Ipak je golf PETICA najljepšaSa_u_srcu wrote:Golfova unutrasnjost bolja 300000000000000000000 puta od Alfine....
Novi Golf 7 dolazi u septembru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Edisontije
#1751 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
-
_Astra_
#1752 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jbt te zivot... palamude o multilinku, a da provozaju (bilo koji) auto sa, ili bez multilinka, NIKAD ne bi skontali razliku... N I K A D .
Mogu samo reci da su ga ZAKUCALI s cijenom sedmice... napravili su (iako to svi rade, ali oni su pretjerali) da, ako zelis da iole malo "ljepse" auto izgleda (posto osnovni model SVAKE generacije golfa izgleda kao da je 100god star) moras uzeti min Highline i + nesto sitno opreme...sa benzinskim 1.4TSI 120KS gura preko 40 000km...
sto je puno, puno je...
Imao sam razne automobile (brand-ove)... i moze pricati ko sta hoce, ali VW jednostavno ima KVALITET (veci od konkurencije) koji on DEBELO plati.
Ali kad skontas da je onaj kineski i30 sa dobrom opremom preko 35 000, onda je Golf jeftin...
I, s ovom generacijom su BAS napravili ESTETSKU razliku (mislim na interijer) u paketima opreme... trend-comfortline zaista ocajno izgledaju sa onom sivom plastikom oko kilometar-sata i audio uredjaja s monohromatskim displayom...
@direstraits... U cemu je problem sto je nesto Made in Turkey?
STa fali Megane-u generation ?
Mogu samo reci da su ga ZAKUCALI s cijenom sedmice... napravili su (iako to svi rade, ali oni su pretjerali) da, ako zelis da iole malo "ljepse" auto izgleda (posto osnovni model SVAKE generacije golfa izgleda kao da je 100god star) moras uzeti min Highline i + nesto sitno opreme...sa benzinskim 1.4TSI 120KS gura preko 40 000km...
sto je puno, puno je...
Imao sam razne automobile (brand-ove)... i moze pricati ko sta hoce, ali VW jednostavno ima KVALITET (veci od konkurencije) koji on DEBELO plati.
Ali kad skontas da je onaj kineski i30 sa dobrom opremom preko 35 000, onda je Golf jeftin...
I, s ovom generacijom su BAS napravili ESTETSKU razliku (mislim na interijer) u paketima opreme... trend-comfortline zaista ocajno izgledaju sa onom sivom plastikom oko kilometar-sata i audio uredjaja s monohromatskim displayom...
-
Edisontije
#1753 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ja imam Opel Astru a želim golfa 6 il 7 svjedno
Pitajte me zašto
Pitajte me zašto
-
Josko Domorocki
#1754 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Polovna G6 u extra stanju 25 razloga a nova G7 solidna oprema 38 razloga pa skontaj ---Edisontije wrote:Ja imam Opel Astru a želim golfa 6 il 7 svjedno![]()
![]()
Pitajte me zašto
-
direstraits0078
#1755 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ma ja to vise kriticki o vlasnicima Golfova 5 i 6 koji su bili ubjedjeni da je njihov golf svemirske tehnologije ako ima multilink. A kao sto si i sam lijepo primijetio, razliku takvi ne mogu primijetiti ni uz pomoc povecala._Astra_ wrote:Jbt te zivot... palamude o multilinku, a da provozaju (bilo koji) auto sa, ili bez multilinka, NIKAD ne bi skontali razliku... N I K A D .
Za Tursku, ista prica, za vlasnike nebeskog golfa je problem sa svim proizvodjacima koji ne zaposljavaju radnike s imenima Hans, Juergen i Dietrich. Eno test Golfa koji je naslovljen Made in Germany.
- johntra
#1756 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
imaju tri očigledne razlike, a još nekoliko minimalnih...što znači da je ovo slika najjačeg Distinctive paketa, mada ni on nije vrh, jer imaju Ti specfikacije opreme isto...klixo wrote:razlika je veoma mala... jedva primjetna.johntra wrote:@chipy...da si kloc, znao sam već odavno...a pošto nemaš pojma o Alfama, jer postoje razlike na ove dvije slike, koje tvoje oči ne vide dobro, nemam živaca da ti crtam...nego, je li stigao plin?
