni dio nije bio uopće sporan, a to je sloboda kretanja, a ovim prijedlogom je nivo slobode kretanja ograničen i predat u ruke MUP-u koji je učestvovao u genocidu..
trebao bi znati da ne razgovaraš sa nekim ko nije informisan..ove ublehe možeš prodavati nepismenim komunjarama i faHrinim dupeliscima..
i trebaš znati da ja vjerujem u ono što radi Emir Suljagić i da će on i u najgoroj varijanti naći izlaz iz ovoga i da će na sljedećim izborima u PC-u biti lista 1. mart koja će sve izdajnike mog naroda jasno označiti i poraziti..
trebaš znati i da mi nismo razbijeni kao narod, vrlo smo jedinstveni oko ovoga i mi ćemo svoje ciljeve ispuniti..
-
Yug
#1767 Re: Inicijativa Prvi Mart
I trebas biti ponosan na svoj narod,posebno na onaj dio koji se vratio kada je bilo najteze sirom RS.udrch wrote:zaboli me ba šta misli EU i kako to vi predstavljate..a zaboli njih naš interes, kao u ratu, tako i poslije njega..
Kako Ti nije cudno da evo vec 73 stranice ovde niko nije napravio ozbiljnu analizu o izbornom sistemu u BiH,o nacinu biranja poslanika iz RS za parlament BiH.Sva strategija Suljagica je "mozda ih ne izadje puno na izbore pa ubodemo makar jednog poslanika" dok se ovi u SDS I SNSD lagano smjeskaju lozeci ga,znajuci da ce 2014 biti rekordan broj srpskih glasaca.I jos pored svega trazi se novac da ljudi glasaju tamo gdje su zivjeli,kao da je neko nepismen pa ne zna otici glasati i prijaviti se ako zeli.
-
udrch
#1768 Re: Inicijativa Prvi Mart
ja pričam iz iskustva i ono što znam, ti pričaš preko medijskih napisa..
ja vrlo dobro znam kompletno Srednje Podrinje, od Janje do Srebrenice..ogroman broj ljudi..
znam gdje žive oni koji su ostali u Federaciji, znam gdje su koncentrirani oni koju su otišli van BiH..
znam šta sad rade, znam šta planiraju, znam vjeruju li u ovo što priča i radi Emir Suljagić..
znam i koliko Srbi mogu i koliko će ih biti 2014..
nekad poslije 2,3 godine povratka na ovom području došlo je do tačke kada su Bošnjaci rekli "zaboli me više, brinem samo za sebe..
u toj poziciji su danas Srbi na tom području..oni koji su otišli neće sigurno doći da pomognu Dodiku da opstane na vlasti..on ih je otjerao..uništili su Glinicu, a sa njom i Birač..banja Guber koja bi zaposlila nekoliko stotina ljudi i vratila život u Srebrenicu i Bratunac je namjenski zaustavljena da ne bi kojeg Bošnjaka slučajno zaposlili u nju, što je investitor planirao..dali su koncesiju na koncesiju kako bi to zaustavili i to firmi koja je propala..poslali to na sud što će trajati godinama..ne postoji nijedna fabrika koja je otpočela raditi na ovom području..
najveća investicija koju Dodik uradio na ovom području od prodaje telekoma je rekonstrukcija dijela puta Srebrenica-Skelani u iznosu od 35 miliona maraka..naravno radi se o običnom krpljenju koje je koštalo oko 2,3 miliona..
pa tamo se zatvaraju ćevabdžinice i kafići u centru svih ovih gradova..
da bi taj kraj zaživio moraju se Bošnjaci vratiti i participirati u životu tih gradova u približnoj mjeri kao i prije rata..i to i Srbi znaju..tamo nema života bez Bošnjaka..kome se to ne sviđa on odlazi..provjeri na primjerima Kravice i Drinjače..
oni koji nemaju izbora ostaju i pokušavaju preživjeti..
