Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@odr0n, ti si to upravo trazio od mene da spustim svoj kriterij?
zbog cega?...zbog cega se ti silno zelis prilagoditi sredini, vjerujem nesvjesno ugrozavajuci standarde koji su bili nekad daleko visi i kvalitetniji? zar zaista mislis da time pomazes covjecanstvu?
koja su tvoja mjerila po kojima klasificiras sta je za tebe umjetnost, a sta ne?
mi trebamo biti odgovorniji prema buducim narastajima i krenuti dizati kriterije, a ne obratno, prilagodjavati se svacemu
znas, ja obozavam Madonnu, zena je ziva legenda, i vole je mase, ali ti je ne prodajem pod umjetnost
bizet wrote:@odr0n, ti si to upravo trazio od mene da spustim svoj kriterij?
zbog cega?...zbog cega se ti silno zelis prilagoditi sredini, vjerujem nesvjesno ugrozavajuci standarde koji su bili nekad daleko visi i kvalitetniji? zar zaista mislis da time pomazes covjecanstvu?
koja su tvoja mjerila po kojima klasificiras sta je za tebe umjetnost, a sta ne?
mi trebamo biti odgovorniji prema buducim narastajima i krenuti dizati kriterije, a ne obratno, prilagodjavati se svacemu
znas, ja obozavam Madonnu, zena je ziva legenda, i vole je mase, ali ti je ne prodajem pod umjetnost
laku noc...moje su oci na pola 12
Griješiš iz posta u post te potvrđuješ ono što sam rekao o tvom kriteriju koji zbog svoje radikalnosti ima svoja ograničenja, čak i dodatno bio to sarkazm ili ne pominjući Madonnu koja naravno nikakve veze sa umjetnošću nema, ali ona je po tebi na istom nivou kao Yanni, to je ta greška zbog tvojih dometima kao i besmislenim poređenjima. Ln
bizet wrote:
@Cornholio, hvala ti sto si me upoznao sa sanelovom muzikom, odlican je...ovo je bas bilo prijatno iznenadjenje, hvala
Iz mog sela momak
Ako ga slučajno sretnem reći ču mu "Majstore, de ti ovu zasviraj, ne pitam šta košta
Možda bi to on bolje od ovog momka odsvirao, a možda i ne može bolje, u svakom slučaju, dobar je i ovaj malac
ma Sanel bi ovog malca naucio kako se svira...kad ga vidim recu mu, de ti ovu zasviraj, ne pitam sta kosta
dzaba, meni ova melodija najbolje na klaviru zvuci
bizet wrote:
ma Sanel bi ovog malca naucio kako se svira...kad ga vidim recu mu, de ti ovu zasviraj, ne pitam sta kosta
dzaba, meni ova melodija najbolje na klaviru zvuci
10 maraka pjesma po narudžbi
Evo jedna za moju dušu, opet iz mog sela gitarista
sta veslis, dodjes mi 10KM
ma ako te put nanese u moj rodni kraj, potrosicu 10KM da te pocastim, pa ja, nije beg cicija
nego sta si citao u zadnje vrijeme? imam knjiga u svojoj biblioteci koje bi mogla ponoviti, nesto mi se ne da...hadzi Murata od Tolstoja sam razvukla samo tako, a Sidartu od Hesse-a nikad nisam procitala do kraja...nisam ni mogla jer sam citala on line a tako je tesko, ali mami me da je dovrsim
bizet wrote:sta veslis, dodjes mi 10KM
ma ako te put nanese u moj rodni kraj, potrosicu 10KM da te pocastim, pa ja, nije beg cicija
nego sta si citao u zadnje vrijeme? imam knjiga u svojoj biblioteci koje bi mogla ponoviti, nesto mi se ne da...hadzi Murata od Tolstoja sam razvukla samo tako, a Sidartu od Hesse-a nikad nisam procitala do kraja...nisam ni mogla jer sam citala on line a tako je tesko, ali mami me da je dovrsim
Ma mene put u posljednje vrijeme rijetko dovede i u moj rodni kraj, ali ako se to nekada desi moraš povest' i čo'eka
Šalim se, osim muža povest ćeš i dijete, ako se to nekad desi pa da nam se putevi "ukrste":)
Trenutno čitam "Čežnju vijekova - Život Isusov", autorice Elen G. Vajt, ali s obzirom kako ja čitam knjige,analiziram često nekad jednu rečenicu analiziram i po sat vremena trebaće mi dugo vremena da je pročitam.
