Seboreicni dermatitis

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ranger

#176 Re: Seboreicni dermatitis

Post by ranger »

ja sam vichijem rijesio kosu.
lice trenutno odrzavam nekim tecnim puderom sa ihtiolom, kremom sinokren i jos nekom dnevnom kremom koja se pravi u apoteci. stanje je super, al sudeci po ranijim iskustvima ne vjerujem da ce ovkako ostati.
iz zadnje klupe

#177 Re: Seboreicni dermatitis

Post by iz zadnje klupe »

Ima li povezanosti između seboroičnog dermatitisa i opadanja kose.. ? Opada li vam i kakva je nova kosa koja raste..?
Ja sam nazalost izgubio dosta kose i procelav sam, niko mi u familije s muske strane nije gubio kosu prema tome kriv je dermatitis...

Inace sa seborejom ratujem evo vec 10 godine, dobijao saM bitke ali ne i rat...

Licno sam dosao do zakljucka, kao i vecina ovde, da nikakve kremice ne pomazu, stvar se rjesava iznutra...

Za crvenilo u licu ( nakon sto sam postao imun na kortikostreroide ) pomaze Avene Cicalfate repair cream, ima u svakoj apoteci, 16 KM.

Za kosu, otkrio sam u apoteci ALLIN šampon, domaci sampon koji pravi neki farmaceut u Srbiji, sok koprive i bijelog luka je u njemu i niksakve hemije nema u njemu.10 KM mala bočica, ali se osjeti da nema nikakve agresivne hemije u njemu.
BHfanatik

#178 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

iz zadnje klupe wrote:
Ima li povezanosti između seboroičnog dermatitisa i opadanja kose.. ? Opada li vam i kakva je nova kosa koja raste..?
Ja sam nazalost izgubio dosta kose i procelav sam, niko mi u familije s muske strane nije gubio kosu prema tome kriv je dermatitis...

Inace sa seborejom ratujem evo vec 10 godine, dobijao saM bitke ali ne i rat...

Licno sam dosao do zakljucka, kao i vecina ovde, da nikakve kremice ne pomazu, stvar se rjesava iznutra...

Za crvenilo u licu ( nakon sto sam postao imun na kortikostreroide ) pomaze Avene Cicalfate repair cream, ima u svakoj apoteci, 16 KM.

Za kosu, otkrio sam u apoteci ALLIN šampon, domaci sampon koji pravi neki farmaceut u Srbiji, sok koprive i bijelog luka je u njemu i niksakve hemije nema u njemu.10 KM mala bočica, ali se osjeti da nema nikakve agresivne hemije u njemu.

Mozes li malo detaljnije opisati kako problem rijesavas iznutra? Prehrana, suplementi?
iz zadnje klupe

#179 Re: Seboreicni dermatitis

Evo nekih mojih teorija...

Ne znam kako se i zbog cega dobija ova bolest, ali znam kad je dobijes ne mozes je izlijeciti nego jedino drzati pod kontrolom kada nakon bezbroj pogodaka i promasaja skontas kako...

Ja recimo probao i domace sirce i soda bikarbonu, meni gore od toga, onda jojoba ulje, mast od neema, kurkumu, nista...

Nego prije nego nastavim, htio da testiram jednu svoju hipotezu, ima li koga ovde da ratuje sa seborejom, a da je mrsav ko grana ili da nema nikakve naslage oko stomaka , a da ima naviku da puno pije obicne vode, litar dva dnevno ?

( ako ima, bio bi vrlo iznenadjen )

Da nastavim...

alkalno na kosu, alkalno u tijelo, alkalno na lice...