ono što smo preživjeli je bilo puno teže od onoga što nas očekuje u budućnosti, ali mi nismo odustali i nećemo odustati..
djeca onih koji su ubijeni u genocidu su odrasli i mladi ljudi..
ja vrlo dobro znam kompletno Srednje Podrinje, od Janje do Srebrenice..ogroman broj ljudi..
znam gdje žive oni koji su ostali u Federaciji, znam gdje su koncentrirani oni koju su otišli van BiH..
znam šta sad rade, znam šta planiraju, znam vjeruju li u ovo što priča i radi Emir Suljagić..
nekad poslije 2,3 godine povratka na ovom području došlo je do tačke kada su Bošnjaci rekli "zaboli me više, brinem samo za sebe..
u toj poziciji su danas Srbi na tom području..oni koji su otišli neće sigurno doći da pomognu Dodiku da opstane na vlasti..on ih je otjerao..uništili su Glinicu, a sa njom i Birač..banja Guber koja bi zaposlila nekoliko stotina ljudi i vratila život u Srebrenicu i Bratunac je namjenski zaustavljena da ne bi kojeg Bošnjaka slučajno zaposlili u nju, što je investitor planirao..dali su koncesiju na koncesiju kako bi to zaustavili i to firmi koja je propala..poslali to na sud što će trajati godinama..ne postoji nijedna fabrika koja je otpočela raditi na ovom području..
najveća investicija koju Dodik uradio na ovom području od prodaje telekoma je rekonstrukcija dijela puta Srebrenica-Skelani u iznosu od 35 miliona maraka..naravno radi se o običnom krpljenju koje je koštalo oko 2,3 miliona..
da bi taj kraj zaživio moraju se Bošnjaci vratiti i participirati u životu tih gradova u približnoj mjeri kao i prije rata..i to i Srbi znaju..tamo nema života bez Bošnjaka..kome se to ne sviđa on odlazi..provjeri na primjerima Kravice i Drinjače..
ono što smo preživjeli je bilo puno teže od onoga što nas očekuje u budućnosti, ali mi nismo odustali i nećemo odustati..
- Agron P
#1769 Re: Inicijativa Prvi Mart
Svaka čast!udrch wrote:ja pričam iz iskustva i ono što znam, ti pričaš preko medijskih napisa..
-
Yug
#1770 Re: Inicijativa Prvi Mart
Odlicno.Naravno da se ljudi trebaju vracati na svoja ognjista i niko ih nema pravo sprecavati u tome ako zelimo postati civilzovano demokratsko drustvo i ako zelimo u EU.udrch wrote:ja pričam iz iskustva i ono što znam, ti pričaš preko medijskih napisa..
Ovo je ono o cemu ti pricam.Ovo ti je izborna jedinica 3 u RS i rezultati parlamentarnih izbora 2010.Imas 150 000 srpskih glasaca i malo vise od deset hiljada glasova da nazovemo "bosnjackih" ako gledamo kojim strankama su dali svoj glas.Nisi naivan ,jasno ti je da ce sada biti skoro 250 000 srpskih glasaca a mozda budu imali i zajednicku listu.Ako je ova izborna jedinica adut onda sta reci za ostale dvije jedinice.Nema tu nikakve strategije vec samo halabuka a povjerenje se vraca relaksiranjem odnosa i tada dolazi do jos vise povratnika jer niko ne vraca tamo gdje ne osjeca sigurnost za svoju porodicu.