-
Josko Domorocki
#1757 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Plastika je sigurno iz Kine.,pogotovo G5 ,nesto manje u G6., e sada da li drugi sa velikim imenima koriste istu ?direstraits0078 wrote:Ma ja to vise kriticki o vlasnicima Golfova 5 i 6 koji su bili ubjedjeni da je njihov golf svemirske tehnologije ako ima multilink. A kao sto si i sam lijepo primijetio, razliku takvi ne mogu primijetiti ni uz pomoc povecala._Astra_ wrote:Jbt te zivot... palamude o multilinku, a da provozaju (bilo koji) auto sa, ili bez multilinka, NIKAD ne bi skontali razliku... N I K A D .
Za Tursku, ista prica, za vlasnike nebeskog golfa je problem sa svim proizvodjacima koji ne zaposljavaju radnike s imenima Hans, Juergen i Dietrich. Eno test Golfa koji je naslovljen Made in Germany.Ponos njemacke industrije sastavljen od dijelova iz PRC, Turske itd. I jos poznate Siemens dizne koje su zagorcale zivot mnogim ponosnim vlasnicima VW-a sa 2.0 TDI PD motorom... A sve kvalitet.
Porez na glupost, nista vise.
-
direstraits0078
#1758 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Koriste svi, i svi imaju problema sa pojedinim sklopovima, samo vlasnici nebeskog golfa ili svemirskog pasata nece da sebi priznaju i dozivljavaju ekstazu kad trebaju zamijeniti komplet od 4 dizne jer ne mogu da mijenjaju samo jednu. A lopuze iz ovlastenog servisa uzmu novac od naivnih pacenika, iako proizvodjac pokriva troskove zamjene. Ali niko nista ne smije da kaze, jer ako se procuje, opasce cijena, pa su tek onda u banani. 
-
Josko Domorocki
#1759 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nema se sta priznavati kad je ocigledno..Ali i dalje ostaje misterija kako odrzavaju cijenu..direstraits0078 wrote:Koriste svi, i svi imaju problema sa pojedinim sklopovima, samo vlasnici nebeskog golfa ili svemirskog pasata nece da sebi priznaju i dozivljavaju ekstazu kad trebaju zamijeniti komplet od 4 dizne jer ne mogu da mijenjaju samo jednu. A lopuze iz ovlastenog servisa uzmu novac od naivnih pacenika, iako proizvodjac pokriva troskove zamjene. Ali niko nista ne smije da kaze, jer ako se procuje, opasce cijena, pa su tek onda u banani.
-
preludezalude
#1760 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Do sada su srali da alfina tabla ima kvalitet nula. Sad kad bi se mozda moglo doci do zakljucka da golf ima isti kvalitet table, sad se poteze kao argument klasa auta. Slijedece ce biti broj prodanih primjeraka.richa wrote:Sto mrzim ove supljake i vjesto izbjegavanje odgovora i prebacivanja lopte na drugu stranu. U sustini tvoj odgovor se svodi na nije govno vec se neko posro...Gost1515 wrote:... i klasu iznad, no to mudro prešućujemo jel ...htcxone wrote: nisam siguran bas ko je prvi poceo koristiti zakrrivljenu ...
i da, alfa u full-u i golf 7 u fullu jako, jako slične, a treba istaci da je ova alfa 2006/2007
Moj komentar je bio da su sa onog videa, na IZGLED, materijali centralne konzole isti kao kod Alfe 159 koju su svi ljubitelji VW popisali ovdje. Naravno kad je rijec o golfu onda su to super materijali.
I ne znam samo na osnovu cega ste zakljucili da su kod Alfe materijali jako losi? Meni je recimo ta centralna konzola kod nje jako ruzna, ali kakav je kvalitet materijala pojma nemam. Isto tako i kod golfa ta siva boja je nidje veze i ne svidja mi se ni malo, ali kakav je kvalitet materijala isto pojma nemam.
- drndalo
#1761 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Men's' cini da bi trebao Atlas promijeniti..._Astra_ wrote: Ali kad skontas da je onaj kineski i30 sa dobrom opremom preko 35 000, onda je Golf jeftin...
Last edited by drndalo on 06/12/2012 08:38, edited 1 time in total.