Koristite alkalne sampone, oni sa ketonozalom su kiseli i meni su pogorsavali stanje (alkalni su sa ekstrakotm zelenih biljaka, bijelog luka, limuna)

alkalni losioni protiv opadanja kose i peruti ( preko engleskog ebaya (harvey hair loss lotion 4 funte)

alkalna hrana ( sve zeleno, luk, pozeljno koristiti izuzetno alkalne namirnice kao suplemente kao psenicnu trava (wheat grass) koja ima najveci sadrzaj hlorifila koji detoksifira i cisti tijelo, alkalnu prirodnu vodu Prolom)

Mozete jesto meso, cak i pastete, ali secer i kafu zaboravite, gljivice se hrane time, i cak i jedno zrno secera je dovoljno da neutralizira prethodnu iskranu.

Kad osjetite da vam se trazi secer , to je znak da se sprema epidemija na glavi i licu i hitno se alkalizirajte, losion na glavu, alkalno u tijelo, vidicete kako ce vam se zelja za slatkim nestati odmah.

Moja teorija, ako imate naslaga oko struka tu se krije dodatni broj toksina koji posticu seboreju, radite vjezbe za stomak (tzv, vjezbu biciklo najbolje) uz alkalne suplemente koji posticu mrsavljenje, (zeleni caj, l-carnitin, ekstrakt africkog manga) i dok vjeznate pijte puno vode da se toksini ciste.

Ovo je trenutno dobijena bitka i odrzava se zadnjih mjeseci, vidicemo kakav kontranapad seboreja priprema meni .
BHfanatik

#180 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

iz zadnje klupe wrote:Evo nekih mojih teorija...

Ne znam kako se i zbog cega dobija ova bolest, ali znam kad je dobijes ne mozes je izlijeciti nego jedino drzati pod kontrolom kada nakon bezbroj pogodaka i promasaja skontas kako...

Ja recimo probao i domace sirce i soda bikarbonu, meni gore od toga, onda jojoba ulje, mast od neema, kurkumu, nista...

Nego prije nego nastavim, htio da testiram jednu svoju hipotezu, ima li koga ovde da ratuje sa seborejom, a da je mrsav ko grana ili da nema nikakve naslage oko stomaka , a da ima naviku da puno pije obicne vode, litar dva dnevno ?

( ako ima, bio bi vrlo iznenadjen )

Da nastavim...

alkalno na kosu, alkalno u tijelo, alkalno na lice...

Koristite alkalne sampone, oni sa ketonozalom su kiseli i meni su pogorsavali stanje (alkalni su sa ekstrakotm zelenih biljaka, bijelog luka, limuna)

alkalni losioni protiv opadanja kose i peruti ( preko engleskog ebaya (harvey hair loss lotion 4 funte)

alkalna hrana ( sve zeleno, luk, pozeljno koristiti izuzetno alkalne namirnice kao suplemente kao psenicnu trava (wheat grass) koja ima najveci sadrzaj hlorifila koji detoksifira i cisti tijelo, alkalnu prirodnu vodu Prolom)

Mozete jesto meso, cak i pastete, ali secer i kafu zaboravite, gljivice se hrane time, i cak i jedno zrno secera je dovoljno da neutralizira prethodnu iskranu.

Kad osjetite da vam se trazi secer , to je znak da se sprema epidemija na glavi i licu i hitno se alkalizirajte, losion na glavu, alkalno u tijelo, vidicete kako ce vam se zelja za slatkim nestati odmah.

Moja teorija, ako imate naslaga oko struka tu se krije dodatni broj toksina koji posticu seboreju, radite vjezbe za stomak (tzv, vjezbu biciklo najbolje) uz alkalne suplemente koji posticu mrsavljenje, (zeleni caj, l-carnitin, ekstrakt africkog manga) i dok vjeznate pijte puno vode da se toksini ciste.

Ovo je trenutno dobijena bitka i odrzava se zadnjih mjeseci, vidicemo kakav kontranapad seboreja priprema meni .