http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... /Nivo.aspx
Izborna jedinica 3
Naziv stranke Broj glasova % Direktni mandati
00515 САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА - СНСД - МИЛОРАД ДОДИК 66962 41,40 2
00018 СДС - СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА 42224 26,10 1
00440 ПДП - ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА 10291 6,36
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 6374 3,94
00461 ДНС - ДЕМОКРАТСКИ НАРОДНИ САВЕЗ 5845 3,61
00732 СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ 5502 3,40
00016 СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ 3801 2,35
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 3605 2,23
00074 СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА 2978 1,84
01181 ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА - ДРАГАН ЧАВИЋ 2932 1,81
01203 NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ 2201 1,36
01200 СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА 2198 1,36
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 2118 1,31
01179 САВЕЗ ЗА ДЕМОКРАТСКУ СРПСКУ 1959 1,21
01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 1279 0,79
00561 НАРОДНА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА 427 0,26
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 363 0,22
01185 STRANKA KOKUZA - SKOK 237 0,15
00882 STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 146 0,09
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 114 0,07
01062 ТОМИЋ МИЛОШ - НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТ 57 0,04
00032 DEMOKRATSKA STRANKA INVALIDA BIH 47 0,03
01210 KOALICIJA PREOKRET: GDS BIH I NEP BIH 38 0,02
00730 SDU BIH - SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 37 0,02
01209 LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5 15 0,01
. 081 - KALESIJA / OSMACI
2 . 083 - ZVORNIK
3 . 101 - ŠEKOVIĆI
4 . 103 - VLASENICA
5 . 104 - BRATUNAC
6 . 105 - SREBRENICA
7 . 121 - SOKOLAC
8 . 123 - HAN PIJESAK
9 . 132 - ILIDŽA / ISTOČNA ILIDŽA
10 . 138 - STARI GRAD SARAJEVO / ISTOČNI STARI GRAD
11 . 140 - NOVO SARAJEVO / ISTOČNO NOVO SARAJEVO
12 . 142 - TRNOVO (RS)
13 . 144 - PALE (RS)
14 . 146 - ROGATICA
15 . 147 - VIŠEGRAD
16 . 158 - MOSTAR / ISTOČNI MOSTAR
17 . 161 - NEVESINJE
18 . 163 - KALINOVIK
19 . 164 - GACKO
20 . 166 - FOČA (RS)
21 . 168 - GORAŽDE / NOVO GORAŽDE
22 . 169 - ČAJNIČE
23 . 170 - RUDO
24 . 177 - STOLAC / BERKOVIĆI
25 . 179 - LJUBINJE
26 . 180 - BILEĆA
27 . 182 - TREBINJE
28 . 185 - MILIĆI
-
kox
#1771 Re: Inicijativa Prvi Mart
Znači borba za to da prognanici mogu glasati u mjestima iz kojih su protjerani je zatezanje odnosa ? Pa da im onda oduzmemo drzavljanstva, mozda bi to relaksiralo odnose ?
Last edited by kox on 20/07/2013 19:49, edited 1 time in total.
- viva_castro
#1772 Re: Inicijativa Prvi Mart
Borba za glasanje izbjeglih i raseljenih u mjestima gdje su bili prije rata je u skladu sa Ustavom, sa Aneksom 7 i sa kompletnim Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Dakle radi se o nečemu što bi Dodik (kao veliki čuvar Dejtona) morao podržavati.
Borba za prava nesrba u Republici Srpskoj je obaveza! To je jedini mirni put za daljnju relaksaciju odnosa. Alternativa tome je oštrenje oružja za osvetu, a mislim da to nikome ne treba.
Dakle radi se o nečemu što bi Dodik (kao veliki čuvar Dejtona) morao podržavati.
Borba za prava nesrba u Republici Srpskoj je obaveza! To je jedini mirni put za daljnju relaksaciju odnosa. Alternativa tome je oštrenje oružja za osvetu, a mislim da to nikome ne treba.
-
mezzo95
#1773 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ma stipu ganje, ne znam kako mu se uopste da.kox wrote:Znači borba za to da prognanici mogu glasati u mjestima iz kojih su protjerani je zatezanje odnosa ? Pa da im onda oduzmemo drzavljanstva, mozda bi to relaksiralo odnose ?