-
emko1234
#1762 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
tema ja to da vi serete kako je golf skup kod nas, a ja vam kao kontra argumenta navodim to da je negdje jos skuplji i da negdje u picki maternoj ljudi za prkno od auta kakva ja opel corsa daju i do 28 000 eura=56 000 maraka. dakle golf je uvijek bio skuplji od konkurncije, i uvijek bolji. ko je mislio da ce moci kupit golfa za cijenu i30ke je glup i nerealan. ovaj testni golf je u klasi sa predzadnjim paketom hyundai-a i30 koji s 20 konja jacim dizelom ima slabije performanse od ovog golfa. prema tome, ako je puno dat za golfa 39, uvijek postoji reno generation za 27 il hyundai i30 za 36 s istom opremom. pa ko voli nek izvoli.johntra wrote:je li ovdje tema cijena Golfa u BiH ili cijena Golfa, a samim tim i Opela, u Njemačkoj?
- respo
#1763 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
a jesi li naveo uz kontra argument da je tamo i standard veci pa je onda pitanje gdje je skuplji golf ovdje ili u njemackojemko1234 wrote:tema ja to da vi serete kako je golf skup kod nas, a ja vam kao kontra argumenta navodim to da je negdje jos skuplji i da negdje u picki maternoj ljudi za prkno od auta kakva ja opel corsa daju i do 28 000 eura=56 000 maraka. dakle golf je uvijek bio skuplji od konkurncije, i uvijek bolji. ko je mislio da ce moci kupit golfa za cijenu i30ke je glup i nerealan. ovaj testni golf je u klasi sa predzadnjim paketom hyundai-a i30 koji s 20 konja jacim dizelom ima slabije performanse od ovog golfa. prema tome, ako je puno dat za golfa 39, uvijek postoji reno generation za 27 il hyundai i30 za 36 s istom opremom. pa ko voli nek izvoli.johntra wrote:je li ovdje tema cijena Golfa u BiH ili cijena Golfa, a samim tim i Opela, u Njemačkoj?
-
emko1234
#1764 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
prica o standardu je nagluplja moguca prica koja se navodi ko dokaz necega na ovom podforumu.
ljudi koji si mogu na danasnjem vaktu priustit bilo kakvo novo auto, def ne spadaju u ljude koji zive od 830km koliko je prosjek federacije.
prema tome, standard domace populacije je skoro irelevantan u ovoj prici.
i da, koliko sam cuo, vec na samoj promociji golfa koja je bila prije nekoliko dana je naruceno 70 sedmica koje ce bit isporucene do sredine januara.
ljudi koji si mogu na danasnjem vaktu priustit bilo kakvo novo auto, def ne spadaju u ljude koji zive od 830km koliko je prosjek federacije.
i da, koliko sam cuo, vec na samoj promociji golfa koja je bila prije nekoliko dana je naruceno 70 sedmica koje ce bit isporucene do sredine januara.
- em11r
#1765 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
dobro vas je ba ..
ko je navikao voziti golfa kupit ce i sedmicu i osmicu i vozit ce golfa
ko nije i nece
Ja ga ne volim ne zato sto valja ili ne valja, nego samo zato sto ga ima svako, i sto ima jednako dobrih auta drugih proizvodjaca sa kojima nisi "prosjek". To da li je on skuplji ili jeftiniji od drugih auta iste klase me ne zanima jer sve je to u "dvajs" maraka
ko je navikao voziti golfa kupit ce i sedmicu i osmicu i vozit ce golfa
ko nije i nece
Ja ga ne volim ne zato sto valja ili ne valja, nego samo zato sto ga ima svako, i sto ima jednako dobrih auta drugih proizvodjaca sa kojima nisi "prosjek". To da li je on skuplji ili jeftiniji od drugih auta iste klase me ne zanima jer sve je to u "dvajs" maraka
-
_Astra_
#1766 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Nema potrebe... Ti bi trebao malo sebe prouciti, obzirom da si se primio na to "kineski"...drndalo wrote:Men's' cini da bi rebao Atlas promijeniti..._Astra_ wrote: Ali kad skontas da je onaj kineski i30 sa dobrom opremom preko 35 000, onda je Golf jeftin...
ZIVA istina je da su im dizne u qrcu... I na BENZINCIMA, ali KOGA BRIGA, kad spada pod garanciju...
"puno ce vode proteci, i mnooogoo golfova ce se prodati" dok se sve price oko istog, po ko zna koji put ne ispricaju...