Ima ti teorija smisla. Ja nikad nisam cuo da neki sportista ima seboreicni dermatitis. To je vjerovatno kombinacija toksina, probave, kisele krvi . A kako reagujes na voce da li se i ono izbacuje na odredeni period?
iz zadnje klupe

#181 Re: Seboreicni dermatitis

veoma zanimljiva stvar, voce mogu jesti koliko hocu i nema mi reakciju, dok reagujem na cokoladu za dijabeticare sa fruktozom (vocnim secerom) umjesto regularnog secera, da probao sam cak i to , jer sam trazio altenativu obicnom seceru, reagujem i na saharine i ostale vjestacke zasladjivace, cak i na steviu (ako si cuo za nju, biljka koja zamjenjuje secer)

Znaci otkrio sam ( za sebe)

Ne reagujem na meso, pastete, voce

Reagujem na sve vrste secera, kafe, ako mi dan na poslu bude stresan pojavi se malo crvenila na celu, ali to avene i alkalna hrana do sutra neutraliziraju
HrvatMusliman

#182 Re: Seboreicni dermatitis

Post by HrvatMusliman »

mora se pazit što se jede. samo prirodno. čokolade čips ... zaboravite .
BHfanatik

#183 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

iz zadnje klupe wrote:veoma zanimljiva stvar, voce mogu jesti koliko hocu i nema mi reakciju, dok reagujem na cokoladu za dijabeticare sa fruktozom (vocnim secerom) umjesto regularnog secera, da probao sam cak i to , jer sam trazio altenativu obicnom seceru, reagujem i na saharine i ostale vjestacke zasladjivace, cak i na steviu (ako si cuo za nju, biljka koja zamjenjuje secer)

Znaci otkrio sam ( za sebe)

Ne reagujem na meso, pastete, voce

Reagujem na sve vrste secera, kafe, ako mi dan na poslu bude stresan pojavi se malo crvenila na celu, ali to avene i alkalna hrana do sutra neutraliziraju

Vidis ja reagujem na citrusno voce i banane. A da li ti se brzo masti kosa? Kod mene je to u roku pola sata nkon pranja. Jos sam primjetio nakon sisanja da mi se pojave kao neke akne na tjemenu koje produ za jedan dan. Dermaitis imam i na licu takode> Najugrozenije podrucje je oko nosa. Tu se zna gulit i jako svrbit za poludit. :izet:

Edit: Jes li probao Xylitol on je zasladivac koji ne bi trebao probleme stvarat. Inace on ti se nalazi u zvakama zubnim pastama itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Xylitol
iz zadnje klupe

#184 Re: Seboreicni dermatitis

Vidis, u zadnjih par mjeseci kako odrzavam ovaj rezim nisam jeo citrusno voce, mislim da mi ne bi odgovaralo ( mada po teoriji, ono je u organizmu alkalno/luznato mada je kiselo po prirodi)

Za taj zasladjivac ne znam, mada vise ne znam, kada reagujem i na steviu u koju sam polagao velike nade jer je ona zdtava, cak navodno lijeci i kozne bolesti.

Tebi bi preporucio da prvo sprovedes detoksifikaciju organizma kroz kombinaciju tjelovjezbe, uozmanja dosta vode i alkalnih detoksifirajucih suplemenata.

Jednom kad postignes cistocu lica i kose, onda utvrdis rezim ishrane kojeg se moras strgo pridrzavati..

Probaj naci ovaj ALLIN šampon u kombinaciji sa Harvey losionom, meni je isto tako prakticno odmah poslije pranja javljala se perut i masnoca, sam operem kosu i ujutro i navece ovim losionom i za sada sve OK, a probao sam sampona ihahaha.

Za lice, AVen pomaže samo ako si prije toga uklonio uzroke (toksine, kiselost), znaci za lice neka terapija pomaze samo ako si detoksifirao i alkalizirao tijelo prije toga.
BHfanatik

#185 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

iz zadnje klupe wrote:Vidis, u zadnjih par mjeseci kako odrzavam ovaj rezim nisam jeo citrusno voce, mislim da mi ne bi odgovaralo ( mada po teoriji, ono je u organizmu alkalno/luznato mada je kiselo po prirodi)

Za taj zasladjivac ne znam, mada vise ne znam, kada reagujem i na steviu u koju sam polagao velike nade jer je ona zdtava, cak navodno lijeci i kozne bolesti.