@udrch ovo je tek pocetak. Bitno je da je krenulo. Problem je da prvo treba "oslobodit" Sarajevo, pa onda ostalo.
Tu mislim da treba ozbiljno poraditi. Nasi su najveci neprijatelji oni koji nas predstavlju. Njima je drzava od bascarsije do cengic vile. Lako cemo sa cetaljima, bagra je to kukavicka.
- DoZeN
#1774 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ono sto radi Suljagic je legitivno pravo, Bosnjaci jedini iskreno i vole BIH, ko je Srbima kriv sto nemaju nekog "Suljagica" za Sarajevo i okolne opstine?
-
Yug
#1775 Re: Inicijativa Prvi Mart
Eto u Svedskoj je glasalo preko 5 000 glasaca u odsustvu od preko 56 000 bosanaca koji zive tamo od 1992.Znaci samo malo volje,ne treba vam Suljagic i da im saljete pare.Samo malo volje a ne "hajmo","idemo,sad il nikad" " sad cemo ih" "tooo Emire" "dje treba uplatiti pare" itdviva_castro wrote:Borba za glasanje izbjeglih i raseljenih u mjestima gdje su bili prije rata je u skladu sa Ustavom, sa Aneksom 7 i sa kompletnim Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Registracija za glasanje u odsustvu
Upustvo za prijavu za “Glasanje putem pošte”
Prijava za glasanje zavisi od vašeg statusa u kojem boravite izvan BiH. Ili ste pod statusom Privremenog boravka izvan BiH ili pod statusom Izbjeglog lica iz BiH.
Ukoliko imate CIPS ličnu kartu, vi ste automatski pod statusom Privremenog boravka izvan BiH; Ako nemate CIPS ličnu kartu, vi ste automatski pod statusom Izbjeglog lica iz BiH.
Prijava za glasanje u par jednostavnih koraka ovisno o statusu
Status: Privremeni boravak izvan Bosne i Hercegovine
Ispunite Obrazac prijave za glasanje izvan BiH koji se isto nalazi na stranici: http://www.izbori.ba. Markirajte kvadratic ( privremeni boravak izvan BiH)
Kopirajte ili skenirajte obje strane vaše CIPS lične karte
Ispunjeni obrazac zajedno s kopijom vaše lične karte pošaljite Centralnoj izbornoj komisiji (CIK)
Za detaljnije upute ispunjavanja Obrazca, pogledajte ovdje.
Status: Izbjeglog lica iz Bosne i Hercegovine
Ispunite Obrazac prijave za glasanje izvan BiH. Isti možete i sami ištampati s stranice: http://www.izbori.ba. Markirajte kvadratic ( status izbjeglog lica)
Kopirajte ili skenirajte vaš važeći BiH pasoš u svrhu dokazivanja državljanstva BiH. Ukoliko vam je pasoš istekao a nemate novi, priložite uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 6 mijeseci.
Kopirajte ili skenirajte vaš važeći identifikacijki dokument (npr. licna karta ili vozacka dozvola zemlje u kojoj sad zivite).
Kopirajte ili skenirajte vašu staru BiH ličnu kartu ili potvrdu o prebivalištu 1991. god. Ukoliko ne dostavite nikakav dokaz o prebivalištu i BiH, CIK će provjerom vaših podataka utvrditi da li se nalazite na popisu stanovništva iz 1991. godine. Ako se nalazite na tom spisku bit će te registrovani za glasanje.
Sve dokumente pošaljite u CIK
Ne ovisno o statusu, dokumente možete poslati na sljedeće načine;
Poštom Poštanski pretinac 451, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.
Faxom (na fax: +387 33 251 333 ili +387 33 251 334)
E-mail (skenirajte i posaljite na mail adresu: [email protected] )
Ukoliko imate nekih pitanja u vezi registracije, nazovite +387 93 222 993. Nakon prijave, CIK vam dostavlja glasački materijal na adresu stanovanja, koju ste naveli u svojoj registraciji.