Odoh ja malo stručnu literaturu čitati,a ti izaberi nešto što ti se sviđa pa čitaj, prijatno veče ti želim
ma nemas brige, vodim i covjeka i dijete, ako Bog da...ako hoces i mater i svekra i svekrvu, sestru?
mene kad se i u sali zaduzis ja to smatram dugom, a dug je veliki haram ne ispuniti...mene tako ucili od malena
ti si u vjerskim izdanjima dakle...meni ostala takodje jos od proslog proljeca neka ispovijest jedne zubarice koja je vidjela pakao i sta ti ja znam...pocela ja to citati ali brate sto jest jest prestrasno mi bilo, kako opisuje svoju viziju pakla...a sad mi ne pada na pamet da se traumiram
Sidartu smijes procitati Cornholio...to je sjajna knjiga o putovanju koz zivot, o znacenju stvari koje sretnemo, dozivimo, o nasem rastu, to je duhovna knjiga takodje....ali meni je ostala jedna trecina knjige, bila sam okupirana privatnim poslovima i nisam imala vremena za citanje....trebam je sad, kad imam vremena, lagano ispocetka citati, da ponovim gradivo i nadam se dodjem do kraja
nego kako ja razmisljah o Sidarti, sjetih se sjajne slovenacke grupe i jedne im pjesme...mislim da bi ovo moglo biti po tvom ukusu, a po mom jeste sigurno, pjesma mi je odlicna, bas odlicna (hej, maksuz sam sjela za komp da je postam)...nadam se da ces uzivati
Ja mogu obećati samo ono što znam da mogu ispuniti, tako da ...
Ma kakav pakao, to ne postoji, i ne čitaj ti to, nego eto izabrala si sebi knjigu. Voliko bih i ja svašta nešto pročitati, ali šta ću prstići očitati zavisi od mnogo toga.
Nadam se da ovo "Insane" nije na moj račun Šalim se, dobra pjesma, baš mi je trebalo nešto ovako da me razdrma, da ne zaspim za knjigom.
Hvala, i ti uživaj, tj uživajte
Last edited by Great Cornholio on 12/02/2013 19:19, edited 1 time in total.
vjerovatno je htio reci da ljepota ovog svijeta jeste u razlicitostima, pa neka ima i adventista, a i takvih kao ti koji ne pripadaju niti jednoj religiji, a vjeruju u Boga
neka bude sarenilo u ovom svijetu
no Challenger ce ipak iznijeti svoje misli na temu, jer ovo moje je pretpostavka, a znamo da je pretpostavka majka svih zaheba
otpozdravljam Challanger
Možeš li mi objasniti šta znači ovo što si napisao Neka živi hiljadu cvjetova -.? Hvala unaprijed
Ah, da... Kineska misao koja se pripisuje Konfučiju, parafraza od "neka živi...". Po njemu nema sklada bez različitosti, osobenosti. Svaki čovjek, svaka kultura kao cvijet.
bizet wrote:vjerovatno je htio reci da ljepota ovog svijeta jeste u razlicitostima, pa neka ima i adventista, a i takvih kao ti koji ne pripadaju niti jednoj religiji, a vjeruju u Boga
neka bude sarenilo u ovom svijetu
Možeš li mi objasniti šta znači ovo što si napisao Neka živi hiljadu cvjetova -.? Hvala unaprijed
Ah, da... Kineska misao koja se pripisuje Konfučiju, parafraza od "neka živi...". Po njemu nema sklada bez različitosti, osobenosti. Svaki čovjek, svaka kultura kao cvijet.
Ili, živi i pusti druge da žive.
Daleko smo *mi od slobodne misli, i tako kvalitetnih rijeci
Da dodam: na strani slobode izbora su i Ustav i zakoni pride. Niko nema pravno uporište za unifikaciju, za poništavanje ličnosti, različitosti, a to što mnogi "svoju tamu nude" je irelevantno.