Tebi bi preporucio da prvo sprovedes detoksifikaciju organizma kroz kombinaciju tjelovjezbe, uozmanja dosta vode i alkalnih detoksifirajucih suplemenata.

Jednom kad postignes cistocu lica i kose, onda utvrdis rezim ishrane kojeg se moras strgo pridrzavati..

Probaj naci ovaj ALLIN šampon u kombinaciji sa Harvey losionom, meni je isto tako prakticno odmah poslije pranja javljala se perut i masnoca, sam operem kosu i ujutro i navece ovim losionom i za sada sve OK, a probao sam sampona ihahaha.

Za lice, AVen pomaže samo ako si prije toga uklonio uzroke (toksine, kiselost), znaci za lice neka terapija pomaze samo ako si detoksifirao i alkalizirao tijelo prije toga.
Da ja sam sebi cjedio sokove od narandze i limuna jedno tri dana svaki dan. Imao sam toliko uzasnu reakciju da se nije smirilo podrucje oko nosa punih 5 dana. Sto se tice ovog Allin sampona kakvo pakovanje trebam uzet posto ih ima izgleda vise vrsta? I da na koje alkalne detoksifirajuce suplemente mislis?

Zaboravio sam reci da sam vadio nalaze krvi. Sve izgleda ok osim masnoce koja je 7,5. Da li sam ja neaktivan? Pa eto mozemo reci da sam 8h za racunarom, u sjedecem polozaju. Ali vjezbam tri puta sedmicno po 45min vjezbe sa tegovima, sklekovi, vratilo itd.
iz zadnje klupe

#186 Re: Seboreicni dermatitis

Po onome sto si napisao (imas povisen holesterol, osmah ti se masti kosa) , moguce je da imas masnu jetru, slab rad zuci.

Uzmi od dietpharma kombinaciju silmarina i artičoke.

Silmarin regeneriše jetru i čisti je od toksina, artičoka pomaze rad žuči, čisti od toksina i rastvara masnoce.

Je si li vadio ALT i AST, markere za jetru ?

za alkalizirajuce detoksifikatore, vidi u makroviti ili negdje imaju li psenicnu travu.
BHfanatik

#187 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

iz zadnje klupe wrote:Po onome sto si napisao (imas povisen holesterol, osmah ti se masti kosa) , moguce je da imas masnu jetru, slab rad zuci.

Uzmi od dietpharma kombinaciju silmarina i artičoke.

Silmarin regeneriše jetru i čisti je od toksina, artičoka pomaze rad žuči, čisti od toksina i rastvara masnoce.

Je si li vadio ALT i AST, markere za jetru ?

za alkalizirajuce detoksifikatore, vidi u makroviti ili negdje imaju li psenicnu travu.

Jesam to je normalno iako je prije bilo poviseno sad je 23 i alt i ast. A prije je alt bio 52 cini mi se. Da poceo sam piti silmarin ali nisam articoku, pa cu pitat za taj od diethparma. A kako se ta psenicna trava koristi?
HrvatMusliman

#188 Re: Seboreicni dermatitis

Post by HrvatMusliman »

ne može silimarin očistit jetru samo tako. moraš da prestaneš jest smeće . samo prirodno, i to ti mora biti lifestyle. to je jedino rješenje . zdravlje je iznutra a ne šamponi .....
ranger

#189 Re: Seboreicni dermatitis

Post by ranger »

ljudi sta vi na poslu jedete? sve sto se nudi uglavnom je smece... ja igrom slucaja moram nosit od kuce jer je izbor hrane u blizini posla jako uzak al ponestaje mi ideja..
iz zadnje klupe

#190 Re: Seboreicni dermatitis

Ovaj moj rezim sa alkalnim stvarima pokazao je rezultate tek kada sam skinuo, ne sve, ali dosta sala sa struka ( sa 90 kg spao sam na 80 Kg )

U tom procesu pio sam dosta vode, 3-5 litara dnevno, dosta zelenog caja (ekstrakt u kapsulama) koji pomaze mrsavljenju ali i detoksificira...