-
Gost1515
#1767 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
ja bi volio da mi nađeš gdje ja to "serem" o alfi ... generalno vrlo malo ćeš naći mojih postova na temama o alfi/fiatu/renou ... ja ne pišem o onome što ne znam i ne zanima me ... za razliku od nekih jel, koji vise na VAG temamapreludezalude wrote: Do sada su srali da alfina tabla ima kvalitet nula. Sad kad bi se mozda moglo doci do zakljucka da golf ima isti kvalitet table, sad se poteze kao argument klasa auta. Slijedece ce biti broj prodanih primjeraka.![]()
![]()
![]()
A kad već pričamo o sranju, šta reći o poređenjima kvaliteta tog famoznog interijera samo na osnovu - slike?
- drndalo
#1768 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Mislis na Golfove, Hyundai-e, ili i poneke druge ? Nisam siguran na koga se ova recenica odnosi... Ono sto znam je da dizne svi kupuju od velikih svjetskih proizvodjaca, pa se cesto zna desiti da postpuno iste dizne imaju totalno razlicita auta..._Astra_ wrote:Nema potrebe... Ti bi trebao malo sebe prouciti, obzirom da si se primio na to "kineski"...drndalo wrote:Men's' cini da bi rebao Atlas promijeniti..._Astra_ wrote: Ali kad skontas da je onaj kineski i30 sa dobrom opremom preko 35 000, onda je Golf jeftin...![]()
![]()
ZIVA istina je da su im dizne u qrcu... I na BENZINCIMA, ali KOGA BRIGA, kad spada pod garanciju...
"puno ce vode proteci, i mnooogoo golfova ce se prodati" dok se sve price oko istog, po ko zna koji put ne ispricaju...
Moj drug se jedno vrijeme volio za*ebavat kad ga "svabofili" pocnu pilati da mu se na Xsari HDI pokvarila dizna, on bi im rekao:"da, na mom "Francuzu" se pokvario jedan SIEMENS dio..." Nakon toga su obicno "Svabofili" mijenjali temu, i pocinjali pricati o sifonima n'a'ke plavuse...
Sto se "primanja" na Kinu tice, nisam bio siguran jel se salis, il' si ozbiljan, pa sam pokusao to provjeriti... Sad znam...
-
swatch
#1769 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Jos kad dodamo kakvu je glupost par postova iznad rekao za multilink dalo bi se jos svasta zakljuciti 
-
530i
#1770 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne razumijem ljude koji žustro brane cjenovnu politiku novog golfa, kao da im je babo direktor u VW, u najmanju ruku. Ili to ili su iskompleksirani kratkopenisaši, nema treće.
-
goran16v
#1771 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Ne razumijem ni ja zasto ove satro dugopenisase bez kompleksa pogadja cijenovna politika VW-a, kad ga vec mrze i nikad ga nece kupiti, i zasto su najjaktivniji na VW temama.
-
530i
#1772 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Vidim, prepoznao si se 
-
goran16v
#1773 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Pridji rikvercom na kanal i vidi jesam li.530i wrote:Vidim, prepoznao si se
-
direstraits0078
#1774 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
Evo ti iznad objasnjenja.Josko Domorocki wrote:Nema se sta priznavati kad je ocigledno..Ali i dalje ostaje misterija kako odrzavaju cijenu..direstraits0078 wrote: ...uzmu novac od naivnih pacenika, iako proizvodjac pokriva troskove zamjene. Ali niko nista ne smije da kaze, jer ako se procuje, opasce cijena, pa su tek onda u banani.![]()
- johntra
#1775 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru
klasičan primjer bošnjačke ekonomije, ja imam, onda sigurno i ostali imaju...moj emko, ko to može priuštiti sebi Golfa, 200 ili 300 ljudi godišnje? koliko je to ljudi u odnosu na ukupnu populaciju države? znači, po toj logici, osam ili devet hiljada ljudi koji kupe novo auto kod nas, predstavljaju većinu i na osnovu toga mi nismo ono što jesmo, klasična tranzcijska siromašna zemlja...vjerujem da ih je naručeno 70, a od tih 70, vratit će se ASA Autu jedno 60 šestica i bit će sistem staro za novo, što je i logično kod nas, jer mora se vidjeti da se vozi nova sedmica..emko1234 wrote:prica o standardu je nagluplja moguca prica koja se navodi ko dokaz necega na ovom podforumu.
kod nas je Golf skup, barem ova nova generacija, tako je bilo i sa šesticom, pa su brzo nastale razne akcije tipa zeko i slično...isto će ti biti i sa ovom, jer nema jednostavno šanse da Golf sa ovim cijenama nastavi prodaju i da bude bolji od šestice, koja isto u posljednje tri godina ima pad prodaje kod nas...