Pa ipak...

Mada mi je sada lice cisto i kosa, kada se dublje pogledam u lice vidim to crvenilo odmah ispod prvog sloja koze, samo ceka na neki moj pogresan korak i da za sekundu odmah krene naprijed, to znaci nisam izlijecio, to se ne moze izlijeciti, nego samo drzim pod kontrolom

PS. psenicna trava dolazi u formi praha, ruznog je okusa, po pravilu se razmuti u casi vode, ali meni je jednostavije da jednu veliku kasiku progutam sa vecim gutljajem vode.
gilla

#191 Re: Seboreicni dermatitis

Post by gilla »

@iz zadnje klupe
tvoje pitanje.....
ja nimas uopste debeo(cak sta vise mogao bih nagurati nekih 5kg) pijem vode sigurno 1l nekad i vise pa je opet imam.
Doduse nesto citam meni prije da je seboreja a ne dermatitis znaci masnija koza. Nemam ja perutanja nesto, ako mi se sta javi, to je crvenilo koje vremenom prodje. I na t zoni(celo prije svega, obrve, malcice obrazi) kroz dan dva se kao stvori masni sloj, koji skines i tako u krug.
Kosa se umasti cc 3 dan, tako i perem. Prije mi cak nije odgovaralo ni cesto pranje, tipa svaki dan. NEmam sa kosom problema.

Inace uskoro planiram ici na neablativni frakcijski laser za 3,4 manja oziljka, pa cu usput tretirati i kriticna podrucja, navodno skoro u potpunosti unistava/ smanjuje lojne zlijezde i smanjuje pore, pa javim rezultate. Bar za svoj slucaj, nemam nekog stresa mjesecima vec, ishranu sam regulisao poprilicno( seceri minimum, bananica svako 3 dan, pucam po vocu, jabuke, bio sam donedavno cinku, biotinu itd sada pauza).

Kontam da pocnem sa vitaminom d kuru, citam dosta dobrih rezutlata na netu za masnu kozu, ko ce g aznati vise.
Last edited by gilla on 04/11/2013 09:09, edited 1 time in total.
gilla

#192 Re: Seboreicni dermatitis

Post by gilla »

jos nesto jel neko koristio bepanthen?? provjerio sam nije kortic.

Komsinica mi je imala strasno lice, obrazi kao da od brasna, eno je danas ko beba lice. kaze svako 2 dan pred spavanje pomaze tom kremom.

Takodjer ako neko trazi neko rjesenje za crvenilo, meni pravo pomaze bioderma sensibio ds crealine.
Nema kod nas kupiti, uzimam na ebayu, oko 35KM dodje. POmala je tuba al sta znam, opet je dobra.
Isto izbjegavam vodu sa cesme, hlor mi valjda nenormalno pogorsa stanje na pojeidnim dijelovima tipa obrve.
ranger

#193 Re: Seboreicni dermatitis

Post by ranger »

gilla wrote:jos nesto jel neko koristio bepanthen?? provjerio sam nije kortic.

Komsinica mi je imala strasno lice, obrazi kao da od brasna, eno je danas ko beba lice. kaze svako 2 dan pred spavanje pomaze tom kremom.

Takodjer ako neko trazi neko rjesenje za crvenilo, meni pravo pomaze bioderma sensibio ds crealine.
Nema kod nas kupiti, uzimam na ebayu, oko 35KM dodje. POmala je tuba al sta znam, opet je dobra.
Isto izbjegavam vodu sa cesme, hlor mi valjda nenormalno pogorsa stanje na pojeidnim dijelovima tipa obrve.
kupio bepanthen.. ne znam, nisam zadovoljan.. po meni dobra samo za održavanje već urednog stanja, jer je dosta rijetka i "vodena"
BHfanatik

#194 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

A da li je neko probao anti candida dijetu? Neki cak tvrde da su se izlijecili tako sto su bili na toj dijeti 3-4 mjeseca. To je vrlo teska dijeta sa 0 secera. Znaci i voce je zabranjeno. Sta se jede? Meso, riba, jaja, povrce i pomalo orasasti plodovi i to je ukratko to. Ja sam je probao, bio sam 28 dana na takvoj ishrani i nisam vise mogao izdrzati. Je li mi bilo bolje? Jeste, ali kao nuspojavu sad imam povisenu masnocu koja je jako zastupljena u ovoj dijeti. Moiio bih vas ako znate vise o ovome da prokomentarisete malo.
gilla

#195 Re: Seboreicni dermatitis

Post by gilla »

BHfanatik wrote:A da li je neko probao anti candida dijetu? Neki cak tvrde da su se izlijecili tako sto su bili na toj dijeti 3-4 mjeseca. To je vrlo teska dijeta sa 0 secera. Znaci i voce je zabranjeno. Sta se jede? Meso, riba, jaja, povrce i pomalo orasasti plodovi i to je ukratko to. Ja sam je probao, bio sam 28 dana na takvoj ishrani i nisam vise mogao izdrzati. Je li mi bilo bolje? Jeste, ali kao nuspojavu sad imam povisenu masnocu koja je jako zastupljena u ovoj dijeti. Moiio bih vas ako znate vise o ovome da prokomentarisete malo.
Pa sve si napisao. Ako mozes izdrazati i kome je bolje samo naprijed. Ja ne mogu i necu pokusavati.
Niko me ne moze uvjeriti da pojesti tu i tamo vocku je stetno, pojesti jabuku pred spavanje, nacijediti limuna, narandžu za sok itd, Sta god ko pricao hrana je zdravlje, pogotovo voce.

Candida nastaje usljed dugorocnog trovanja organizma secerima, mastima, trpanje antibioticima.....umjerenost u svemu pa nece biti problema sa candidom. Meni je problem seboreje jednostavno genetski, otac imao blazi oblik, hormoni divljali u pubertetu i sad su ostale neke posljedice medju njima dermatitis. Nikad nisam pretjerivao u hrani, alkoholu....genetika samo.

Inace treba se boriti sa ovom napascu, koliko god zalijecili. Jer ako se zapusti mozes se roknuti kakvih ima slucajeva
drag_gost

#196 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

Ja bih takodjer preporucio ko god ima problema sa seborejom da pocne da se bavi nekim sportom aktivnije. Dakle teretana i nemilosrdno znojenje preko cijele zime. Izbacite te toksine iz organizma. Neko je iznad napisao da sportisti to ne dobijaju. Pa ja sam bivsi aktivni sportista tako da to nije istina, ali meni je najvise od svega pomoglo to sto sam ostao u sportu i sto sam proslu zimu isao redovno u teretanu. Dakle, nemilosrdno znojenje i skidanje viska kilograma. Uz to sve, povremeni tretmani limunom na licu (uzasno su bolni), tahebo caj, Roughair cisteca pjena i acidi borici. Veoma rijetko Bepanthen. E sada, to sam ja.. niko nije isti i morate napraviti sistem kakav vama odgovara... ja vjerujem da se seboreicni dermatitis mora lijeciti individualno i da se moze drzati pod kontrolom, ali morate da pronadjete vasu dobitnu kombinaciju. Ja sam eksperimentisao sigurno 10-15 godina.
iz zadnje klupe

#197 Re: Seboreicni dermatitis

niko nije isti i morate napraviti sistem kakav vama odgovara... ja vjerujem da se seboreicni dermatitis mora lijeciti individualno i da se moze drzati pod kontrolom, ali morate da pronadjete vasu dobitnu kombinaciju. Ja sam eksperimentisao sigurno 10-15 godina.
Mada joj je ne zna uzrok, izgleda da uzroka seboreje ima više, prema tome je i liječenje za svakog drugačije.

Ovde neki hvale soda bikarbonu, limun, domace jabukovo sirce, ja sve probao i nisma odmah odustao, ali sve troje su mi i kratkoročno i dugoročno pogoršavali stanje.

Jednostavno moraš da čitaš i čitaš, isprobavaš sve što nekom je pomoglo, nešto i sam osmisliš (ovom prethodno moraš dobro upoznati svoje tijelo i kako funkcioiniše, šta mu godi, šta ne), pomiriš se s time da moraš uložiti dosta para u to ekperimentisanje bez garancije da će naći za sebe dobitnu kombijnaciju, pare što bi dao dermatologu bolje baci kroz prozor, bolji će efekt po tebe imati ( nećeš gubiti vrijeme na kortikosteroide i skupe i neefikasne kreme za koje ti "doktori" imaju pinku od proizvođača), uglavnom prihvatite da ste u dugotrajno i iscrpljujućem gerilskom ratu u kojem možete dobiti bitku ali nikad definitivno i rat.
iz zadnje klupe

#198 Re: Seboreicni dermatitis

Da probam resto reci korisniku bhfanaticos, iz onog što je napisao koliko sam mogao da stekne, sliku o njegovom slučaju.

Izgleda da tvoj organizam ima problem sa probavljanjem i procesiranjem masti, čim ti se tako brzo masti kosa, te flekice na licu su masne itd...

Smanji unos ako mozeš skroz svih oblika životinjskih masti osim ribe, samo krto bijelo i crveno meso, kajmak isto na minimum ili uzmi u marketu onaj najslabiji sa 5-12% masti koji je skoro ko jogurt.

Za pomaganje organizmu u rastvaranju masti su najbolje laleno sjeme (koje ima dobre masti a eliminše loše), artičoka (ima u apoteci kapsule, bolje nego šumeće, slabe su )

Uglavnom probaj bazirati malo ishranu slično onoj koju koriste svi oni sa visokim holesterolom
george

#199 Re: Seboreicni dermatitis

Post by george »

Vidim patite se pa da doprinesem ako mogu..

Imam pomenuti dermatitis vec skoro 10 godina, i nakon kortikosteroida razlicitih oblika, avene i aderma proizvoda, nekakvih ulja i bebi kremmica jedan od dermatologa u nizu mi preporucio sljedece:

Lice: Uriage sindet Cu-Zn nekih 16,00 KM (moze biti godinu)
Uriage DS Emulsia oko 45,00 KM (moze biti oko dva mjeseca)

Kosa: Ducray Kelual DS oko 26,00 KM (mala bocica ali ja je razrijedim posto je dosta gust da mi duze potraje)
Povremeno saltam na Afroditin litarski od bijelog luka... prosto jer je jeftiniji a nije agresivan...

Meni prija :)
gilla

#200 Re: Seboreicni dermatitis

Post by gilla »

george wrote:Vidim patite se pa da doprinesem ako mogu..

Imam pomenuti dermatitis vec skoro 10 godina, i nakon kortikosteroida razlicitih oblika, avene i aderma proizvoda, nekakvih ulja i bebi kremmica jedan od dermatologa u nizu mi preporucio sljedece:

Lice: Uriage sindet Cu-Zn nekih 16,00 KM (moze biti godinu)
Uriage DS Emulsia oko 45,00 KM (moze biti oko dva mjeseca)

Kosa: Ducray Kelual DS oko 26,00 KM (mala bocica ali ja je razrijedim posto je dosta gust da mi duze potraje)
Povremeno saltam na Afroditin litarski od bijelog luka... prosto jer je jeftiniji a nije agresivan...

Meni prija :)
Kakav ti je rezim mazanja, jel mazes i kada nemas problema?

Kelual je dobar stvarno , meni pomaze. s kosom nemam problema, povremeno odrzavanje.
Cu zn nisam koristio, cuo sam da je solidna.
Ovu ds emulziju imam, 0 bodova sto se mene tice.

Naravno svakom koza reaguje drugacije.
Post Reply